Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.867 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 00:15:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 00:15:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 17:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:21]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309867
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 115
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 102
    Συνολικά: 104
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: παρεμβολες σε 2.4 ;;;;;;;;;;;;;  (Αναγνώστηκε 20582 φορές)
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 14:52:10 »

φιλε  gravity   η απαντηση σου ηταν κατατοπιστικοτατη ,

να ρωτησω ομως 

αν ειχα μια αλλη ΤΚ ας πουμε την dx-8 στα 2048 θα ημουν καλυτερα διασφαλισμενος απο παρεμβολες  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

To 2048 αφορά την δειγματοληψία δηλ σε πόσες "φέτες τεμαχίζεται" και εξετάζεται ο κάθε παλμός εκπομπής. Δηλ μία σειρά κινήσεων των sticks κωδικοποιείται και εκπέμπεται ως σήμα ραδιοσυχνότητας. Ο δέκτης το συλλαμβάνει και το αναλύει. Ας πούμε, για να τα θέσουμε λίγο χοντρικά, αλλά με σχετική ακρίβεια, λοιπόν ότι το 2048 είναι το πλήθος της ανάλυσης των επιμέρους κινήσεων των sticks, έτσι όπως τις έχει καταλάβει ο πομπός και τις στέλνει στον δέκτη. Από την άλλη ο δέκτης "ξέρει" (γιατί αυτό έχει οριστεί στην διαδικασία του bind (Spektrum-JR DSM2-X όχι DSM) ότι κάθε κωδικοποιημένο σήμα που θα λάβει αποτελείται από 2048 επιμέρους κινήσεις. Τι προσφέρει αυτό? Περισσότερη ακρίβεια στην εκτέλεση των κινήσεων από τα ψηφιακά servo και άρα μεγαλύτερη ακρίβεια στην εκτέλεση των κινήσεων από το μοντέλο. Βέβαια κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Αν είσαι καλός πιλότος τότε οι κινήσεις ακριβείας εμφανίζονται με την ακρίβεια που τις εκτελείς, πιστά. Αν είσαι ατζαμής σαν και εμένα κάνεις ένα cuban 8 σαν χυμένο λουκουμά Cheesy Cheesy Cheesy
    Άρα το 2048 δεν έχει να κάνει με το πως γίνεται παρεμβολή (κυρίως).
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #61 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 15:05:56 »

Με ενα τετοιο σύστημα http://www.ubnt.com/airmax όποιος πέσει στην "ευθεία" του η σφαλιάρα είναι σχεδόν σίγουρη!
    Με τετοια δίκτυα φτάνεις σε εμβέλεια κοντά στα 50Km!! απο site σε site
    Το 2,4Ghz εχει αναπτυχθεί τεράστια στην Αττική και είναι θέμα χρόνου να μην παίζει κανέις μας μες την πόλη με 2,4.
    Σε κάποιες χωρες ανατολικού block...εχουν γυρίσει ήδη σε 5,8 τα module τους στις Τ/Κ.
    Και εαν υπάρχει κάποιος καλοθελητής... με  http://shopsignaljammer.com/71-portable-wifi-24ghz-jammer.html  ...   το  μοντέλο πάει στα σκουπίδια.....!
    Τώρα οσο για σένα φίλε μου δεν θα σου δώσω τεχνικές πληροφορίες, αλλα ψάξου ή ζήτα και ενα αλλο σύστημα Hitec,Futaba,Frysky,  ή οτι αλλο βρεις απο φίλο ΣΕ ΔΕΚΤΕΣ αλλα FULL RANGE
    και κάνε δοκιμές στο χώρο που πετάς και θα καταλάβεις τι παίζει εαν δηλαδή ο χώρος εχει "μανδύα" με καλυμένη  μπάντα στα 2,4...!

* portable-wifi-24ghz-jammer.jpg (60 KB, 600x600 - εμφανίστηκε 402 φορές.)
    Καταγράφηκε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #62 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 15:08:23 »

συνεπως , δεν μου προσφερει κατι ................

τοτε η επομενη κινηση ειναι η χρηση δεκτη με δορυφορο ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; θα κανω κατι ;;;;;;;;;;;;;

βεβαια πρεπει να βρω και εξιλαστηριο θυμα  , για την περιπτωση που αποτυχει το τεστ με τον δορυφορο .

κατι εχω να θυσιάσω .

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #63 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 15:09:31 »

Παράθεση
    ... φυσικά στην κανοική πτήση δεν γίνετε αυτό αλλα ίσος λίγο up η λίγο γκάζι κάτι για να γίνει κατανοητό το κλείδωμα. η spectrum από ότι έχω ακούσει έχει σοβαρά προβλήματα

φιλε wizard πως να δωσω οτιδηποτε αν δεν γνωριζω οτι  κλειδωσε ,  το οποιο γινεται αντιλυπτο οταν δινεις εντολη και δεν ανταποκρινεται ;;;;; και πλεον ειναι αργα αν εισαι σε χαμηλο υψος ,

μου εχει τύχει , παλι στο οακα να χασω τον ελεγχο αλλα ημουν τοσο ψηλα  οπου μπορεσα και τον ανεκτησα .

βάζοντας fail save ... μόλις κλειδώσει αφήνεις όλα τα servo σε last position και βάζεις να κλείνει λίγο το γκάζι η να γυρνάει στο ρελαντί ... εγώ το έβαλα να αλλάζει αυτό που βλέπω και μου ήταν πιο εύκολο
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #64 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 15:11:06 »

Με ενα τετοιο σύστημα http://www.ubnt.com/airmax όποιος πέσει στην "ευθεία" του η σφαλιάρα είναι σχεδόν σίγουρη!
    Με τετοια δίκτυα φτάνεις σε εμβέλεια κοντά στα 50Km!! απο site σε site
    Το 2,4Ghz εχει αναπτυχθεί τεράστια στην Αττική και είναι θέμα χρόνου να μην παίζει κανέις μας μες την πόλη με 2,4.
    Σε κάποιες χωρες αντολικού block...εχουν γυρίσει ήδη σε 5,8 τα module τους στις Τ/Κ.
    Τώρα οσο για σένα φίλε μου δεν θα σου δώσω τεχνικές πληροφορίες, αλλα ψάξου ή ζήτα και ενα αλλο σύστημα Hitec,Futaba,Frysky,  ή οτι αλλο βρεις απο φίλο ΣΕ MODE ΔΕΚΤΕΣ FULL RANGE
    και κάνε δοκιμές στο χώρο που πετάς και θα καταλάβεις τι παίζει εαν δηλαδή ο χώρος εχει "μανδύα" με καλυμένη  μπάντα στα 2,4...!

έτσι ακριβώς είναι ... το έχω διαπιστώσει με προσωπικές δοκιμες στα 1.2Ghz .. είναι μεγάλο θέμα και θα γίνει μεγαλύτερο !!!

Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #65 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 15:17:22 »

Παράθεση
    βάζοντας fail save ... μόλις κλειδώσει αφήνεις όλα τα servo σε last position και βάζεις να κλείνει λίγο το γκάζι η να γυρνάει στο ρελαντί ... εγώ το έβαλα να αλλάζει αυτό που βλέπω και μου ήταν πιο εύκολο

φιλε  οι γνωσεις μου εχουν περιοριστει ( ΔΥΣΤΥΧΩΣ ) στην ταχυτητα των αεροπλανων που πετω , στα ηλεκτρονικα μενω μεταξεταστεως .

μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος ;;;;;;;;;;;;;; παρακαλω.
    Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #66 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 15:31:24 »

Παράθεση

φιλε  οι γνωσεις μου εχουν περιοριστει ( ΔΥΣΤΥΧΩΣ ) στην ταχυτητα των αεροπλανων που πετω , στα ηλεκτρονικα μενω μεταξεταστεως .

μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος ;;;;;;;;;;;;;; παρακαλω.

έχεις pm
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #67 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 15:41:53 »

Θα δώσω μερικές απαντήσεις (όχι πατοκοιλιακώς) συνοπτικά. Όσο ανεβαίνουμε σε συχνότητα τόσο πιό "αυστηρός" είναι ο διαχωρισμός ζωνών εκπομπής. Με άλλα λόγια για διάφορους τεχνικούς λόγους άλλα και για λόγους που έχουν να κάνουν με την φυσική του ηλεκτρομαγνητισμού τα συστήματα πομποδεκτών - κεραιών όταν ανεβαίνουμε σε συχνότητα (και τα 2,4Ghz είναι ψηλά) δεν δημιουργούν αρμονικές (ή όταν δημιουργούν είναι αμελητέας ισχύος εκτός και άν μιλάμε για ένα συστημα με βλάβη) δηλ επαναλήψεις του σήματος σε διαφορετικές - πολλαπλάσιες (με την έννοια του χ και όχι τόσο του πλήθους) συχνότητες από την κύρια εκπομπής. Παρεμβολές δημιουργούνται είτε επειδή κάποιος επίτηδες εκπέμπει πάνω σε μία συχνότητα με μεγαλύτερη ή μικρότερη ισχύ είτε κάποιος ακούσια μπαίνει στο φάσμα, δεν ελέγχει την συχνότητα αν είναι κατειλημένη από άλλο χρήστη και ξεκινά εκπομπή, πχ στην Ανάβυσσο για να δώσω ένα παράδειγμα που θα το καταλάβουμε όλοι πετάει ένας αερομοντελιστής στα 35Mhz. Πιό κάτω στο δέντρο, έρχονται κάποιοι με αυτοκινητάκι και αυτοί στα 35 στην ίδια ακριβώς συχνότητα και δεν συνεννοούνται. Τα υπόλοιπα μπορούμε όλοι να τα φανταστούμε. Δεν έχω κάτι με τα αυτοκινητάκια και τους μοντελιστές τους, το παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ανάποδα, απλά η πιθανή ζημιά που μπορεί να προκαλέσει το αεροπλάνο ή ελικόπτερο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του buggy 1:8 κλπ.
    Οι κεραίες κινητής τ/φ εκπέμπουν στα 900Mhz (αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι υπάρχει πλέον εταιρεία στην Ελλάδα ππου εκπέμπει εκεί) και 1800-1900Mhz. Δηλ απεχουν από το φάσμα των 2.4 στην χειρότερη περίπτωση 500 ολόκληρα Mhz ή 0.5Ghz. Είναι τεράστια η διαφορά και ο διαχωρισμός των καναλιών μέσα στο συγκεκριμένο εύρος πολύ στενός.
    Τώρα η συχνότητα ή πιό σωστά το φάσμα στα 2.4 είναι μη ρυθμιζόμενο (unregulated) δηλ δεν πληρώνει κάποιος σε κάποιον κρατικό φορέα για να το χρησιμοποιήσει αλλά υπακούει σε κάποιους στοιχειώδεις - ξεχωριστούς κανόνες που αφορούν τον διαχωρισμό της ζώνης σε κανάλια, της επιτρεπόμενη ισχύ κλπ. Για τον λόγο αυτό υπάρχει διαφορά στις ρυθμίσες - κανόνες που βάζει η Αμερικανική FCC (ΕΕΤ) η ευρωπαική και οι επιμέρους εθνικές, η ιαπωνική κλπ. Η JR για παράδειγμα δεν πούλησε ποτέ πομπούς DSM2 στην Ιαπωνία. Υπάρχουν εκεί αλλά βρέθηκαν από εισαγωγή. Η Spektrum στην Ευρώπη έχει άλλο firmware από την αντίστοιχη Αμερικάνικη και το firmware αυτό δεν έχει να κάνει με τον προγραμματισμό για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά με την ισχύ, τον διαχωρισμό των καναλιών κλπ. Το WiFi εκπέμπει και αυτό στα 2.4. Πως όμως διαχωρίζεται ένα σήμα για spektrum DSM2 πχ από ένα πακέτο TCP που φεύγει από WiFi? Με την διαμόρφωση, με το πρωτόκολλο (τον τρόπο συνεννόησης πομπού - δέκτη) που ακολουθεί κάθε είδος εκπομπής είτε αφορά σε wifi είτε σε rc κλπ. Κάθε είδος πρωτοκόλου έχει την πειθαρχία του και τους κανόνες του.
    Δεν θέλω να πω ότι δεν μπορεί να γίνει παρεμβολή σε σημείο ακόμα και να χαθεί εντελώς το σήμα του πομπού DXx. Αυτό θα ήταν χαζό. Αυτό που λέω είναι ότι ακόμα και στο "άναρχο" 2.4 ISM υπάρχουν κανόνες που κάνουν την παρεμβολή εξαιρετικά απίθανη. Για να γίνει παρεμβολή χρειάζεται έιτε κάποιος πομπός κάπου κοντά να έχει κάποιου είδους βλάβη και να εκπέμπει με ισχύ τέτοια που να σκεπάσει τα λίγα mW εκπομπής των πομπών rc είτε κάποιος πομπός να είναι επίτηδες ρυθμισμένος να κάνει παρεμβολή. Υπάρχει βέβαια και το θέμα λάθους του λογισμικού του π/δ rc και η spektrum έχει προιστορία σε αυτό αλλά τα λάθη περισσότερο είχαν να κάνουν με λάθος λειτουργία των μηνυμάτων από τον πομπό στον δέκτη και τη σήμαινε ώς κίνηση στις επιφάνειες ελέγχου του κάθε μοντέλου και όχι για απώλεια σήματος. Ελπίζω smartalex να μην έχεις τύχει σε τέτοια περίπτωση (πράγμα που απ'ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν συμβαίνει). Τελος σχετικά με την εμβέλεια των συστημάτων δειτε εδώ http://www.spektrumrc.com/Content/Images/Products/Challenge_AD_4.pdf

θα συμφωνήσω στο θεωρητικό μέρος το οποιο είναι πολλή σωστό ...
    θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο μέρος που λες ότι είναι δύσκολη η παρεμβολή. Εάν δεν το έχεις δει κοίτα στο video να το δεις live.
    Το θεωρώ πολλή εύκολο ειδικά όταν έχεις να κανεις με digital δεκτη που μόλις δεν καταλαβαίνει τι δέχεται κλειδώνει... μια καλή λύση είναι αυτή που έχω κάνει στο video που μου αλλάζει την οθόνη ... φυσικά στην κανοική πτήση δεν γίνετε αυτό αλλα ίσος λίγο up η λίγο γκάζι κάτι για να γίνει κατανοητό το κλείδωμα. η spectrum από ότι έχω ακούσει έχει σοβαρά προβλήματα

^^
    Μα πως είναι δυνατό να διαφωνείς? Εάν αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι απώλεια σήματος (και το παίρνω ως δεδομένο μιά και δεν ξέρω να ερμηνεύσω τα μυνήματα της οθόνης) Κ Α Ι είσαι μέσα στον λοβό link ΣΚΑΙ απλά επιβεβαιώνεις αυτό που λέω. Εάν το link είναι από τα πολύ μικρά (που μάλλον δεν είναι) της τάξης των 30W και ο πομπός της τ/κ σου είναι της τάξης των 120mW αυτό σημαίνει ότι το σήμα του link είναι 250 φορές πιό ισχυρό. Δεν είναι λογικό να έχεις απώλεια του σήματος? Αυτό δεν είναι ακούσια παρεμβολή? Τα νούμερα που αναφέρω στο παράδειγμα είναι κατά προσέγγιση.
    Τώρα τα δύο κυριώτερα προβλήματα στην spektrum και JR - η οποία χρησιμοποιεί μόνο το πρωτόκολλο εκπομπής και όχι το software - είχαν να κάνουν με lock out δηλ να μην μπορεί να βρεί το ζευγάρι π-δ δύο διαθέσιμα κανάλια για να ξεκινήσει η διαδικασία εκπομπής λήψης σημάτων όταν τροφοδοτούμε με ρεύμα τον π - δ (αντιμετωπίστηκε με το DSMX). To δεύτερο θέμα είναι τα brown-outs δηλ με πτώση της τάσης τροφοδοσίας του δέκτη με τάση κάτω των 3.3V. To quickconnect - δηλ η γρήγορη αποκατάσταση της ζεύξης μεταξύ π - δ σε σύντομο χρόνο είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του DSM2 (εξέλιξη του DSM). Όταν το ενδεικτικό led του δέκτη DSM2-X αναβοσβήνει τότε είχαμε για κάποιο λόγο ενεργοποίηση του quickconnect.
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #68 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 15:53:27 »

^^
    Μα πως είναι δυνατό να διαφωνείς? Εάν αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι απώλεια σήματος (και το παίρνω ως δεδομένο μιά και δεν ξέρω να ερμηνεύσω τα μυνήματα της οθόνης) Κ Α Ι είσαι μέσα στον λοβό link ΣΚΑΙ απλά επιβεβαιώνεις αυτό που λέω. Εάν το link είναι από τα πολύ μικρά (που μάλλον δεν είναι) της τάξης των 30W και ο πομπός της τ/κ σου είναι της τάξης των 120mW αυτό σημαίνει ότι το σήμα του link είναι 250 φορές πιό ισχυρό. Δεν είναι λογικό να έχεις απώλεια του σήματος? Αυτό δεν είναι ακούσια παρεμβολή? Τα νούμερα που αναφέρω στο παράδειγμα είναι κατά προσέγγιση.

Διαφωνώ που λες ότι είναι δύσκολο ... είναι πολλή εύκολο. ακόμα και 10watt να ήταν και να περάσεις από την δέσμη μπροστά θα έχεις παρεμβολή. το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
    Τέλος πάντως το θέμα είναι ότι εάν περάσεις από μια δέσμη την έχεις φάει την παρεμβολή με τα 120 mw που έχεις αν έχεις dld

Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #69 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 16:08:01 »

παντως φιλοι μου ,

εμαθα διαφορα χρησιμα και σας ευχαριστω ,

ας γινει μαθημα το παθημα μου , ιδιως για την δυνατοτητα του fail safe που αγνοουσα , αισθανομαι τοσο μ........... που δεν ειχα δωσει προσοχη στο manual , ισως , λεω ισως να ειχα μια πιθανοτητα να τα σωσω .

γιαυτο  στερνή μου  γνώση να σε ειχα πρωτα ..............

θα προχωρησω στις δοκιμες και βλεπουμε .
    Καταγράφηκε

Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #70 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 17:13:59 »

Αγαπητοί φίλοι. Την Κυριακή που μας πέρασε έχσα ένα υπέροχο αεροπλάνο από αδιευκρύνιστης αιτίας απώλεια σήματος στο Ακραίφνιο. Δεν είναι η πρώτη φορά. Πρίν δύο χρόνια έχασα έτσι άλλο ένα αεροπλάνο με τον ίδιο τρόπο. Και πρίν από αυτό υπήρξαν τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις που χάθηκε το σήμα για λίγα (2-3) δευτερόλεπτα αλλά με λίγη τύχη τα αεροπλάνα σώθηκαν ανακτώντας τον έλεγχο. Προσπάθησα να αποδόσω το φαινόμενο σε διάφορες αιτίες, όμως μέχρι στιγμής δεν έχω βρει την πραγματική. Είναι σα να χάνεται το σήμα για λίγο λόγω διακοπής ρεύματος στο δέκτη. Αυτό όμως δεν έχει εξήγηση.  Σε όλες τις περιπτώσεις ο δέκτης ήταν 7κάναλος futaba και ο πομπός 6κάναλος ή 10κάναλος Futaba 2.4. Τις άλλες φορές ο δέκτης τροφοδοτήτο από δύο μπαταρίες NiMi,  με δίοδο σε κάθε μπαταρία για να μην μπλέκονται τα ρεύματα. Προχθές η μπαταρία ήταν Life 6.6v χωρίς regulator. Πάντα οι μπαταρίες ήταν άριστα φορτισμένες και πάντα μετά το συμβάν όλα λειτουργούσαν κανονικά. Για να σας προλάβω πάντα οι κεραίες του δέκτη ήταν τοποθετημένες σωστά και μάλλιστα προχθές ο δέκτης ήταν εφοδιασμένος με τις μακρυές κεραίες. Φαίνεται ότι για κάποιο λόγο χάνεται για λίγα δευτερόλεπτα η επαφή μεταξύ πομπού και δέκτη. Αυτό έχει συμβεί μέχρι στιγμής μόνο σε εμένα στο μοντελοδρόμιο και τείνω να πιστέψω ότι κάνω εγώ κάτι λάθος αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω. Α! με 8κάναλο ή 14κάναλο δέκτη δεν έχει παρουσιαστεί τέτοιο σύμπτωμα αλλά ούτε και με κάποιους δικούς μου 7κάναλους. Η απώλεια σήματος δεν πρέπει να είναι χαραχτηριστικό μόνο της spectrum. Ίσως να μην αφορά καθόλου τα συστήματα τηλεκετεύθυνσης.  Είμαι πολύ τακτικός με τα αεροπλάνα μου αλλά δεν μπορώ να βρω που είναι το λάθος.
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #71 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 17:32:37 »

Δεν θεωρει ευκολο να γυρισει καποιος σε αλλη συχνοτητα εκτος της ηδη overcrowded 2.4ghz στον υπαρχοντα πομπο η module του?Huh
    Για τον οποιοδηποτε λογο ομως πλην γενικης απωλειας ρευματος μπορει να χρησιμοποιησει ενα γνωστο,δοκιμασμενο και σωτηριο μηχανημα σαν κι αυτο http://www.nemhobby.com/fy21ap-autopilot-basic-p32798.html υπαρχουν κι αλλες εταιρειες,δεν κανω διαφημιση,στην συγκεκριμενη περιπτωση εμενα απλως μου εχει σωσει τον κ....ο αρκετες φορες.
    Κι ας πεταω......fm...

Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #72 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 18:16:13 »

Δεν θεωρει ευκολο να γυρισει καποιος σε αλλη συχνοτητα εκτος της ηδη overcrowded 2.4ghz στον υπαρχοντα πομπο η module του?Huh
    Για τον οποιοδηποτε λογο ομως πλην γενικης απωλειας ρευματος μπορει να χρησιμοποιησει ενα γνωστο,δοκιμασμενο και σωτηριο μηχανημα σαν κι αυτο http://www.nemhobby.com/fy21ap-autopilot-basic-p32798.html υπαρχουν κι αλλες εταιρειες,δεν κανω διαφημιση,στην συγκεκριμενη περιπτωση εμενα απλως μου εχει σωσει τον κ....ο αρκετες φορες.
    Κι ας πεταω......fm...

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    jimpilot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #73 στις: Τετάρτη, 7 Μαρ 2012, 01:07:21 »

Καλησπερα και απο μενα!

Ξαναρωταω;;;

Μηπως μπορει να μας δειξει καποιος σε φωτο πως
    πρεπει να εχουμε την κεραια της τ/κσης οταν πεταμε;;;

Ευχαριστω.
    Καταγράφηκε

Dounis Airfield
    Εκεί πετάμε!
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #74 στις: Τετάρτη, 7 Μαρ 2012, 10:17:05 »

και η περιβόητη κεραία φίλοι 

* oaka 2.jpg (99.63 KB, 517x689 - εμφανίστηκε 197 φορές.)
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: παρεμβολες σε 2.4 ;;;;;;;;;;;;;
    Μεταπήδηση σε: