Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.839 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 14:11:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 14:11:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 00:40]

[Χθες στις 22:45]

από CMarkop
    [Χθες στις 19:35]

[Χθες στις 08:57]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309839
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 195
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 96
    Συνολικά: 96
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει ρατσισμός στα μοντελοδρόμια?  (Αναγνώστηκε 15634 φορές)
    VAG
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 12:28:56 »

Συνάδελφοι,

Λυπάμαι για το θέμα που αναφέρω αλλά φοβάμαι πως είναι υπαρκτό όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ. Σε αυτά που έχω επισκεφτεί και δεν είναι πολλά κοντά στην Αθήνα έχω δεχτεί έναν αρνητισμό όσο αφορά την ύπαρξη ελικοπτέρων στον χώρο. Προσοχή για να μην παρεξηγηθώ οι κάτοχοι-ιδιοκτήτες  αυτών των χώρων με έχουν δεχτεί με ζεστασιά και ενθουσιασμό το πρόβλημα προκύπτει από τους «συναδέλφους » που έχουν στην κατοχή τους αεροπλάνα και είναι εγγεγραμμένοι σε αυτά τα μοντελοδρόμια.

Αρκετές φορές λοιπόν με έχουν πλησιάσει «θαμώνες» του χώρου και με έχουν ρωτήσεις ποίος ο λόγος που δεν προτιμώ μία αλάνα. Κατά την γνώμη τους το ελικόπτερο πετάει παντού και δεν χρειάζεται αεροδιάδρομο. Φοβάμαι ότι η πραγματική αιτία είναι διαφορετική και σας παραθέτω:
    • Το ελικόπτερο κάνει κατά κανόνα αιώρηση και αν είναι πάνω από τον διάδρομο (τι ποίο φυσιολογικό) τον μπλοκάρει και τα αεροπλάνα δεν μπορούν να απογειωθούν ή να προσγειωθούν.
      Είναι περισσότερο επικίνδυνο καθώς έχει την δυνατότητα να αποκεφαλίσει κάποιον αν χαθεί ο έλεγχος.
      Είναι εκνευριστικό καθώς δεν απομακρύνεται μακριά από τον χειριστή οπότε ο θόρυβος και η κάπνα συντροφεύουν και ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους.

Θα ήθελα να γνωρίζουν λοιπόν αυτοί οι κύριοι ότι επιλέγω ένα οργανωμένο χώρο γιατί:
    • Θέλω να γνωρίζω ποίες συχνότητες χρησιμοποιούνται και να μην πετάω με τον φόβο της πιθανής παρεμβολής.
      Στην αλάνα το ελικόπτερο θα συναντήσει πιθανότατα χώμα. Tα κινητά μέρη ως γνωστών είναι εκτεθειμένα και με τους στροβιλισμούς του αέρα θα γίνουν χάλια.
      Δεν θέλω να έρχεται ο κάθε άσχετος (με αυτό που κάνω) να με ρωτάει κατά την διάρκεια της πτήσης τι είναι αυτό που κάνω.
      Δεν θέλω να κάνουν μαθήματα οδήγησης μπροστά μου ή ακόμα και ασκήσεις drifting.
      Δεν θέλω να με απειλούν ότι θα φωνάξουν την αστυνομία εάν δεν φύγω.
      Θέλω να είμαι ασφαλισμένος ώστε αν γίνει κάτι κακό να είμαι προστατευμένος από το συμβόλαιο που υπογράφω και από τον νόμο για να αποφύγω τα χειρότερα. 
      Με άλλα λόγια θέλω να κάνω το hobby μου σαν άνθρωπος και να το ευχαριστιέμαι την ώρα που το κάνω. 

Προσοχή αυτό το κείμενο δεν αφορά όλους τους αεροπλανάδες αλλά μόνο αυτούς που μας έχουν πλησιάσει με μία ξινίλα στα πρόσωπα τους εκδηλώνοντας  την απογοήτευσή τους για την επιλογή μας (ελικόπτερα). Συγνώμη για αυτή την αναφορά αλλά αυτό το φαινόμενο είναι υπαρκτό και θα ήθελα να γνωρίζουν οι «συνάδελφοι » ότι θα πρέπει να αλλάξουν λίγο την νοοτροπία τους και αρχίζουν να δέχονται ελικόπτερα στα μοντελοδρόμια τους.

Φιλικά
    Βαγγέλης

PS: Λέτε να πετάω τόσο χάλια??? Μήπως οι ελάχιστοι ελικοπτεράδες στα μοντελοδρόμια είναι σύμπτωση???   
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 13:02:09 »

Εγω το εχω ακουσει και σε αλανα αυτο στον ασπροπυργο ημουν με αεροπλανο και ακουγα το κρα κρα γιατι δεν παει στη γωνι και καθετε στο διαδρομο κτλ κτλ απο την μια ειχε χωρο αλλα ο τυπος εκανε τρελο 3D για να κληστει σε μια ακρη του χορου Sad
    Καταγράφηκε

mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 21:33:09 »

Τι είπες VAG?

Σε ενοχλούν οι αεροπλανάδες?

http://www.youtube.com/watch?v=FVms5xxwpEE&mode=related&search=

laugh  laugh  laugh
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 22:58:15 »

Αν όμως ήταν ελικόπτερο αντί για πτέρυγα, το video θα κρατούσε 2-3 δευτερόλεπτα μόνο Grin. Κυριολεκτικά sitting duck  Cheesy, ακόμα και αν έκανε ακροβατικά.

Πάντως, ότι οι αμερικάνοι είναι τρελοί το ήξερα, αλλά τόσο δεν το περίμενα. Όπως εμείς λέμε ότι χρειαζόμαστε μοντελοδρόμια, αυτοί μάλλον λένε ότι χρειάζονται πεδία βολής για να ρίχνουν με τα πολυβόλα τους !!!

Όσο για το θέμα που έθεσε αρχικά ο VAG, θα συμφωνήσω εν μέρει με το συμπέρασμα του, για το πως το βλέπουν άλλοι χειριστές, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρει, λόγοι ασφάλειας για εμένα. (είμαι ρατσιστής ίσως ?)

Ένα αεροπλάνο δεν κάθεται με τις ώρες πάνω στο διάδρομο, κοντά σε άλλους χειριστές. Αντίθετα, το ελικόπτερο που κάνει hover, καταλαμβάνει πολύ περισσότερο χρόνο τον ζωτικό χώρο του διαδρόμου. Κάτι που δεν ενθουσιάζει άλλους χειριστές αεροπλάνων που πετάνε ταυτόχρονα. Δεν είναι και το πιο ασφαλές συναίσθημα στον κόσμο, να γνωρίζεις ότι δίπλα ή πίσω σου, κάποιου οι λεπίδες γυρνάνε σαν λεπίδες χορτοκοπτικού... Δεν μπορείς να προσέχεις συνέχεια τι γίνεται γύρω σου...

Μια ερώτηση άγνοιας : Μπορούν να πετάνε ταυτόχρονα 4-5 ελικόπτερα, η μήπως ενοχλούνται μεταξύ τους? Αεροπλάνα πάντως μπορούν. Και περισσότερα...

Καλή η συνύπαρξη, αλλά όχι η ταυτόχρονη πτήση. Χρειάζεται πιστεύω μοίρασμα του χρόνου και του χώρου...Το πώς, είναι ένα ερώτημα.

gkan
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 23:08:15 »

Καλησπέρα
    κατά την προσωπική μου άποψη τα ελικόπτερα όταν κάνουν hover θα πρέπει να πετούν σε κάποια άκρη.. είναι πολύ ενοχλητικό να πετάς αεροπλάνο και να έχεις πάνω απο το κεφάλι σου ελικόπτερο.
    Αν θέλουν να μπουν στον κύκλο πτήσεις μπορούν να το κάνουν και να μη τρέχει τπτ..
    αν πάλι θέλουν να κάνουν τρελό 3D ας ζητήσουν την υπομονή των άλλων για κάποια λεπτά.

dapan

Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 23:18:33 »

Τα πάντα ειναι θέμα συνεννόησης ,  διάθεσης για συνεργασία και αγάπη για καθε πτητική μηχανή.

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 01:00:34 »

Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ελικοπτερορατσισμός!Κανείς δε θέλει ένα ελικόπτερο συνέχεια μπροστά του που γυρνάει τις ελικές του απειλητικά devil!Αν γίνετε πολλοί θα αλλάξουν οι άλλοι άποψη.Εμένα πάντως το θέαμα μου αρέσει και όποτε τυχαίνει να πετάει ελικόπτερο,έχω κλειστό το πομπό μου.
    Καταγράφηκε
    mc90606
    Aeromodeller Full Member

6938430125

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 08:55:57 »

Το ελικοπτερο ειναι πολυ ενοχλητικο γιατι κανει υπερβολικο θορυβο. Επισης ειναι πολ εκνευριστικο οταν κανει Hover πανω απτο διαδρομο και σε ενοχλει στη φαση προσγειωσης απογειωσης. Επισης ειναι πολυ επικυνδυνο. Εχω δει στο ΣΕΦ ελικοπτερο να σκιζει κυριολεκτικα καπο αυτοκινητου. Εγω λοιπον δεν θελω να αιωρειται διπλα μου μια φονικη μηχανη που μπορει να μου κοψει το κεφαλι. Οχι οτι τα αεροπλανα δεν ειναι κινδυνος αλλα τα ελικοπτερα σιγουρα πολλες φορες μεγαλυτερος κινδυνος. Ισως θα επρεπε να φτιαχτει ενας χωρος (πολυ μικροτερες απαιτησεις) μονο για ελικοπτερα, η να πετανε οπως στα σπατα. μην αναρωτιεστε αν υπαρχει ρατσισμος δεν ειναι ρατσισμος αυτος να μη θελεις δηλαδη αυτο το μονοτονο θουρβο διπλα στο αυτι σου....
    Καταγράφηκε

6938430125
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 10:39:04 »

Εμενα δεν με ενοχλη που θα πρεπει να σταματισω να κανω hover 8αρια ή οτι τελος παντον κανω για να πρωσγιοθει το αεροπλανω  του καθε ... αρα τα αεροπλανα ειναι ενοχλητικα .

Ετσι δεν θα βγαλουμε ακρη θα επιβεβαιωσουμε ομως οτι υπαρχη ρατσισμος , το heli θεωρειτε κατι που δεν θα επρεπε να πεταει στα μοντελοδρομια Sad Sad

Δυστηχος ο καθενας σκεφτετε την παρτη του Sad
    Καταγράφηκε

Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 10:43:55 »

Καλημέρα και απο μένα,

Δέν είμαι παλιός στο άθλημα, ασχολούμαι με το θερμικό ελικόπτερο εδω και 4 περίπου μήνες.
    Σε μοντελοδρόμιο δέν έχω πάει μόνο και μόνο για να αποφύγω το πικάρισμα.
    Απο τα συμφραζόμενα, λοιπόν, συμπαιραίνω οτι εκείνοι που πετάν τα αεροπλάνα δέν θέλουν τα ελικόπτερα δίπλα τους.
    Γιατί καλοι μου συνάδελφοι; Οσο δικαίωμα έχετε εσείς δεν έχουμε και εμείς να πετάμε; Τι πάει να πεί να φτιαχτεί άλλος χώρος για τα ελικόπτερα;
    Γιατί δέν μπορούμε ΟΛΟΙ μαζι να κάνουμε το χόμπυ μας;; Τί ακριβώς μας εμποδίζει;;
    Ακουσα για θόρυβο;;; Δηλαδή το αεροπλάνο δεν κανει θόρυβο; Στο κάτω κάτω κάντε πιο κεί να μήν το ακούτε.
    Προσωπικά αεροπλάνω ή μή κάνω πίσω, πάντα πίσω απο τον χειριστή για να μήν του αποσπώ την προσοχή.
    Και κάτι άλλο, πού να κάνει χοβερ το ελικόπτερο αν όχι στο διάδρομο; Γιατί είναι προνόμιο για τα αεροπλάνα ο διάδρομος και όχι για τα ελικόπτερα;
    Φίλοι μου πρέπει να καταλάβετε ότι κάνουμε το χόμπυ μας. Πρέπει να υπάρχει κατανόηση και απο τους "ελικοπτεράδες" και απο τους "αεροπλανάκηδες".
    Και οι δύο θέλουν να πετάξουν να χαλαρώσουν και να διακεδάσουν. Δέν ξέρω πώς πετάτε στα μοντελοδρόμια αλλά υποθέτω με κάποια σειρά πρώτα ο ένας ή δυο και μετά οι άλλοι.
    Ξερω όμως στην Μεταμόρφωση που πετάμε και ελικόπτερα και αεροπλάνα ΠΟΤΕ δεν έχει υπάρξει προβλημα, αντιθέτως θα έλεγα.
    Τα παραπάνω δέν θα τα έλεγα ρατσισμο, γιατι ρατσισμός είναι πολύ σκληρή λέξη. Θα το έλεγα όμως περιφρόνηση απο τα αεροπλάνα πρως τα ελικόπτερα. Επειδή το αντίθετο δεν το έχω ακούσει.

Επίσης όλα αυτά που γράφω μπορεί να φαίνονται εριστικά και καυστικά αλλα πραγματικά δέν θελω να περάσω τέτοιο ύφος. Τα λέω μέσα απο την καρδιά μου χώρις παρεξήγηση. (απλά ο γραπτός μου λόγος δέν είναι και το πιο δυνατο μου σημείο)

Πάντα φιλικά,
    Αντώνης.
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 11:19:56 »

Ολοι γνωριζουμε πως λειτουργουν οι χωροι πτησεων(μοντελλοδρομια ή μη)..
    Καθε νας που θελει να προσγειωθει ή να απογειωθει ζηταει το διαδρομο!Προτεραιοτητα εχει αυτος που κατεβαινει και αν ζηησει καποιος να προσγειωθει πρεπει να αδειασει αμεσως ο διαδρομος!!!
    Αν υπαρχει ενα ε/π κοντα,τοτε υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να μην ακουστει η αιτηση για διαδρομο..
    Επισης σκεφτειτε οτι καποιος πρεπει να κατεβει επειδη εχε σβησει η μηχανη,και ενα ε/π κανει hover πανω απο το διαδρομο!!!
    Τι θα γινει???και καλα να ειναι καποιος που ξερει να πεταει το ε/π...Αν ειναι καποιος που μαθαινει και ειναι στη φαση του hover(δηλ.δεν μπορει να κανει ουτε nose in)??Θα το κατεβασει και τι???Θα το αφησει εκει??Στη μεση του διαδρομου??
    Το καλυτερο για μενα ειναι να υπαρχει ενας χωρος στο μοντεδρομιο με ενα τετραγωνο ασφαλτινο οπου θα μπορουν να πετανε οι αερολπαναδες μακρυα απο τους ελικοπτεραδες!!!
    Δεν ειναι θεμα ρατσισμου,αλλα θεμα ασφαλειας Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 11:42:15 »

Λογικότατο μου ακούγεται αυτο που λές.

Αλλά μην το αναγάγεις σε θέμα ασφάλειας γιατι αυτά που προανέφερες δέν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια αλλά με την συνεννόηση.
    Αρα Αν υπάρχει συνεννόηση όλα γίνονται.

Αλλά και το τετράγωνο που λές μια χαρά ειναι. Απλα αυτο που δέν μου αρέσει είναι ότι πρέπει να διαχωρίζονται οι μέν απο τους δέ, με αυτό το τρόπο.
    Ερώτηση: Στα μοντελοδρόμια που εχω δεί, απο φωτογραφίες, θα μπορούσαν να πετανε τα Ε/Π στην μία άκρη του διαδρόμου και τα Αεροπλάνα στην άλλη να απο-προσγειώνονται;

φιλικα
    Αντώνης.
    Καταγράφηκε
    mc90606
    Aeromodeller Full Member

6938430125

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 12:05:48 »

δεν γινονται αυτα που λετε. κανονικα δεν πρεπει να αιωρειται τιποτα στον αξονα του διαδρομου ειτε αυτο ειναι ελικοπτερο ειτε ειναι 3d εχω δει πολλες φορες στον αερα να διαπερνα αιωρουμενο αεροπλανο καποιο αλλο μοντελο. εγω θεωρω οτι το πιο ασφαλες ειναι να υπαρχει ενας ΚΟΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ συχνοτητων τα αερομοντελα να πετανε στο διαδρομο και μπροστα να μην πηγαινουν δηλαδη πισω απο τους χειριστες, και στην πλατη των χειριστιων των αερομοντελλων σε χωρο με ασφαλτο για να μην ταλαιπωρουνται τα μηχανικα μερη, να πετουν τα ελικοπτερα
    Καταγράφηκε

6938430125
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 12:13:02 »

Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι θέμα συνήθειας.  Στην Θεσσαλονίκη δηλαδή πως πετάνε όλοι μαζί κι αγαπημένοι;  Απλά εδώ στην Αθήνα είναι διαφορετικά τα πράγματα, δεν έχουμε συνηθήσει ελικόπτερα στα μοντελοδρόμια για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως γιατί αυτά που προσφέρουν στους ελικοπτεράδες είναι για τους περισσότερους ασήμαντα σε σχέση με το κόστος συνδρομής, την απόσταση κ.λ.π.

Κι εμένα και τον οποιονδήποτε τον ενοχλεί να έχει ένα ελικόπτερο πίσω του να κάνει hover την ώρα που πετάει, χωρίς να μπορεί να ελέγξει που ακριβώς βρίσκεται, μια και ο θόρυβος είναι συνέχεια κοντά.  Από κει και πέρα όμως κατανοώ ότι πρέπει να πετάνε κι αυτά και με ρύθμιση του χρόνου και καλή διάθεση όλα μπορούν να γίνουν.

Τέλος, μην το περιορίζετε μόνο στα ελικόπτερα.  'Ρατσισμός' υπάρχει και στους 3Dάδες που πετάνε πάνω από τον διάδρομο, και σ' αυτούς που δεν έχουν την εμπειρία να απογειωθούν ή να προσγειωθούν ευθεία, και σ' αυτούς που πετάνε μεγάλα αεροπλάνα και θέλουν να πετάνε μόνοι τους, και σ' αυτούς που περνάνε σφαίρα πάνω από τον διάδρομο με χίλια, και σ' αυτούς που πετάνε 20 λεπτά σε κάθε πτήση, και πολλά άλλα.  Οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με αυτό που κάνει ο καθένας μας φαίνεται περίεργο.  Το θέμα είναι ότι άλλοι το αντιμετωπίζουν με καλή διάθεση και άλλοι με κακή (κακοδιάθετοι παντού υπάρχουν και δυστυχώς αν πάνε να πιάσουν τον ελικοπτερά και να του πουν αυτά που λέει ο VAG σίγουρα θα δημιουργήσουν γενικότερη κακή εντύπωση).  Τα αποτελέσματα είναι ανάλογα.  Επίσης μεγάλο ρόλο για μένα παίζει και η αντιμετώπιση του ιδιοκτήτη του μοντελοδρομίου.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Κωστής Νικολάου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 13:44:52 »

Γεια σας κ από μένα...

Αφού είναι γνωστό το θέμα ότι ένα ε/π καταλαμβάνει τον χώρο στον οποίο απο-προσγειώνεται και κατά κανόνα κάνει hover γύρω από αυτό το σημείο γιατί κανένα μοντελοδρόμιο δεν έχει έναν ανάλογο χώρο για πτήση ε/π;

Πως θα σας φαινόταν η παρακάτω λύση; Δεν θα έλυνε το πρόβλημα;

* Montelodromio.jpg (64.28 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 431 φορές.)
    Καταγράφηκε

Αερομοντελλισμός είναι να πετάς μακριά απ'τα προβλήματα!
    Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Υπάρχει ρατσισμός στα μοντελοδρόμια?
    Μεταπήδηση σε: