Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.794 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 20:43:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 20:43:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:50]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Σήμερα στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309794
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 72
    Συνολικά: 75
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: os 46 ax μεγαλο προβλημα  (Αναγνώστηκε 1850 φορές)
    aeras
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2012, 19:22:26 »

Εχω 2 προβληματα με αυτη την μηχανη που μου τα δημιουργησε αποτομα εδω και μερικεσ μερες.πριν ξεκινησω να βαλω μπροστα την μηχαμη και ενω εχω γεμισει το ντεποζιτο με καυσιμο και αφου εχω ανοιξει το βαρελακι τελειως ανοιχτο και το κλεινω με το χερι μου  για να τραβηξω καυσιμο αυτο τραβαει κανονικα (να υπενθυμισω πως την μηχανη στο αεροπλανο την εχω αναποδα) .μετα απο μερικα δευτερολεπτα παρατηρω  να σταζουνε σταγονες καυσιμου  απι το καρμπυρατερ ετσι ανοιχτο οπως εχω το βαρελακι του γκαζιου.δε θυμαμαι να το εκανε αυτο πρωτα.δε μου εσταζε καυσιμο.

Το δευτερο προβλημα ειναι πως ενω καποιεσ φορεσ παιρνει μπροστα.καποιες αλλεσ φορες μαγκωνει να γυρισει η ελικα δε γυρναει με τιποτα.προσπαθω με το χερι να γυρισω την ελικα και μαγκωνει δε γυρναει με τιποτα.αν ομως γυρισω το αεροπλανο αναποδα και ξαναπροσπαθησω να γυρισω με το χερι μου  αυτη γυρναει κανονικα κανει περιστροφη.τι συμβαινει?Huh?εχω ειλικρινα πονοκεφαλιασει πολυυυυυ....
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 3 Ιουλ 2012, 19:42:44 από aeras » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2012, 19:37:27 »

Φίλε aeras

δεν είναι προβλήματα -  θα τα ξεπεράσεις με την απλή λογική
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

Ποτέ μην ανταλλάσσεις την τύχη με την ικανότητα

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2012, 20:32:09 »

Φίλε aeras

δεν είναι προβλήματα -  θα τα ξεπεράσεις με την απλή λογική

υδραυλική......εάν δεν κάνω λάθος αυτό λέγεται υδραυλική... συνήθως στους κινητήρες που βρίσκονται ανάποδα..... στον χορό καύσης(κάτω από το μπουζί)"σιγκετρονετε" αρκετό καύσιμο με αποτέλεσμα το έμβολο να κοπλάρι με το υγρό...και να έχεις την "εστισι" ότι κάτι έσπασε!!!!!ίσος έχει υπερβολικά πλούσιο μίγμα....η κάποια φλάτζα χαλασμένη με αποτέλεσμα να περνάει παραπάνω καύσιμο......τίποτα δεν αποκλείεται.....και εάν κάτι λέω λάθος παρακαλώ να με αμεση διόρθωση και να βοηθήσουμε τον φίλο.....
    Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2012, 23:00:56 »

Εχω 2 προβληματα με αυτη την μηχανη που μου τα δημιουργησε αποτομα εδω και μερικεσ μερες.πριν ξεκινησω να βαλω μπροστα την μηχαμη και ενω εχω γεμισει το ντεποζιτο με καυσιμο και αφου εχω ανοιξει το βαρελακι τελειως ανοιχτο και το κλεινω με το χερι μου  για να τραβηξω καυσιμο αυτο τραβαει κανονικα (να υπενθυμισω πως την μηχανη στο αεροπλανο την εχω αναποδα) .μετα απο μερικα δευτερολεπτα παρατηρω  να σταζουνε σταγονες καυσιμου  απι το καρμπυρατερ ετσι ανοιχτο οπως εχω το βαρελακι του γκαζιου.δε θυμαμαι να το εκανε αυτο πρωτα.δε μου εσταζε καυσιμο.

Το δευτερο προβλημα ειναι πως ενω καποιεσ φορεσ παιρνει μπροστα.καποιες αλλεσ φορες μαγκωνει να γυρισει η ελικα δε γυρναει με τιποτα.προσπαθω με το χερι να γυρισω την ελικα και μαγκωνει δε γυρναει με τιποτα.αν ομως γυρισω το αεροπλανο αναποδα και ξαναπροσπαθησω να γυρισω με το χερι μου  αυτη γυρναει κανονικα κανει περιστροφη.τι συμβαινει?Huh?εχω ειλικρινα πονοκεφαλιασει πολυυυυυ....

Σιγά βρε τα μεγάλα προβλήματα! Μακάρι να ήταν αυτά μόνο τα μεγάλα προβλήματα!! Grin

Λοιπόν, μην πανικοβάλλεσαι, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
    Έχεις μια μηχανή τοποθετημένη ανάποδα στο αεροπλάνο. Τραβάς πολύ καύσιμο με το να κλείνεις το καρμπυρατέρ και γυρίζοντας την έλικα, με αποτέλεσμα να χύνεται από την τρύπα αφού βγάλεις το δάκτυλο συν το ότι προκαλείς υδραυλικό κλείδωμα μετά.
    Καταρχήν, γύρνα το αεροπλάνο ανάποδα και με τον κύλινδρο προς τα πάνω (κανονικά δηλαδή), τότε προσπάθησε να τραβήξεις καύσιμο με τον τρόπο που προανέφερες, ΑΛΛΑ όταν δεις και γεμίσει το σωληνάκι μέχρι την είσοδο στο καρμπυρατέρ ΣΤΑΜΑΤΑ. Τότε, βάλε τη μπουζόπιπα και με τη βοήθεια των ρυθμίσεων΄των βελονών και του τρόπου που προτείνει ο κατασκευαστής του κινητήρα βάλε μπρος.
    Αυτά, αλλά έχε τη βοήθεια κάποιου φίλου σου για να γυρίσεις το αεροπλάνο ανάποδα.
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    aeras
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2012, 23:17:44 »

Σε ευχαριστω για τισ συμβουλεσ σου.πως γινεται ομως να σταζει καυσιμο σταγονες οταν πρωτα δεν το εκανε και τωρα το επιασε αποτομα;;;ετσι την ειχα την μηχανη αναποδα και εκανα ακριβως τα ιδια τραβαγα καυσιμο κσι δεν επεφτε μετα ουτε σταγονα.και δουλευε ρολοι.τωρα και χανει καυσιμο και ολα σταβα πανε
    Καταγράφηκε
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2012, 23:21:55 »

Σε ευχαριστω για τισ συμβουλεσ σου.πως γινεται ομως να σταζει καυσιμο σταγονες οταν πρωτα δεν το εκανε και τωρα το επιασε αποτομα;;;ετσι την ειχα την μηχανη αναποδα και εκανα ακριβως τα ιδια τραβαγα καυσιμο κσι δεν επεφτε μετα ουτε σταγονα.και δουλευε ρολοι.τωρα και χανει καυσιμο και ολα σταβα πανε

Έχεις αγχωθεί γι' αυτό. Ηρέμησε και θα δεις ότι κάπου χάλασες τη συνταγή.
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: os 46 ax μεγαλο προβλημα
    Μεταπήδηση σε: