Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 11:30:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 11:30:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 65
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ;  (Αναγνώστηκε 14920 φορές)
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 10:24:01 »

Καλημερα στο thread.
    Κααθετω εμπειρεια στα stick με XCell Gas Pro - οτι καλυτερο στην εποχη του (και πολυ μπροστα απο αυτη θα ελεγα).
    Αριστη η βενζινα με ολα τα γνωστα πλεονεκτηματα ευχρηστιας σε σχεση με nitro(κοστος καυσιμου-μιζες-μπουζοπιπες-καθαριοτητα μετα απο καθε πτηση κλπ).
    Aπο την αλλη σε συγριση με ενα αντιστοιχου επιπεδου 90αρι εχεις σχεδον την ΜΙΣΗ σχεση κιλων/ιππο.
    Επισης η βενζινα ειναι πιο θορβωδης με λιγο υψηλοτερο επιπεδο κραδασμων αλλα αυτα ειναι δευτερευοντα.
    Εχοντας τα παραπανω υπ οψη, διαλεγεις οτι σου κανει.
    Εαν θες την υποκειμενικη μου αποψη -τιποτα δεν συγκρινεται με ενα συγχρονο 90αρι νιτρο Thumbs up οχι μονο στο flight envelope αλλο και στην ευκολια πτησης οντας ελαφρυτερο με αμεσοτατη αποκριση σε αντιθεση με το βαρυτερο gasser οπου παντα κατα τη διαρκεια της πτησης εχεις στο νου την αυξημενη αδρανεια.
    Ισως η διαφορα σε γρ να μην α κ ο υ γ ε τ α ι  μεγαλη αλλα στον αερα ειναι και ,κατα τη γνωμη μου παντα, στερει ενα μεγαλο συντελεστη διασκεδασης.
    Αυτο δεν ειναι και το ζητουμενο στο hobby?
    Καταγράφηκε
    ΑdamHeli
    Aeromodeller Hero Member

Don't forget the ground....

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 10:28:01 »

προσωπική μου άποψη είναι ότι για ένα scale ελικόπτερο που είναι στην βόλτα είναι καλά!!!!!!!από εκεί και πέρα, σε σπορ πτήση έχουμε φασαρία ,η ουρα χορεύει τσιφτετέλι από την αστροφια Sad,κραδασμό στο έπακρο ,και μπογκαρισμα ακόμα και σε loop Undecided... κάνω λάθος ?
    Καταγράφηκε

konanagno
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 10:41:13 »

Καλημερα στο thread.
    Κααθετω εμπειρεια στα stick με XCell Gas Pro - οτι καλυτερο στην εποχη του (και πολυ μπροστα απο αυτη θα ελεγα).
    Αριστη η βενζινα με ολα τα γνωστα πλεονεκτηματα ευχρηστιας σε σχεση με nitro(κοστος καυσιμου-μιζες-μπουζοπιπες-καθαριοτητα μετα απο καθε πτηση κλπ).
    Aπο την αλλη σε συγριση με ενα αντιστοιχου επιπεδου 90αρι εχεις σχεδον την ΜΙΣΗ σχεση κιλων/ιππο.
    Επισης η βενζινα ειναι πιο θορβωδης με λιγο υψηλοτερο επιπεδο κραδασμων αλλα αυτα ειναι δευτερευοντα.
    Εχοντας τα παραπανω υπ οψη, διαλεγεις οτι σου κανει.
    Εαν θες την υποκειμενικη μου αποψη -τιποτα δεν συγκρινεται με ενα συγχρονο 90αρι νιτρο Thumbs up οχι μονο στο flight envelope αλλο και στην ευκολια πτησης οντας ελαφρυτερο με αμεσοτατη αποκριση σε αντιθεση με το βαρυτερο gasser οπου παντα κατα τη διαρκεια της πτησης εχεις στο νου την αυξημενη αδρανεια.
    Ισως η διαφορα σε γρ να μην α κ ο υ γ ε τ α ι  μεγαλη αλλα στον αερα ειναι και ,κατα τη γνωμη μου παντα, στερει ενα μεγαλο συντελεστη διασκεδασης.
    Αυτο δεν ειναι και το ζητουμενο στο hobby?

από που προκύπτει η ΜΙΣΗ σχέση κιλών/ίππο??!! τα RC μοτέρ που προτείνει για τις μετατροπές του o helibug και η toxic racing machines, δηλαδή τα zenoah G270RC, G290RC κλπ, είναι όλα 3+ ίππους, όσο δηλαδή και ένας ΟS91....ακόμα και αν το βάρος είναι λίγο αυξημένο, η ισχύς/ίππο δεν μπορεί ποτέ μειωθεί στο μισό...
    Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #48 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 10:47:42 »

Εγραψα: σχεδον τη ΜΙΣΗ... σε αριθμους.
    Η αισθηση παντως ΜΙΣΗ ειναι!
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 11:08:30 »

Τι θέμα του θορύβου το αντιμετώπισα με εξάτμιση Zimmermann με καλά αποτελέσματα.

Το επίπεδο κραδασμών στο Futura-Nova μειώθηκε λόγω ιμαντοκίνησης από τη (stock Zenoah 231PUH) μηχανή στο στροφείο. Στο άλλο Ε/Π έβαλα (χωρίς ακόμη να τη δοκιμάσω) βελτιωμένο - ξαναζυγοσταθμισμένο κινητήρα by Hanson. Θεωρώ επιβλημένη τη βελτίωση των stock Zenoah από τους βελτιωτές ειδικά από 26cc και πάνω.

Είναι λογικό, επειδή, σε κάθε κινητήρα που αυξάνεται ο κυβισμός οι κραδασμοί ανεβαίνουν. Μήπως αυτό δεν θα συμβεί και στον YS 120 SR ? 

Σε κάθε περίπτωση η αδράνεια στα συνεχιζόμενα στατικά flip και roll είναι αυξημένη, ωστόσο άμα το μάθεις να το χειρίζεσαι έχεις καλό αποτέλεσμα.

Για όσους ασχολούνται στην F3C- GrB, το βάρος στο hover μάλλον αποτελεί πλεονέκτημα.

Το Ε/Π και αυτό με την σειρά του πρέπει να χρήζει καλής μεταλλουργικής, χυτευτικής ακρίβειας γιατί θα φανεί αμέσως. Οποιαδήποτε κινεζιά την κάνεις ηλεκτροκίνητη, αυτή θα δουλέψει.....
    Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #50 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 11:30:49 »

Ειχα επι σειρα ετων το Futura SE/Novarossi 61- τρομερο ε/π εξισου καλη και η μηχανη.
    Οταν αποφασισα και το αλλαξα απλα δεν πιστευα στα ματια μου απο την εξελιξη που ειχε γινει στο αντικειμενο γενικως.
    Πηρα ενα ΤΤraptor 90SE/YS 91 ST και ενω η ποιοτητα κατασκευης ηταν κλασεις κατωτερη του Futura -μακραν! - η αναλογια κιλων/ιππο ηταν απλα συναρπαστικη και η YS ενα πραγματικο δαμαντι με SB16hattoρακλα.
    Ποσο μετανοιωνω που το πουλησα...
    Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #51 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 11:37:14 »

Δεν θα μπορουσες να το πεις πιο σωστα!
    Συμφωνω απολυτως.
    Εν κατακληδει ειναι δυνατον να εχεις ενα καλο gasser για καθημερινη(!) χρηση με ολη την πρακτικοτητα του αλλα για απολυτες επιδοσεις  τιποτα σαν το nitro.-
    Και εδω ισχυει απαρεγκλητα ο κανονας του οτι πληρωνεις (σε καυσιμα) παιρνεις. Δυστυχως...
    Καταγράφηκε
    giorgos_cupra
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #52 στις: Παρασκευή, 10 Φεβ 2012, 11:16:55 »

Λοιπόν,έχουνε υποθει παρά πολλά στα οποία τα μίσα είναι ανακρίβειες που πολύ απλά δεν ισχυουν κ με τα αλλά μίσα διαφωνώ καθετα.δυστυχώς δν μπορώ να απαντήσω τώρα γτ είμαι από το κινητό.αύριο το πρωί θα ενημερώσω για το πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Θα ενημερώσω αμμεσα όμως τον φιλο μανώλη για τις τιμές έτσι ώστε να το ψάξει.

Για το κιτ μετατροπής πας στο helibug.com

Για το μοτερ πας στο ddm.com και ψάχνεις για zenoah g230rc.2μπολτο,για 4μπολτο ψάχνεις για g240rc.εγώ εχω cy23 k πριν το καλοκαίρι θα βάλω g290rc με 30.5 κυβικά κιτ αν τελικά το κάνω 800
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Παρασκευή, 10 Φεβ 2012, 14:41:49 »

Αγαπητέ μου φίλε, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Να'σαι καλά  Thumbs up

Μάνος.
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    giorgos_cupra
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #54 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 13:01:29 »

Λοιπον,παμε να δουμε πρωτα τις μηχανες,γιατι βαρεθηκα να ακουω περι μειωμενης ιπποδυναμης και τα τοιαυτα

ΟΛΕΣ ΟΙ "ΤΙΜΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗ.μΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΑΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

η μικροτερη λυση zenoah g240rc    2.8HP
    zenoah g270rc                             3.0HP
    zenoah g290rc                             3.5HP
    zenoah g270rc/esp porting            4.0+HP
    zenoah 30.5/esp mod&porting       4.5+HP
    bizeta micro 28.5                          6.21HP με εξατμιση
    tps falcon3 red race zenoah 26       7.5HP
    tps falcon3 red race zenoah 29       7.8HP
    bizeta 50                                     12HP με εξατμιση,περιπου

os91 3.55hp/os105 3.75hp  idiot2 idiot2 idiot2

@Georgec
    τιποτα δεν συγκρινεται ενα 90αρι σε τι??Φανταζομαι μιλας για 3d...Γιατι για νορμαλ πτηση/scale/ισως και f3c δεν θα δεις διαφορα απο ενα 90αρι κ ενα gasser.Σταματηστε επιτελους να εχετε παντα το 3d ως γνωμονα!Δεν μας ενδιαφερει ολους,δεν μας αρεσει ολους και δεν το εχουμε ολοι ως μετρο συγκρισης!!!Και ενα βαρυτερο ε/π ειναι πολυ καλυτερο σε πορεια/sport flight/scale και f3c απ οτι ενα ελαφρυτερο ε/π.Οι κινησεις και οι αντιδρασεις ειναι πολυ πιο ρεαλιστικες και εχει αλλη αισθηση!Αλλο κουνημα τρως απο τις νταλικες στην εθνικη μ ενα yaris,αλλο με μια mercedes!

@adamheli
    ποσα gasser ε/π εχεις πεταξει?Ο ιδιοκτητης που το σεταρε ηταν εμπειρος?Γιατι το δικο μου με 720 ελικες και 1900 στροφες δν εχει τα συμπτωματα που περιγραφεις.Οκ,κραδασμους ειχε,αλλα αυτο αν ξερεις που να κοιταξεις,το φτιαχνεις.Η ουρα ειναι πετρα,σε πιτσαρισματα δεν μπογκαρει ποτε και κραδασμους πλεον ελαχιστους...Και μαλλον ναι,κανεις λαθος.

Και θα το πω τελευταια φορα.Οποιος ψαχνει για απολυτο 3d του στυλ κοπανημα σαν μυγα υπο την επειρια lsd ΔΕΝ παει σε gasser!Οποτε σταματηστε με αυτο το θεμα.

Χαρα μου φιλε μου Μανο!Οτι αλλο χρειαστεις,feel free to ask
    Καταγράφηκε
    ΑdamHeli
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 13:31:47 »

Αγαπητέ φιλε Γιώργο όταν κάποιοι κάνουν το τρέχ από nitro gas περιμένουν.... Αν είναι έτσι όπως τα λες ίδια ιπποδύναμη,ίδιο πέταγμα όπως το nitro,και ξεφόρτωσε τα παρελκόμενα κτλ..
    Σου παραθέτω ένα video του φίλου Κon και πες μου αν κάνω λάθος σε ότι αναφέρω. ακόμα σε προκαλώ να μας δείξεις ένα δικό σου video με heli gas αφού μπορείς και τα ρυθμίζεις καλά όπως λες  ευχαριστώ!!!!!

ΑΔΑΜ ΦΩΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

http://www.youtube.com/watch?v=lVamnFTjBKQ&feature=player_embedded
    Καταγράφηκε

giorgos_cupra
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #56 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 13:57:19 »

Φιλε μου Φωτη,απο την αρχη αυτου του thread,λεω οτι ενα nitro heli και ενα gas δεν πετανε το ιδιο.Εξ αρχης ειπα οτι δεν κανει το 3d που κανει το νιτρο.Παραπανω ειπα οτι εχει αυξημενο βαρος που συμφωνα με την γνωμη μου αυτο ειναι θετικο για ορισμενους τυπους πτησης και για πολλοστη φορα ακριβως απο πανω,λεω οτι αν θελετε 3d τυπου ταρεκ,δεν πατε σε gasser.

Αυτα οσο αφορα τα πεταγμα.Οσο αφορα την ιπποδυναμη,δεν χρειαζετε να πω κατι αλλο,οι ιπποδυναμεις και τα αντιστοιχα μοτερ ειναι απο πανω.Η επιλογη ειναι στο χερι του εκαστωτε ιδιοκτητη και της τσεπης του.

Ναι τα ξεφορτωνεσε ολα τα παρελκομενα.

Δεν ειμαι σε θεση να κρινω εγς το ε/π του φιλου Κον και ποσο μαλλον μεσα απο ενα video.Μπορει να το κανει ο ιδιος οταν διαβασει το post σου.

Φωτη,δυστυχως δεν εχω καποιο video γιατι 99% των φορων,πεταω μονος μου.Το μονο που εχω,ειναι ενα video στο οποιο ειμαι σε φαση ρυθμισης κινητηρα κ γενικα του ελικοπτερου απο οταν το εφτιαξα.Δεν ειναι τπτ,απλα περα δοθε κανω και θα βαρεθεις.Anyway,οπως θα δεις και απο τον τιτλο,ειχα προβλημα με την dx7 την οποια και σουταρα και δεν ξαναπεταξα μεχρι που χειμωνιασε.Δεν μου απαντησες ομως σ αυτο που σε ρωτησα....

http://www.youtube.com/watch?v=H5o1Refh430
    Καταγράφηκε
    konanagno
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #57 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 14:06:05 »

επιτέλους, κάποιος που μιλάει σοβαρά για gassers...
    Καταγράφηκε
    ΑdamHeli
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 14:22:25 »

Φιλε μου Φωτη,απο την αρχη αυτου του thread,λεω οτι ενα nitro heli και ενα gas δεν πετανε το ιδιο.Εξ αρχης ειπα οτι δεν κανει το 3d που κανει το νιτρο.Παραπανω ειπα οτι εχει αυξημενο βαρος που συμφωνα με την γνωμη μου αυτο ειναι θετικο για ορισμενους τυπους πτησης και για πολλοστη φορα ακριβως απο πανω,λεω οτι αν θελετε 3d τυπου ταρεκ,δεν πατε σε gasser.

Αυτα οσο αφορα τα πεταγμα.Οσο αφορα την ιπποδυναμη,δεν χρειαζετε να πω κατι αλλο,οι ιπποδυναμεις και τα αντιστοιχα μοτερ ειναι απο πανω.Η επιλογη ειναι στο χερι του εκαστωτε ιδιοκτητη και της τσεπης του.

Ναι τα ξεφορτωνεσε ολα τα παρελκομενα.

Δεν ειμαι σε θεση να κρινω εγς το ε/π του φιλου Κον και ποσο μαλλον μεσα απο ενα video.Μπορει να το κανει ο ιδιος οταν διαβασει το post σου.

Φωτη,δυστυχως δεν εχω καποιο video γιατι 99% των φορων,πεταω μονος μου.Το μονο που εχω,ειναι ενα video στο οποιο ειμαι σε φαση ρυθμισης κινητηρα κ γενικα του ελικοπτερου απο οταν το εφτιαξα.Δεν ειναι τπτ,απλα περα δοθε κανω και θα βαρεθεις.Anyway,οπως θα δεις και απο τον τιτλο,ειχα προβλημα με την dx7 την οποια και σουταρα και δεν ξαναπεταξα μεχρι που χειμωνιασε.Δεν μου απαντησες ομως σ αυτο που σε ρωτησα....

http://www.youtube.com/watch?v=H5o1Refh430

Γιωργο.εχω πετάξει και scale vario αλλα και 3d ελικόπτερα όπως το τρέχ 700 gas, από έμπειρα χερια φτιαγμένα, δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες...λοιπόν άρα αυτό που είπα στο μήνυμα μου πιο πάνω και το ξαναλέω είναι, προτιμώ το gas για ελικόπτερα scale η ακόμα και πτήσεις της f3c... αλλα όταν κάποια παιδιά ρωτάνε έχοντας στην κατοχή τους ελικόπτερα 3d και θέλουν να μεταβούν σε gas λόγο κόστους σε βενζίνη, και κάποιοι φωνάζουν ότι είναι το ίδιο πράγμα με το nitro τότε διαφωνώ κάθετα...

Eπίσης δεν πετάω πλέον nitro... είμαι ηλεκτρικός γιατί πιστεύω ότι είναι πλέον η μέρα με την νύχτα σε απόδοση,σε κόστος και πολλά αλλα.....
    Καταγράφηκε

giorgos_cupra
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #59 στις: Σάββατο, 11 Φεβ 2012, 14:30:25 »

Συμφωνω στα περισσοτερα που γραφεις Φωτη.Διαφωνω μονο στο οτι περα απο το scale και το f3c,ενα gas ε/π μπορει να κανει και πολυ ωραια sport πτηση.Εδω διαφωνουσαμε εξ αρχης,αλλα δεν μπορουμε να συμφωνουμε σε ολα,ο καθ ενας εχει την αποψη του

Επισης,διαχωρισα τους 2 "κοσμους" εξ αρχης.Δεν νομιζω να εδωσα καθολου περιθωρια παρερμηνευσεως των οσων ειπα περι 3d και gas.

Απο ηλεκτρικα μονο ενα 500αρι εχω
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ;
    Μεταπήδηση σε: