Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 14:49:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 14:49:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 57
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρώτο Ελικοπτεράκι!  (Αναγνώστηκε 5590 φορές)
    christosl
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 18:55:56 »

Γεια σας, σκέφτομαι να αγοράσω ένα τηλεκατευθυνόμενο ηλεκτρικό ελικόπτερο. Διαβάζω τις τελευταίες μέρες το φόρουμ και έχω βρει πληροφορίες γενικά με το χόμπι και ομολογώ πως μου φαίνεται ενδιαφέρον. Ένα συμπέρασμα από τα πολλά ήταν πως θέλει χρήμα! Για αγορά και μετά πολλές..πολλές επισκευές από τις τούμπες μέχρι να μάθω. Επειδή τα λεφτά είναι ολίγον είδος υπό εξαφάνιση λέω να προσπαθήσω να αποφύγω τα μεγάλα ποσά των 3 ψηφίων και πάνω! Βρήκα λοιπόν διάφορες σελίδες με τιμές και μοντέλα που ακόμα και εγώ καταλαβαίνω πως ακροβατούν ανάμεσα σε μοντέλα και παιχνίδια! Δε θα αναφερθώ στα ελικόπτερα του jumbo γιατί είδα πως το θέμα το έχετε εξαντλήσει στα διάφορα posts και είστε αντίθετοι με την αγορά τηλεκατευθυνόμενου από κει(αν και σήμερα είδα ένα που έλεγε 4 καναλιών,με κινήσεις όπως περιστροφή,πέταγμα αριστερά/δεξιά,μπρος/πίσω,πάνω κάτω και κάμερα(!) στα 60ευρώ σε μεγαλούτσικο μέγεθος).Μέχρι λοιπόν να πάρω ένα lama ή κάτι παρόμοιο σε περίπτωση που πραγματικά με ενδιαφέρει και συνεχίσει να μου αρέσει ψάχνω κάτι όσο πιο φτηνό και όσο πιο κοντά σε μοντέλο.

Ένα από τα site που βρήκα μέσω google, συγκεκριμένα είδα αυτό http://www.modellsport.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=2_3&products_id=5837

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι ξεκάθαρη, αξίζει να το αγοράσω? Υπόψιν πως δεν έχω κανέναν να με βάλει στο κλίμα οπότε ίσως και να το "βαρεθώ" οπότε δε θέλω να δώσω  από την αρχή αρκετά λεφτά. Θέλω απλά να πάρω μια ιδέα και να καταλάβω πως είναι να χειρίζεσαι ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο.Τα βασικά δηλαδή και μέσα στο σπίτι, άντε έξω με καλό καιρό.

Ευχαριστώ πολύ

Υ.Γ. Tο manual του συγκεκριμένου μοντέλου που βρήκα και έχει ρυθμίσεις και οδηγίες.Φαντάζομαι πως δίνει μια ιδέα μοντέλου αλλά αυτό θα το κρίνετε εσείς   . http://www.airtekhobbies.com/downloads/tscalemanual.pdf

Edit: Το ελικόπτερο που έχουν τα Jumbo είναι αυτό εδώ ακριβώς! http://www.alibaba.com/product-gs/460189581/Metal_GYRO_4_Channel_4CH_RC.html
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 19:12:33 από christosl » Καταγράφηκε
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 19:13:46 »

Καλωσηρθες φιλε μου στον χωρο του αερομοντελισμου και στο forum μας...Ολοι ειμαστε διατεθημενοι να σε βοηθησουμε...
    Λοιπον καλυτερα ασε αυτο το ελικοπτερακι... Και παρε ενα lama απευθειας.... Τιμουλα εκπληξη... Παρα πολυ καλη.... Και δωρεαν μεταφορικα !!!!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Αξιζει με χιλια τα 10 ευρω διαφορα...
    http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=1750&zenid=a2495819551136a0e03b8a2e20b55051

Χρηστος!
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 19:17:48 »

kαλησπερα φίλε μου. τα ελικοπτερακια που λες ειναι μια χαρα αρχη. το βασικοτερο ειναι να εχουν ανταλακτικα. αφτο να κοιταξης. και ειναι ΜΟΝΟ για μεσα στο σπιτη. εξω δεν παιζουν. και καθολου να μην φυσαει...πρεπει να το ξερης πολλη καλα για να το πεταξης. παρε αυτο με τα 60 ευρω....και οταν μαθεις πας σε ενα μεγαλητερο. Καλος ήρθες στην παρεα μας.
    Καταγράφηκε

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    christosl
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 19:52:53 »

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Το Comanche κάπου το είχε πάρει το μάτι μου μαζί με Lama και είχαν κάπου στα 140ευρώ μαζί με χειριστήριο και simulator. Μου άρεσε αλλά δεν ήμουν σίγουρος σχετικά με το τι περιέχει η συσκευασία και όπως είπα πιο πάνω μου φάνηκε λίγο ακριβό για τα λεφτά που διαθέτω.Επίσης κάπου είχα διαβάσει πως το Comanche είναι απομίμηση του Lama V4 και ενός άλλου Dauphin νομίζω και έλεγαν πως καίγεται και πως θέλουν αλλαγή τα κυκλώματα μετά από κάτι πτήσεις.Φυσικά όλα τα παραπάνω με επιφύλαξη μιας και δεν είμαι ειδικός. Το Comanche που είναι στη σελίδα που μου έδωσες τι περιέχει μέσα? Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 20:05:40 »

καλωσόρισες φίλε μου στο μαγικό κόσμο του αερομοντελισμού.
    εγώ θα διαφωνήσω με το φίλο Chris GR-SV3QUE για το λάμα όχι γιατί δεν είναι καλό ελικοπτερακι και εγώ με αυτό ξεκίνησα, αλλά θεωρώ οτι είναι ξεπερασμένο σήμερα,συν το οτι μόλις το χτυπήσεις 2 φορες ξερυθμίζεται  πράγμα που θα σε δυσκολέψει αφού μας λες ότι δεν ξέρεις κάποιον που θα μπορούσε να σε βοηθήσει.
    εγώ θα σου πρότεινα αυτό http://www.myhelis.com/E-FLITE-BLADE-MCX-RTF-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I/ που είναι μεν πιο ακριβό αλλά είναι απίστευτα σταθερό και συγχωρεί και κάποια χτυπήματα που είναι αναπόφευκτα στην αρχή..  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    christosl
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 20:16:05 »

130 ευρώ δυστυχώς στη παρούσα φάση νομίζω πως είναι πολλά.Μέχρι τα 70 που έχει το Comanche μπορώ να διαθέσω. Για το πρώτο με τα 60 ή το Comanche ποια η άποψή σας? Έχουν ανταλλακτικά σε περίπτωση που πάθουν κάτι?Μπορώ ας πούμε να μπω σε ένα μαγαζί με μοντέλα και να το επισκευάσω?Επίσης το Comanche έρχεται με τα πάντα(τηλεχειρισμός,μπαταρία,καλώδια/φορτιστές κτλπ)?
    Καταγράφηκε
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 20:47:45 »

το πρώτο που λες φίλε μου δεν το ξέρω. πάντως είναι 4καναλο και από ότι είδα και από το βίντεο φαίνεται καλούτσικο.δεν ξέρω αν θα βρίσκεις ανταλλακτικά εύκολα..
    το  Co-Comanche τις esky είναι ουσιαστικά ένα λάμα...και ναι είναι έκδοση RTF που σημαίνει ότι έχει μέσα τηλεκατεύθυνση, μπαταρία και φορτιστή..
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    a_madoles
    Aeromodeller Jr. member
    **

γειράσκω αεί διδασκόμενος

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 20:53:44 »

Καλησπέρα φίλε μου, καλή χρονιά και σε καλοσορίζω και γω με τη σειρά μου στην παρέα. Εγώ έχω ένα ''κουσούρι''. Να συστήνομαι παντού ώς νέος αερομοντελιστής, καινούργιος στον χώρο κλπ. Η άποψή μου για τον μοντελισμό γενικά είναι ότι ''όσο ζεις, μαθαίνεις''. Ίσως είναι από τους λίγους χώρους ο μοντελισμός που τέτοιου είδους ρήσεις αποκτούν πραγματικό νόημα. Αφού αποφάσισες να βάλεις φτερά, θα πρέπει πάνω απ' όλα να οπλιστείς με αρκετή υπομονή, και να υποσχεθείς στον εαυτό σου πως ό,τι και να γίνει δεν θα τα παρατήσεις. H ικανοποίηση που θα πάρεις και η ευχαρίστηση που θα νιώσεις θα είναι πρωτόγνωρη. Στο θέμα σου τώρα, τα ελικοπτεράκια αυτά τα λένε coaxial έχουν διπλές έλικες και είναι πανεύκολα στην πτήση τους, δεν θα δυσκολευτείς καθόλου. Θα αποφύγεις τα τύπου jumbo, πολύ πλαστικούρα και αμφιβόλου ποιότητας ηλεκτρονικά,  χώρια που δεν έχουν ανταλακτικά καθόλου. Είμαι και γω της γνώμης να πας σε κανένα τύπου lama και ο λόγος που το λέω είναι πως αυτό που λες θα το βαρεθείς πολύ γρήγορα. Άσε που ό,τι και να λένε, τέτοιο πράγμα δεν πετάει σε καμία περίπτωση έξω. Είναι αποκλειστικά εσωτερικού χώρου, ίσως να κάνει για κανένα ανηψάκι σου. Στα lama και ανταλακτικά σχετικά εύκολα θα βρεις και θα το ευχαριστηθείς περισσότερο, είναι πιο δυνατό. Βέβαια καλό είναι να ασχοληθείς και με κανένα πρόγραμμα τύπου simulator, θα σε βοηθήσει κάπως στο να δεις τις κινήσεις κλπ, μην περιμένεις να μάθεις να πετάς μόνο από εκεί όμως. Νομίζω πως πουλάνε σε πακέτο τέτοια ελικοπτεράκια με ένα είδος simulator. Και επειδή όπως σωστά ανέφερες, τα χρήματα πλέον είναι όντως είδος προς εξαφάνιση, όλο και κάποιο καλομεταχειρησμένο θα βρεις από συνάδελφο που έχει αλλάξει επίπεδο και το έχει και κάθεται στη βιβλιοθήκη. Έχω δει κατά καιρούς αρκετές αγγελίες. Δεν ξέρω αν σε διευκόλυνα καθόλου αλλά κλείνοντας θα σου πώ πως όλοι μας έχουμε σπάσει μοντέλα, ή αλλιώς ''ομελέτα δεν φχαριστιέσαι αν δεν σπάσεις αυγά''.      
    Καταγράφηκε
    christosl
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 21:06:35 »

Σε ευχαριστώ πολύ a_madoles καλή χρονιά σε όλους! Ομολογώ πως και εγώ το βλέπω πολύ παιχνίδι αυτό του Jumbo όπως επίσης και αυτό με τα 60ευρώ στο site που έδωσα. Το esky co-comanche έχει αρκετά video στο youtube και είδα πως υπάρχουν και ανταλλακτικά κάτι το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Είδα άλλη μια μάρκα που παίζει πολύ, αναφέρομαι σε αυτό http://www.esky-heli.com/double-horse-9116-4ch-helicopter-24ghz-w-builtin-gyro-orange-p-14407:3f557e4a8cd3dc76db59b1e74808d041.html αλλά τα 30ευρώ μεταφορικά με χαλάνε λιγάκι! Μια ερώτηση ακόμα θα ήθελα να κάνω, μιας και το θέμα του "πιο είδος να επιλέξω", βλέπω πως το "(σαν-όσο πιο)lama γίνεται" υπερτερεί! Το θέμα της μπαταρίας, παντού βλέπω να λένε στο χρόνο πτήσης 7-10 περίπου λεπτά και χρόνος φόρτισης 50 το λιγότερο.Μπορώ να αγοράσω κάποια μεγαλύτερη μπαταρία ή το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να έχω 3-4 μαζί μου?Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 21:35:56 »

Λοιπον Χρησταρα... Το comache μεσα στη συσκευασια εχει το heli ,μια μπαταρια,φορτιστη balance(τον απλο της e-sky),Τηλεκατευθυνση (Πιστευω 35mhz θα ειναι και οχι 2.4ghz,το λεω αυτο λογω της τιμης γιατι το εβγαζε και 35mhz και 2.4ghz...Βεβαια αυτο μπορεις να το ρωτησεις) και usb με fms simulator...Το οποιο fms ειναι αχρηστο αλλα με torrent κατεβαζεις simulator... Λογικα και ενα ζευγαρι blades...Δεν το ξερω σιγουρα γιατι δεν ειμαι κατοχος του comache..Απλα εχω πεταξει ενος φιλου και μου αρεσε ....

Χρηστος!
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    gfdimopo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 21:44:22 »

Πάρε το mcpx κατευθείαν! Οτιδήποτε άλλο θα το βαρεθείς πολύ γρηγορα και δεν θα το χαρείς!

Ακόμα και μεγαλύτερο ελικόπτερο να πάρεις το mcpx δεν προκειται να μείνει ποτέ στο ράφι!

Έχεις ανταλλακτικά και γενικά είναι πολύ ανθεκτικό και θα σε μάθει να πετάς κατευθείαν όπως τα κανονικά ελικόπτερα!

Οτιδήποτε άλλο δεν θα σε μάθει έτσι να πετάς και θα χαλάσεις και αρκέτα λεφτα εν τέλει!
    Καταγράφηκε
    atzoum
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 9 Ιαν 2012, 23:25:28 »

Καλησπερα,
    Σου προτεινω να παρεις αυτο που ανεφερες στο πρωτο post, η οποιοδηποτε 4καναλο coaxial θελεις. Νομιζω οτι σχεδον ολοι ξεκινησαν με ενα coaxial - εγω ξεκινησα με ενα 3-καναλο coaxial, μετα με το msr και παει λεγοντας.
    Ειναι πολυ ευκολο, εχει μικρο κοστος αποκτησης και θα σε εισαγαγει ευχαριστα στον κοσμο των τ/κ ελικοπτερων. Βεβαια σε 2 εβδομαδες το πολυ θα θελεις κατι παραπανω. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν αξιζει το coaxial, ειναι αυτο που θα σε "ψησει" να συνεχισεις. Και αν μετα συνεχισεις σε καποιο αλλο ελικοπτερο, σιγουρα καποιον θα βρεις να του κανεις ενα πολυ ωραιο δωρακι!
    Απο εκει και περα να ξερεις οτι δυσκολευουν τα πραγματα. Ακομη και ενα μονου στροφειου fixed pitch (πχ. Msr) ειναι πιο ακριβο, και πολυ πιο δυσκολο στον χειρισμο. Θα αρχισεις να εχεις πιο συχνες πτωσεις, οποτε και επιπλεον εξοδα. Μετα πας στα collective pitch, ακομα πιο δυσκολο και θα δεις το συνολικο budget να πλησιαζει σε 4ψηφια νουμερα. Βεβαια, οσο ανεβαινει ο βαθμος δυσκολιας, θα αυξανεται και το ενδιαφερον σου και πριν το καταλαβεις θα σου εχει γινει παθος!

Δυστυχως, το συγκεκριμενο hobby δεν ειναι καθολου φιλικο για το πορτοφολι ( θα το ανακαλυψεις αν συνεχισεις ), θελει αρκετη υπομονη και επιμονη, αλλα οι συγκινήσεις που σου προσφερει ειναι μοναδικες! Άκρως εθιστικο από ένα σημειο και μετα!

Καταγράφηκε
    levitron
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 06:45:38 »

γεια σε ολους να πω και εγω μια γνωμη

σωστα γραψανε  η παραπανω  και ξεκαθαρα
    και συ λες τι θελεις
    αφου δεν εχεις κανενα να σε βοηθησει παρε
    αυτο  απο το τζαμπο αν σου αρεσει μετα παρε
    1coxial και αν θελεις κατι καλητερο οτι γραφει
    ο gfdimopo  .Υπαρχουν και λυσεις μεταχειρισμενα
    αρκετες και αν εισαι κοντα να σε βοηθησουναι
    ξεκιναμε απο χαμιλα για να φτασουμαι ψιλα
    Καταγράφηκε

raptor 90
    vario airwlf  90
    raptor 50
    t rex 700
    hobby king 600
    χαρικαιιν 550
    hobby king 500

2 αεροπλάνα και μια αποθηκη που
    δεν ξερω τι εχω
    copterxakias
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 11:13:18 »

Φίλε καλησπέρα και από εμενα. εγώ θα σου πρότεινα ένα φτηνό εξομοιωτή με 30 ευρώ σαν αυτό εδώ http://www.coolmodels.gr/simulator-flight-p-773.html?osCsid=3c2bb9d796ed3f6f28a84e00e60990fd  . Tο δοκιμάζεις και βλέπεις τι σε τραβάει περισσότερο ελικόπτερο η αεροπλάνο .και έπειτα πας σε lama και μετά σε 450ari ( αν σου αρέσουν τα ελικόπτερα βεβαια ) έτσι γλιτώνεις και πολλά ανταλλακτικά !!!!!
    Καταγράφηκε

!!!!! LIFE FOR SOMETHING OR DIE FOR NOTHING !!!!!!!!
            !!!!!!!!!!! GERMANY I'AM BACK !!!!!!!!!!!
    Galans
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 11:45:10 »

Μάλλον θα έλεγα για οικονομική λύση Lama από εκεί ξεκίνησα και εγώ πολύ οικονομικό με άφθονα αντ/κα όμως αν ασχοληθείς και το μάθεις σύντομα θα το βαρεθείς. Λίγο πιο ακριβή λύση το Blade mcpx μικρογραφία πραγματικού με πολλές δυνατότητες θα σε βάλει στον πραγματικό κόσμο των ελικοπτέρων και αρκετά γερό στις πτώσεις και με άφθονα αντ/κα.
    Ότι και αν διαλέξεις καλές πτήσεις  !

PS Ένα simulator θα είναι 100% αναγκαίο για να μάθεις να πετάς χωρίς πολλές πτώσεις.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρώτο Ελικοπτεράκι!
    Μεταπήδηση σε: