Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.403 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 22:11:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 22:11:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 21:33]

[Σήμερα στις 15:40]

από kon
    [Σήμερα στις 13:59]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 12:43]

[Χθες στις 19:19]

από CMarkop
    [Χθες στις 17:04]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309403
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 653
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 409
    Συνολικά: 411
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγορά Φορτιστή  (Αναγνώστηκε 3365 φορές)
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 8 Σεπ 2005, 00:35:20 »

Επειδή είμαι νέος στο χώρο θα ήθελα τις συμβουλές των εμπειροτέρων για την αγορά ένος φορτιστή.Αποφάσισα να πάρω ένα φορτιστή για Ni-Cad,NI-Mh,Li-poly.Τι υπάρχει στην αγόρα που να αξίζει περίπου τα 100e+  και να κάνω τη δούλεια μου καλά?
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 8 Σεπ 2005, 01:56:14 »

Kωστα,

Προτεινω Schulze Chamaleon 6-330d (Γερμανικο προιον) για να κανεις τη δουλεια σου KAΛΑ. Βεβαια ειναι πιο ακριβος απο 100 ευρω και δε νομιζω οτι υπαρχει Ελλαδα.

Αν θελεις καποα αλλη πληροφορια σχετικα, εδω ειμαστε.

Νικος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 8 Σεπ 2005, 06:09:46 »

Κώστα στην τιμή που αναφέρεις και λίγο παρακάτω καλή επιλογή είναι οι βρετανικοί Pro Preak Prodigy ή Prodigy II ή οι (ίδιο προϊόν) Simprop X-Peak 3 και X-Peak 3 Plus. Μιλάμε για φορτιστή πεδίου πτήσης που παίρνει ρεύμα είτε από μπαταρία είτα από τροφοδοτικό 12-15V. Οι τιμές στην Ελλάδα δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ολοι οι φορτιστές θα σε εξυπηρετήσουν καλά εφ' όσον ξέρεις τι θέλεις και τους χρησιμοποιείς μέσα στα όρια τους.

Δεν ξέρω αν στην φάση που βρίσκεσαι χρειάζεσαι έναν τέτοιο φορτιστή. Βγαίνουν συνεχώς νέα μοντέλα και οι τιμές πέφτουν.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 8 Σεπ 2005, 15:07:39 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 8 Σεπ 2005, 08:27:38 »

o Pro Peak Prodigy I που πηρα επισημα φορτιζει μονο Li-Io και οχι Li-Po
    να και εχω διαβασει σε ξενα φορουμ οτι η Ripmax εχει στειλει email που αναφερει οτι φορτιζει και Li-Po (στις ρυθμισεις του εχει 3,6 και 3,7V για να φορτισει τα στοιχεια) τον αγορασα 79 ευρω απο την Κρητη

Κώστα στην τιμή που αναφέρεις και λίγο παρακάτω καλή επιλογή είναι οι βρετανικοί Pro Preak Prodigy ή Prodigy II ή οι (ίδιο προϊόν) Simprop X-Peak και 3X-Peak 3 Plus. Μιλάμε για φορτιστή πεδίου πτήσης που παίρνει ρεύμα είτε από μπαταρία είτα από τροφοδοτικό 12-15V. Οι τιμές στην Ελλάδα δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ολοι οι φορτιστές θα σε εξυπηρετήσουν καλά εφ' όσον ξέρεις τι θέλεις και τους χρησιμοποιείς μέσα στα όρια τους.

Δεν ξέρω αν στην φάση που βρίσκεσαι χρειάζεσαι έναν τέτοιο φορτιστή. Βγαίνουν συνεχώς νέα μοντέλα και οι τιμές πέφτουν.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 8 Σεπ 2005, 15:15:43 »

Από ότι είδα,τις ανάγκες μου για τώρα και για αργότερα θα μου καλύψει  ο Pro Peak Prodigy II.Είναι κόντα στα λεφτά που μπορώ να δώσω.Γνώριζω ότι ο φορτιστής δεν είναι για το επίπεδό μου κ.Κωστόπουλε αλλά μου προέκυψαν 2 στοιχεία ΝΙ-CAd των 7.2volt από 2300 mAh και πάνω, που θέλω να φορτίσω και ο φορτιστής για αυτά μονό στοιχίζει περί τα 40e.Ακόμη κατάλαβα ότι αφήνω τις μπαταρίες μου χωρίς να τισ αποφορτίσω.Το βλέπω καπως σαν 'επένδυση' μιας και ο αερομοντελλισμος δε νομίζω να με αφήσει αδιάφορο αργότερα.Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια!
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 8 Σεπ 2005, 23:21:01 »

Κώστα δεν είναι θέμα επιπέδου είναι θέμα πραγματικών αναγκών και προτεραιοτήτων. Εχεις βάλει και μια άλλη ερώτηση στο https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php/topic,291.0.html (το διαχώρισα και το έβαλα ανεξάρτητο) για δύο πακέτα 7,2 Ni-MH ταυτόχρονα. Δες και την απάντηση εκεί.

Για να λειτουργήσεις τον Prodigy II (πολύ καλή επιλογή όντως) στο σπίτι θα χρειαστείς και μια μεγαλύτερη μπαταρία με φορτιστή ή τροφοδοτικό που έχουν κι' αυτά υπολογίσιμο κόστος.

Σαν επένδυση? Επενδύεις σε κάτι που η αξία του ανεβαίνει ή τουλάχιστον μένει σταθερή. Οσο για τις προθέσεις σου ξέρεις ότι εγώ θέλω να παραμείνεις στον αερομοντελλισμό. Οπως και νάχει σκέψου τις πραγματικές ανάγκες που έχεις τώρα και τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον. Αν η αγορά του τώρα δεν αφήσει πίσω άλλες επενδύσεις στον αερομοντελλισμό πάρε τον ανεπιφύλακτα.

Υ.Γ. Αν τον πάρεις βέβαια θα  Crazy2 αν δεν φτιάξεις και κανένα ηλεκτρικό με depron.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 8 Σεπ 2005, 23:36:47 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 9 Σεπ 2005, 12:11:16 »

Οι ανάγκες μου αργότερα βλέπω να αυξάνονται(το deproνάκι μόλις τελειώσω την εξεταστική θα το κηνυγήσω).Το οτι πήρα σκαφάκι δε σημαίνει οτι σταματάω τον αερομοντελλισμό.Η αγορά νέου μηχανολογίκου εξοπλισμού είναι επένδυση(Επένδυση δεν είναι μονό τα κτίρια που αγοράζουμε και μετά τα νοικιάζουμε).Βρισκομαί στην έρευνα αγόρας ακόμη και ο φορτιστής θα αγοραστεί περίπου στα τέλη του μήνα.
    Καταγράφηκε
    otakis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 21 Μαΐ 2007, 20:32:24 »

ψάχνοντας για φορτιστή βρήκα την ακόλουθη διευκρίνιση στα specs του Intellicontrol V3.1

...fully automatic for NiCD, semiautomatic for NiMh, Pb or Li Batteries

είναι χαρακτηριστικό κ των λοιπών φθηνών φορτιστών κ δεν το έχω προσέξει ή μόνο του συγκεκριμένου?

κ γιατί νάναι automatic στη μια περίπτωση κ semiautomatic στις άλλες τρεις?

Τάκης
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 21 Μαΐ 2007, 21:18:17 »

Αυτό το πρόσεξα κι εγω κοιτάζοντας ενα καταλογο.

Υπάρχουν φτηνοί φορτιστές που αναφέρουν ως τρόπο φόρτισης τον "αυτόματο"

Απ την άλλη μεριά υπάρχουν φορτιστες οχι πολυ ακροβότεροι εως παρα πολυ ακριβότεροι που αναφέρουν τουλάχιστον για NICD σαν τροπο φορτισης τον "DELTA PEAK"

τι ειναι άραγε αυτο το "αυτόματο "??
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Αγορά Φορτιστή
    Μεταπήδηση σε: