Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.438 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 15:58:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 15:58:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:56]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 09:15]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309438
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 158
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 121
    Συνολικά: 121
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΟΛΕΜΟΣ !!! NITRO Vs ELECTRIC  (Αναγνώστηκε 10737 φορές)
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 14:57:19 »

Δεν ειπε κανεις να μοιραστεις το καλαμακι με αλλον,αλλα να τον αφησεις να κατσει στο τραπεζι σου ή εστω στην καφετερια που καθεσαι και εσυ!!
    Αν ο πολεμος ειναι μεταξι σας γιατι δεν τον κανετε μεσω ΠΜ??Θελουμε και αλλοι να συμετασχουμε αλλα οχι σε πολεμο..Σε ανοιχτη καταθεση αποψεων με σεβασμο στις αποψεις των αλλων!!

Δεν υπαρχει ουτε υπεροψια ουτε αγενεια στο ποστ του και απορω που το ειδες,στο ποστ του Δημητρη!!

Και μετα απο ολα αυτα θα πω
    ΘΕΡΜΙΚΟ
    Γιατι?
    Γιατι πρεπει να βαλεις το χερακι να δουλεψει,να διαβασεις,να δοκιμασεις πραγματα και να λυσεις προβληματα που στα ηλεκτρικα δεν υπαρχουν..
    Γιατι αερομοντελλισμος δεν ειναι μονο πτηση αλλα και γνωσεις και κατασκευη και επισκευες!!
    Αν δεν δουλευει ενα ηλεκτρικο μοτερακι ή καλωδιο εχει κοπει ή εχει καει?
    Αν δεν δουλευει ενα θερμικο μοτερ τοτε τι φταει?Και αν δουλευει,δουλευει καλα?Και αν σβησει στον αερα τι κανω?
    Ενω το ηλεκτρικο?Για να σβησει πρεπει να εισαι πολυ "φελλος" για να το αφησεις να κανει cut off Thumbs up
    Κατι αλλο θα θυμηθω!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:00:32 »

Και ρίχνω και γκάζια στο Μπράλλο με το R1.
    Eκεί δεν σας παίρνει τους Πρωτεουσιάνους για μαγκιές!

Δεν το καταλαβα? Τι εννοεις? Δεν πρεπει να μιλας ετσι γιατι δεν μπορει να ξερεις ποσα πρωταθληματα εχει ο καθενας στο παλμαρε τους. Το οτι ριχνεις γκαζια, ωραιο και καλο, συμφωνω και παντα ετσι αφου σου αρεσει, αλλα οχι οτι δεν παιρνει και καποιον απο τους 4 εκατομυρια πρωτευουσιανους. Αυτο ειναι αφελεια. Και στο κατω ακατω γιατι το γυρνας σε ταξικο το θεμα? Οι Αθηναιοι και εμεις οι υπολοιποι (δεν ειμαι Αθηναιος by the way).

Peri tvn elikoptervn tvra.
    Ηλια, δεν θελω να σε κακιασω ουτε να σε κανω να αισθανθεις ασχημα, αλλα τωρα εισαι ακομα νεος και ψαρωμενος. Οταν με το καλο αρχισουν (γιατι θα αρχισουν δεν υπαρχει περιπτωση) τα μπαμ και οι πτωσεις καθως θα προσπαθεις ολο και περισοτερο να δω ποσο θα αντεξεις να αντικαθιστας πακ.

Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:04:15 »

Δεν ειπε κανεις να μοιραστεις το καλαμακι με αλλον,αλλα να τον αφησεις να κατσει στο τραπεζι σου ή εστω στην καφετερια που καθεσαι και εσυ!!
    Αν ο πολεμος ειναι μεταξι σας γιατι δεν τον κανετε μεσω ΠΜ??Θελουμε και αλλοι να συμετασχουμε αλλα οχι σε πολεμο..Σε ανοιχτη καταθεση αποψεων με σεβασμο στις αποψεις των αλλων!! Δεν υπαρχει ουτε υπεροψια ουτε αγενεια στο ποστ του και απορω που το ειδες,στο ποστ του Δημητρη!!
    Τρώω πασατέμπο και παρακολουθώ την ταινία.
    Δεν κατάλαβες τίποτα φίλε μου, αλλά δεν είναι και κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα  Wink
    ΔΕΝ απαγόρεψα σε κανέναν να έρθει, ΔΕΝ είναι δικό μου ποστ, ΔΕΝ επετάχθην ωσάν "σοφό" μανιτάρι εγώ από το πουθενά και τέλος, ΔΕΝ είμαι αυτός που δε σέβεται τις απόψεις των άλλων.
    Αντιθέτως. Είμαι μαθημένος να ακούω, να βλέπω και να σέβομαι τους άλλους ...ακόμη και αν δεν έχουν καταλάβει την τύφλα τους.

Αυτά.

(Ρε Ηλία; Nitro τους βάζεις στα post σου ...και ανάβουν; Ρε τι πάθαμε!)
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:05:07 »

Να ρωτήσω κάτι ομως...Στο θέμα συντήρηση δεν είναι πιο βολικό το θερμικό?Ενοοω βεβαίως πως αν χρειαστεί να απέχεις απο
    πτήσεις η μπαταρία μετα από 2-3 η και 4 χρόνια δεν θα ψοφήσει?Πόσο πιο εύκολα χαλάει η μπαταρία σε σχεση με ένα καλοστρωμένο μοτεράκι nitro?
    Παρεπιπτώντος πολυ καλό το ποστ σου και χρήσιμο...και ας έχουν ξαναειπωθεί τα ίδια.Τι να κάνουμε?
    Υπάρχουν συνεχώς καινούργια μέλη στο forum που δεν ξέρουν.
    Θα ήθελα να πω και άλλα πράγματα μιας και έχει τύχει να έχω διαβάσει αρκετούς "τσακωμους"
    πιστεύοντας ότι αυτό δεν βοηθαει το χόμπυ μας.
    Δυστυχώς και γω θύμα της υπεροψίας είμαι γιαυτο και ψάχνω χωράφια....
    υ.γ Ένα μετρίο χωρίς παρακαλώ  Wink Cheesy

Μετα τιμής και σεβασμού
    Γιαννης
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:05:40 »

Να ρωτήσω κάτι ομως...Στο θέμα συντήρηση δεν είναι πιο βολικό το θερμικό?Ενοοω βεβαίως πως αν χρειαστεί να απέχεις απο
    πτήσεις η μπαταρία μετα από 2-3 η και 4 χρόνια δεν θα ψοφήσει?Πόσο πιο εύκολα χαλάει η μπαταρία σε σχεση με ένα καλοστρωμένο μοτεράκι nitro?
    Παρεπιπτώντος πολυ καλό το ποστ σου και χρήσιμο...και ας έχουν ξαναειπωθεί τα ίδια.Τι να κάνουμε?
    Υπάρχουν συνεχώς καινούργια μέλη στο forum που δεν ξέρουν.
    Θα ήθελα να πω και άλλα πράγματα μιας και έχει τύχει να έχω διαβάσει αρκετούς "τσακωμους"
    πιστεύοντας ότι αυτό δεν βοηθαει το χόμπυ μας.
    Δυστυχώς και γω θύμα της υπεροψίας είμαι γιαυτο και ψάχνω χωράφια....
    υ.γ Ένα μετρίο χωρίς παρακαλώ  Wink Cheesy

Μετα τιμής και σεβασμού
    Γιαννης
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:10:04 »

Για τις μπαταριες μετα την πτωση δεν μιλαμε, ε?Huh

Α, εγω θα παρω Freddo παρακαλω μετριο.
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:11:26 »

Γιάννη..

Να είμαστε ειλικρινείς, τα θερμικά είναι μπελαλίδικα στη συντήρηση.
    Οι περισσότεροι έχουμε και από τα δύο ειδη και ξέρουμε.
    Τώρα, όσο αφορά τις μπαταρίες, δεν υπάρχει μοντελιστής ηλεκτρικός που δεν έχει κλάψει ή δεν έχει πενθίσει μια δυό και περισσότερες μπαταρίες, σε πολύ γρηγορότερο διάστημα από όσο "χρειάζεται" για να πεθάνει ένας κινητήρας.
    Στην περίπτωση του Ηλία δε, η μπαταρία που πέθανε σε ένα μήνα, κόστιζε όσο ένα ελικόπτερο! (Ευτυχώς αντικαταστάθηκε λόγω εγγυήσεως, αν δεν είχε όμως; ).

Τώρα ως προς τη χρησιμότητα αυτού του post. Ταπεινή μου άποψη είναι πως ...όσοι τα έχουν ξανασυζητήσει και ψιλοβαριούνται, έ ας μη συμμετάσχουν ρε αδερφέ. Δε χάλασε ο κόσμος. Εξού και το "Γιατί να πρέπει με το ζόρι να μοιραστώ το καλαμάκι του καφέ μου" Μμ;

Pani, Για πτώσεις δε μιλάμε.  (Λέω να έρθω στην Κόρινθο να μου δείξεις μία  Cheesy ).

Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:14:19 »

θυμαστε την διαφημηση με το παλικαρι που μπηκε σε ενα συνεργειο ψαχνωντας μια μεγαλητερη μπαταρια για το κινητο του και ο μαστορας του εδωσε αυτοκινητου "την μεγαλη"Huh

ε καπως ετσι!ακου 10.000μαω!!!και τιμη τζαμπα απο οτι ειδα στο σιτε.μισος ραπτορας ακομα.

μπαλαντεζα μακρια και μικρη γεννητρια.θα αμολας και θα πηγαινει μακρυτερα.και θα εισαι και ηλεκτρικος και θερμικος μαζι για να μην ακους γκρινιες
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:16:46 »

...ναι.

Του βάζεις και μια ουρά πίσω και το πετάς κάθε Καθαρή Δευτέρα.

(ας είναι και Τρίτη. Μην τα χαλάσουμε εκεί).
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:19:53 »

Φίλε συνονόματε ενοοω συντήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς χρήση.Πήρα ένα heli
    ηλεκτρικό 2 μήνες το άφησα και τώρα η μπαταρία ζήτημα να κραταει 3 λεπτά φουλ γκάζια.
    Αντίστοιχα είμαι έτοιμος να πετάξω το 25αρακι μετά απο 4 χρόνια-μετα απο 2 πτώσεις-χώρις λάδι συντήρησης!!??!!και κολλημένα καρπυρατέρια με εποξικές.το μοτερακι φυσάει!
    Κατα άλλα συμφωνώ οτι 5 λιτρα καύσιμο=1 μπαταρια  Wink 'Η συντήρηση από άποψη καθάριζε λύνε δένε δοκίμαζε.....
    Το καθένα και την χάρη του νομίζω
      Tongue
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:23:36 »

οσο αναφορα το φορτιστη που χρησιμοποιω ειναι πολυ ακριβος και παρα πολυ καλος robbe power peak infinity 3 bid  roinides μπορει να φορτισει μεχρι 12 lipo κανει οσο το ελικοπτερο σου   αστα πικρα και παλι χαλανε οι σκασμενες οσο καλες και να ειναι το παραμικρο λαθος το πληρωνεις ακριβα .συμφωνω και εμενα μου αρεσουν τα ηλεκτρικα ( εχω αλλωστε )αλλα ενα θερμικο ειναι δυναμη (με λιγα χρηματα )και αν αντεχεις μπορεις να πετας με 20 ευρω πανω απο 2 ωρες σερι .
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:24:00 »

Ασφαλώς και το κάθε ένα έχει τη χάρη του.

Σκέψου να φρόντιζες και το μοτεράκι δηλαδή!

Οι μπαταρίες θέλουν φροντίδα. Κάπου διάβαζα ότι στους καύσωνες μοντελιστής, τις συντηρούσε σε ψυγείο!

Φαντάσου δηλαδή να κάνεις τις διακοπές σου και πέρα από τις γλάστρες και τα κατοικιδια, να δώσεις για φροντίδα στο γείτονα τις Lipo. Μην τρελαθούμε.

...άσε που κάνουν μπαμ χωρίς απαραιτήτως να συντονίζονται με την ανάσταση.

Ευχαριστώ, άλλο ηλεκτρικό δε θα πάρω.

Καταγράφηκε
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:28:32 »

Αγαπητοί φίλοι μοντελιστές και ειδηκότερα, Γιάννης Ζ & roinides,

Έχετε απόλυτο δίκιο όσων αφορά την ελευθερία απόψεων (αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός απο εποχής Διαφωτισμού - Ζαν Ζακ Ρουσσώ).....αλλά επειδή τυγχάνει οχι μόνο στο καφενείο αλλά και στο υπόλοιπο φόρουμ να μπαίνουν και νεαρότερης ηλικίας μοντελιστές απο εμάς τους υπόλοιπους καλό θα ήταν να κρατούμε τον γραπτό λόγο σε πολιτισμένο και ήπιο κλίμα αποφεύγοντας τους χλευασμούς και τις διαμάχες μεταξύ μας...
    Αυτό εκτός απο δείγμα πολιτισμού δίνει και ένα επίπεδο στο φόρουμ που το αξίζει. Λυπάμαι αν σας στεναχωρώ αλλά το φόρουμ ανεξάρτητα με το πού γράφει κανείς είναι προσβάσιμο απ' όλους και για όλους....οπότε παρακαλώ την ευγένειά σας.
    Καλές πτήσεις σε όλους (ηλεκτρικούς και θερμικούς)
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:41:02 »

Τρύφων.

Σαφώς και δε στενοχωρείς κανέναν, ειδικότερα όταν επισημαίνεις το αυτονόητον και όχι το ...ανόητον.
    Άρα λοιπόν, δεν τίθεται καν θέμα παρεξηγήσεως. Αντίθετα θέτω "θέμα" επιβραβεύσης της κατατεθείσας άποψής σου, ή οποία και τυγχάνει ευγενής, σαφής, εμπεριστατωμένη, συναδελφική-συντροφική και τέλος ...αληθινή.
    Μη μένουμε σε όμως σε χλευασμούς, γιατί αυτοί "προκλήθηκαν" για πολλοστή φορά. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι και η τελευταία, αλλιώς πλέον θα μιλάμε γιά εσκεμμένη ενέργεια. Και θα το κάνουμε δικαιολογημένα.

Καλές πτήσεις και σε εσένα, να είσαι γερός.
    Καταγράφηκε
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 9 Μαΐ 2007, 15:41:39 »

ΕΡΩΤΗΣΗ  angel
    Πειραζει που μου αρεσουν ολα με τα προτερηματα και ελλατωματα τους?
    μιλαω για αεροπλανα και για ελικοπτερα
    Οι χαρες ξεκινουν απο το ζαχαρωμα  πριν την αγορα και δεν τελειωνουν σχεδον ποτε!!
    Τι σημασια εχει  αν ειναι ρευμα ή καυσιμο?
    Την μια με βολευει το ενα και την αλλη το αλλο
    καποιες ακομη φορες κουβαλαω και τα δυο !!
    so what..
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , 
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ !!!!!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΠΟΛΕΜΟΣ !!! NITRO Vs ELECTRIC
    Μεταπήδηση σε: