thunderabe
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2007, 15:30:49 » |
|
Γεια σας εχω μια μπαταρια η οποια εναι 8.4 volt και 600mah μπορω να αγορασω 7 μπαταριες ΑΑΑ και να φτιαξω μια συστοιχια παρομοια?? και να βγαζει παραπανω mah? με συμφερει αυτο η ειναι καλυτερα να αγορασω μια καινουρια.να πω οτι εδω που μενω δεν πουλανε ετοιμες.ευχαρισω 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ktm25089
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2007, 15:41:37 » |
|
αρεις αλκαλικες 7 επι 1,5ν η καθε μια ειναι 10,5.θα εχεις προβλημα επαναφορτιζομενες οκ καλυτερα αγορασε ενα ετοιμο να μην εχεις μπελαδες για τι μοντελλο ειναι?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2007, 16:44:45 » |
|
Υποθετω πως μιλας για επαναφορτιζομενες!! Γενικα,το να κολλησεις μπαταριες ειναι λιγο δυσκολο και θελει καλα και "ειδικα" εργαλεια γιατι τα απλα κολλητηρια τις καταστρεφουν(απο οσο εχω διαβασει)!! Θα σου προτεινα να παρεις μια ετοιμη(κοστιζει ισως πιο φθηνα απο οτι μια που θα φτιαξεις εσυ) και ειναι και πιο ασφαλη  Αν θες συγκεκριμενα χαρακτηριστικα μπορεις να δεις και εδω http://www.batteries.gr/
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
|
|
|
|
vtr
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2007, 17:06:41 » |
|
Ρέ παιδιά νά ρωτήτω καί εγώ κάτι. Εχω 8 μπαταρίες ΑΑ NIMH 2500. Είναι καινούργιες καί σκέφτομαι νά φτιάξω 2 πακάκια γιά τόν δέκτη και τα σέρνο. Η ερώτηση είναι ότι τό μαμά πάκ, έχει 3 καλωδιάκια στό φισάκι. Εκτός από τό σύν κάι πλήν τό τρίτο καλωδιάκι έχει σημασία;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
S_DECATHLON
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2007, 19:16:31 » |
|
Υποθετω πως μιλας για επαναφορτιζομενες!! Γενικα,το να κολλησεις μπαταριες ειναι λιγο δυσκολο και θελει καλα και "ειδικα" εργαλεια γιατι τα απλα κολλητηρια τις καταστρεφουν(απο οσο εχω διαβασει)!! Θα σου προτεινα να παρεις μια ετοιμη(κοστιζει ισως πιο φθηνα απο οτι μια που θα φτιαξεις εσυ) και ειναι και πιο ασφαλη  Αν θες συγκεκριμενα χαρακτηριστικα μπορεις να δεις και εδω http://www.batteries.gr/V_tolias εγω εχω φτιαξει ενα pack απο 4 επαναφορτιζομενες 2500mA τις οποιες τις εχω κολησει σε σειρα με απλο κολιτιρι και επειτα τις εχω τηλιξει με μαυρο ζελοτειπ και δεν εχω διατιπωσει καποιο προβλημα(Αρκετες πτησεις με αυτο το pack) Ο λογος που εφτιαξα το pack αυτο ειναι επειδη δεν μου κανανε καλη επαφη ενω με το κολιτιρι εχω το κεφαλι μου ησυχο Απο τι να χαλανε δηλ. απο την θερμοκρασια απο το κολιτιρι?.Δε νομιζω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
vtr
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2007, 19:55:16 » |
|
Υποθετω πως μιλας για επαναφορτιζομενες!! Γενικα,το να κολλησεις μπαταριες ειναι λιγο δυσκολο και θελει καλα και "ειδικα" εργαλεια γιατι τα απλα κολλητηρια τις καταστρεφουν(απο οσο εχω διαβασει)!! Θα σου προτεινα να παρεις μια ετοιμη(κοστιζει ισως πιο φθηνα απο οτι μια που θα φτιαξεις εσυ) και ειναι και πιο ασφαλη  Αν θες συγκεκριμενα χαρακτηριστικα μπορεις να δεις και εδω http://www.batteries.gr/V_tolias εγω εχω φτιαξει ενα pack απο 4 επαναφορτιζομενες 2500mA τις οποιες τις εχω κολησει σε σειρα με απλο κολιτιρι και επειτα τις εχω τηλιξει με μαυρο ζελοτειπ και δεν εχω διατιπωσει καποιο προβλημα(Αρκετες πτησεις με αυτο το pack) Ο λογος που εφτιαξα το pack αυτο ειναι επειδη δεν μου κανανε καλη επαφη ενω με το κολιτιρι εχω το κεφαλι μου ησυχο Απο τι να χαλανε δηλ. απο την θερμοκρασια απο το κολιτιρι?.Δε νομιζω Αν δέν πυρώσεις τήν μπαταρία μέ τό κολητήρι δέν έχεις πρόβλημα. Γιά αυτή τήν περίπτωση χρειάζεται ένα καλό κολητήρι κάι νά έχει watt. Τό ζητούμενο είναι άν τό τρίτο καλωδιάκι παίζει κάποιο ρόλο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Serafim
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2007, 19:59:49 » |
|
Τό ζητούμενο είναι άν τό τρίτο καλωδιάκι παίζει κάποιο ρόλο.
Όχι, το τρίτο καλώδιο δεν παίζει κανένα ρόλο. Σεραφείμ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
There is no greater force in the world than wrong rudder
|
|
|
|
hlsat
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2007, 20:21:20 » |
|
Φιλε vtr η εργασια που θες να κανης ειναι παρα πολυ ευκολη με λιγη καθοδηγηση και προσοχη τα πακ θα ειναι ετοιμα πρωτον λοιπον για να επιτυχης ευκολη κοληση στα ακρα της μπαταριας με το κολητηρι θα τις ξυσεις ελαφρος να αγριεψη το μεταλο με ενα γυαλοχαρτο και πριν ζεστανης με το κολητηρι και βαλης το καλαι τοποθετησε λιγη αλοιφη σολντερινης αυτη βοηθαη πολυ να κολησης ευκολα τα καλωδια σου και αφου τις κολησεις πλεναι το σημειο για να φυγουν τα υπολοιματα σολντερινης με λιγο οινοπνευμα δευτερον το τριτο καλωδιο δεν χρειαζεται μονο το κοκινο που ειναι το συν και το μαυρο που ειναι το μειον στο φισακι σου αυτα ειναι το μεσαιο και το ενα ακραιο
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
|
|
|
|
vtr
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2007, 20:54:10 » |
|
Ευχαριστώ φίλε hlsat. Μετά τήν παρεμβασή σου γιά τό τρίτο καλωδιάκι, ήδη έφτιαξα τό πακάκι καί φορτώνει. Θά τό δοκιμάσω καί άν όλα πάνε καλά, θά φτιάξω καί τό δέυτερο. Λογικά άν μού βγάλει 3 έως 4 ντεπόζιτα θά είμαι καλά πιστέυω.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
S_DECATHLON
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2007, 21:09:52 » |
|
Ευχαριστώ φίλε hlsat. Μετά τήν παρεμβασή σου γιά τό τρίτο καλωδιάκι, ήδη έφτιαξα τό πακάκι καί φορτώνει. Θά τό δοκιμάσω καί άν όλα πάνε καλά, θά φτιάξω καί τό δέυτερο. Λογικά άν μού βγάλει 3 έως 4 ντεπόζιτα θά είμαι καλά πιστέυω.
3-4 ντεποζιτα? Ποσα mA ειναι οι μπαταριες?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
vtr
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2007, 21:27:13 » |
|
3-4 ντεποζιτα? Ποσα mA ειναι οι μπαταριες? 2500 mA. Λές γιά πιό λίγα;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 30 Σεπ 2007, 08:48:42 » |
|
3-4 ντεποζιτα?
Ποσα mA ειναι οι μπαταριες?
2500 mA. Λές γιά πιό λίγα;
Μπορείτε να δείτε αρκετές πληροφορίες για την ωφέλιμη διάρκεια των συσσωρευτών σε πτήση εδώ: http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-060b.htmΟλα βέβαια προϋποθέτουν ότι οι Ni-MH συντηρούνται σωστά, γιατί έχουν πολλά "χούγια".
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|
Paulos
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 30 Σεπ 2007, 10:27:16 » |
|
να πω επισης πως αν εχετε κοντα σας καταστημα Γερμανος με €1,5-3 σας φτιαχνει το pack απο μπαταριες που θα του πατε και φυσικα κολαει τις μπαταριες με ηλεκτροποντα και τις τυλιγει και με θερμοσυστελομενο 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
If RC flying were drugs, it would be class A +
|
|
|
|
vtr
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 30 Σεπ 2007, 13:32:03 » |
|
Ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις. Πάντως φίλε Paulos άν μιλάμε για 3 ευρώ καί όχι γιά κανένα δεκάρικο, τό άλλο πακάκι θά τό πάω εκεί νά μού τό φτιάξουν. Θά δώ πρώτα πώς θά πάει αυτό πού έφτιαξα από θέμα αντοχής. Καί εννοώ πόσα ντεπόζιτα θά βγάλει, καί βάση αυτων πού είπε πιό πάνω ό κύριος Γιάννης.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|