Καλησπερα,
Για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.
Ηeli: Hornet 2, HS50 cyclic servos, GWS 6ch FM Receiver , Optic 6 TX MS-116 ESC Twister Motor.
Mπαταριες Lipo: Kokam 3s 1500 New και προσφατα αγορασμενες Revolution (Kokam) 1500MAh
Γενικως δεν ειχα crashes με το συγκερκιμενο ελικοπτερο εδω και 2 χρονια, (τιποτα ατσαλες προσγειωσεις καποιες φορες με αερα) αν και εχω κανει πανω απο 150 15λεπτα, ισως και περισσοτερα με τις πρωτες μπαταριες (2x Kokam 1500).

Πριν ενα μηνα αγορασα απο αγγλια (aurrora.co.uk) 2 Revolution 1500 Mah για να εχω 4 (μαζι με τις παλιες μπαταριες) ωστε να μην φορτιζω καθε 2 πτησεις. Oi συγκεκριμενες εχουν μεγαλυτερο C αποφορτισης απο τις παλιες. Μεγαλη διαφορα απο πλευρας ισχυος. Παρατηρησα οτι το στροφειο γυριζε με αρκετα μεγαλυτερη ταχυτητα χρησιμοποιωντας τις νεες lipo βγαζοντας και ενα ισως ενοχλητικο σφυριγμα σαν της τουρμπινας jet

Πριν 2 εβδομαδες εβαλα τις revolution και ειχα το πρωτο major crash μετα απο 6-7 λεπτα πτησης οπου χωρις να το καταλαβω οι ελικες βρικαν πανω σε ενα δεντρο στον κηπο του εξοχικου μου.

Δεν θυμαμαι ακριβως τι εγινε (απο το σοκ) αλλα το θεμα ειναι οτι μαζι με το main shaft και τα 2 blades εσπασε ενα δοντι στο γραναζι του ΗS-55 που ειχα σαν tail servo.
Σημερα ξαναπηγα για πτηση για να κανω και τις ρυθμισεις στην κεφαλη. Πεταξα τις 2 kokam αρχικα. Ολα μια χαρα. Οταν ομως εβαλα την πρωτη revolution μετα απο 5 λεπτα πτησης οντας σε κατασταση spool down (ευτυχως) παρατηρησα οτι ολα τα servo ξαφνικα πηγαν σε ακραιες θεσεις και μαλιστα περα απο το καθορισμενο end point. Βγαζω, βαζω την μπαταρια servo reset (ολα οπως πρεπει).

Συνεχιζω σε ground effect πτηση, και βαζω και τη δευτερη μπαταρια (αφου τελειωσε η πρωτη). Παλι μετα απο λιγα λεπτα τα servo ακραιες θεσεις..... Κακην κακως προσγειωνομαι και βλεπω μια απο τα ιδια...ολα τα servo ηταν σε ασχετες θεσεις τουλαχιστον 100 degrees μακρια απο τα defaults....
Tωρα αυτο τι ειναι

Gliches? Ηιgh frequency noise που επιρρεασε τον δεκτη λογω υψηλοτερης ταχυτητας του μοτερ? Προφανως και στο πρωτο crash to ιδιο θα εγινε γι αυτο εσπασε και το γραναζακι του tail servo....
Θεμης
ΥΓ. Μου φαινεται θα επισπευσω την αγορα του DX7 2.4GHz...