Καλημέρα...
Και εγώ νέος ώς πολύ νέος στο χώρο του αερομονελισμού (έχω και εγώ αυτοκίνητα ηλεκτρικά) μετά απο πολύ διάβασμα
έχω να πώ το εξείς σχετικά με τα ελικόπτερα.
1. Simulator οπως και δήποτε, γλυτώνεις πολλά χρήματα, και δεν στεναχωριέσαι άν έχεις πτώσεις κάθε τρείς και λίγο.
2. Ένα ελικοπτεράκι τύπου Lama είναι ο καλύτερος δάσκαλος για να ξεκινήσεις και να κάνεις πράξη αυτά που μαθαίνεις
απο το simulator.
3. Όταν θα νοιώσεις ότι μπορείς να πιλοτάρεις το Lama με άνεση, τότε καλό είναι να αγοράσεις ένα ελικόπτερο σε ΚΙΤ.
Αυτό γιατί κατα το μοντάρισμα, μαθαίνεις πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς και έχεις πλήρη άποψη πώς λειτουργεί
το ελικόπτερο, και τι κάνει το κάθε εξάρτημα.
Άρα όταν θα χρειαστεί (που θα χρειαστεί) να το ρυθμίσεις για να γίνει πιο σταθερό και να πετά ανάλογα με τα δικά σου θέλω, να είσαι σε θέση
να το κάνεις με άνεση.
Δική μου γνώμη μην πάρεις Ready To Fly γιατί έχουν ότι χρειάζεται για να πετάξει το ελικόπτερο από θέμα hardware, αλλά δεν είναι ρυθμισμένα καλά για σταθερή πτήση. Θα πρέπει να βάλεις χέρι και να τα ρυθμίσεις εσύ ή κάποιος που ξέρει.
Αυτά τα ολίγα από την μέχρι τώρα εμπειρία μου που τονίζω ότι δεν είναι μεγάλη. Υπάρχουν άλλοι εδώ που είναι Expert.

Ευτυχώς ο κύριος Κωστόπουλος δημιούργησε αυτό το Site και έτσι έχουμε την δυνατότητα να μιλάμε και να μαθαίνουμε στην μητρική μας γλώσσα,
γιατί site υπάρχουν πολλά αλλά όταν ξεκινάς και δεν έχεις κάποιον να σε βάλει στο χώρο, είναι δύσκολο να καταλάβεις την ελικοπτερική ορολογία στα Αγγλικά.
Κύριε Κωστόπουλε... ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την προσφορά σας στον αερομοντελισμό.