Φίλε tsuskas , πάνω από όλα Καλή χρονιά και εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου.
Ασχολούμαι και εγώ πάρα μα πάρα πολύ με τα multicopter και βλέποντας την φωτό από την νέα σου κατασκευή θα μου επιτρέψεις να πώ τα εξής:
Όπως βλέπω έχεις κάνει ένα αντίγραφο του γνωστού TBS ( γνωστή πλατφόρμα που δουλεύει πολύ καλά - την έχουν φτιάξει πολλοί φίλοι και εγώ αντίστοιχα με διάφορες επιλογές σε ότι αφορά το set up της και όντως όλοι είμαστε ευχαριστημένοι ).
Δεν είμαι σίγουρος αλλά από την φωτό φαίνεται ότι έχεις τροποποιήσει λίγο το σχήμα και τις διαστάσεις- δείχνει να είναι μεγαλύτερο σε μήκος από το γνωστό TBS .Αν λοιπόν έχει αυξήσει το μήκος , όπως και φαίνεται , θα πρέπει να έχεις υπόψη το θέμα του C.G ( κέντρο βάρους ή και στήριξης όπως το λέμε ) έχει αλλάξει και θα πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση όλων των υλικών πάνω στην πλατφόρμα για να μπορεί να σταθεί σωστά στον αέρα, ειδάλλως θα έχεις πολλά προβλήματα.
Να διευκρινίσω , ότι το πιό γνωστό πρόβλημα που παρουσιάζει λόγω μη σωστού c.g. είναι όταν στρίβεις και πραγματικά όπως λέμε απλά πετάει πωπώ και χάνει και ύψος ταυτόχρονα και έτσι σε μπερδεύει μέχρι που μπορεί και να το χάσεις στον αέρα. Πρόσεξε λοιπόν πολύ καλά το C.G , ειδικά αν έχεις μεγαλώσει το μήκος όπως φαίνεται στη φωτό.
Το πιό περίεργο όμως δεν είναι η αλλαγή στις διαστάσεις που τυχόν έχεις κάνει , γιατί αυτό διορθώνεται , αλλά κυρίως το υλικό που το έχεις φτιάξει , που όπως βλέπω είναι όντως αλουμίνιο 2-3 χιλιοστά ;
Αν είναι αλουμίνιο , που μάλλον σίγουρα είναι αλουμίνιο , τότε θα πρέπει να σου πώ ότι αυτό με
τρομάζει.
Αν μάλιστα τοποθετήσεις και εξοπλισμό για FPV , πρέπει να σου πώ ότι πρόσεξε πολύ καλά την τοποθέτηση των υλικών πομπού και δέκτη , διότι θα γνωρίζεις ότι αλουμίνιο θα επηρεάσει πάρα μα πάρα πολύ την λήψη και την εκπομπή των κεραίων σου.
Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά το αλουμίνιο που χρησιμοποιείς που δεν είναι μικρή επιφάνεια στην κατασκευή σου θα λειτουργήσει σαν ανακλαστήρας όσο αφορά τις κεραίες , με συνέπεια να τροποποιήσει πάρα πολύ την απόδοσή τους και την λειτουργία τους , ίσως σε τόσο πολύ μεγάλο βαθμό που δεν το φαντάζεσαι με επιπτώσεις που δεν μπορούν να υπολογισθούν εύκολα.Μάλιστα όχι μόνο τις κεραίες θα επηρεάσει αλλά ακόμη και άλλα ρεύματα επαγωγικά και θόρυβοι ηλεκτρικοί που παράγονται μπορούν να αναπτυχθούν και να μεταφερθούν μέσω του αλουμινίου πολύ πιό εύκολα .
Θα σου πρότεινα λοιπόν να είσαι πολύ προσεκτικός με την όλη την κατασκευή και την τοποθέτηση των υλικών πάνω στην πλατφόρμα και καλό θα ήταν να κάνεις πολλές πολλές δοκιμές πτητικά σε κοντινές αποστάσεις από εσένα , για να προλάβεις τυχόν περίεργες καταστάσεις - ειδικά στην περίπτωση που θα κάνεις και FPV.
Συγνώμη αν σε κούρασα με την πολυλογία μου , αλλά η παροιμία λέει κάλιο γαιδουρόδενε - παρά γαιδουρογύρευε......
Εύχομαι να ολοκληρωθεί η όλη κατασκευή με επιτυχία και περιμένουμε να ακούσουμε και να δούμε νεότερα.......
Καλή χρονιά , SV 1 BTA Δημήτρης.