Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.696 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 23:50:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 23:50:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 17:11]

από Markhelis
    [Χθες στις 13:59]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309696
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 159
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 38
    Συνολικά: 39
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΦΙΣΑΚΙ ΓΙΑ LIPO  (Αναγνώστηκε 4490 φορές)
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 14 Φεβ 2012, 23:54:38 »

Kαλησπερα,εχω παρει μια μπαταρια απο τον kουτσο 2s 2200mah EON,πρωτη φορα ασχωλουμε με lipo και δεν ξερω τι να κανω,εχω και εναν φορτιστη B8 ο οποιος για balanger εχει μεχρι 3s υποδοχη και οχι για δυο,αλλα και να ειχε για δυο δεν θα ταιριαζε το φις της μπαταριας με του φορτιστη,ο κουτσος μου ειπε οτι δεν πειραζει αν δεν κανω balanger και οτι οι μπαταριες θα εχουν μια λιγο μικροτερη διαρκεια ζωης για το λογο αυτο,τελικα πειραζει η οχι αν δεν κανω balanger και αν πρεπει να κανω τι να κανω με τα φις?  δυστηχως φωτο δεν μπωρο να βαλω
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    a_madoles
    Aeromodeller Jr. member
    **

γειράσκω αεί διδασκόμενος

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 01:01:35 »

Oπως και να΄χει το ζητημα  κακως σου ειπανε οτι δεν πειραζει, το balance ειναι απαραιτητο τοσο στη διαρκεια ζωης της μπαταριας οσο και στην σωστη λειτουργια και αποδοση της. Ο φορτιστής σου είναι αυτός?
    http://www.alphasportrc.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=32&products_id=2558
    Στη θέση σου θα κοίταγα μηπως εβρισκα κατι σε στυλ ανταπτορα, υπαρχουν πολλοι τετοιου ειδους ανταπτορες στην αγορα μου φαινεται πολυ δυσκολο να μην βρεις αυτο που ζητας.
     Thumbs up

* 7c44f4425044426ef146a3b77cfbc330_image_355x199.jpg (7.08 KB, 355x199 - εμφανίστηκε 466 φορές.)

* 9f2e059a484166c956f5bbad78945bbd_image_355x199.jpg (5.54 KB, 355x199 - εμφανίστηκε 454 φορές.)
    Καταγράφηκε
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 09:39:18 »

Πήγαινε στον Φανό που πουλάει ηλεκτρονικά μαζί με τον φορτιστή σου και πες του να σου δώσει φυσάκια JST-XH. Θα του δείξεις για που τα θέλεις.
    Για μπαταρία 2s θέλεις φυσάκι με 3 πινάκια.
    Μετά πηγαινε την μπαταρία σε ενα ηλεκτρονικό να σου αλλάξει το φυσάκι, ή αν μπορείς το αλλάζεις μόνος σου.
    Μετά το μόνο που θα χρειαστείς είναι ενα τέτοιο και είσαι έτοιμος
    http://www.ariesrc.gr/6740-jst-xh-adapter.html

Οι μπαταρίες LiPo χρειάζονται μπαλανσάρισμα, τόσο κατά τη διάρκεια φόρτισης, όσο και κατά τη διαρκεια του storage.
    Καταγράφηκε
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 13:44:07 »

ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας....οντως στα καταστηματα που μου υποδειξατε ειπαρχουν παρα πολλοι ανταπτορες....επειδη ομως ειμαι απο επαρχια δεν ξερω αν θα βρω ανταπτορα που να εχει υποδοχη για το συγκεκριμενο φισακι της μπαταριας μου....μαλον θα παραγκειλω ανταπτορα με φισακι που να ταιριαζει σε αυτον και θα αντικαταστησω το δικο μου....οταν φορτιζω την lipo βαζω και αυτο το μικρο φισακι για να κανει και balance?.....μετα πρεπει να πατησω στο φορτιστη να κανει μονο balance  η εχει κανει ειδη?
    Καταγράφηκε

σου
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 13:49:56 »

Παράθεση
    φορτιζω την lipo βαζω και αυτο το μικρο φισακι για να κανει και balance?
    Ναι...γιατί διαφορετικά ο φορτιστής βγάζει διάφορα μυνήματα σφάλματος

Παράθεση
    μετα πρεπει να πατησω στο φορτιστη να κανει μονο balance  η εχει κανει ειδη?
    Ο φορτιστής κατά την διάρκεια της φόρτισης ή του storage το κάνει απο μόνος του.
    Καταγράφηκε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 14:04:38 »

ο κουτσος μου ειπε οτι δεν πειραζει αν δεν κανω balanger και οτι οι μπαταριες θα εχουν μια λιγο μικροτερη διαρκεια ζωης

φόρτιση lipo χωρίς balance ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Προσοχη με τις μπαταριες lipo
    δεν πειραματιζεσαι , δεν παιζεις  κ.τ.λ

να εισαι καλος μαζι τους για να ειναι και αυτες καλες μαζι σου

και καλυτερα να διπλοτσεκαρεις αυτα που σου λεει ο εκαστοτε , ειτε ειναι καταστηματαρχης , ειτε συνμοντελιστης .

παντα φιλικα .
    Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 14:14:02 »

Παράθεση
    ο κουτσος μου ειπε οτι δεν πειραζει αν δεν κανω balanger  

Αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για τις 1s LiPo. Εκεί είναι αυτονόητο αφού ο φορτιστής φορτίζει μόνο ενα κελί  Wink
    Για όλες τις υπόλοιπες χρειάζεται balance
    Καταγράφηκε
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 14:16:51 »

αρα το balance απολυτως απαραιτητο.....ευχαριστω παιδια.....γ'αυτο και γω ρωταω για να ειμαι απολυτως σιγουρος...το μονο που ειξερα για τις lipo ειναι οτι ειναι λιγο επικυνδηνες αν δεν τις προσεχεις,εχω βαλει 2s 2200mha για να δουλεψω 5 σερβο 4xfutaba 7κιλα 0.11(αναλογικα) και ενα απλο,ειναι μεγαλη η μπαταρια που εβαλα? πως θα ξερω ποτε εχουν χαμηλη ταση μιας και δεν εχω ακομα με τι να τις μετραω παρα μονο ενα φορτιστη ψιφιακο imax b8?  δεν πρεπει να τις αφεινω να πεσουν κατω απο την μιση χωρητηκωτητα τους?  σορυ για τα πολλα ερωτηματα....
    Καταγράφηκε

σου
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 14:31:00 »

Θα χρειαστείς ενα LiPo Alarm και είσαι καλυμένος
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=3488

Στον φορτιστή όταν δεν πετάς, θα τις βάζεις σε κατάσταση storage και απο εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο φορτιστής.

Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι, αν τα servo μπορούν να αντέξουν την τάση της Lipo. Αλλιώς θα πρέπει να βάλεις ενα ubec.
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=319_324&products_id=4844
    Καταγράφηκε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 14:41:30 »

απαραίτητο εργαλείο για λιπο αυτό

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=6_22&products_id=4660 για πριν την πτηση και για μετα ,

γενικα προσπάθησε να μην τις  ξεζουμίζεις  , ιδανικα κατεβαζε το πετουμενο πριν μπει το cut off του esc .
    Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 15:17:35 »

Πριν κυκλοφορησουν ευρεως οι φορτιστες με λειτουργια εξισορροπησης (balance) τι καναμε;
    H εξισορροπηση ειναι απαραιτητη εαν τα κελια εχουν διαφορετικη αντισταση μεταξυ τους. Θεωρητικα ολοι οι κατασκευαστες βαζουν κελια με ιδια αντισταση, ισως να εχετε παρατηρησει να γραφει "Ω matched".
    Θεωρω με τις γνωσεις που εχω αυτην την στιγμη οτι αυτο που ειπε ο Κουτσος ειναι σωστο. Μειωνεις την ζωη της μπαταριας αλλα δεν θα συμβει και το τελος του κοσμου.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 15:39:01 »

παιδια το αεροπλανο ειναι θερμικο και την lipo  την εχω μονο για τα σερβο που προανεφερα,απλως εχω ακουσει οτι αν κατι παει στραβα με καποιο κελι....ο φορτιστης δεν θα καταλαβει αν δεν εχεις το φισακι συνδεμενο και ο κυνδυνος πυρκαγιας ειναι μεγαλος...ειναι ετσι?
    Καταγράφηκε

σου
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 15:39:14 »

Πριν κυκλοφορησουν ευρεως οι φορτιστες με λειτουργια εξισορροπησης (balance) τι καναμε;
    H εξισορροπηση ειναι απαραιτητη εαν τα κελια εχουν διαφορετικη αντισταση μεταξυ τους. Θεωρητικα ολοι οι κατασκευαστες βαζουν κελια με ιδια αντισταση, ισως να εχετε παρατηρησει να γραφει "Ω matched".
    Θεωρω με τις γνωσεις που εχω αυτην την στιγμη οτι αυτο που ειπε ο Κουτσος ειναι σωστο. Μειωνεις την ζωη της μπαταριας αλλα δεν θα συμβει και το τελος του κοσμου.

επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζι σου φιλε μου ,

δεν μπορεις να παιζεις με τις ΛΙΠΟ , αν δεν υπηρχε αναγκη να γινεται balance δεν θα το ανεγραφαν οι κατασκευαστες .
    δεν προκειται για θεμα επιλογης αλλα απαραιτητης προυποθεση φορτισης των λιπο

συγουρα ο κοσμος δεν θα χαθει , μηπως ομως χαθει κανενα σπιτι απο ενδεχομενη εκρηξη ;;;;;;;;;

το ρισκαρεις ;;;;;;;

εγω προσωπικα οχι , ειναι βαρυ το τιμημα σε σχεση με ενα φορτιστη balance .

παλαια δεν υπηρχαν ουτε  ζωνες ασφαλειας στα αυτοκινητα ............μηπως να σταματησω να την χρησημοποιω ............

παντα φιλικα .

Καταγράφηκε

smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 15:42:30 »

το θεμα φιλε  μου δεν ειναι για που την θες την συγκεκριμενη  μπαταρια , αλλα για τον σωστο τροπο χρησης της , φορτισης της , αποθηκευσης της , αυτης και οποιαδηποτες αλλης χρησιμοποίησης για οποιαδηποτε εφαρμογη .

παντα φιλικα .

Καταγράφηκε

skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 15 Φεβ 2012, 18:25:18 »

Grin Grin Grin Πολυ γελασα παλι ΑΚΟΥ δεν χρειαζεται λεει balance ! ! !
    Παντα μα παντα θα φορτιζεις σε balance mode και αν πεταξεις και ξερεις οτι θα κανεις πολυ καιρο να ξαναπεταξεις
    τοτε βαζεις την μπαταρια σου σε storage mode !
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: ΦΙΣΑΚΙ ΓΙΑ LIPO
    Μεταπήδηση σε: