Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 08:26:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 08:26:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 67
    Συνολικά: 67
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ;  (Αναγνώστηκε 14901 φορές)
    ΑdamHeli
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Don't forget the ground....

« Απάντηση #60 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 14:52:25 »

Συμφωνω στα περισσοτερα που γραφεις Φωτη.Διαφωνω μονο στο οτι περα απο το scale και το f3c,ενα gas ε/π μπορει να κανει και πολυ ωραια sport πτηση.Εδω διαφωνουσαμε εξ αρχης,αλλα δεν μπορουμε να συμφωνουμε σε ολα,ο καθ ενας εχει την αποψη του

Επισης,διαχωρισα τους 2 "κοσμους" εξ αρχης.Δεν νομιζω να εδωσα καθολου περιθωρια παρερμηνευσεως των οσων ειπα περι 3d και gas.

Απο ηλεκτρικα μονο ενα 500αρι εχω

σεβαστό να ακούγονται όλες η γνώμες ακόμα και όταν γίνετε κουμφουζιο... ο νων... νοειτω....γιώργο μην το παίρνεις προσωπικά δεν δεν απαντούσα σε σένα απλά έλεγα την άποψη μου....και διαφωνούσα γενικότερα σε κάποια κομμάτια του θέματος......
    Καταγράφηκε

giorgos_cupra
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #61 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 15:19:26 »

Ολα καλα φιλε Φωτη Thumbs up
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #62 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 18:36:46 »

Φιλε μου Φωτη,απο την αρχη αυτου του thread,λεω οτι ενα nitro heli και ενα gas δεν πετανε το ιδιο.Εξ αρχης ειπα οτι δεν κανει το 3d που κανει το νιτρο.Παραπανω ειπα οτι εχει αυξημενο βαρος που συμφωνα με την γνωμη μου αυτο ειναι θετικο για ορισμενους τυπους πτησης και για πολλοστη φορα ακριβως απο πανω,λεω οτι αν θελετε 3d τυπου ταρεκ,δεν πατε σε gasser.

Αυτα οσο αφορα τα πεταγμα.Οσο αφορα την ιπποδυναμη,δεν χρειαζετε να πω κατι αλλο,οι ιπποδυναμεις και τα αντιστοιχα μοτερ ειναι απο πανω.Η επιλογη ειναι στο χερι του εκαστωτε ιδιοκτητη και της τσεπης του.

Ναι τα ξεφορτωνεσε ολα τα παρελκομενα.

Δεν ειμαι σε θεση να κρινω εγς το ε/π του φιλου Κον και ποσο μαλλον μεσα απο ενα video.Μπορει να το κανει ο ιδιος οταν διαβασει το post σου.

Φωτη,δυστυχως δεν εχω καποιο video γιατι 99% των φορων,πεταω μονος μου.Το μονο που εχω,ειναι ενα video στο οποιο ειμαι σε φαση ρυθμισης κινητηρα κ γενικα του ελικοπτερου απο οταν το εφτιαξα.Δεν ειναι τπτ,απλα περα δοθε κανω και θα βαρεθεις.Anyway,οπως θα δεις και απο τον τιτλο,ειχα προβλημα με την dx7 την οποια και σουταρα και δεν ξαναπεταξα μεχρι που χειμωνιασε.Δεν μου απαντησες ομως σ αυτο που σε ρωτησα....

http://www.youtube.com/watch?v=H5o1Refh430

Γιωργο.εχω πετάξει και scale vario αλλα και 3d ελικόπτερα όπως το τρέχ 700 gas, από έμπειρα χερια φτιαγμένα, δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες...λοιπόν άρα αυτό που είπα στο μήνυμα μου πιο πάνω και το ξαναλέω είναι, προτιμώ το gas για ελικόπτερα scale η ακόμα και πτήσεις της f3c... αλλα όταν κάποια παιδιά ρωτάνε έχοντας στην κατοχή τους ελικόπτερα 3d και θέλουν να μεταβούν σε gas λόγο κόστους σε βενζίνη, και κάποιοι φωνάζουν ότι είναι το ίδιο πράγμα με το nitro τότε διαφωνώ κάθετα...

Eπίσης δεν πετάω πλέον nitro... είμαι ηλεκτρικός γιατί πιστεύω ότι είναι πλέον η μέρα με την νύχτα σε απόδοση,σε κόστος και πολλά αλλα.....

ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ: ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟ. ΜΟΝΟ ΗΧΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑΤΑ΄ΧΕΙΣ ΚΙ ΟΛΑ!
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    kon
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #63 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 19:15:48 »

Παιδιά ψυχραιμία...
    Άλλο nitro και άλλο gas.
    Η εμπειρία μου καταρχάς από τα nitro ειναι ένα T-Rex 600.
    700 νιτρο δεν έχω πετάξει, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ ποιό νευρικό από το gas το δικό μου με το συγκεκριμένο κινητήρα που του  έχω και αποδίδει 2,5 και όχι 3 άλογα. Είναι ο G270 μαμά http://www.zenoah.net/node4103.aspx?nid=256877
    Αν τώρα βάλεις άλλον ισχυρότερο κινητήρα... τότε το πράγμα αλλάζει Thumbs up
    Όσον αφορά τους κραδασμούς δεν είναι, αν εξερέσεις στο ρελαντί, κάτι το ιδιαίτερο.
    Με την ουρά δεν έχω πρόβλημα... και φανταστείτε ότι το πετώ με ALING GP750 και με σέρβο DS 620... ούτε καν DS 650 idiot2 idiot2 idiot2
    Ενδεικτικά κοιτάξτε αυτό... Ο κινητήρας μου είναι 25,5 κυβικά, κόστισε 210 ευρώ και με 79 δολλάρια τον κάνω 29 κυβικά http://www.davesmotors.com/s.nl/c.885035/n.1/it.A/id.8021/.f
    Τι άλλο να πούμε τώρα σε τέτοιες εποχές Wink Wink Wink
    Καταγράφηκε

Blade mcp x, T-Rex 450, T-Rex 600 Nitro, T-Rex 700 Gasser
    giorgos_cupra
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #64 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 20:09:44 »

Φιλε μου Φωτη,απο την αρχη αυτου του thread,λεω οτι ενα nitro heli και ενα gas δεν πετανε το ιδιο.Εξ αρχης ειπα οτι δεν κανει το 3d που κανει το νιτρο.Παραπανω ειπα οτι εχει αυξημενο βαρος που συμφωνα με την γνωμη μου αυτο ειναι θετικο για ορισμενους τυπους πτησης και για πολλοστη φορα ακριβως απο πανω,λεω οτι αν θελετε 3d τυπου ταρεκ,δεν πατε σε gasser.

Αυτα οσο αφορα τα πεταγμα.Οσο αφορα την ιπποδυναμη,δεν χρειαζετε να πω κατι αλλο,οι ιπποδυναμεις και τα αντιστοιχα μοτερ ειναι απο πανω.Η επιλογη ειναι στο χερι του εκαστωτε ιδιοκτητη και της τσεπης του.

Ναι τα ξεφορτωνεσε ολα τα παρελκομενα.

Δεν ειμαι σε θεση να κρινω εγς το ε/π του φιλου Κον και ποσο μαλλον μεσα απο ενα video.Μπορει να το κανει ο ιδιος οταν διαβασει το post σου.

Φωτη,δυστυχως δεν εχω καποιο video γιατι 99% των φορων,πεταω μονος μου.Το μονο που εχω,ειναι ενα video στο οποιο ειμαι σε φαση ρυθμισης κινητηρα κ γενικα του ελικοπτερου απο οταν το εφτιαξα.Δεν ειναι τπτ,απλα περα δοθε κανω και θα βαρεθεις.Anyway,οπως θα δεις και απο τον τιτλο,ειχα προβλημα με την dx7 την οποια και σουταρα και δεν ξαναπεταξα μεχρι που χειμωνιασε.Δεν μου απαντησες ομως σ αυτο που σε ρωτησα....

http://www.youtube.com/watch?v=H5o1Refh430

Γιωργο.εχω πετάξει και scale vario αλλα και 3d ελικόπτερα όπως το τρέχ 700 gas, από έμπειρα χερια φτιαγμένα, δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες...λοιπόν άρα αυτό που είπα στο μήνυμα μου πιο πάνω και το ξαναλέω είναι, προτιμώ το gas για ελικόπτερα scale η ακόμα και πτήσεις της f3c... αλλα όταν κάποια παιδιά ρωτάνε έχοντας στην κατοχή τους ελικόπτερα 3d και θέλουν να μεταβούν σε gas λόγο κόστους σε βενζίνη, και κάποιοι φωνάζουν ότι είναι το ίδιο πράγμα με το nitro τότε διαφωνώ κάθετα...

Eπίσης δεν πετάω πλέον nitro... είμαι ηλεκτρικός γιατί πιστεύω ότι είναι πλέον η μέρα με την νύχτα σε απόδοση,σε κόστος και πολλά αλλα.....

ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ: ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟ. ΜΟΝΟ ΗΧΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑΤΑ΄ΧΕΙΣ ΚΙ ΟΛΑ!

Φιλε μου Μανο,παλι διαφωνω

Το ηλεκτρικο ναι μεν εχει τα ανωθεν πλεονεκτηματα,αλλα χρειαζεσε ακριβες μπαταριες αν κανεις 3d και τραβας αμπερ.Οχι,οι zippy 20c δεν κανουν.Γνωμη μου ειναι πως για 3d ενα 40c το χρειαζεσε.Καποιοι μπορουν να πουν 30..Οκ αλλα κατω απο 30 με τπτ!

Επισης θες ακριβο αξιοπιστο φορτιστη.Και λεω ακριβο γιατι θες πανω απο 100 watt.Ο δικος μου που ειναι 50,κανει 75 λεπτα να φορτησει μια μπαταρια.Κ κανενας δεν εχει μια...Ολοι εχουμε απο 3 και πανω(ειναι σαν τα lays)

Επισης,πρεπει να εχεις το νου σου μην τις αποφορτησεις παραπανω απο 80% γιατι μειωνεται η ζωη τους κτλπ κτλπ κτλπ

Εμενα ολα αυτα δεν με πειραζουν.Αυτο που με ενοχλει ειναι η διαρκεια πτησης....5-6 λεπτα για μενα ειναι λιγο...Αν κανεις hardcore 3d ακομα λιγοτερο.Αν βαλεις fuselage,με το αυξημενο βαρος παλι εχεις ελαχιστο χρονο πτησης....
    Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #65 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 20:17:43 »

Η αναγωγη που κανεις nitro/gas ως Yaris/Mercedes ειναι τουλαχιστον ατυχης και ισως αποπροσανατολιστικη σε οσους διαβαζουν το thread.
    Κανε πρωτα την αναγωγη σωστα και θα δεις ποιο απο τα δυο συμπεριφερεται καλυτερα - εκτος ισως αν εννοεις την παθητηκη ασφαλεια βλ: crash(!)
    Καταγράφηκε
    giorgos_cupra
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #66 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 20:41:38 »

@Georgec
    τιποτα δεν συγκρινεται ενα 90αρι σε τι??Φανταζομαι μιλας για 3d...Γιατι για νορμαλ πτηση/scale/ισως και f3c δεν θα δεις διαφορα απο ενα 90αρι κ ενα gasser.Σταματηστε επιτελους να εχετε παντα το 3d ως γνωμονα!Δεν μας ενδιαφερει ολους,δεν μας αρεσει ολους και δεν το εχουμε ολοι ως μετρο συγκρισης!!!Και ενα βαρυτερο ε/π ειναι πολυ καλυτερο σε πορεια/sport flight/scale και f3c απ οτι ενα ελαφρυτερο ε/π.Οι κινησεις και οι αντιδρασεις ειναι πολυ πιο ρεαλιστικες και εχει αλλη αισθηση!Αλλο κουνημα τρως απο τις νταλικες στην εθνικη μ ενα yaris,αλλο με μια mercedes!

Καταγράφηκε
    giorgos_cupra
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #67 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 20:42:36 »

@Georgec
    τιποτα δεν συγκρινεται ενα 90αρι σε τι??Φανταζομαι μιλας για 3d...Γιατι για νορμαλ πτηση/scale/ισως και f3c δεν θα δεις διαφορα απο ενα 90αρι κ ενα gasser.Σταματηστε επιτελους να εχετε παντα το 3d ως γνωμονα!Δεν μας ενδιαφερει ολους,δεν μας αρεσει ολους και δεν το εχουμε ολοι ως μετρο συγκρισης!!!Και ενα βαρυτερο ε/π ειναι πολυ καλυτερο σε πορεια/sport flight/scale και f3c απ οτι ενα ελαφρυτερο ε/π.Οι κινησεις και οι αντιδρασεις ειναι πολυ πιο ρεαλιστικες και εχει αλλη αισθηση!Αλλο κουνημα τρως απο τις νταλικες στην εθνικη μ ενα yaris,αλλο με μια mercedes!

Διαβασε πρωτα σωστα το τι εγραψα και θα σου λυθουν οι αποριες περι αναγωγης,καθως επισης θα σε βοηθησει να αποφευγεις και ατυχη σχολια....
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Δευτέρα, 20 Φεβ 2012, 08:57:31 »

http://www.quickheli.com/Zenoah.html

5,94 HP δεν είναι και ασήμαντοι. Στη λίστα με τις επεμβάσεις δεν αναφέρει (επα)ζυγοστάθμιση του στροφαλοφόρου άξονα, ζωτικό σημείο για απαλή λειτουργία, αξιοπιστία μερών κινητήρα και μακροζωία.

Φαίνεται πως αρχίζει και εδώ να δημιουργείται αγορά....
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 21 Φεβ 2012, 13:52:41 από ΚΥΡΝΙΚ » Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #69 στις: Δευτέρα, 20 Φεβ 2012, 20:42:11 »

Επειδή προλαλήσαντες φίλοι, ισχυρίζονται οτι το Ε/Π με βενζίνα δεν μπορεί να πετάξει 3D εξίσου καλά με αντίστοιχο nitro, και επειδή είμαι ο τελευταίος που μπορεί να ομιλεί περί του αντιθέτου (καθότι αδαής επί του θέματος) παραπέμπω στο αντίστοιχο link και τα σχόλια δικά σας. Ελπίζω μόνο, το video να είναι αληθινό και όχι fake.

http://www.youtube.com/watch?v=HcxA5HNgg3w

Μάνος 
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    kon
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #70 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2012, 10:51:25 »

Παιδιά τον είδατε αυτόν τον κινητήρα Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    http://helidaily.com/o-s-engines-first-15cc-90-class-gasoline-engine-announced-the-gt15hz/
    Καταγράφηκε

Blade mcp x, T-Rex 450, T-Rex 600 Nitro, T-Rex 700 Gasser
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ;
    Μεταπήδηση σε: