Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.787 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 16:59:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 16:59:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από UH-1H
    [Σήμερα στις 16:25]

[Σήμερα στις 15:43]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:54]

[Χθες στις 14:35]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309787
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 172
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 86
    Συνολικά: 89
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: γινεται? συνδεση δυο 2.4 module ταυτοχρονα  (Αναγνώστηκε 1264 φορές)
    christos139
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2012, 15:40:28 »

τι γινεται αμα συνδεσω και αλλο module 2.4 στην τ/κ μου ?εχω μια sanwa rds8000 2.4 και θελω να βαλω και ενα frsky module.....μπορω να το συνδεσω και να δουλευουν και τα δυο παραλληλα ? (εχω βρει πως γινεται) αλλα δεν ξερω αν δουλευουν ταυτοχρονα και τα δυο μαζι τι μπορει να γινει.....στο forum που βρηκα πως γινεται ,εχουν βαλει και διακοπτη αλλα μονο για να κλεινουν το εξτρα module....
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2012, 16:51:58 »

δεν καταλαβα πως μπορουν να μπουν 2 Module μαζι σε μια τ/κ αλλα και σε τι χρησιμευει; worry worry
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    christos139
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2012, 20:01:37 »

χρησιμευει οτι ι δικια μου εχει το δικο της το μονιμο ας πουμε που ειναι εσωτερικο δεν βγαινει και θελω να βαλω ενα ακομα εσωτερικο DIY για να μπορεσω να χρησιμοποιησω φτηνους δεκτες...
     γτ φαρμακειο και η sanwa στους δεκτες τις
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2012, 20:17:57 »

Το module ειτε ειναι εσωτερικο ειτε εξωτερικο εχει τρια καλωδια που περνει απο το κυκλωμα της τηλεκατευθυνσης. Τα δυο ειναι για την ταση (+,-) και το τριτο ειναι το σημα (PPM).
    Εαν θες να δουλευεις και τα δυο, προφανος οχι μαζι, αυτο γινεται με ενα συρομενο διακοπτη εξι επαφων.
    Ουσιαστικα θα συνδεσεις το - της τασης και στα module μονιμα. Το + και το PPM θα το οριζεις εσυ με τον συρομενο διακοπτη. Οποτε θα μπορεις να επιλεγεις το module 1 η το module 2.

Ειχα κανει και εγω μια παρομοια ερωτηση περισυ, ειχα λαβει μια εξαιρερικη απαντηση απο τον Κωστα Κωστοπουλο με ενα pdf αρχειο, το ψαχνω αλλα δεν το βρισκω.
    Θα επανελθω μολις το βρω.

Βρηκα την απαντηση με το αρχειο.
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=17411.msg161330#msg161330

Στο συγκεκριμενο αρχειο το + ειναι σαν VCC, το - σαν GND και το σημα ειναι σαν ΜOD.

Υποτιθεται οτι θα εκανα ενα οδηγο για το πως γινεται αλλα οι φωτογραφιες μου ηταν τοσο αθλιες που δεν θα εβγαζε κανενα νοημα.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    christos139
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2012, 20:46:49 »

σε ευχαριστω για την απαντηση σου...το θεμα μου ομως που θεωρω δυσκολο σε ολα αυτα που μου λες ειναι πως το ηδη υπαρχων module βρισκεται κολλημενο πανω στην πλακετα της τ/κ και το εξωτερικο ειναι ακριβως οπως τα λες
    + , - και ppm
    πως μπορω να κανω το ηδη υπαρχων να δουλευει με διακοπτη?
    και αν δεν μπορω θα εχω προβλημα να δουλευουν και τα δυο μαζι η απλα μονο καταναλωση μπαταριας?
    και τελος θα μπορουσα να εχω μια κεραια με αυτα τα 2 module  ?

εδω σου παραθετω την συνδεσμολογια που κανανε με assan module στην ιδια τ/κ
    http://www.rcindia.org/radios-and-receivers/assan-ing-the-rds8000/msg20585/#msg20585

αν μπορεις να διακρινεις εσυ το εσωτερικο module και να μου δωσεις τα φωτα σου Azn
    θα ημουν ευγνωμων
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2012, 21:21:58 »

Δυστηχως δεν εχω την συγκεκριμενη ΤΚ και δεν μπορω να παρω την ευθυνη να μαντεψω η να υποθεσω τι εκαναν. Εαν γινει λαθος στην καλυτερη περιπτωση θα σπασεις το μοντελο σου. Αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι να κανεις εγγραφη στο φορουμ και να ζητησεις περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τα σημεια κολλησης.
    Ουσιαστικα πρεπει να βρεις το καλωδιο που ξεκιναει απο την πλακετα επεξεργασιας/μιξης (ειναι η πλακετα με τον μικροεπεξεργαστη, συνηθως ειναι η μεγαλυτερη πλακετα που εχει επανω της τα πληκτρα ελεγχου και την οθονη) και καταληγει στο module εκπομπης. Εαν βρεις τα καλωδια ο διακοπτης μπαινει ακριβως αναμεσα σε αυτες τις δυο πλακετες.

Μια καλη αρχη για να βρεις που ειναι το module εκπομπης ειναι να ακολουθησεις το λεπτο γκρι ομοαξονικο καλωδιο. Προσοχη δεν ειναι απλο καλωδιο.

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα εχεις σοβαρα προβληματα εκπομπης εαν βαλεις μια κεραια σε δυο module.

Εαν δεν βγαζεις ακρη η εχεις αμφιβολιες υπαρχουν καταστηματα που απο οσο ξερω αναλαμβανουν να σου κανουν την μετατροπη με χρηματικο αντιτιμο για να εχουν αυτοι την ευθυνη της σωστης εγκαταστασης και λειτουργιας. Εαν θες στειλε ΠΜ να σου στειλω link απο καταστημα. (Διευκρινιζω οτι δεν εχω κανενα οικονομικο ωφελος απο κανενα καταστημα, για αυτον τον λογο θα προσπαθησω να περιορισω στα απολυτος απαραιτητα τα λινκ που βαζω δημοσια στο φορουμ)
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    christos139
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2012, 21:45:53 »

σε ευχαριστω για την απαντηση σου ....θα προωθηθω σε καταστημα  Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: γινεται? συνδεση δυο 2.4 module ταυτοχρονα
    Μεταπήδηση σε: