Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 09:11:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 09:11:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 49
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΣΙΑ  (Αναγνώστηκε 5175 φορές)
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2012, 14:08:48 »

Παντως hirobo αξονας δεν σκουριαζει και στην βροχη να τον αφησεις.Δεν ειναι τυχαιο οτι εχει 45 euro απο το eagle και 32 euro απο τα sdx αυτοι που αναγραφωντε sys
    Καταγράφηκε

ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

Η πρωτη μου αγαπη , και παντοτινη

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2012, 15:44:49 »

Παράθεση
    Μια ερωτηση ..
    Θερμικο το Hirobo ή ηλεκτρικο ;
    Και αν ειναι θερμικο , το ειχες ενα χρονο χωρις να παρει μπροστα ο κινητηρας και μολις τον εβαλες πηρε αμεσως ;
    Το hirobo nitro και ναι πηρε αμεσως

Σημαντικη πληροφορια το οτι καθοταν ενα χρονο χωρις συντηρηση και πηρε αμεσως μπροστα .
    Βεβαια , αυτο δεν εχει να κανει με το οτι το ελικοπτερο ειναι Hirobo . Εχει να κανει με τον κινητηρα .
    Παντως ειναι σημαντικο οτι μαλλον δεν χαλανε οι κινητηρες αν δεν παρουν μπρος για πολυ καιρο .....  Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

SAB IL GOBLIN RAW 700 - SAB GOBLIN RAW 420 DD - SAB GOBLIN RAW 500 -MINI TITAN E325 SE  - T REX 500 ESP
    OUTRAGE VELOCITY 50 - HIROBO SDX 50 NITRO
    T REX 700 NITRO  - AURORA AVANT NITRO - LOGO 600 3D - TREX 250 - TREX 450 PRO
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2012, 18:34:44 »

Παράθεση
    Μια ερωτηση ..
    Θερμικο το Hirobo ή ηλεκτρικο ;
    Και αν ειναι θερμικο , το ειχες ενα χρονο χωρις να παρει μπροστα ο κινητηρας και μολις τον εβαλες πηρε αμεσως ;
    Το hirobo nitro και ναι πηρε αμεσως

Σημαντικη πληροφορια το οτι καθοταν ενα χρονο χωρις συντηρηση και πηρε αμεσως μπροστα .
    Βεβαια , αυτο δεν εχει να κανει με το οτι το ελικοπτερο ειναι Hirobo . Εχει να κανει με τον κινητηρα .
    Παντως ειναι σημαντικο οτι μαλλον δεν χαλανε οι κινητηρες αν δεν παρουν μπρος για πολυ καιρο .....  Thumbs up

Κοιτα...ολα αυτα που γραφτηκαν παραπανω για ανω νεκρο σημειο ουτοσοστε να κλεινουν οι θυριδες και το βαρελακι εντελως κλειστο και ταπα στην εξατμιση ειναι σωστα.Ετσι κανω και εγω ακομα και οταν ειναι να πεταξω απο ΠΣΚ σε ΠΣΚ.Η μπαταρια σε storage κανονικα...ολα ΟΚ.Απο εκει και περα κατι για βγαλσημο αξονες και σκουπισμα απο λαδια και κατι γραναζια εξω και λαδωμα ρουλεμαν....οχι δεν χρειαζετε...τουλαχιστον εγω δεν το κανω...και μην νομισεις οτι ειμαι σβαρνιαρης...ισα ισα που καποιοι που με ξερουν μπορουν να πουνε τι τριχας ειμαι.Απο την αλλη αξονα hirobo να αρχισει να σκουριαζει και να πιανει κοκκινιλες δεν προκειτε να υπαρξει γιατι οι SYS οπως τους λεει η Hirobo ειναι ανοξιδωτοι και εχουν και 45 ευρο οπως προειπα.Εναν ελενχο σε ball link για τυχον τζογους κανω.Τωρα στο θεμα κινητηρα εγω δεν βαζω afterrun oil.Το πολυ πολυ να χρειαστει ενα πισω ρουλεμαν..αλλα και παλι μεχρι τωρα δεν μου εχει τυχη και να φανταστειες το eagle μου πεταει μια φορα το χρονο στους αγωνες και μεχρι εκει.Μεχρι τωρα ολα καλα.Εννοειτε οτι στραγγιζω το καυσημο την τελευταια φορα πριν σβησει.
    Καταγράφηκε

ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2012, 19:14:48 »

Συμφωνω μαζι σου . 
    Αυτο που πιο πολυ με ενδιαφερει ειναι το θεμα του κινητηρα .
    Ειχα ακουσει ακομα οτι μπορει να κολλησει το ελατηριο του πιστονιου αν εχει πολυ καιρο να δουλεψει .
    Δεν ειπωθηκε ομως κατι τετοιο εδω που γραφουμε ....
    Πιστευω οτι βαζοντας λιγο λαδι , αν ξερεις οτι θα κανεις καιρο να πεταξεις , φαινεται οτι ειναι η καλυτερη συνταγη .
    Για τους αξονες , ρουλεμαν κλπ. τα θεωρω λιγο υπερβολικα .
    Παντα πριν παω να πεταξω κανω ελεγχο σε ντιζες , κινησεις σερβο , συνηθως βαζω λιγο λεπτο λαδακι σε swashplate και αξονες , ελεγχω ιμαντες αν και οπου υπαρχουν κλπ.
    Οποτε το συμπερασμα βγηκε. 

Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

SAB IL GOBLIN RAW 700 - SAB GOBLIN RAW 420 DD - SAB GOBLIN RAW 500 -MINI TITAN E325 SE  - T REX 500 ESP
    ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2012, 19:20:24 »

Δεν μιλήσατε για τα παρακάτω..
    Έλεγχο σε σωληνάκια, τανκ, μπαταρία, δέκτη, servos, καλωδιώσεις, ντίζες, horns..

Νομιζω οτι ο ελεγχος στα σωληνακια του ελικοπτερου ειναι κατι που γινεται ( κατ΄εμενα ) μια φορα το μηνα .
    Απ΄οτι ξερω , αν δεν αφηνεις καυσιμο μεσα στο ντεποζιτο , τα σωληνακια εχουν πολυ μικροτερη φθορα απ΄οτι αν αφηνεις .
    Για την μπαταρια δεν πιστευω οτι εχουμε πολλα να πουμε . Συνηθως storage μετα το τελος των ημερησιων πτησεων .
    Καλωδιωσεις ...... Αν ειναι καλα φτιαγμενες και στερεωμενες , δεν πιστευω οτι απο την ακινησια παθαινουν τιποτα .
    Αν κατι εχει συμβει , θα το δεις και την ωρα που θα δωσεις ρευμα στο ελικοπτερο .
    Τωρα , ενας ελεγχος , την ωρα που τροφοδοτειται με ρευμα το ελικοπτερο κουνωντας τις φισες , νομιζω ειναι αρκετος ωστε να σου δειξει αν υπαρχει προβλημα .
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2012, 19:35:29 »

Για τα σωληνακια μεσα στο ντεποζιτο υπαρχει θεμα γιατι το αφηνεις -δεν το αφηνεις με καυσημο μετα απο λιγο καιρο αρχιζουν και ψωριαζουν και αν το παρεις χαμπαρι εγκαιρος εχει καλος αλλιως κοβετε ο βοσκος και σβηνει.Μερικα απο τα πρωτα μου αναγκαστικα AUTO ηταν απο βοσκο.Συνηθως ποιο καλο το κανεις αν δεν αφηνεις καυσημο μεσα στο ντεποζιτο κατ εμε.Απο την αλλη υπαρχει πληθος κοσμου που λεει το αντιθετο.Δηλαδη να εχει καυσημο μεσα.Μονο ενας που ξερω μπορει να μας διαφωτησει περι του θεματος αλλα δεν το λεω μην με πειτε γραφικο (αν θελει μπορει να τοποθετηθει μιας και ξερω οτι παρακολουθει σιωπηλα).
      Για το θεμα βοσκου μετα απο υποδειξη του Νικου του Ζωχιου αλλαξα ολους τους βοσκους και στα 4 ελικοπτερα μου με αυτο της KS

ειναι απο πλαστικο και εχει την ιδια ευκινησια μεσα στο ντεποζιτο με το κλασσικο σωληνακι.Το παρακολουθησα στο πως αντιδρα στον καιρο και στο καυσημο και στο sceadu μου 3 χρονια σχεδον τωρα δεν εχει παρουσιαση το παραμικρο ουτε καν σημαδια για ''λιωσημο''Οποτε με το θεμα βοσκων σωθηκα.
    Για τα εξω σωληνακια παροχης τα παρακολουθω αλλα δεν εχουν τοσο θεμα οσο αυτο που  ειναι μεσα στο ντεποζιτο.Παραπανω παρακολουθησει θελει αυτο στο header tank το μικρο μιας και εκει μεσα το παραπανω της KS δεν μπαινει παρα τα υπολοιπα.
     Εννοειτε οτι πριν απο mia flight day κατα την πρωτη πτηση παντα μπαινει λαδι στον κεντρικο αξονα και στο πισω του slider στον πισω ροτορα για smooth λειτουργια.Μετα την τελευταια πτηση πεφτει καλο σκουπισμα να φυγουν λαδια και υπολοιματα καυσημου απο πανω πριν τοποθετηθει στο ραφι κατω απο το σποτ.
    Αυτα σε γενικες γραμμες.
    Ωραια κουβεντουλα..
    Καταγράφηκε

ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2012, 19:48:28 »

Συμφωνω μαζι σου και περιμενω και αλλες γνωμες πανω στο θεμα απο πιο εμπειρους , σε χρονια πτησης , πιλοτους .
    Θα ηταν πολυ καλο να μας ελεγαν τις εμπειριες τους ....
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΣΙΑ
    Μεταπήδηση σε: