Φίλε μου μην τα παρατάς. Αυτό που κάνεις, ακριβώς, είναι ο μοντελισμός . Κατασκευή και πειραματισμός. Αλλά στο τέλος θα το καταφέρεις και θα έχεις την ικανοποίηση ότι κάτι που έφτιαξες από το μηδέν ΠΕΤΑΕΙ.

Στον επόμενο Τηλέμαχο (αν και δεν τον έχω φτιάξει ποτέ για να είμαι ειλικρινής) θα σου πρότεινα να προσέξεις τα εξής.
1. Το εμπρος και το πίσω φτερό να είναι παράλληλα. (αναφέρομαι στις κάτω επιφάνειες των φτερών)
2. Η μηχανή/μοτέρ να δείχνει 3-5 μοίρες πρός τα κάτω
3. Το κέντρο βάρους του αεροπλάνου είναι ίσως το ποιό σημαντικό από όλα. Πρέπει να είναι από το 20-30% από το εμπρός μέρος του φτερού. Ίσως λίγο πιό μπροστά από το σημείο που λές σε προηγούμενό σου post. Σε κάθε περίπτωση προτιμούμε ένα μοντέλο ελαφρώς μπροστόβαρο από ένα πισόβαρο. Εδώ πρόσεξε μην σου μετακινήται η μπαταρία κατα την διάρκεια της πτήσης.
4. Θα σου πρότεινα να κατασκευάσεις την άτρακτο από ένα υλικό μόνο. Ή τουλάχιστον το depron να καλύπτει την άτρακτο μέχρι εμπρός μονοκόματα.
5. Πρίν δοκιμάσεις να πετάξεις, βρές ένα χωράφι με ψηλό χορτάρι και πέταξέ το με το χέρι, χωρίς μοτέρ, για να δείς άν πηγαίνει ίσια. Μπορεί στην κατασκευή σου να έχεις βάλει κατα λάθος κάτι στραβά. Το μοντέλο, αν το χορτάρι ειναι ψηλό, δεν θα σπάσει
6. Όταν το καταφέρεις να το απογειώσεις μην φοβηθείς αν πάρει ύψος. Άστο να ανεβεί αρκετά ψηλά (πάνω από καμιά τριανταριά μέτρα). Θα είναι πιό εύκολο για τις προσπάθειές σου και πιο πιθανό να γλυτώσεις ένα σπάσιμο. Η χειρότερη ιδέα είναι να ακυρώσεις μια απογείωση μόλις έχει ξεκολήσει από το έδαφος.
Φυσικά το καλύτερο είναι να έχεις κάποιον έμπειρο να σου το δοκιμάσει, να το απογειώσει και να σου το δώσει σε ικανοποιητικό ύψος για να μπορέσεις να μάθεις πιό εύκολα. Μετά από καμιά δεκαριά πτήσεις θα πετάς μια χαρά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΜΟΝΤΕΛΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ.
Καλή Επιτυχία