Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.839 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 12:24:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 12:24:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 00:40]

[Χθες στις 22:45]

από CMarkop
    [Χθες στις 19:35]

[Χθες στις 08:57]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309839
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 195
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 7
    Επισκέπτες: 95
    Συνολικά: 102
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει ρατσισμός στα μοντελοδρόμια?  (Αναγνώστηκε 15633 φορές)
    ggeorge42
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 15:39:22 »

teasing teasing teasing

* Snoopy.jpg (10.82 KB, 240x335 - εμφανίστηκε 391 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #46 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 16:21:03 »

Πάλι καταφέραμε και μπερδέψαμε δύο διαφορετικά πράγματα !

Το θέμα δεν είναι αν είναι πιο δύσκολο το ένα ή το άλλο.
    Δεν είναι αν κάποιος είναι κομπλεξικός (όλοι είμαστε, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο)
    Δεν είναι αν ο ένας ή ο άλλος κλάδος μας έφερε (ή μας φέρνει) περισσότερες επιτυχίες εντός- εκτός Ελλάδος (καλή επιτυχία F3C, παρεπιπτόντως)

Το θέμα πρώτα είναι να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές μορφές αερομοντελισμού, με διαφορετικές απαιτήσεις σε χώρους πτήσεις.

Εφόσον συμφωνήσουμε στο πρώτο, τότε το κύριο θέμα είναι αν μπορούν (και πως θα γίνει αυτό), να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο τα δύο αυτά είδη, και με ποιές προϋποθέσεις. Ειδικά εφόσον σταδιακά θα μιλάμε για αυξημένα πλήθη τόσο ελικοπτέρων όσο και αεροπλάνων. Γιατί αν μιλάμε για 1-2 ελικόπτερα, ε, δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως γίνουν 10-15, τότε ?

Όποτε πάω στο μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Θ. να πετάξω ένα free flight, χρειάζομαι όλο τον χώρο του διαδρόμου, οπότε δεν πρέπει να πετάει κανένας. Φυσικά μπαίνω και μέσα στο διάδρομο, ενώ και το μοντέλο κάνοντας κύκλους από μόνο του μπορεί να ενοχλήσει τυχόν χειριστές που πετάνε ταυτόχρονα κάπου ψηλά (τρόμαγμα, όχι σοβαρή ζημία από μοντέλο 50 γραμμαρίων). Για 5-10 λεπτά αυτό είναι εφικτό και όλοι κάθονται και το χαζεύουν. Αν είμασταν 3 ή 5 ή 10 και θέλαμε να πετάμε συνέχεια, θα υπήρχε πρόβλημα και θα έπρεπε να διεκδικήσουμε το δικό μας χρόνο...Τότε να δείτε ρατσισμό...

Το ίδιο πρόβλημα που είδαμε στις εκδηλώσεις της Ε.Α.Α. στο Χολίδειο. Άντε να παντρέψεις ελικόπτερα με τηλεκατευθυνόμενα 3D 400 γραμμαρίων, με άλλα 150 γραμμαρίων, με άλλα 50 γραμμαρίων, με free flight 5-10 γραμμαρίων. Μόνο με time slots (παρόλο που δεν τα τηρούμε με ακρίβεια...)

gkan

Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #47 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 16:40:17 »

Εαν νομιζεται  οτι προκειται περι δυσκολιας  ειστε γελασμενοι και βαθια νυχτωμενοι μπορει να ειναι δυο κλαδοι του αερομοντελισμου αλλα ανηκουν στην ιδια κατηγορια ομως και γιατι κυριοι ειστε τοσο αντιθετοι δεν το καταλαβαινω οσο για το ειρωνικο
    Παράθεση
    Εισαγωγή παράθεσης
    Παράθεση από: hobbitakos στις Σήμερα στις 15:03
    ... αλλα να μην ξεχνανε οτι τα ε/π και αυτο αναγνωριζεται απο παντου ειναι το νο 2 σε δυσκολια πτησης αραγε μηπως για αυτο ................

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΩ
    Κωνστας Αντωνιος

Το βρήκες.  Αυτοί που δεν τους αρέσουν τα ελικόπτερα είναι (είμαστε) κομπλεξικοί.  Δεν είναι κομπλεξικοί αυτοί που μπορεί να σκεφτούν ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν αρέσει σε όλους αυτό το δύσκολο πράγμα (που αυτοί καταφέρνουν να κάνουν).

Άντε να δούμε τι άλλο θ' ακούσουμε...

Σεραφείμ

Σε πληροφορω οτι αμα νιωθεις ετσι καλα κανεις απλα να σε ενημερωσω οτι τουλαχιστον εγω σεβομαι το καθε αεροπλανα που πετα αυτοι ομως οχι δοξα το θεο πεταω απο τα 16  και ειμαι 26 εχω διαγραφει απο αερολεσχη για το θεμα αυτο οποτε μπορω να εχω καλυτερη αποψη απο εσενα Σεραφειμ

Τελος παντων ουτε διενεξη θελω να κανω αλλα ουτε και το καλο παιδι  αναλογιστειτε και σκεφτητε πριν γραφετε και οχι μονο για να γραφετε
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 18:05:20 »

Βρε παιδια ειναι βλακεια να μπαινουμε στην φιλοσοφια του τι ειναι ευκολο η δυσκολο η αν εγω πεταω χαρταετο και μια που αυτο ειναι δυσκολο δεν πρεπει κανεις να με ενοχλει κτλ κτλ ....το καθε ενα ιδος εχει πολες ιδιεταιροτητες γιαυτο δεν ειναι ευκολο να συνυπαρχουν για να γινει αυτο πρεπει να ειμαστε ποιο οργανομενοι σαν λεσχες - σωματεια οστε και τα μοντελοδρεομια να λειτουργουν σωστα χωρις παρεξηγησεις.Τα ασυμαζευτα μας πρεπει ολοι να τα μαζεψουμε.
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 18:28:22 »

εχω διαγραφει απο αερολεσχη για το θεμα αυτο οποτε

Ωπα !!!!!! Για πες .... για πες .........διοτι με ενδιαφερει αμεσα . Κατι αρπαξε το αυτι μου περι διαγραφης αθλητων και τετοιου ειδους αηδιες , οπως πειθαρχικα συμβουλια και τιμωριες κτλ κτλ .........

Καιρο τωρα με στριφογυρνανε καποια απροσωπα μηνυματα προς το ατομο μου , αλλα θεωρουσα οτι ειναι ενα καλαμπουρι .
    Υφίσταται  στον αερομοντελιστικο χωρο τετοιου ειδους απειλες ?

Αν ναι .......καλα θα κανουν καποιοι να αρχισουν να  ψαχνουν  καλους δικηγορους .

Ασχετο με το θεμα της συζήτησης , παρακαλω συνεχιστε .
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #50 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 18:39:54 »

Τελος παντων ουτε διενεξη θελω να κανω αλλα ουτε και το καλο παιδι  αναλογιστειτε και σκεφτητε πριν γραφετε και οχι μονο για να γραφετε

Αντώνη να είσαι σίγουρος ότι ούτε εγώ θέλω διένεξη, απλά τα υπονοούμενα γενικά για την αντιπάθεια προς τα ελικόπτερα από τους αεροπλανάδες επειδή είναι τα ελικόπτερα δύσκολα δεν θα μπορούσαν να πάρουν μια διαφορετική απάντηση.  Ίσως αν μίλαγες πιο συγκεκριμένα για μικρή μερίδα αεροπλανάδων δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν.  Ίσως λοιπόν ήθελε λίγο περισσότερη σκέψη η αρχική διατύπωσή σου.

Όπως είπα και πιο πάνω, και όχι μόνο εγώ αλλά οι περισσότεροι, με καλή διάθεση όλα λύνονται.  Εκφράσεις του τύπου 'δεν σας αρέσουν τα ελικόπτερα γιατί είναι δύσκολα και δεν τα μπορείτε' μόνο καλή διάθεση δεν δείχνουν.

Πάω για πτήση  Thumbs up

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #51 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 18:52:22 »

[Ασχετο με το θεμα της συζήτησης , παρακαλω συνεχιστε .

Δημήτρη, πραγματικά είναι άσχετο με το θέμα.

Εάν πιστεύεις ότι υπάρχει πράγματι κάτι που σε αφορά προσωπικά, ή αν θέλεις να μάθεις κάτι που σε ενδιαφέρει, το ρωτάς με PM.

Ή ανοίγεις καινούργιο θέμα, αν θέλεις να συζητηθεί σωστά και ανοιχτά... Παρακαλώ να μην το συνεχίσουμε εδώ. Άσχετα που δεν πιστεύω να υπάρχει κάτι.  angel

Το μόνο που μας λείπει είναι δικηγόροι τώρα devil 
    gkan

Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #52 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 18:56:17 »

Παράθεση
    Αυτοί που δεν τους αρέσουν τα ελικόπτερα είναι (είμαστε) κομπλεξικοί

Μηπως εκφρασεις αυτου του τυπου δυναμιτιζουν το κλιμα  λεω τωρα εγω?
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #53 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 19:05:36 »

Κι εγώ λέω ότι αυτή η έκφραση είναι απλά μετάφραση της δικής σου 'ΣΚΛΗΡΗΣ' διατύπωσης.  Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι καλά.  Είμαι έτοιμος να ζητήσω συγνώμη αν δεν κατάλαβα κάτι καλά.

Ξαναπάω για πτήση Thumbs up

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #54 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 19:51:00 »

Μιλώντας για το μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Θ. όπου πετάω, θα επισημάνω ότι το κλίμα ανάμεσα στους αεροπλανάδες και τους ελικοπτεράδες είναι ομαλό, εκτός ίσως από τα Κυριακάτικα πρωινά όπου επικρατεί σχετικό μπάχαλο. Οργάνωση χρόνου δεν υπάρχει αλλά ως γνωστόν εμείς στη Σαλονίκη είμαστε χαλαροί και βρίσκουμε τον τρόπο να περνάμε καλά. Εκτός από τον κύριο διάδρομο υπάρχει και συμπληρωματικό heli pad αλλά και άφθονο γκαζόν.
    Το θέμα είναι απλό, για την χρήση του κύριου διαδρόμου επιβάλλεται να κρατάμε σειρά προτεραιότητας. Οι αθλητές με ελικόπτερα που θέλουν να κάνουν προπόνηση σε ασκήσεις hover, πρέπει να έχουν χρόνο στην διάθεσή τους για αποκλειστική χρήση του διαδρόμου, αυτό θα πρέπει να ανακοινώνεται σαν πρόγραμμα από τον φορέα διαχείρισης του διαδρόμου ώστε να ξέρουμε πότε μπορούμε να πετάμε και εμείς που δεν είμαστε αθλητές. Ας καθιερωθεί ένα σταθερό πρόγραμμα, δύο-τρία απογεύματα την εβδομάδα από μια-δυο ώρες αποκλειστικά για αθλητές με ελικόπτερα, κάποιες άλλες μέρες για αθλητές με αεροπλάνα, λέμε… θα βοηθούσε την αποφυγή διενέξεων.
    Είμαι και εγώ ελικοπτεράς αλλά όχι αθλητής, θα απογειωθώ από κάποια άκρη του διαδρόμου και θα πετάξω σε αρκετή απόσταση και ύψος ώστε να μην ενοχλώ, συχνά πετάω μαζί με άλλα ελικόπτερα ή και αεροπλάνα.
    Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ενώ πληρώνω για την χρήση του μοντελοδρομίου (οι αθλητές δεν πληρώνουν) έχουν τύχει μέρες που λόγω προπονήσεων δεν μπορώ να πετάξω και κουβαλιέμαι τζάμπα στο μοντελοδρόμιο (1 ώρα διαδρομή, €5 καύσιμα). Και επίσης λέμε ότι οι ελικοπτεράδες ενοχλούν όταν κάνουν hover αλλά δεχόμαστε να πληρώνουν την συνδρομή.
    Απέναντι από το σπίτι μου υπάρχουν αλάνες να πάω με τα πόδια και να πετάω όλη μέρα μόνος μου, γιατί να πληρώνω συνδρομές και καύσιμα και να χάνω κάθε φορά μία ώρα στον δρόμο για να πάω στο μοντελοδρόμιο και να μην ξέρω αν θα μπορέσω να πετάξω? Πάω όμως γιατί θεωρώ ότι η παρέα με τους υπόλοιπους μοντελιστές είναι σημαντική, και όση πολυκοσμία και να συναντήσω πάντα υπάρχει καλή διάθεση.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 20:06:14 »

Συμφωνώ με τον φίλο "ζερο"

Αεροπλάνο πληροφοριακά με έμαθε να πετάω και δέχτηκα συμβουλές πολλές από ένα ελικοπτερά της ΕΑΘ.(ναναι καλά το παληκάρι)
    Συνύπαρξη μπορεί να υπάρξει άνετα.
    Όσο διαφορετικά και αν έιναι τα ελικόπτερα με τα αεροπλάνα για εμάς τους αερομοντελιστές,άλλο τόσο όμοια είναι για τον "έξω" κόσμο!Είμαστε στην ίδια οικογένεια.
    Θέλω να καταλήξω , ότι είτε ε/π είτε α/π μας αρέσει να πετάμε και οι 2, αλλά και να χαζεύμουμε τον άλλο , είτε είναι ε/π πάλι είτε α/π.
    Λίγο προγραμματισμό-κατανόηση στους άλλους που θέλουν να πετάξουν  και είναι οκ.
    Αντίληψη δική μου

Φιλικά και αγαπημένα
    Ιωάννης
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #56 στις: Πέμπτη, 21 Ιουν 2007, 21:51:35 »

Καλησπέρα

Απ' όλη τη φάση ο μόνος που έβγαλε "λαυράκι" είναι ο mastoras.;E!! ρε γλέντια.. laugh Grin Cheesy

mastora καλό θα ήταν για κάθε τι που αναφέρεται εδω μέσα να μήν ψαρώνεις,και πάνω απ όλα χαλάρωσε και λίγο.. worry
    Καταγράφηκε
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Παρασκευή, 22 Ιουν 2007, 00:52:02 »

Σεραφειμ δεν τα εχω με εσενα αλλα οπως  και να το κανεις δυστηχως αυτο γινεται  μπορει οχι απο εσενα αλλα απο αλλους παλιοτερους που ειναι καποια ονοματα στον χωρο συγνωμη αλλα δεν θα παρω εχουν την δικη τους ιστορια σεβαστη αλλα κανενας μα κανενας δεν θα μου στερησει το δικαιωμα να πεταω μεσα σε ενα οργανωμενο  μοντελοδρομιο α και για να μην ξεχασω αν και αθλητης την συνδρομη μου την πληρωνω  κανονικοτατα και κατι αλλο οσοι με ξερουν εδω μεσα μιας και υποστηρικτης του σιτε ξερουν αν εχω προβλημα η οχι με τα αεροπλανα αυτα τεσπα αρκετα ασχοληθηκα οποιος καταλαβε καταλαβε

Καλο μας ταξιδι τωρα ηδη ετοιμαζω βαλιτσες για πωλωνια
    Καταγράφηκε
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Παρασκευή, 22 Ιουν 2007, 00:57:16 »

Hey Hobbitakos

Καλή τύχη στην Πολωνία παιδιά. Άντε εύχομαι και σε μια καλή θέση φέτος. Μην το βάζετε κάτω.....Όλα στο μυαλό μας είναι.! Thumbs up
    Χαλαρά και όλα θα πάνε καλά.
    ΜΦΧ
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Τρίτη, 10 Ιουλ 2007, 13:22:56 »

Αγαπητοι φιλοι
    Παραθετω απο την σελιδα της Ε.Α.Θ

......................................................................
    Από τα πρακτικά του ΔΣ της ΕΑΘ:
    Κατά την τελευταία συνεδρίαση του, το Δ.Σ. αποφάσισε να θεσμοθετήσει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των αθλητών της, λόγω της αδυναμίας της ομοσπονδίας να ενισχύσει οικονομικά τις αποστολές των Εθνικών Ομάδων για τα επόμενα έτη.
    Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε αθλητές όλων των κατηγοριών όπως π.χ. F3A, F3C, F5B κλπ που θα προκρίνονται να συμμετάσχουν σε διεθνείς συναντήσεις. Θα πρέπει να προέρχονται από κριτηρίους + πρωτάθλημα και να επανδρώνουν την εθνική μας ομάδα.

Για την φετινή χρονιά (2007) αποφασίσθηκε να ενισχυθεί ο κ. Ε. Πασχαλούδης μέλος της ΕΑΘ και της Εθνικής Ομάδας, ο οποίος προκρίθηκε, μετά από αγώνες κριτηρίων και Πανελληνίου, να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F3C.
    Το ποσόν των 1.500€, που θα παραλάβει, θα καλύπτει μέρος των εξόδων συμμετοχής, μετακίνησης και παραμονής του στους αγώνες.

*** Ευχόμαστε, με όλη μας την καρδιά, καλή επιτυχία! ****
    .............................................................................

Κατα την γνωμη μου αυτο αποδεικνυει οτι τουλαχιστον στον χωρο της Ε.Α.Θ δεν υπαρχει ρατσισμος οσον αφορα τα ελικοπτερα η τα αεροπλανα εφοσον και οι δυο "ρατσες" συμμετεχουν στους αθλητικους σκοπους του σωματειου.
    Τυχον μικροδιενεξεις η παρεξηγησεις βεβαια παντα θα υπαρχουν εφοσον ειμαστε ανθρωποι αλλα πιστευω οτι με καλη διαθεση ολα τακτοποιουνται.

Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Υπάρχει ρατσισμός στα μοντελοδρόμια?
    Μεταπήδηση σε: