Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.867 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 02:07:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 02:07:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 17:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:21]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309867
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 141
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 126
    Συνολικά: 127
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: παρεμβολες σε 2.4 ;;;;;;;;;;;;;  (Αναγνώστηκε 20589 φορές)
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Δευτέρα, 5 Μαρ 2012, 21:13:09 »

ρε παιδια πολύ τοψάχνετε με νεκρα σημεια κεραιασ και τυφλές γωνίεσ εγω ξέρω ότι όταν εχεις ένα συρμα κάνει λήψη κυκλικά τώρα δεν μπορά να καταλάβω για ποια νεκρά σημεία λέτε ούτε πανελ με κατευθυντικη ληψη η κατευθυντική εκπομπή χρησιμοποιησε ο φίλος ούτε τίποτα τώρα τι να πω.
    Μήπως ο parc flyer o  δέκτης τα κάνει όλα και όταν βρεθειο στο σημείο αυτό και πέρνει κάποιο άλλο σήμα κλειδώνει εγώ προτείνω να δοκιμάσει έναν fuul range δέκτη κατα προτίμηση γνήσιο και όχι κάτι παρεμφερές για να κατσταλάξει από που είναι το πρόβλημά του.
    Καταγράφηκε
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 5 Μαρ 2012, 21:14:43 »

ρε παιδια πολύ τοψάχνετε με νεκρα σημεια κεραιασ και τυφλές γωνίεσ εγω ξέρω ότι όταν εχεις ένα συρμα κάνει λήψη κυκλικά τώρα δεν μπορά να καταλάβω για ποια νεκρά σημεία λέτε ούτε πανελ με κατευθυντικη ληψη η κατευθυντική εκπομπή χρησιμοποιησε ο φίλος ούτε τίποτα τώρα τι να πω.
    Μήπως ο parc flyer o  δέκτης τα κάνει όλα και όταν βρεθειο στο σημείο αυτό και πέρνει κάποιο άλλο σήμα κλειδώνει εγώ προτείνω να δοκιμάσει έναν fuul range δέκτη κατα προτίμηση γνήσιο και όχι κάτι παρεμφερές για να κατσταλάξει από που είναι το πρόβλημά του.
    εαν έχεις φιλαράκο κάποιο ηλεκτρονικο και έχει αναλυτή φάσματος μπορείσ να του πας να σου μετρήσει την τηλεκατευθυνση
    Καταγράφηκε
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #32 στις: Δευτέρα, 5 Μαρ 2012, 21:29:27 »

^^
    Αυτό που λές δεν ισχύει. Ο λοβός ή διάγραμμα ακτινοβολίας των κεραιών στα 2.4 είναι καρδιοειδής. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που αναφέρεις. Στον καρδιοειδή λοβό η ένταση του σήματος πέφτει απότομα (έως το και το μηδέν) στην άκρη εκπομπής του στοιχείου που ακτινοβολεί.
    Επίσης κάποιος ανέφερε ότι πιστεύει πως ευθύνονται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας με την μεγάλη τους ισχύ. Θα απαντήσω με δύο μόνο λέξεις: έως αδύνατο. Οι κεραίες αυτές μεταδίδουν τα λειτουργικά τους στοιχεία στο κέντρο ελέγχου δικτύου και τα συστήματα δείχνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή την κατάστασή τους.
    smartalex πάρε μία φώτο να δούμε την περιβόητη κεραία. Επίσης έχε υπόψη ότι επειδή μέχρι τώρα δεν είχες πρόβλημα με parkflyer δέκτες αυτό δε σημαίνει πως από κάποιο σημείο και μετά δεν πρέπει να έχεις. Οι δέκτες αυτοί δεν είναι για πολλά πολλά. Πάντως χρειάζεται διερεύνηση και είμαι διαθέσιμος. 'Εχω έτοιμο rig δοκιμών με AR7000 (είναι βέβαια full range) και logger.
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Δευτέρα, 5 Μαρ 2012, 22:54:33 »

φιλε orck φροντιζω να την τοποθετω οπως λεει το manual  του αεροπλανου

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #34 στις: Δευτέρα, 5 Μαρ 2012, 23:05:55 »

φιλε gravity ελπιζω οντως το θεμα μου να ειναι οι parkflyer δεκτες  , διοτι λυνεται ευκολα , φωτο  της κεραιας αυριο , προσπαθω να  βρω μια λυση στο θεμα του συγκεκριμενου χωρου , αν το θεμα ειναι βεβαια οι παρεμβολες , διοτι δεν τολμω πλεον να πεταξω αεροπλανο στο οακα αν δεν βεβαιωθω οτι δεν τιθεται θεμα παρεμβολων .

εχω και full range ar 500 & ar600 θα κανω τεστ αυριο να δω ................................

η ερωτηση μου ομως ειναι μια

μπορει κεραια οποιοδηποτε τυπου ( wifi - κινητης τηλ. - κτλ ) να παρεμβαλουν ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

καποιος ειδικος παρακαλω ...................
    Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #35 στις: Δευτέρα, 5 Μαρ 2012, 23:08:56 »

επισης ξεχασα να αναφερω οτι στο οακα , εκτος των ελαχιστον πετουμενων εχει και καποιους φιλους με αυτοκινητακια , αρκετα μετρα πιο κατω απο εμενα .

μπορει αυτο να εχει καποια σχεση ;;;;
    Καταγράφηκε

smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #36 στις: Δευτέρα, 5 Μαρ 2012, 23:12:56 »

φιλε gravity λες για διαθεσιμοτητα σου , πως μπορεις να βοηθησεις περισοτερο , πραγματικα θα σκασω απο το κακο μου , οχι μονο εχασα δυο καλα μου αεροπλανα , αλλα εχασα και την καθημερινη μου διεξοδο απο την ρουτινα , με τον αποκλεισμο του οακα απο πεδιο πτησης , διπλο το κακο...........................
    Καταγράφηκε

modeller2
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Δευτέρα, 5 Μαρ 2012, 23:14:58 »

Ειδικος στο θεμα δεν ειμαι αλλα αυτο που εχω παρατηρησει σε ενα
    Frsky telemetry που εχω σε Futaba ειναι οτι σε καποια συγκεκριμενα
    σημεια του χωρου που πεταω ο πομπος χτηπαει που συμαινει οτι το
    σημα σε εκεινα τα σημεια ειναι αδυναμο το πιθανοτερο αυτα ειναι σημεια
    που "περνουν" λινκ κινητης τηλεφωνιας αλλα παρεμβολη δεν εχω καμια
    Καταγράφηκε

Εγω πεταω τα δικα μου ανεμοπτερα........https://www.facebook.com/pages/Sparti-F5J-glider/170739626465835

SPARROW320REF SPARROWIII TANGOXL 3,40 EAGLET230 EAGLET 250REF TANGOXV 3,4
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #38 στις: Δευτέρα, 5 Μαρ 2012, 23:18:12 »

Μήπως ο parc flyer o  δέκτης τα κάνει όλα και όταν βρεθειο στο σημείο αυτό και πέρνει κάποιο άλλο σήμα κλειδώνει εγώ προτείνω να δοκιμάσει έναν fuul range δέκτη κατα προτίμηση γνήσιο και όχι κάτι παρεμφερές για να κατσταλάξει από που είναι το πρόβλημά του.

Φανταζομαι οτι γνωριζεις οτι η κεραια του πομπου σου εχει δυο νεκρα σημεια. Η κεραια ΔΕΝ πρεπει να δειχνει στο σημειο που πετας, ειναι καλυτερα να ειναι γυρισμενη 45° προς τα κατω, η πισω μερια της θα δειχνει το κεφαλι σου και η κορυφη της θα δειχνει το εδαφος.

Γιαννη αναφερομαι για τον πομπο. Η κεραια εκπομπης BEBAIA EXEI νεκρα σημεια. Κυκλικη ληψη σαν ενα ντονατ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Antenna_%28radio%29

Diagram of the electric (blue) and magnetic (red) fields surrounding a dipole antenna radiating a radio wave
    Ελευερη μεταφραση. Διαγραμμα των ηλεκτρικων (μπλε) και μαγνητικων (κοκκινο) πεδιων γυρω απο μια διπολη κεραια εκπομπης ραδιοκυματων.

Αντιστοιχα οι κεραιες ληψης εχουν νεκρα σημεια, για αυτο λεει ο κατασκευαστης να τις βαζουμε καθετα ωστς να καλυπτει η μια τα νεκρα σημεια της αλλης.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    jimpilot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #39 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 00:36:00 »

Καλησπερα και απο μενα!

Μηπως μπορει να μας δειξει καποιος σε φωτο πως
    πρεπει να εχουμε την κεραια της τ/κ σης;
    Καταγράφηκε

Dounis Airfield
    Εκεί πετάμε!
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #40 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 00:51:19 »

μπορει κεραια οποιοδηποτε τυπου ( wifi - κινητης τηλ. - κτλ ) να παρεμβαλουν ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

η κινητή τηλεφωνία όχι γιατί εκμπέμπει στα 900 Mhz ... σίγουρα όμως τα link τον 1.2.. όταν λέμε 1.2 δεν εννοούμε μονο τους 1200 Ghz αλλα και παραπλήσιες συχνότητες ...
    Εάν αυτό το διπλασιάσεις πέφτεις πάνω στην πρώτη αρμονική τους που είναι οι 2.4Ghz ... θεωρητικά η δεκτες μόλις βρούν παρεμβολή θα "μετεπιδισουν" σε ένα άλλο κανάλι και εσύ δεν θα πάρεις χαμπάρι tpt.
    Εάν όμως το link έχει 5 watt πχ  και εσύ περάσεις στα 50 μετρα από αυτό τότε είναι εύκολο να καταλάβεις τι γίνετε ...
    σου έδειξα video που γίνετε ακριβώς αυτό που σού λέω ... το αεροπλάνο forage frsky σετάκι

Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #41 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 01:08:24 »

η κινητή τηλεφωνία όχι γιατί εκμπέμπει στα 900 Mhz ... σίγουρα όμως τα link τον 1.2.. όταν λέμε 1.2 δεν εννοούμε μονο τους 1200 Ghz αλλα και παραπλήσιες συχνότητες ...
    Εάν αυτό το διπλασιάσεις πέφτεις πάνω στην πρώτη αρμονική τους που είναι οι 2.4Ghz ... θεωρητικά η δεκτες μόλις βρούν παρεμβολή θα "μετεπιδισουν" σε ένα άλλο κανάλι και εσύ δεν θα πάρεις χαμπάρι tpt.
    Εάν όμως το link έχει 5 watt πχ  και εσύ περάσεις στα 50 μετρα από αυτό τότε είναι εύκολο να καταλάβεις τι γίνετε ...
    σου έδειξα video που γίνετε ακριβώς αυτό που σού λέω ... το αεροπλάνο forage frsky σετάκι

Καλημερα.
    Οταν εννοεις link 1.2 τι ακριβως ειναι?ειμαι λιγο ασχετος με τα θεματα αυτα.Στο βιντακι σου ποια πιστευεις ειναι η αιτια του κλειδωματος?
    Ευχαριστω!
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #42 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 09:00:56 »

Καλημερα.
    Οταν εννοεις link 1.2 τι ακριβως ειναι?ειμαι λιγο ασχετος με τα θεματα αυτα.Στο βιντακι σου ποια πιστευεις ειναι η αιτια του κλειδωματος?
    Ευχαριστω!

Καλημέρα
    τα link είναι ένα σύστημα που αποτελείται από 2 κεραίες πομπό και δεκτη. ΤΟ χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν από σήμα video μέχρι data wifi. η ισχύει του  μπορεί να είναι από 2-3 watt μέχρι όσο συνήθως μερικές δεκάδες.
    σαν παράδειγμα θα σου πω ότι μια εταιρία έχει υποκατάστημα στο A σημειο  και θέλει να μεταφέρει σήμα στο B σημείο θα βάλει ένα τέτοιο link ...
    Επίσης τα περισσότερα link τον τηλεοπτικών σταθμών ήταν σε αυτή την μπάντα των 1.2 GHz.

Στο video το αεροσκάφος πέρασε μπροστά από το sky στο φάληρο σε απόσταση 100 μέτρον περίπου
    για να καταλάβετε τι βλέπετε το fail διαρκεί όσο η οθόνη δείχνει τα πολλά στοιχεια πτήσης ... μόλις ξαναπιάνει σήμα dld μετά από 2-3 sec τότε αλλάζει ξανά η οθόνη στο πρώτο layout που είχε.. αυτά τα 2-3 sec σε προσγείωση είναι αρκετά για να ρίξουν το αεροπλάνο

δεν φταίνε πάντα τα link για ότι συμβαίνει αλλα εάν όπως μας λέει ο φίλος περνάει μπροστά από κεραία κλειδώνει και το κάνει συνεχεια τότε υπάρχει σοβαρή περίπτωση να είναι αυτό... περιμένω να δω photo ..
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #43 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 09:48:52 »

φιλε wizard εφοσον το επιτρεψει ο καιρος θα ανεβασω φωτο σημερα ,

θα κανω και τεστ στο σημειο με ολων των ειδων δεκτες που εχω .

πολύτιμες οι πληροφοριες σου , να σου κανω μια ρωτηση ομως  ακομα , εστω οτι η κεραια ευθυνεται , μπορει η παρεμβολες να ειναι περιστασιακες διοτι το φαινομενο δεν ειναι μονιμο , δηλαδη αν λεμε εχω περασει απο το σημειο 30 φορες εχασα σημα τις 2 ............γινεται ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας
    Καταγράφηκε

wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #44 στις: Τρίτη, 6 Μαρ 2012, 10:25:31 »

φιλε wizard εφοσον το επιτρεψει ο καιρος θα ανεβασω φωτο σημερα ,

θα κανω και τεστ στο σημειο με ολων των ειδων δεκτες που εχω .

πολύτιμες οι πληροφοριες σου , να σου κανω μια ρωτηση ομως  ακομα , εστω οτι η κεραια ευθυνεται , μπορει η παρεμβολες να ειναι περιστασιακες διοτι το φαινομενο δεν ειναι μονιμο , δηλαδη αν λεμε εχω περασει απο το σημειο 30 φορες εχασα σημα τις 2 ............γινεται ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας

Φυσικά και γίνετε ... εάν είναι data link θα είναι ανοιχτό μονο ώρες γραφείου...Εάν μεταδίδει camera θα είναι συνεχεια ... κανεις δεν ξέρει τι μπορεί να στέλενει από εκεί.
    Το δύσκολο είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπέρασμα ειδικά εάν είναι οριακό το κλείδωμα ... την μια κλειδώνει και την άλλη όχι ... δυστυχώς όπως είπε ο φίλος ποιο πάνω μονο με πεδιόμετρο μπορείς να δεις πια οπτικά τις συχνότητες που υπάρχουν στον χορό αλλα και αυτό με την προϋπόθεση ότι εκείνη την ώρα θα είναι ανοιχτό
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: παρεμβολες σε 2.4 ;;;;;;;;;;;;;
    Μεταπήδηση σε: