Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.890 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:02:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:02:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 11:39]

από UH-1H
    [Χθες στις 19:09]

από Stargazer
    [Χθες στις 14:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:27]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309890
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 141
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 110
    Συνολικά: 112
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: HITEC eclipse 7 σοβαρο προβλημα? HEEEEEELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  (Αναγνώστηκε 8558 φορές)
    andreas
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 17 Ιουν 2007, 18:42:51 »

Αντιμετωπιζω ενα σοβαροτατο πιθανο προβλημα με την καλη μου τηλεκατευθινση hitec eclipse 7 . μετα απο λανθασμενη τοποθετηση της μπαταριας καταφερα  και εβαλα αναποδα το φισακι που κουμπωνει στην τηλεκατευθινση  δηλ το + στο- και το αναποδο . οταν ανοιξα πομπο δεν ανοιξε η οθονη και ετσι ειδα οτι το ειχα κουμπωσει αναποδα και το αλλαξα στη συνεχεια η τηλ ανοιξε κανονικα στο μοντελο που ειχα στη μνημη . σημερα λοιπον παω ο ανυποψιαστος στο μοντελοδρομιο μας και ανακαλυπτω οτι ολα τα καναλια στο funtana μου ηταν αναποδα  idiot2 idiot2 κουφαθικα................. tickedoffτωρα ? τελοσπαντων αρχιζω να τα γυριζω ενα ενα μονο που και τα κεντρα των σερβο ηταν αλου αλλα και το τριμ του γκαζιου οπως και το σβηστηρι δεν εκαναν κιχ . κατα τα αλλα φαινετε να δουλευουν ολα ... δοκιμαζω μια απογειωση ξανατριμαρω αλλα δεν μου φτανει το τριμ στα aileron. οπωτε κατεβαινω και παω σπιτι . τι θα κανατε στην θεση μου ? αντε το trim να παει στα κομματια τιποτα αλλο ομως αν χαλασε? γιατι γυρισε τις ρυθμισεις ολες αναποδα ? καμια ιδεα? κανενας παθων?
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 17 Ιουν 2007, 19:53:51 »

επισης μολις ειδα οτι τα τριμ λειτουργουν αναποδα απο την καθε κινηση δηλ με up το τριμ κανει down idiot2
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 17 Ιουν 2007, 19:59:04 »

Σε μια παρόμοια περίπτωση με μια JR απλά την πέταξα όταν τα μοντέλα μου έσπαζαν χωρίς αιτία.... έκαιγε τα κρύσταλα στο άσχετο και απρόσμενο. Πήρα Futaba και ηρέμησα.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 17 Ιουν 2007, 20:11:42 »

αυτο δεν ηθελα να ακουσω γαμ..... εχουμε και διακοπες  τβρα επισης κανει μονη της μιξη ουρα με γκαζι λιγακι και ailerons me elevator παλι λιγο  Huhμε βλεπω να βγαζω το καλοκαιρι με την 6αρουλα την futapa .....
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 01:53:55 »

εαν δοκιμασεις να διαγραψεις την μνημη και να την ξαναφτιαξεις απο την αρχη ισως να παιξει καλα

Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 04:16:39 »

Φιλε Αντρεα

Επειδη τα ολοκληρωμενα που κρατουν τις μνημες (EEPROM) εχουν συγκεκριμενο τροπο εγγραφης των δεδομενων οταν σβηνει η τηλεκατευθυνση,δεν ειναι απαραιτητο επειδη εβαλες αναποδα το φις να καει ολη η ΤΚ.Μπορει να δημιουργηθηκε προβλημα στο ολοκληρωμενο.Βεβαια οπως λεει και ο orck δοκιμασε να κανεις reset την μνημη του μοντελου σου και να το ξανασεταρεις.Εαν δεν γινει τιποτα,δυο ειναι οι εναλλακτικες.Ή να την στειλεις για service ή να την πεταξεις.Δεν θα συνιστουσα το δευτερο,γιατι η τηλεκατευθυνση αυτη τα εχει τα λεφτακια της.
    Για πες μου ομως,θα ξαναβαλεις ποτε σου αναποδα την πολικοτητα καπου χωρις να ελεγξεις??  Grin

Φιλικα
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 08:33:02 »

Συνήθως υπάρχουν κυκλώματα προστασίας από ανάποδη πολικότητα. Αν δεν φτιάχνει με reset της μνήμης ίσως η βλάβη να είναι μόνο μια καμμένη ασφάλεια ή δίοδος. Θα έλεγα να επικοινωνήσεις με την  αντιπροσωπεία της Hitec ή και την ίδια την εταιρεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παρακάτω απάντηση ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ.

Αν φθάσεις σε αδιέξοδο, πριν την βάλεις στην άκρη ή πάει για επισκευή, δοκίμασε να συνδέσεις πάλι ανάποδα την μπαταρία, άναψε και σβύσε. Μετά δοκίμασε την πάλι με σωστή πολικότητα. Αμφιβάλλω οτι θα γίνει κάτι, λίγο απίθανο όμως να πάθει παραπάνω ζημιά. Δοκιμή απελπισίας "plug and pray", χωρίς θεωρητικό υπόβαθρο, έχει αποδώσει μερικές φορές σε άλλες καταστάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παραπάνω απάντηση ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 12:26:57 »

Αντρεα καλημερα δεν μου εχει συμβη τετοια περιπτωση σαν την δικησου
    συνηθως οταν μπη αναποδα η πολικοτητα της μπαταριας γινεται ζημια και δεν ξαναξεκιναη ο πομπος και σιγουρα κατι καιη στην περιπτωση σου ομως
    δεν γνωριζω τι μπορει να εχει συμβη .Ασφαλειες δεν υπαρχουν στις τηλεκατευθηνσης απο οσες εχω ανοιξη δεν εχω βρη ποτε κυκλωμα ομως προστασιας υπαρχη σε αρκετες και μαλιστα στις ακριβες σε τιμη αγορας οπως η δικη σου για μενα το καλυτερο που εχεις να κανης ειναι να επιλεξης
    τον δρομο του σερβις δεν γνωριζω αν η HITEC εχει σερβις για επισκευες εγω ομως προτιθεμαι να την δω αν θες ευχαριστως ειμαι επαγγελματιας ηλεκτρονικος και ασχολουμαι με αυτο τον τομεα ανετα φυσικα πολλα παιδια μου εχουν στειλη δικες τους και τις εχω φτιαξη να θες παρεμαι τηλεφωνο στο μαγαζι μου να συνενοηθουμα 2541072317

Φιλικα Ηλιας Ξανθη
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 13:03:25 »

Φίλε andreas,

Είναι το εξουσιοδοτημένο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αγγλία της HiTec.
    service@Amerang-Group.com
    Ότι άλλη πληροφορία θες PM.

Βαγγέλης

Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 13:13:48 »

Ελεος τσιγκουνια σε μια διοδο κανουν Sad
    Καταγράφηκε

GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 15:04:29 »

Φιλε andreas

Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ξεκινησεις μια καινουργια μνημη μοντελου και στην οποια να δεις αν συνεχιζει να εχει αυτες τις περιεργες μιξεις η αναστροφες των λειτουργιων των τριμ κλπ.
    Εαν οχι τοτε επειδη για απροσδιοριστους λογους μετα απο οτο εκανες γραφτηκαν στην εσωτερικη μνημη λαθος πληροφοριες απλως κανε χειροκινητα ξανα τον προγραμματισμο καθε μοντελου που εχεις απο την αρχη και μην ξαναβαλεις αναποδη τροφοδοσια ποτε θεωροντας  εαυτον τυχερο.
    Εαν ομως παρατηρησεις να συνεχιζονται τα περιεργα τοτε στειλε την στο service και μονον εκει.

Για τον φιλο sfyris πρεπει να πω οτι δεν εχω ξαναακουσει να "καιγονται" κρυσταλλοι.Οι κρυσταλλοι χαλανε απο αποτομο κτυπημα η γηρανση λογω εισροης αερα απο το περιβλημα τους που συνηθως μεταθετει την συχνοτητα τους ακι αρα τους καθιστα αχρηστους για την συγκεκριμενη χρηση.
    Μηπως μπορει να το ξελαθαρισει περισσοτερο επειδη εχω περιεργεια γιια το τι εννοει και πως "καιγονται"?

Για την προταση "απελπισιας" του Κου Κωστοπουλου πρεπει να πω οτι αυτη η μεθοδος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ προκειμενου για ηλεκτρονικες διαταξεις.Ειναι μια ηλεκτρολογικου τυπου remedy που ισως αποδιδει για κολλημενα ρελε κλπ οχι ομως και για διαταξεις DC με ημιαγωγους.(Παντως ηταν πολυ ωραιες οι προειδοποιησεις με το κοκκινο}.

Ελπιζω οτι θα τα καταφερεις φιλε andreas

Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 17:30:37 »

καταρχη να σας ευχαρηστησω για τις αμεσες και κατατοπιστικες πληροφοριες, να πω οτι εκανα απο την αρχη reset στο μοντελο αλλα και σε αλλο που ειχα στην eclipse οπως επισης την δοκιμασα και σε εξομειωτη δεν γινετε κατι ...τα ιδια κανει μολις ειδα οτι μου μετραει ταση 16v  idiot2 μαλλον θα παει για επισκευη την λυπαμαι να την πεταξω και εχω αρκετα μοντελακια ευτελους αξιας για να δω αν ειναι αξιοπιστη μετα...(παντως καταλαβαινομαστε εμεις οι μοντελιστες σκεφτειτε να σας κατσει τετοια στραβη ενω εχετε στησει το μοντελακι και περιμενετε να το στρωσετε με καινουρια μηχανη και εξατμηση)πικρα οτι επαθα εγω δηλαδη .....παντως αλλη φορα θα κανω δεκα ελεγχους πριν κουμπωσω φισακι....
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 18:21:15 »

Τι σε εμποδίζει να στρώσεις τη μηχανή χωρίς τον πομπό;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 19:30:30 »

Φιλε Αντρεα,

Αυτο που ειπε ο mrkaza οτι κανουν τσιγκουνια σε μια διοδο ειναι σωστο.Με μια διοδο σε σειρα θα ειχε αποφευχθει ενα επερχομενο "καψιμο" της ΤΚ.Οσο για ασφαλεια δεν νομιζω να υπαρχει μεσα στην ΤΚ.Εστω οτι υπηρχε επρεπε να ανεβασει μεγαλυτερο ρευμα το βραχυκυκλωμα απο την ονομαστικη τιμη της ασφαλειας,για να διακοψει την παροχη,το οποιο μπορει απλα να μη συνεβαινε και το ολοκληρωμενο της ΤΚ να ειχε ηδη υποστει βλαβη,χωρις πτωση της ασφαλειας.Απο την αλλη ομως ερωτηματα και παρατηρησεις μου ερχονται στο μυαλο οσον αφορα την προστασια της ΤΚ.ΣΙΓΟΥΡΑ μια εταιρεια εχει μεθοδο για διαταξεις προστασιας αναποδης πολικοτητας.Μεσω διοδου σε σειρα,μεσω τεσσαρων διοδων σε διαταξη ανορθωσης,(οποτε οπως και να βαλεις την πολικοτητα αυτη βγαινει στην εξοδο σωστη) και τελος μιας απλης ή και θερμικης ασφαλειας η οποια θα εκανε reset μετα την παροδο καποιων λεπτων και την αποκατασταση της πολικοτητας/βραχυκυκλωματος.Απο την αλλη, σου εχει πολικοτητα το φις της εισοδου.Οποτε σκεφτομαι...Μηπως η εταιρεια εχει την εντυπωση οτι ο χρηστης ποτε δεν θ'ασχοληθει με την κατασκευη ενος καινουριου Pack μπαταριων ή οτι ποτε δεν θα βγαλει τα pin του φις για πολλους και διαφορους λογους?
    Και  μια τελευταια μου σκεψη ειναι.......Μηηηπως βολευει την εταιρεια να "καει" μια τηλεκατευθυνση παλι για πολλους και διαφορους λογους? ? ? 

Οπως και να χει,μην πειραματιζεσαι αλλο,
    στειλ'την για service και την επομενη φορα να εισαι προσεκτικος.
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 20:08:44 »

Τι σε εμποδίζει να στρώσεις τη μηχανή χωρίς τον πομπό;
    τιποτα ........
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: HITEC eclipse 7 σοβαρο προβλημα? HEEEEEELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μεταπήδηση σε: