Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:22:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:22:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ποσο δύσκολο είναι να κατασκευαστή ??  (Αναγνώστηκε 2322 φορές)
    wizard
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

../../..

« στις: Παρασκευή, 16 Μαρ 2012, 21:50:06 »

Η βασική του αρχή είναι σαν "τρικοπτερο". η μεταβίβαση είναι ένα θέμα ... είναι δύσκολο να φτιαχτεί κάτι τέτοιο ?

http://www.youtube.com/watch?v=kh_eZE3OQlQ&list=UUIrrPKfwxirw9v4AKqiNlkg&index=16&feature=plcp

Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 16 Μαρ 2012, 22:49:30 »

tο μπερδεμα ειναι αν χρησιμοποιει γυροσκοπιο και με ποια συνδεσμολογια ιδιαιτερα με το πισω μοτερ
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 16 Μαρ 2012, 22:55:08 »

προφανώς έχει πλακέτα με 3 γύρο σαν αυτά από τα "τρικοπτερα" ...
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 16 Μαρ 2012, 23:37:50 »

Στο γκουγκλοψαξιμο διαβαζα διαφορα,πλην multirotors φαινεται το v-22 osprey ειναι ισως η πιο ολοκληρωμενη λυση,βεβαια υπαρχουν κι αλλα ακομα και η gaui εβγαλε κατι... Εδω ο lindinger http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fshop.lindinger.at%2Fproduct_info.php%3Fproducts_id%3D86601 εχει κατι σε a.r.f πανακριβο βεβαια.
    Τωρα σε do it youself εγω κανα χρονο πριν ψηθηκα για αυτογυρο vtol capabilities δεν εχει αλλα τρεχει διπλασια απο πολυκοπτερα και κατεβαινει σχεδον ελικοπτερικα..
    Σε ξενα φορα αρκετοι εχουν απασχοληθει με τετοια project,αλλα μαλλον θελει τελεια timing+gyros
    Παντως το panther ειναι και πολυ πρωτο wiz! Thumbs up
    Νομιζω οτι αν ενωσουμε δυναμεις κατι θετικο θα προκυψει,ναι?
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 16 Μαρ 2012, 23:42:05 »

Νομιζω οτι αν ενωσουμε δυναμεις κατι θετικο θα προκυψει,ναι?
    είσαι μέσα στο κλίμα  Thumbs up Thumbs up Thumbs up .... είδη το έχω προωθήσει στον μάστορα αλλα θέλουμε και την βοήθεια του κοινού.
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 17 Μαρ 2012, 13:12:08 »

Hi Guys... 

Λοιπόν, δύσκολο να φτιαχτεί Δέν είναι καθόλου, ειδικά όταν είδα ότι την κίνηση των μοτέρ την κάνει Servo με μεγάλο μοχλισμό, και όχι κανένα μυστήριο γρανάζωμα με μοτέρ κλπ... 

Ξέρετε όμως κάτι... ? Απο όσες γυναίκες π.χ. είχα στη ζωή μου, καμιά δέν έκανε Καί για σπίτι Καί για τα "άλλα"... Όλες είχαν το δικό τους στύλ, η καθεμιά ήταν καλύτερη σε κάτι και χειρότερη σε κάτι άλλο... Όταν λοιπόν αποφάσισα να παντρευτώ, ήξερα ότι θα χάσω την "άλλη άκρη του σχοινιού" αλλά δέν γίνεται αλλιώς!

Έτσι και με τον αερομοντελισμό... Κανένα μοντέλο δέν τα κάνει ΟΛΑ. Μάλιστα, επειδή το έλεγα αυτό σε κάτι φίλους στο εργαστήρι, με κορόιδευαν κάποιες φορές, λέγοντας... "Απόστολε, θέλω ένα μοντέλο στο 1 μέτρο, να τραβάει ανεμόπτερα, να πηγαίνει με 300 χλμ./ώρα, να καίει 10 Watts για να πετάει, και να μπαίνει στη βαλίτσα του Sport Billy...     Cheesy

Ένα φελιζολένιο Storch με Φλαπάρες, και λίγο κόντρα αέρα, θα προσγειώνεται με 0-10 χλμ./ώρα, για να μήν πώ θα πηγαίνει όπισθεν, χαχαχαα...

Εντάξει, εντάξει, έχω όρεξη σήμερα, εγώ θα είχα ασχοληθεί με κάτι σάν το Osprey αν ήθελα κάτι τέτοιο. Έχει αποδείξει ότι επιχειρησιακά τουλάχιστον, είναι Κυρίαρχο... 
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    iontours
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 17 Μαρ 2012, 15:33:43 »

Τι λέτε για κάτι τέτοιο... Wink

Ντόπιο πράμα αλλά ακόμα στα σκαριά. Θα πετάει με ηλεκτρονικά από τρικόπτερο .(Arduino με gyro,acc, mag και gps και πρόγραμμα multiwii ή arduplane).

;όταν βρώ χρόνο και λεφτά...

* myUAV.JPG (73.8 KB, 956x713 - εμφανίστηκε 365 φορές.)
    Καταγράφηκε

Σπύρος Βασιλάκης
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 17 Μαρ 2012, 17:36:01 »

Τι λέτε για κάτι τέτοιο... Wink

Ντόπιο πράμα αλλά ακόμα στα σκαριά. Θα πετάει με ηλεκτρονικά από τρικόπτερο .(Arduino με gyro,acc, mag και gps και πρόγραμμα multiwii ή arduplane).

;όταν βρώ χρόνο και λεφτά...

ανέλυσε το λίγο ... βασικά διακρίνω ένα θέμα στην ουρα αλλα θα ήθελα λίγο την σκέψη σου...
    Να επισημάνω ότι το airframe δεν είναι και πολλή δύσκολο .. αυτό που δεν ξέρω είναι πως θα γίνει από "τρικοπτερο" σε απλό μοντέλο ... μια ιδέα που είχα είναι να κλείνει το πίσω μοτέρ με κάποιο διακόπτη και να συνεχίζουν τα 2 μπροστά ...
    η ερώτηση μου είναι τι θα κάνει ο ελεκτής γιατί θα έχει χάσει το ένα μοτέρ και δεν θα μπορεί να διορθώσει αυτά που θέλει
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    iontours
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 17 Μαρ 2012, 19:23:15 »

Η διάταξη των κινητήρων στις θέσεις <<αιώρησης>> και <<πορείας>> είναι όπως στο σχέδιο. Η πρόθεση για τη λειτουργία του συστήματος έιναι να απογειώνεται/προσγειώνεται κάθετα χρησιμοποιώντας 3 κινητήρες αλλά όταν θα μεταβαίνει σε κατάσταση <<αεροπλάνο>> να λειτουργεί μόνο ο πίσω κινητήρας για να εξοικονομείται ενέργεια στις μπαταρίες. Με εκπέτασμα 2,2-2,4 μέτρα θα πετάει σαν ένα μοτοανεμόπτερο και θα χρειάζεται πολύ λίγη ισχύ για να μείνει στον αέρα. Η άτρακτος θα είναι σχετικά κοντή ώστε να μπορεί το κέντρο βάρους του αεροπλάνου να συμπίπτει με το κέντρο του τριγώνου που σχηματίζουν τα τρία μοτέρ όταν δουλέυουν κάθετα, αν και αυτό δεν με προβληματίζει ιδιάιτερα γιατί στα πολυκόπτερα τα μοτέρ αντισταθμίζουν την ασυμετρία του βάρους μόνα τους. 

Η κατασκευή είναι πράγματι σχετικά εύκολη γιατί έχω και μηχανή κοπής φελιζόλ cnc όπως και cnc ρούτερ. Ο σχεδιασμός έχει αρχίσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο... . Έχω κόψει 4-5 ατράκτους και διάφορα φτερά μέχρι τώρα πειραματιζόμενος με διάφορες διατάξεις κινητήρων και φτερών μέχρι να καταλήξω σε αυτό που σας δείχνω. Ακόμα όμως έχω αρκετό δρόμο μέχρι να πετάξει

* myUAV2.jpg (34.57 KB, 780x526 - εμφανίστηκε 315 φορές.)
    Καταγράφηκε

Σπύρος Βασιλάκης
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 17 Μαρ 2012, 19:38:35 »

Η διάταξη των κινητήρων στις θέσεις <<αιώρησης>> και <<πορείας>> είναι όπως στο σχέδιο. Η πρόθεση για τη λειτουργία του συστήματος έιναι να απογειώνεται/προσγειώνεται κάθετα χρησιμοποιώντας 3 κινητήρες αλλά όταν θα μεταβαίνει σε κατάσταση <<αεροπλάνο>> να λειτουργεί μόνο ο πίσω κινητήρας για να εξοικονομείται ενέργεια στις μπαταρίες. Με εκπέτασμα 2,2-2,4 μέτρα θα πετάει σαν ένα μοτοανεμόπτερο και θα χρειάζεται πολύ λίγη ισχύ για να μείνει στον αέρα. Η άτρακτος θα είναι σχετικά κοντή ώστε να μπορεί το κέντρο βάρους του αεροπλάνου να συμπίπτει με το κέντρο του τριγώνου που σχηματίζουν τα τρία μοτέρ όταν δουλέυουν κάθετα, αν και αυτό δεν με προβληματίζει ιδιάιτερα γιατί στα πολυκόπτερα τα μοτέρ αντισταθμίζουν την ασυμετρία του βάρους μόνα τους.  

Η κατασκευή είναι πράγματι σχετικά εύκολη γιατί έχω και μηχανή κοπής φελιζόλ cnc όπως και cnc ρούτερ. Ο σχεδιασμός έχει αρχίσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο... . Έχω κόψει 4-5 ατράκτους και διάφορα φτερά μέχρι τώρα πειραματιζόμενος με διάφορες διατάξεις κινητήρων και φτερών μέχρι να καταλήξω σε αυτό που σας δείχνω. Ακόμα όμως έχω αρκετό δρόμο μέχρι να πετάξει

αν μου επιτρέπεις να κάνω μερικές σκέψεις.
    1) το θέμα με την ουρώ που προανέφερα ήταν ότι θα γύρναγε το μοτέρ θα δημιουργούσε πρόβλημα στο V tail. εσένα η σκέψη σου ήταν από κάτω πράγμα μου δεν το σκέφτηκα. τώρα εάν είναι βολικο δεν ξέρω.
    2) σαν αρχικό σχέδιο ένα πιο μικρό airframe ίσος ήταν πιο ευκολο και πιο οικονομικό από πλευράς δοκιμων. μονο τα esc να βάλεις για τα 2-2.5 μετρα φτάνουν. Από πείρα σου λέω ότι τα 2 μετρα είναι πολλή μεγάλα για FPV.
    3) Νομίζω ότι θα καείς περισσότερα A με ένα μοτέρ παρα με τα 2 μπροστά. είναι λογικό και ποιο ασφαλές αυτό που έχουν κάνει.

συγχαρητήρια όμως για το ανήσυχο πνεύμα.  Thumbs up
    Ελπίζω να μας δώσουν και άλλοι φίλοι τις γνώμες τους ειδικά πάνω στο κομμάτι τις  μετάβασεις που προσωπικά δεν κατέχω
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: ποσο δύσκολο είναι να κατασκευαστή ??
    Μεταπήδηση σε: