Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.412 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:06:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:06:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:05]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309412
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 74
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 47
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ποιά είναι η γνώμη σας για τα ελληνικά μαγαζιά?  (Αναγνώστηκε 32709 φορές)
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 3 Σεπ 2005, 00:55:32 »

ας αρχίσουμε ένα δύσκολο θέμα: τί γίνεται με τα ελληνικά μοντελιστικά καταστήματα? οι δικές μου εμπειρίες
    είναι μάλλον αρνητικές (με διαβαθμίσεις,)
    είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ακριβότερα ως και εξωφρενικά ακριβότερα από το εξωτερικό
    δεν έχουν μεγάλη γκάμα (στα αεροπλανικά), έχουν περιορισμένες γνώσεις και διάθεση να βοηθήσουν ενώ παλιότερα- όχι τώρα πια νομίζω ήταν και υπερόπτες με ύφος γκουρού

το ξέρω πως οι μοντελιστές είναι δύσκολη και ιδιότροπη πελατεία αλλά στο κάτω κάτω αν θέλει κανείς τα εύκολα ας κάνει εισαγωγές παιχνιδιών ή φωτιστικών..
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 3 Σεπ 2005, 12:19:53 »

Καλωσόρισες Bleriot.

Το θέμα δεν είναι δύσκολο, αν και είναι αρκετά ευρύ και νομίζω ότι καλύτερος θα ήταν ο τίτλος "Τι θα θέλατε να βελτιωθεί στα ελληνικά καταστήματα ειδών αερομοντελλισμού". Ετσι εκτός από την γνώμη μπορούν να δοθούν και προτάσεις.

Δύσκολο είναι να κρατηθεί η συζήτηση σε ένα σοβαρό επίπεδο και να μην καταλήξει σε ένα κατάλογο προσωπικών παραπόνων ή ν' αρχίσουν χαρακτηρισμοί και διαμάχες. Αν προσέξουμε λίγο τι γράφουμε θα πάει καλά και μπορεί να είναι χρήσιμο τόσο για τα καταστήματα, όσο και για εμάς που αγοράζουμε από αυτά. Παρατηρήσεις και διαφωνίες υπάρχουν πρέπει όμως να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή επειδή το θέμα μπορεί εύκολα να γίνει ευαίσθητο σε προσωπικό επίπεδο.

Το θέμα ταιριάζει καλύτερα στην ενότητα Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών αλλά δεν πειράζει μπορεί να μεταφερθεί αργότερα εκεί για καλύτερη θεματική ταξινόμηση.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 3 Σεπ 2005, 20:16:52 »

Ας το θέσουμε με αυτόν τον τρόπο λοιπόν.
    Αυτό που θα ήθελα να βελτιωθεί κυρίως στα ελληνικά καταστήματα είναι οι τιμές και η γκάμα επιλογής. Η ευγένεια και η εξυπηρέτηση όπως είπα έχουν βελτιωθεί σε κάποια, ενώ σε άλλα υπήρχαν πάντοτε.
    Θα ήθελα οι τιμές στην Ελλάδα να μήν ξεπερνούν τις τιμές απο ιντερνετ παραγγελίες ΜΑΖΙ με τα ταχυδρομικά, όπως είναι τώρα σε πολλές περιπτώσεις, διότι κινδυνευει να περάσει από το μυαλό μου το υπερβολικό κέρδος
    θα ήθελα επίσης να έιχαν μεγαλύτερη γκάμα αλλά για αυτό νομίζω ότι δε μπορούν να γινουν πολλά (μικρή αγορά κ.λ.π.).
    στην εποχή του διαδικτύου στο οποίο βρισκόμαστε καλή ώρα ο μοντελιστής-καταναλωτής έχει επιλογές πληροφορίες και άποψη.
    Τα καταστήματα πρέπει να προσπαθήσουν να χτίσουν σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες και εγώ σε αυτό μάλλον ατύχησα με τα περισσότερα.
    Αλλά έχει και αλλού ψηφιακές πορτοκαλίες με ωραία και φθηνά πορτοκάλια
    Καταγράφηκε
    modelist
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 5 Σεπ 2005, 15:56:07 »

Ο τραγέλαφος με τις τιμές στα Ελληνικά καταστήματα μοντελισμού κακώς μας κάνει εντύπωση, όλα είναι ακριβότερα από το εξωτερικό όπως μία μακαρονάδα π.χ είναι σχεδόν πιο φτηνή στο Άμστερνταμ απ’ ότι στις Τζιτζιφιές ή το service της Renault είναι 50% ακριβότερο στην Αθήνα απ’ ότι στο Μόναχο.   

Το επίπεδο εξυπηρέτησης στα Ελληνικά μοντελιστικά καταστήματα είναι επίσης κακό όπως κακό είναι και όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και ένας λιγδωμένος σερβιτόρος σου μιλά από βαριεστιμάρα μέσα από τα δόντια ή όπως όταν μπαίνεις σε ένα ταξί και παρότι έχεις το νόμο με το μέρος σου φτάνεις να διαπραγματεύεσαι για το που θα σε πάει και από πού θα σε περάσει λες και δεν θα του δώσεις τα ωραία σου λεφτάκια. 

Όσο αυτή η ξεπερασμένη νοοτροπία των Ελλήνων εμπόρων / επαγγελματιών μένει ως έχει εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διαλέγουμε τον καλύτερο και φτηνότερο μέσω internet ή μη.  Ειδικά με τα μοντελιστικά είδη που στο κάτω κάτω δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης αυτό το ψάξιμο πρέπει να το κάνουμε ανελλιπώς και ίσως ίσως και επιδεικτικά μπάς και καταλάβουν τίποτα οι καταστηματάρχες και βελτιωθούν.

Απλά η γνώμη μου.

Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 5 Σεπ 2005, 22:30:03 »

εγω πιστευω οτι μερικοι καταστηματαρχες "πατανε" στον φοβο του πελατη να δωσει την πιστωτικη του στο Internet και στο υπερτατο μπαχαλο και ασυδοσια που ισχυει με τα τελωνεια
    προσφατα ειχα μια καταπληκτικη εμπειρια σε ελληνικο καταστημα, ειναι μια αλυσιδα μοντελιστικων καταστηματων που στο ενα καταστημα ενα εξαρτημα κανει Χ ευρω ενα στο αλλο καταστημα (της ιδιας αλυσιδας) κανει το ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο εξαρτημα 2Χ ευρω, ρωτησα αν εχουν ολα τα καταστηματα τις ιδιες τιμες και μου ειπαν οτι εχουν αλλαξει οι τιμοκαταλογοι...

αν δεν υπηρχε αυτη η πολιτικη της ΕΕ για να μειωσει την ανταγωνιστηκοτητα των αμερικανικων προιοντων τοτε δεν νομιζω να αγοραζα ποτε ξανα απο καπου αλλου περα απο το towerhobbies

να προσεχεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στα τελωνεια, ενας γνωστος εφερε μια μνημη για φορτητο απο αμερικη και του ζηταγαν 200 ευρω (το κοστος της μνημης ηταν 30ευρω) τους ειπε οτι δεν θα την παρει ποτε, να την πεταξουν και τελικα του την δωσαν με 20 ευρω !!!

Ο τραγέλαφος με τις τιμές στα Ελληνικά καταστήματα μοντελισμού κακώς μας κάνει εντύπωση, όλα είναι ακριβότερα από το εξωτερικό όπως μία μακαρονάδα π.χ είναι σχεδόν πιο φτηνή στο Άμστερνταμ απ’ ότι στις Τζιτζιφιές ή το service της Renault είναι 50% ακριβότερο στην Αθήνα απ’ ότι στο Μόναχο.   

Το επίπεδο εξυπηρέτησης στα Ελληνικά μοντελιστικά καταστήματα είναι επίσης κακό όπως κακό είναι και όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και ένας λιγδωμένος σερβιτόρος σου μιλά από βαριεστιμάρα μέσα από τα δόντια ή όπως όταν μπαίνεις σε ένα ταξί και παρότι έχεις το νόμο με το μέρος σου φτάνεις να διαπραγματεύεσαι για το που θα σε πάει και από πού θα σε περάσει λες και δεν θα του δώσεις τα ωραία σου λεφτάκια. 

Όσο αυτή η ξεπερασμένη νοοτροπία των Ελλήνων εμπόρων / επαγγελματιών μένει ως έχει εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διαλέγουμε τον καλύτερο και φτηνότερο μέσω internet ή μη.  Ειδικά με τα μοντελιστικά είδη που στο κάτω κάτω δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης αυτό το ψάξιμο πρέπει να το κάνουμε ανελλιπώς και ίσως ίσως και επιδεικτικά μπάς και καταλάβουν τίποτα οι καταστηματάρχες και βελτιωθούν.

Απλά η γνώμη μου.

Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 7 Νοε 2005, 01:22:24 »

Με αφορμή την συζήτηση στο θέμα kit θυμήθηκα αυτό εδώ το θέμα.

Από το 1968 περίπου άρχισα να ψάχνω και το 1970 κατάφερα να βρω υλικά. Τότε μόνο η E.A.A. και το προσκοπικό πρατήριο είχαν υλικά σε προσιτές τιμές γιατί

1. Δεν είχαν φόρους
    2. Δεν είχαν κέρδος

Τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά είναι καθοριστικά για τις τιμές, ειδικά η φορολογία. Το κέρδος μπορεί να το μειώσει ο επαγγελματίας τον φόρο τον βάζει και τον ρυθμίζει το κράτος.

Την δεκαετία του 70 άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα καταστήματα και βιοτεχνίες και αυξάνονται σιγά σιγά έως σήμερα.

Οι τιμές τότε ήταν πολύ μεγαλύτερες από το εξωτερικό λόγω φορολογίας σαν είδος πολυτελείας. Η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό δύσκολη έως αδύνατη. Ο φόβος του τι θα πληρώσει κάποιος στο τελωνείο (όπως και σήμερα ακόμα για μερικές χώρες) εφιάλτης.

Οι τιμές άρχισαν να πέφτουν με την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή  Ενωση. Μειώθηκε η φορολογία και βελτιώθηκαν οι συνθήκες εμπορίου με αποτέλεσμα να φθάνουμε σε αντίστοιχο με την Ευρώπη επίπεδο. Η ποικιλία σίγουρα δεν είναι η ίδια αυξάνει όμως σιγά σιγά όσο ασχολούνται περισσότεροι.

Από την άλλη μεριά με την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή  Ενωση και την εύκολη πια διακίνηση χρημάτων με τις κάρτες ανοίγει και η παγκόσμια αγορά για τον Ελληνα αερομοντελιστή.

Οι επαγγελματίες στον αερομοντελλισμό είναι συνήθως οι ίδιοι αερομοντελλιστές που έκαναν το χόμπυ τους επάγγελμα. Δεν νομίζω κανένας να αισχροκερδεί. Συνήθως προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Είναι θέμα και τόπου εισαγωγής και προμηθευτή και χρόνου αγοράς. Πολλές φορές συμβαίνει φίλος επαγγελματίας να μην μου δίνει την καλύτερη τιμή γιατί έχει άλλον προμηθευτή. Δεν σημαίνει ότι πάει να με κοροϊδέψει, αυτά τα περιθώρια έχει. Μπορεί να μην ψωνίζω κάποια πράγματα από εκεί αλλά καταλαβαίνω τι γίνεται.

Καθημερινά στο εμπόριο βλέπουμε διαφορετικές τιμές στα καταστήματα σε όλα τα είδη. Βλέπω σε μηνύματα να συγκρίνονται οι τιμές που βρήκε κάποιος σε ένα μαγαζί με την φθηνότερη που βρέθηκε στο Internet.

Οπωσδήποτε η αγορά για τον Ελληνα αερομοντελλιστή γίνεται καλύτερη. Από την μια έχουμε μια άνοδο στην παροχή υπηρεσιών από την Ελληνική αγορά από την άλλη έχει ανοίξει η πρόσβαση στην διεθνή. Προσωπικά χρησιμοποιώ και τα δυο ανάλογα με την περίσταση. Δεν έχω όμως κανένα λόγο να τα βάλω με τον Ελληνα επαγγελματία. Πιστεύω ότι όσο ο αριθμός των αερομοντελλιστών θ’ αυξάνεται το επίπεδο παροχής υπηρεσιών θ’ ανεβαίνει. Πάντα όμως σε κάποια επίπεδα θα υπάρχει η ανάγκη για μια παραγγελία από το εξωτερικό.

Υπάρχουν πάντα και περιπτώσεις κακών επαγγελματιών ή κυρίως κακής  συμπεριφοράς περιστασιακά. Σκεφθήκατε όμως πόσες φορές οι επαγγελματίες έχουν υποστεί ταλαιπωρία με χίλιες δυο ερωτήσεις για κάτι που κάποιος έφερε απ’ έξω και  δεν ξέρει να το χρησιμοποιήσει; Πολλές φορές έχω πει "χαρά στην υπομονή σου".

Θα μπορούσε κάποιος από σας, με τα σημερινά δεδομένα, να επιτύχει κάτι σημαντικά καλύτερο;

Ζούμε σε καλές εποχές για τον αερομοντελλισμό στο θέμα αγοράς. Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα πράγματα βελτιώνονται. Ο καθένας ενημερώνεται και κάνει τις επιλογές του.

Μόνο ..

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα ...

« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Σεπ 2006, 07:24:05 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 02:39:59 »

Σύμφωνο με τα περισσότερα...
     Τα καταστήματα είναι κατά την άποψη μου μονο φίλοι μας....και αυτό γιατί θα βρούμε κάτι που θέλουμε και γρήγορα, θα έχουμε κάποιες συμβουλές, και το σημαντικότερο είναι στέκι βρε παιδιά...πως να το κάνουμε.... πολλές φορες και στην ελλάδα και γαλλία παο στο κατάστημα τις περιοχής μου ΧΩΡIΣ να έχω ανάγκη κάτι...όλο και κάτι θα πάρο...όλο και κάποιον θα πετύχω...και όλο και κάποια όμορφη συζήτηση θα γίνει...Τώρα αν κάποιοι πέφτουν "θύματα" και πληρώνουν την balsa ασημι...
    δεν φταίει κανένας εκτος από αυτόν που κάνει την κακή επιλογή.
    Στο μαγαζί που ψωνίζω έχω εξήγηση στο φίλο μου πλέον καταστηματάρχη, ότι δεν έχω λεφτά για πέταμα.
    Πάντως γενικά έχω δει βελτίωση τα τελευταία χρονια και ελλάδα και γαλλία στα μαγαζιά...δεν είναι πλέον αυτό το χάος στις τιμές που ήταν...έβαλαν μυαλό...μας έχουν και τους έχουμε ανάγκη!!
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 10:19:41 »

Καλημέρα, σε όλους … το κατάστημα μας είναι καινούργιο στον χώρο του μοντελισμού αλλά εγώ προσωπικά είμαι πολλά χρόνια στον χώρο του εμπορίου και σαν μοντελιστής ψώνιζα από τον ‘Μακρυγιάννη’ στον Πειραιά. Τότε δεν υπήρχαν πολλά καταστήματα ούτε ίντερνετ και δεν μπορούσαμε να συγκρίνουμε τιμές. Όμως ήθελες 200.000-400.000 για να ασχοληθείς με το αεροπλάνο, δηλαδή 4 μισθούς της εποχής. Σήμερα θέλεις περίπου 120.000-150.000 δρχ. κομπλέ. Επειδή ασχολούμαι και με την φωτογραφία, θέλω πολύ περισσότερα χρήματα για μια καλή ψηφιακή μηχανή. Το κακό είναι όμως ότι έχει βγει η φήμη ότι ο μοντελισμός είναι πανάκριβο χόμπυ και ότι τα μαγαζιά προσπαθούν να μας κλέψουν, να μας τα φάνε, να μας εξαπατήσουν κλπ. Undecided

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος σκοπός από κανέναν, το ότι έχω π.χ. ένα είδος 100 € και κάποιος άλλος το έχει 105 ή 95 ή 99,999 € δεν σημαίνει τίποτα. Πίσω από τις τιμές του καθενός μας κρύβονται μερικά πράγματα που ο πελάτης δεν γνωρίζει. Καταρχήν δεν αγοράζουμε όλοι στις ίδιες τιμές, άλλοι κάνουν εισαγωγές μόνοι τους και άλλοι αγοράζουν χονδρική από τους εδώ αντιπροσώπους,  επίσης η ποσότητα που κινείται στην αγορά μειώνει και τις τιμές, όσο ανεβαίνουν οι κινούμενες ποσότητες τόσο μειώνονται και οι τιμές. Επίσης μπορεί σε κάποια προϊόντα να είναι φθηνό το ένα κατάστημα σε κάποια άλλα το άλλο κατάστημα !  Huh

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι για να μπορεί ένα κατάστημα να αντεπεξέλθει στα ζητούμενα του καταναλωτή, επενδύει πολλά ποσά σε υλικά και είδη μοντελισμού τα οποία έχει στα ράφια μέχρι να έρθει ο πελάτης και να πάρει ένα φισάκι, ή να βρεί μια ντίζα ή ένα horn. Φυσικά πρέπει όχι μόνο να τα καλύψει αυτά τα χρήματα, αλλά να βγάλει και τα υπόλοιπα έξοδα του και φυσικά και κέρδος, αφού αυτό είναι το ζητούμενο.
    Θα δείτε επίσης ότι μπορεί να βρείτε και πολλά είδη στην Ελλάδα φθηνότερα και από το εξωτερικό. Όταν συγκρίνετε ένα προϊόν μην ξεχνάτε να υπολογίζετε και το κόστος μεταφοράς, το τελωνείο αλλά και το ρίσκο να μην λείπει τίποτα ή να είναι σπασμένο. uglystupid2
    Φυσικά και εγώ αγοράζω κατά και καιρούς, για προσωπική χρήση πράγματα μέσω internet από εξωτερικό και δεν κατηγορώ τον τρόπο αυτό . Θα προτιμούσα πάντως να το είχα αγοράσει από κάποιο κατάστημα άμεσα, με εγγύηση και όχι απρόσωπα.
    Ο σκοπός όμως του μηνύματος μου είναι ο παρακάτω:

Πιστεύω λοιπόν ότι ίσως μερικοί να έχετε απογοητευθεί από διάφορα, (συμπεριφορά καταστηματάρχη, τιμές, εξυπηρέτηση κλπ) κατά βάθος πάντως δε νομίζω ότι ο ΄΄σωστός επαγγελματίας΄΄ θέλει να χάσει την πελατεία του.  Είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις πελατεία, ενώ πολύ εύκολα την χάνεις. Το κάθε κατάστημα έχει σκοπό να έχει τις καλύτερες τιμές που αυτό μπορεί, και η τελική επιλογή αγοράς είναι δική σας !!!. Thumbs up

Φιλικά, Χρήστος Γιατράκος   smitten   
    Καταγράφηκε

v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 16:08:52 »

Eγω πιστευω πως πρεπει να ψωνιζουμε απο τα ελληνικα μαγαζια...Ενας λογος ειναι οτι πρεπει να βοηθησουμε την ελληνικη οικονομια(ειναι που ειναι μην την ξεκανουμε τελειως)..Ακομα εχουμε οπτικη και λεκτικη επαφη με τους καταστηματαρχες,τους ζηταμε αυτο που θελουμε,τους το εξηγουμε με καποιον αλλο τροπο(π.χ. με νοηματα) αν δεν μπορουμε να συννενοηθουμε,εχουμε καποιον να "βρισουμε" αν μας "κοροιδεψει",θα συζητησουμε,θα μας προτεινει κατι αλλο,θα κανουμε μια ακομα γνωριμια και αλλα πολλα παρομοια....Ακομα οι τιμες δεν εχουν την τραγικη διαφορα απο αυτες του εξωτερικου στο συνολο(εκτος αν τυχει και ταξιδεψουμε και δεν πληρωσουμε ταχυδρομικα και τελωνειο)...Τελος επειδη ειμαι ατομο που συνεχως αγοραζω γιατι συνεχως σπαω,και επειδη εχω ψαξει τις τιμες κατεληξα στο εξης:Καθε μαγαζι εχει καποια πραγματα φτηνοτερα και καποι ακριβοτερα απο αλλα..Παραδειγμα ενα μαγαζι εχει φτηνες ελικες και καυσιμα,αλλο φτηνα μπαλσα και κολλες,αλλο φτηνες ντιζες και μηχανες,αλλο φτηνες τηλ/σεις κ.ο.κ.

Στο κατω κατω στα 100 ευρω ας δωσουμε και 5 παραπανω και ας μην παμε μια μερα για καφε που λεει ο λογος.........Θα εχουμε τα πραγματα μας αμμεσα και γνωριζοντας απο που τα πηραμε!!!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 16:30:28 »

Συμφωνώ μαζί σου Βασίλη!Στον έλληνα ζήτας έκπτωση(εκτός και αν είναι καρμίρης και δε κάνει),λες ότι είσαι από αερολέσχη και κάνει και καμιά έκπτωση..,λες ότι έχεις ξαναγοράσει,γνωρίζεσαι!Από έρευνες αγοράς που έχω κάνει 9,5 στους 10 καταστηματάρχες ή υπαλλήλους ελληνικών μαγαζιών,ήταν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί!(Τα 5 ευρώ στα 100 δεν είναι λίγα Βασίλη!Είναι δύο καφέδες με μια κοπέλα!Ή με δύο διαφορετικές κοπέλες αν είσαι μάγκας! )
    Θα συμφωνίσω και με τον κ.Κωστόπουλο!Ζούμε όντως σε καλές εποχές για τον αερομοντελλισμό στο θέμα αγοράς!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 16:35:37 από Κώστας » Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 16:48:46 »

Ασε...Για να βγεις για 2 καφεδες με κοπελα σου παει στα δεκα ευρω το λιγοτερο WinkΤι??Δεν θα κερασεις smitten smitten smitten..Ενταξει ομως...Ποσα λεφτα ξοδευει κανεις κατα μεσο ορο για τα μοντελλα του το μηνα για αγορες???Περισσοτερα απο 100-150 ευρω??Δεν νομιζω!!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 17:06:23 »

Αν και ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα,εγώ σα νέος αερομοντελλιστής χρειάστηκα ένα εξάμηνο για να καταλάβω με τι περίπου θέλω να ασχοληθώ π.χ. scale,pattern κτλ!Πιστεύω ότι αν ξέρεις τι θές συγκεκριμένα δε θα κάνεις άσκοπες αγορές και ότι θα πάρεις,θα σου χρησιμεύσει!Αν βέβαια μπείς στο 'χορό' θα 'χορέψεις' και θα δώσεις και χαζά λεφτά και όχι απαραίτητα από άγνοια..(όσο για τις γυναίκες,να τις μάθεις να πληρώνουν τα δικά τους!Εκπαίδευση θέλουν όπως τα κατοικίδια!Μη τις καλομαθαίνεται και χαλάτε τη πιάτσα....)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 17:09:07 από Κώστας » Καταγράφηκε
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

Γνώμη εχουν όλοι, γνώση έχουν λίγοι.

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 26 Μαΐ 2006, 10:09:57 »

ΝΑ ΑΓΙΑΣΗ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ bleriot με αυτα που γραφης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Thumbs up
    Δεν μιλαμε για διαφορες τον 5-10 ευρο στα 100 Giatrakos. Μιλαμε για εσχροκερδια.
    (Για να μην υπαρξη παρανο"ι"ση, δεν αναφερομε σε κανενα καταστηματαρχη απο τους συμετεχοντες)
    Φισηκα και δεν θελουν να χασουν την πελατια τους. ΕΙδικα εαν προκειτε για νεους μοντελιστες με μεγαλο κουμπαρα
    γιατι....... με τα χρονια ερχεται η σοφια στον ανθρωπο. Ο ευχαριστημενος λοιπον ΜΠΑΜΠΑΣ που θελει να ενταξει το βλασταρακι του στην ομαδα τον ανθρωπων που υπερτερουν ευφοι'ι'ας του 75% του πληθησμου,
    τους μοντελιστες,( η στατιστικη ερευνα το λεει) για να "παρη" κατι και το δικο του παιδι (και πολυ καλα κανει!) θελει ειλικρίνια
    και βοηθεια και οχι "φορτομα ακριβου εξοπλισμου και μετα "ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ" η " ΟΧΙ,ΟΧΙ,ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΤΟ ΚΟΙΤΑΓΑΤΕ ΜΑΤΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ. ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΛΟ" Ξερετε ποσους αποιρους συναντω στα μοντελοδρομια χαμενους στο διαστημα με τον μοντελισμο ψαχνοντας και ελπιζωντας καποιος να τους βοηθηση? Ετσι τους υποσχεθηκε τουλαχιστον.Και προτηστος ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΛΛΩΝ ΜΑΣ.
    Ευτηχως ομως υπαρχουν και καταστηματαρχες που πραγματικα δεν κανουν για αυτη τη δουλεια Grin,ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΗΣΤΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ
    ΠΑΝΑΚΡΙΒΩ ΙΣΩΣ PYLON ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΛΥΣΕ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΕΥΓΕΝΗΚΑ ΤΟΝ
    ΑΠΕΙΡΟ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΑΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΗ.
    ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ  ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ.
    Και επειδη συνηθως εμεις οι μοντελιστες "κολαμε" αλλους νεους μοντελιστες να ειστε σιγουροι οτι ξερουμε καλα σε ποιο καταστημα θα τους παμε για ψωνια. ΓΙνετε λοιπον και εσεις που δεν ειστε σαν τους   αλλους που ειναι! Με τον καιρο θα
    εκτιμηθητε απο εμας. Και οχι με την αρπαχτη!!!
    Φιλικα και εποικοδομητικα   

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 26 Μαΐ 2006, 10:56:45 από panelpni » Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 28 Σεπ 2006, 00:35:11 »

Γεια σας,

Θα ηθελα γραφοντας πολυ συντομα σε αυτο το θεμα, να αφησω ενα μηνυμα σε καποιους εμπορους που απλως διαβαζουν αυτο το forum (δε συμμετεχουν) και τελευταια εχουν γινει καπως ευεξαπτοι χωρις λογο θα ελεγα.

Οι αποψεις που γραφονται σε αυτο το forum ειναι απο αερομοντελιστες προς αερομοντελιστες.  Ως αερομοντελιστες εχουμε το χρεος να δινουμε οσο πιο σωστες/αντικειμενικες πληροφοριες και συμβουλες μπορουμε,  στους συναδελφους μας αρχαριους η μη. Στο κατω κατω οσα χρονια και αν ασχολειται καποιος με κατι δεν ειναι δυνατο να ξερει τα παντα. Δεν ειμαστε επαγγελματιες και δεν εχουμε κανενα να οφελος απο την αγορα του ταδε η του δεινα προιοντος. Πολλες φορες βεβαια τα προιοντα κτλ. που προτεινουμε λογω καλης  προσωπικης εμπειριας, ισως ερχονται σε αντιθεση με τα οικονομικα συμφεροντα καποιων εμπορων. Κυριοι εμποροι θα ηθελα να σας βεβαιωσω πως κατι τετοιο δεν γινεται σκοπιμα, ισως πρεπει να θεσετε το εξης ερωτημα στους εαυτους σας: "Γιατι αληθεια προτεινει αυτο το προιον? Ας του ριξω μια ματια ως επαγγελματιας που ειμαι να δω τι κανει σε σχεση με αυτα που εισαγω εγω...ειναι καλυτερο η χειροτερο αληθεια? Στο κατω κατω αν καποιος εμπορος διαφωνει με αυτα που γραφονται μπορει να τα αντικρουσει με το να συμμετεχει και οχι απλως να διαβαζει.

Δε ξερω αν καποιος φιλος στο forum διαφωνει με τα παραπανω. Λογικα δεν ειναι? Και κατι αλλο τα forum εινα για το καλο ολων μας συμπεριλαμβανομενων εμπορων και αερομοντελιστων νομιζω, η επιθετικη διαθεση και τα μαθηματα συμπεριφορας για τετοιους λογους δε νομιζω οτι οδηγουν καπου. Σωστα?

Εγω παντως απανταω με το avatar μου και ολα μελι γαλα. angel

Νικος
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Σεπ 2006, 01:34:37 από Νικόλας » Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 28 Σεπ 2006, 07:46:43 »

Μιας και ξανάνοιξε το θέμα μετά από ένας χρόνο – σχεδόν -  να πω ότι τα πράγματα στην ελληνική αγορά έχουν αλλάξει  προς το καλύτερο τον τελευταίο χρόνο.

Και αυτό επειδή κάποιοι έμποροι  ( οι περισσότεροι  ίσως ) συμβαδίζουν με την εποχή τους και δεν φορούν παρωπίδες .

Για παράδειγμα να  αναφέρω ότι λόγω κεκτημένης ταχύτητας  idiot2 αγόρασα ένα κινητήρα από φτηνό αυστριακό μαγαζί και μου κόστισε σχεδόν 35 € ακριβότερα από ότι αν το αγόραζα από Ελλάδα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: ποιά είναι η γνώμη σας για τα ελληνικά μαγαζιά?
    Μεταπήδηση σε: