Νικολα καλησπερα, σ ευχαριστω και σενα για τα καλα σου λογια, καλα κανεις και χτιζεις τοιχο γιατι ειναι απαραιτητος.
Οι υποδομες πρεπει να προηγουνται των εργων, ειμαι σε αδεια αυτες τις μερες και δεν μπαινω συχνα για να δω τα μυνηματα, για αυτο και εχω αφησει το θεμα λιγο.
Δεν εχω απαντηση ακομη για υλικα και κοστολογιο, προχειρα εδω να δωσω μερικες πληροφοριες σχετικα με τα υλικα.
Τα ηλεκτρονικα αγοραστηκαν απο ebay, Κινα μερια για να μου ερθουν πιο οικονομικα, και εννοω τα βηματικα μοτερ (ΝΕΜΑ23) τον κοντρολερ και το τροφοδοτικο (24volt 15A),
υπαρχουν στο ebay σετ απο μοτερ κοντρολερ και τροφοδοτικο μαζι ωστε αν καποιος δεν ξερει τι ταιριαζει με τι να μπορει να κανει σωστη και πιο φθηνη παραγγελια.
τα μηχανικα μερη, (διαστασεις 1000mm X 800mm X 500mm) δηλαδη γλυστρες βιδες παξιμαδια ρουλεμαν τα πηρα σετ (απο Αγγλια μεσω ebay και παλι) για να μην παραγγειλω ασυμβατα υλικα μεταξυ τους
και εχω προβλημα στην συναρμολογηση.
Τα ξυλα (mdf και κοντρα πλακε) απο την τοπικη αγορα οπου κατα την παραγγελια κοπηκαν στις διαστασεις που ηθελα.
Το κοστος εφτασε κοντα στα .... (αυτη η πληροφορια δινεται μονο με πμ διαβαζει και η

και μετα

) με τη λιγη εμπειρια που εχω αποκτηση οσο ασχολουμαι με το θεμα θα ηθελα να πω
σε οσους ενδιαφερονται για κατασκευη πως το πιο σημαντικο πραγμα στο cnc ειναι η ακριβεια η οποια εξαρταται κατα πολυ απο τη στιβαροτητα που εχει η κατασκευη (καλο ειναι να αποφευγονται οδηγοι συρταριων κλπ)
και μετα η επιφανεια και η ταχυτητα για αυτο το λογο καλο ειναι να γινεται μεταλλικη κατασκευη (με χρηση μειωσης) και οχι ξυλινη οπως η δικη μου (αν ολα πανε καλα θα ανβαθμιστει)
μπορει οταν ξεκιναμε την
κατασκευη να ειμαστε ολιγαρκεις αλλα οταν το δουμε να δουλευει οι απαιτησεις μας σε ακριβεια και ταχυτητα αυξανονται παρα πολυ πιστεψτε με.Αυτα προς το παρων τα υπολοιπα μετα τις διακοπες.... Καλο Καλοκαιρι σε Ολους .