|
kostasch
|
 |
« στις: Κυριακή, 3 Ιουν 2012, 20:00:21 » |
|
Καλησπερα παιδια! Εχω μια spektrum dx8 και θα ηθελα να μαθω κατα ποσο επηρεαζει η κατασταση της μπαταριας!
Εαν ειναι φορτισμενη η μπαταρια της Τ/Κ θα εκπεμπει καλυτερα? Εαν ειναι φορτισμενη η Τ/Κ αλλα η μπαταρια του δεκτη ειναι στη μεση θα εκπεμπει σε μικροτερο βαθμο? Και τελος εαν ειναι και τα δυο οχι και τοσο φορτισμενα τι γινεται?
Ας βαλουν οι ειδικοι το χερι τους γιατι με βλεπω παλι να την στελνω Αμερικη!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 3 Ιουν 2012, 21:09:29 » |
|
Θεωρω οτι οταν η μπαταρια του πομπου δεν εχει πεσει σε κατασταση alarm δεν εχεις προβλημα σαν εκπομπη σηματος Οταν η μπαταρια του δεκτη ειναι λιγο φορτισμενη τοτε μπορει σε κινηση του σερβο να πεφτει αποτομα η ταση της μπαταριας οποτε να εχεις προβληματα εμβελειας
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
kostasch
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 3 Ιουν 2012, 23:54:38 » |
|
Ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση!! Θελω να το ξαναδοκιμασω παλι γιατι υπαρχουν πολλες dx8 με προβληματα εμβελειας και κανω αυτες τις δοκιμες για να το επαληθευσω!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 07:34:58 » |
|
Διάβασε μερικές τεχνικές πληροφορίες εδώ: και εδώ:
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|
vilisdev
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 10:33:47 » |
|
Ποιον δεκτη εχεις και εχει προβληματα? Ειναι DSM-X οπως και η DX8? Οι πορτοκαλι δεκτες που κυκλοφορουν (μη γνησιοι) ειναι DSM-2 και δεν δουλευουν καλα με την DX8. Εχεις κανει τεστ με γνησιο δεκτη?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kostasch
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 11:45:53 » |
|
Χθες που η μπαταρια της Τ/Κ ηταν στα 5.1ν εκανα test σε AR7000 και σε εναν 6115(parkflyer) και ηταν περιπου 35 μετρα! Το θεμα ειναι οτι πριν λιγες μερες που εκανα παλι test (οπως καθε φορα) με ρευμα 4.6ν στην Τ/Κ το test εγινε στα 26-27 μετρα το πολυ!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 12:30:09 » |
|
Προφανώς εννοείς την μπαταρία του δέκτη, και μάλιστα σε NiMH.
Η μπαταρία που έχει τάση κάτω από 4,8 V, θεωρείται επίφοβη για περαιτέρω χρήση σε δέκτη.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|
kostasch
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 13:24:20 » |
|
Προφανώς εννοείς την μπαταρία του δέκτη, και μάλιστα σε NiMH.
Η μπαταρία που έχει τάση κάτω από 4,8 V, θεωρείται επίφοβη για περαιτέρω χρήση σε δέκτη.
Οχι εννοω την μπαταρια του Πομπου η οποια ειναι Ni-Mh και η ειδοποιηση χαμηλης σταθμης της μπαταριας ειναι ενεργοποιημενη εργοστασιακα στα 4,3ν. Στο δεκτη βαζω παντα li-po με bec στα 4,8ν
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ChrisCalmato 40 Trainer
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 13:47:36 » |
|
Κωστα μου καλημερα! Μηπως 4.8 στον πομπο ειναι υπερβολικα λιγα? Νομιζω πως κανονικα πρεπει να εισαι με 8σελη νιμη στα 9.6 αλλα ψαξτο καλυτερα στο μανουαλ!!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!! ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!! www.emr.gr
|
|
|
|
evan
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 13:53:57 » |
|
Καλά τα λέει. Ο πομπός έχει τετράσελη NIMH Το manual εδώ
|
Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
|
|
|
|
0 teo
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 13:56:55 » |
|
Εγώ σε ένα σχετικό ερώτημα που είχα κάνει απευθείας στην Horizon Hobby (Spektrum) για τους δέκτες DSM2 (για μια DX7 που έχω) μου είχαν απαντήσει πως αποδίδουν καλύτερα στα 6V. Από τότε χρησιμοποιώ πάντα UBEC ή ξέχωρη μπαταρία δέκτη στα 6V. Αν και δεν έχω στο ενεργητικό μου πολλές πτήσεις ποτέ δεν είχα πρόβλημα έτσι.
Γενικότερα πιστεύω πως οι δέκτες πρέπει να έχουν πάντα τάση κοντά στην μέγιστη και όχι στην τυπική ή κοντά στην ελάχιστη τιμή τους. Για τους πομπούς πάντα μεγαλύτερη ή ίσης της τυπικής / ονομαστικής τους τιμής.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
FrSky ACCST @ Spektrum-DX7 E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
|
|
|
|
kostasch
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 17:17:14 » |
|
Κωστα μου καλημερα! Μηπως 4.8 στον πομπο ειναι υπερβολικα λιγα? Νομιζω πως κανονικα πρεπει να εισαι με 8σελη νιμη στα 9.6 αλλα ψαξτο καλυτερα στο μανουαλ!!!
Γεια σου Χρηστο και ευχαριστω και σενα και ολους που με βοηθησαν! Ναι ο πομπος λειτουργει με 4σελη Ni-Mh η οποια φορτισμενη στο φουλ δινει 5.4-5.5ν και στα 4.3ν ειναι το ''low battery''!Η μπαταρια κραταει παρα πολυ. Μια φορτιση μπορει να βγαλει 3.5-4 ωρες λειτουργιας (η μπαταρια ειναι εργοστασιακη περιπου 2 χρονια και την βαζω για φορτισμα παντα οταν πεσει στα 4.4-4.5ν) και το κανω αυτο γιατι στην dx7 που ειχα πιο πριν την εβαζα για ολονυκτια φορτιση και απο το φουλ που ηταν 11.1ν επεφτε στα 10.5 μεσα σε 15 λεπτα οποτε αυτην την προσεχω πολυ περισσοτερο για να μην αντιμετωπισω το προβλημα αυτο τουλαχιστον απο τωρα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
panioul
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 17:28:42 » |
|
Καλησπέρα Κώστα και από μένα. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι δουλεύεις με πολύ χαμηλή τάση τον δέκτη, αν σκεφτείς ότι τα 4,8V είναι το κάτω όριο τάσης για ένα αποφορτισμένο pack 4 στοιχείων NiMh. Θα έλεγα πως ιδανικότερο θα ήταν μία ρύθμιση στο BEC περίπου στα 5,5V. Αν τροφοδοτείς και τα servo σου από το ίδιο BEC είναι πιθανή μία πτώση τάσης να σου δημιουργεί προβλήματα εκτός και αν το BEC σου είναι πολύ καλής ποιότητας και κρατάει σταθερή την έξοδό του ακόμα και σε πολλά Ampere
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Ιωαννίδης Παναγιώτης Ένωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης
|
|
|
|
kostasch
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 17:42:38 » |
|
Καλησπέρα Κώστα και από μένα. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι δουλεύεις με πολύ χαμηλή τάση τον δέκτη, αν σκεφτείς ότι τα 4,8V είναι το κάτω όριο τάσης για ένα αποφορτισμένο pack 4 στοιχείων NiMh. Θα έλεγα πως ιδανικότερο θα ήταν μία ρύθμιση στο BEC περίπου στα 5,5V. Αν τροφοδοτείς και τα servo σου από το ίδιο BEC είναι πιθανή μία πτώση τάσης να σου δημιουργεί προβλήματα εκτός και αν το BEC σου είναι πολύ καλής ποιότητας και κρατάει σταθερή την έξοδό του ακόμα και σε πολλά Ampere
Ειναι το bec της turnigy με 3 αμπερ! Οντως δεκτης και σερβο τροφοδοτουνται απο την ιδια μπαταρια ! Σημερα το βραδυ θα το γυρισω στα 6ν! Αν θυμαμαι καλα ειναι ενα μικρο πλαστικο με δυο επαφες μεσα και μολις το αλλαξεις θεση παει στα 6ν! Σιγουρα δεν ειναι και αριστη ποιοτητα αφου ειναι και κινεζικο αλλα ειναι το τεταρτο που χρησιμοποιω και δεν εχω καποιο προβλημα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2012, 18:42:30 » |
|
αν δεν κανω λαθος οταν το Bec ειναι ρυθμισμενο στα 4.8 volts δεν βγαζει μονο τοσα αλλα κατι παραπανω απο 5
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|