Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.377 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 00:08:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 00:08:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:42]

από Bocian
    [Χθες στις 21:30]

[Χθες στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309377
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 350
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 383
    Συνολικά: 383
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αισχροκέρδεια  (Αναγνώστηκε 44289 φορές)
    nicos
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 13:17:49 »

Οσο για το αεροπλανακι φιλε Tranfoglio ετσι οπως το λες μαλλον ο ανθρωπος δεν το πουλαει κανονικα δηλαδη δεν συνεργαζετε με το εργοστασιο ετσι ? θα σου εκανε εξηπηρετηση, και μαλλον δεν θα μπορουσε να το παρει κατευθειαν απο το εργοστασιο. Ξερεις τα περισοτερα εργοστασια εχουν
    ενα minimum παραγγελιας σε ποσοτητα η σε χρημα αν καποιος δεν μπορει να πουλησει αυτεσ τις ποσοτητες που του βαζουν δεν συνεργαζεται. Αρα και αυτος θα στο εφερνε απο καποιο ξενο αντιπροσωπο και θα το αγοραζε στην ιδια τιμη με εσενα που το βρηκες στην γερμανια.

Ο εμπορος επησης οταν θα το δωσει σε εσενα θα πρεπει να πληρωσει και φπα στην εισαγωγη δεν εχει
    γιατι ειναι ενδοκοινωτικη συναλαγη και το αποδιδει μετα την πωληση. Ετσι 500 ευρω χ 19% = 95 ευρω αν βαλεις κατω τωρα αυτα που μενουν θα δεις οτι ο ανθρωπος βγαζει ενα κερδος 26% που ειναι λογικο ισως και χαμηλο για εναν εμπορο, μαγαζι ειναι εχει και αυτος εξοδα (ενοικια, ικα, δεη κλπ)

Θα επρεπε μηπως να στο φερει στην ιδια τιμη και να βαλει και το φπα απο την τσεπη του ? για να μην τον πουν οτι αισχροκερδει.

Να σκεφτομαστε και λιγο τι ειναι πισω απο αυτο που βλεπουμε για αυτο μας εδωσε ο θεος το μυαλο
    οχι για βαρος.

Ελπιζω να μην με παρεξηγεις φιλε μου πλακιτσα κανω, αλλα το λεω γιατι ειναι καλο να αποκτησουμε
    καταναλωτικη συνειδηση που δεν εχουμε οι Ελληνες και το λεω εκ πειρας, θα γλυτωσουμε πολλα περισσοτερα χρηματα ετσι απο το να βαζουμε ενα χ απλα και να τα ακουμπαμε εξω.

Για σκεφτητε το λιγο, για σκεψου αυριο μευθαυριο το παιδι σου η τα παιδια μας μπορει σε αυτον να πανε να ζητησουν δουλεια και θα τους δωσει, ο κινεζος δεν θα προσλαβει κανενα παιδι, ακομα και
    εργοστασιο να κανει στην ελλαδα εχει τετοιο προβλημα η κινα με τον υπερπληθησμο και τετοιο εργατικο δυναμικο που θα φερει κινεζουν να δουλευουν εδω.

Μην κοιταμε μονο την παρτη μας και το σημερα, πολλοι εδω μεσα μεγαλωνουμε παιδια ασ σκεφτομαστε και λιγο τι κοσμο και τι χωρα θα τους παραδωσουμε, που θα κλειθουν να ζησουν
    και σε τι συνθηκες, που εμεις φτιαξαμε.

Αυτα και μην σας κουραζω με αυτα, ξερω μερικοι θα πουν τι λες ρε φιλε, τι θεωριες ειναι αυτες και θα γελανε, εμενα ομως με προβληματιζουν για το αυριο επειδη εχω ενα παιδακι και ανησηχω για αυτο
    και το μελλον του, ειμαι υπευθηνος για αυτο για να μην ερθει καποια στιγμη και μου πει πως την εκανε την χωρα αυτη ετσι η γεννια σου ρε μπαμπα, οπως εχει συμβει στο παρελθων για λαθοι προιγουμενων γεννεων.

Συγνωμη αν σας κουρασα και παλι.

Φιλικα Νικος

Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #91 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 13:47:04 »

Για να μην το τυρανάμε πολυ το θέμα θα σας πω την εμπειρία μου στο χώρο του εμπορείου και ελπίζω να βοηθήσω να καταλάβετε

πρώτον όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα και τον χώρο για να ξεφορτώσεις ένα container k να κάνεις εισαγωγή απο την κίνα σημαίνει αυτόματα ότι έχεις επιπλέον κόστος λόγο του εισαγωγέα και των μεταφορικών μέσα στην ελλάδα που πιστέψτε με είναι πολλά πολλα λεφτα.

δεύτερον τα ενοίκια είναι πανάκριβα ειδικά για τα καταστήματα που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο φτάνουν απο 1500 ε /μηνα έως 10.000 ε /μήνα!!! για 50 τ.μ. !!! ( εγώ πληρώνω 800 για ένα στενάκι) μη σας πω και για το κόσμος απο το οποίο μας είχαν πλευρίσει για να ενοικιάσουμε κατάστημα τι παρανοικούς όρους είχαν.

τρίτον δημοτικοί φόροι . εδώ στην θεσ/νίκη έχουμε δημοτικό φόρο σκέτο ,δημοτικό φόρο στην Δ.Ε.Υ. το ρέυμα έρχεται 3πλασιο απο ότι έρχετε σε ένα σπίτι για τα ίδια ΚW/Η

τέταρτον ΦΠΑ για πελάτες ΦΠΑ για καταστήματα, πέρσι που πολλοί αναρωτιέστε που βρήκε λεφτα ο αλογοσκούφης για τις αποζειμιώσεις απο τις πυρκαγιές οι οποίες ήταν 3000 ευρό ανα οικογένεια θα σας πώ οτι ένα μήνα μετα μας ζητήσανε προκαταβολή φόρου 3000 ευρο!!! και όχι μονο σε μένα αλλα και σε άλλους συναδέρφους και μη.

και μετά απο όλα αυτα πρέπει να εξασφαλήσεις το κέρδος για να πληρώσεις υπαλλήλους και να βγάλεις τα βιοτικά σου έξοδα και της οικογένειας σου.
    εγώ πρωσωπικά διατηρώ κατάστημα με όργανα γυμναστικής στο οποίο δουλέυω εγώ ο πατέρας μου και η μητέρα μου και δεν μας μένουν λεφτά για να πληρόσουμε υπάλληλο πέραν όταν κουβαλάμε μηχάνιμα πέραν των 120 κιλών (60 κιλά στον καθένα καλά εγω ο πατέρας μου είναι 55! κατάλαβες φίλε μου gerolike γιατι δεν μπορω και δεν θέλω να πάω στρατό?) και άντε εκει που πνιγόμαστε μπορεί κάποιος να πάρει ένα ακριβό μηχάνημα και να μας ανακουφίσει ο αερομοντελιστής που περιμένει να ξελασπώσει απο το λαμακι και το ανεμάκι τι θα κάνει???

για την ακρίβεια φταίμε όλοι γιατί κάθε 4 χρόνια αντί να φωνάζουμε ολυμπιακάρα και παοκάρα φωνάζουμε πασοκάρα και νεοδημοκραταρα ο δρόμος που έχουμε πάρει μας οδηγεί στο ebay μέχρι να μας φάνε όλα τα λεφτά οι άγγλοι οι γερμανοί και οι κινέζοι και να φεύγουμε μετανάστες πάλι στην γερμανία και στα καράβια μόνο που η γερμανία δεν είναι ένας σορος απο τούβλα οπως τότε ούτε στα καράβια προτιμούν ελληνες πια.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και με συγχωρήτε αν κάποιους σας πρόσβαλα
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #92 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 14:25:36 »

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ STARGAZER !!!!!

Ετσι ειναι σημερα χαιρεστε που πηρατε για παραδειγμα το οργανο απο εξω ποιο φθηνα απο το να το αγοραζαται απο το μαγαζι του φιλου μας και γελατε, και καποια θα λετε κιολας να κλεισει με τις τιμες που εχει (μακρια απο σενα και ολους φιλε μου) το ειπατε αλλωστε εδω μεσα.

Ξεχνατε ομως οτι ολα ειναι τροχος και οτι το νομισμα εχει δυο πλευρες, ετσι και κατι παλικαρια εκει στον ΟΤΕ την δεκαετια του 80 γελαγανε σε βαρος μας που καναμε αιτηση για τηλεφωνο και ερχοταν μετα απο 2 μηνες και τωρα κλενε, εγω ομως γελαω και λεω τωρα ειναι καλα που σε 2 μερες εχεις τηλεφωνο, ετσι και στην ολυμπιακη οποτε γουσταραν κατω τα εροπλανα και ακυρωσεις δεν θα πας φιλεμου στο επαγγελματικο σου ταξιδι γιατι δεν εμεις θελουμε αυτα, εγω ομως απο το ταξιδι αυτο που μου απαγορευεις με το ετσι θελω ζω την οικογενεια μου, παω με αλλη εταιρια που πεταει, τωρα και αυτοι κλενε και θα κλαψουν ακομα χειροτερα, και ερχαιται και η σειρα της δεη γελουσαν που κατεβαζαν τους διακοπτες και πετουσαν τα τροφιμα τα μαγαζια γιατι χαλουσαν, ειχαν προβλημα οι αρρωστοι, δεν μπορουσα να ζεστανω το νερο να κανω μπανιο το μωρο κλπ, ετσι που πατε θα ερθει
    και εσας η ωρα σας και θα πεσει κλαμα.

Και ετσι καποιες δουλειες πλεον γινονται απο τους αλβανους μονο και η ανεργεια στην ελλαδα φουντωνει, δεν ηρθαν αυτοι παιδια εμεις τους φεραμε να το χωνεψεται αυτο, και βλεπουμε στα καναλια να φωναζουν καποιοι οτι οι αλβανοι εχουν παρει τις δουλειες απο τους ελληνες, που ησουν ρε φιλε οταν σε καλουσαν να πας εσυ και δεν πηγενες ? και προς θεου δεν εχω κατι με τους αλβανους ετσι, καλα κανουν οι ανθρωποι και εμεις αλλωστε αυτο καναμε στην γερμανια.

Λοιπον με αυτα και με αυτα οι μονοι που φταιμε ειμαστε εμεις και κανεις αλλος, και αν τωρα τα μισα εργοστασια εχουν παει στην βουλγαρια ρουμανια κλπ θα πανε και τα υπολοιπα η θα αγοραστουν απο ξενους και θα μας φερουν και ξενους να τα δουλευουν και εμεις θα τρεχουμε και δεν θα προλαβαινουμε.

Φωναζουμε και με τα σκοπια για ολα αυτα που λενε, ε καλα να παθουμε πηγαμε εκει τα εργοστασια μας τους καναμε ανθρωπους και τωρα μας την φορανε. Γιατι ? γιατι πολυ απλα ηταν ακριβο το ελληνικο το παπουτσακι που φτιαχνωταν στην θεσ/νικη η στην Αθηνα η οπου αλλου μας κλεβανε και αισχροκαιρδουσαν, παρε τωρα το παπουτσακι απο το ιδιο εργοστασιο που πηγε στα σκοπια σε μιση τιμη και μαζι με αυτο χασε την ταυτοτητα σου.

Με τις υγειες μας, καλα παμε αντε βουρ παιδια ουτε μια βιδα απο ελλαδα οπως ειπε και ενας φιλος πιο
    πανω και δεν βαριεσαι βρε αδερφε το στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο δεν ειναι για μας για αλλους ειναι.

Το να μην εχεις την δυνατοτητα τη οικονομικη να ασχοληθεις με καποιο hobby ειναι απολυτα κατανοητο αλλα να ασχολεισαι σε βαρος των ιδιων σου το παιδιων ειναι εγγλημα !!!

Δεν ειναι ολα για ολους και δεν υποχραιωσε κανενας κανενα να ασχοληθει με αυτο εχεις το κανεις δεν εχει δεν το κανεις, ετσι ξερω εγω φιλε μου που μου ειπες οτι με τον βασικο μισθο πως θα βγεις, με ολο το σεβασμο δεν ασχολεισαι με αυτο φιλε μου, τι να κανουμε μεχρι εκει που μπορουμε και αντεχουμε, ολα δεν μπορουμε να τα εχουμε.

Εγω θυσιασα καποιες ολιγο ημερες διακοπες τα χριστουγεννα για να παρω ενα τιτανακι (απο ελλαδα φυσικα) δεν μπορουσα να τα εχω και τα δυο, και μπορει και τωρα θα θησιασω την αγορα ενως νεου ε/κ που βγαινει για να παω το παιδι μου διακοπες το καλοκαιρι, γιατι ξερω οτι αν το παρω απο εξω ισως μπορω να τα εχω και τα δυο σημερα, αυριο ομως ? το πιο πηθανο ειναι να μην μπορω να παω ουτε διακοπες το παιδι μου και ουτε ε/κ να εχω.

Φιλικα Νικος
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #93 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 14:45:15 »

τα λεφτα της χώρας τα εξάγουν άλλοι κατι κοκαρλιδες και λαρτσιδες δεν θα σωθεί η χώρα με τα ψιλά μας
    μας έδωσαν οι πρόγονοι μας μιά καλοστημένη χώρα όπως η white star έδωσε τον τιτανικό στον καπετάνιο
    κοίτα λοιπών να σωθείς εσυ και να σώσεις όποιον μπορείς κανένας επιβάτης δεν ήταν πια περίφανος απο την στιγμή που στούκαρε στο παγόβουνο και άντε να έρθει ο κακομοίρης ο αστυνομικός να με πάρει με το ζόρι να φιλάξω σκοπιά σε ένα πλοίο που βουλιάζει
    γιατί πλοία είμαστε και δεν θα ξεμπαρκαρουμε (Σύνταξη) αλλα θα βουλιάξουμε οσο βιζμαρκ και αν είμαστε
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #94 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 14:55:45 »

Τα δικα σου φιλε μου και τα δικα μου ειναι οντως ψιλα αλλα ολων μας μαζι ειναι χοντρα και αν εμεις δεν τα δωσουμε σε αυτους τι θα εξαγουν ? τις καλτσες τους ?

ετσι ειναι φιλε μου, ενας λογος παρα πανω μετρητα απο εδω και οχι με euroline h euro visa για παραδειγμα απο εξω. Σωστα ?

Εισαι και απο θεσ/νικη ε ? μου αρεσει πολυ αυτη η πολη και ο κοσμος της ειναι καλοι ανθρωποι, ανεβαινω συχνα γιατι η γυναικα μου θεσσαλονικια ειναι και τα πεθερικα μου εκει ζουν και εχουν
    και ειναι και εμποροι.

Νικος
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #95 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 15:42:13 »

Θες νικη?  Cheesy
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #96 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 16:26:36 »

Μια και είμαι νέος στο χώρο και με έχουν κλέψει θα πω κι εγώ δυο λόγια.
    Με έχουν κλέψει σε μαγαζιά για μικροανταλλακτικά lama όταν ξεκίνησα. Αν θέλετε τα ονομάζω αλλά δεν είναι αυτό σημαντικό. Και κάτι βασικότατο. Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ. Γιατί η παριμοία "Η φθήνια τρώει τον παρά" για κάτι τέτοιους βγήκε...
    Υπάρχουν και άλλες παράμετροι σε μια αγορά. Ένα σημαντικό είναι η μεταχείριση στα καταστήματα. Πολλά από τα προβλήματα ξεκινούν από τον "κλασσικό μ....α τον έλληνα" που θέλει να τσεπώσει όταν δει κάποιον που δεν είναι γνώστης. Αυτός ο τύπος εμπόρου υπάρχει παντού και δεν τον γλυτώνουμε αν δεν αλλάξουμε μυαλά όλοι.

Λοιπόν, τις φορές που με έκλεψαν το βασικότερο πρόβλημά μου ήταν η συμπεριφορά του εμπόρου (γιατί χομπίστας δεν είναι τέτοιο άτομο).
    Και να το πω αλλιώς: Θα του τα έδινα τα παραπάνω και θα ξαναπήγαινα στο μαγαζί του αν είχα την σωστή αντιμετώπιση. Και εξηγώ: Ρε μεγάλε δεν είμαι τσέπη. Πές μου πως δουλεύει το ριμάδι, δείξε ενδιαφέρον μην με γράφεις στα ..... με το που βάλεις τα φράγκα στο ταμείο.

Είμαι τέτοιος τύπος καταναλωτή. Θα πληρώσω παραπάνω τον σωστό επαγγελματία. Δείξε μου, κάνε μου μάθημα, ενημέρωσέ με, υποστήριξέ με κι εγώ σου δίνω παραπάνω. Αυτός επενδύει και όντως σπαταλά χρόνο-χρήμα για τον πελάτη. Όταν μπαίνω στον απαράδεκτο χώρο - αποθήκη που κανένα προϊόν δεν γράφει τιμή, που βλέπεις έναν τύπο που μοιάζει με τον Κακό ή τον Άσχημο και σε κοιτάει σαν μπριζόλα ε δεν γουστάρω να το πληρώνω ούτε για χαμηλότερη τιμή. Αυτό το θεωρώ απάτη.

Βλέπω από τα ποστ ότι υπάρχει αρκετός κόσμος με λογική και ελπίζω να εξελιχθούμε στον τομέα. Θέλει αμερόλυπτη κριτική.

Λέμε για τους εμπόρους, αλλά υπάρχει και ο κάφρος καταναλωτής που έτσι επειδή γουστάρει θέλει να κλέψει το κατάστημα.
    Να σας δώσω και ένα παράδειγμα: Είναι πολλές, πάρα πολλές, οι φορές που μπαίνει πελάτης σε μαγαζί και λέει ΨΕΜΑΤΑ για ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΤΩΣΗ που του έχει δώσει άλλο κατάστημα ή το ιντερνετ για να πετύχει καλύτερη τιμή. Αν είσαι κλέφτης σαν κλέφτη θα σου φερθούν. Αυτός ο καταναλωτής είναι ψεύτης και κλέφτης και ίσως χειρότερος από τον έμπορο τον οποίο σίγουρα θα βγει να τον κριτικάρει όταν δεν περάσει το κόλπο του, ή να καυχιθεί στους κολητούς του ότι "του την έφερα του μ....α και μου έκανε έκπτωση".

Οπότε ας μάθουμε να είμαστε σωστοί καταναλωτές και υπεύθυνοι και μετά να ζητήσουμε από τους άλλους να είναι το ίδιο. Στην Ελλάδα έχουμε το τεράστιο πρόβλημα της εύκολης κριτικής προς τρίτους και της αίσθησης ανωτερότητας (που την βρήκαμε δεν ξέρω....) χωρίς καμία σκέψη ή αυτοκριτική.

Βάλε κάτω τα πράγματα όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ είπαν προηγούμενοι γράφοντες με όλες τις παραμέτρους και μετά δημοσίευσέ το με στοιχεία ονόματα κλπ.

Καταγράφηκε

Mikado Logo 600 SE - Compass Atom 7HV
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #97 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 16:53:04 »

Παρακολουθώ μέ ενδιαφέρον τό θέμα.
    Αλλα  γιατί πιστεύω, ότι μετά από 150 σελίδες μέ post
    πάλι νόημα δέν θά βγεί................. idiot2 idiot2
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #98 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 16:56:24 »

Παιδια εχετε μπερδεψει το θεμα.το θεμα που τοτε εβαλα ηταν οχι να πηγαινουμε να αγοραζουμε απο εξω αλλα απο Ελλαδα.

εγω δεν συγκρινα τιμες ασιας η αμερικης εγω ανεφερα τι επαθε ενα παλικαρι και συγκρινα τιμες Ελλαδας οκ.μην μπερδευομαστε.

οσο για τα 40 που πιπιλας συνεχως αν διαβασεις καλα τα ποστ μου θα καταλαβεις πολυ καλα τι εννοω.δεν ειπα πουθενα οτι πωλειτε 40 ευρο το λαμα.γιατι αν ηταν ετσι εγω θα ημουν μαλα...ς που το πηρα 93.

και για να τελειωνει το θεμα γιατι εχετε φυγει κατα πολυ.ανοιξτε ενα νεο θεμα με τον τιτλο

τιμες Ελλαδας και Εξωτερικου αυτος θα σας πηγαινε.γιατι ουτος η αλλος γι αυτο λετε.

και εγω προσωπικα το κοβω εδω γιατι καποιοι κοβουν και ραβουν τα λεγομενα στα μετρα τους χωρις να δινουν ουσιαστικες απαντησεις(που το θεμα αυτο δεν ζητουσε καποιες απαντησεις απλα να ξυπνησει καποιους που ξεκινανε τωρα και ισως να μην ξερουν τι γινετε)

Αυτα!
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #99 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 17:04:11 »

Φιλε αποστολε εχεις απολυτο δικαιο σε ολα οσα λες, το προβλημα ομως στην ελλαδα πια ειναι οτι το μοναδικο κριτηριο ειναι η τιμη και μονο και τιποτε αλλο και μετα φωναζουμε.

Το ιδιο δεν εγινε και με το ηλιελεο απο τα lidl, ολοι θελανε το φθηνο λαδι χαμηλοτερη τιμη απο ολα τα αλλα λαδια τα σωστα αλλα να ειναι και στην ποιοτητα του ελληνικου γινεται, δεν γιναιται ?

Οταν το αγοραζαν 1 και 2 ευρω φθηνοτερα κανεις δεν αναρωτηθηκε γιατι ενω ολα τα λαδια σε μεγαλες φιρμες σουπερ μαρκετ και επωνημα λαδια εχουν τοσο και αυτο εχει τετοια τιμη τι τρεχει ?
    Αρκει που ειναι το φθηνοτερο, ε φατην τωρα, η καθε πασχα που ακουμε σαπια τα αρνια που βρεθηκαν ε ναι ρε μεγαλε τι ηθελες με 5 ευρω το κιλο να παρεις φρεσκο ελληνικο ? εδω πριν 15 χρονια και λεγαμε το περυφημο 999 τα κατσικια και τα αρνια, για ταλληνικα και το θεωρουσαμε και σουπερ τιμη, και θελουμε μετα απο 15 χρονια να μην εχουν αλλαξει οι τιμες ?

Τωρα σε αυτο που λες για τον τυπο στο μαγαζι που πηγες, παντου υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες αλλα οσο τα μαγαζια κλεινουν και ο ανταγωνισμος μικραινει τοσο τετοια λαμογια
    θα βγαινουν, για αυτο λεω στηρηξτε τα καλα μαγαζια και βοηθηστετα να μεγαλωσουν και να πληθηνουν καλο σε ολουσ θα κανει.

Για φαντασου φιλεμου να κλεισουν ολα τα μαγαζια μοντελισμου και να μεινει μονο ενα, δεν θα ειχει δικιο να πουλαει το cool power 60 και 70 ευρω ? ναι θα εσχροκερδει αλλα τι θα κανεις θα το φερεισ απο εξω ? Δεν ερχεται φιλε μου με τους νεους κανονισμους παρα μονο κατω απο ορισμενους κανονες και το κοστος θα το πηγαινει στα 100 ευρω το μπουκαλι περιπου, τι θα λεμε τοτε ?

Θα σου λεει ο τυπος γιατι ρε φιλε ο φθηνοτερος ειμαι αντε παρτο απο αλλου και θα ξερεις οτι σε δουλευει και δεν θα μπορεις να του πεις και τιποτα.

Ετσι ειναι και για εκει παμε αν δεν ξηπνησουμε μας εχουν γεμισει την αγορα με ολα τα σκαρτα ξενα προιοντα αμφιβολου ποιοτητας και τρεχουμε να αγορασουμε το γιαουτρι απο το lidl που εχει μιση τιμη απο το φαγε και μετα φοναζουμε γιατι το φαγε ειναι πιο ακριβο στην ελλαδα απο την γερμανια.
    Βλακας ειναι ο γερμανος αυτος το καλο πραγμα τρωει και το παιρνει και σε ποσοτητες για να ριχνει τις τιμες και στελενει σε εμας ολη την σκαρταδουρα.

Ετσι ειναι αν το φαγε δεν εχει την απαρετητη καταναλωση στην ελλαδα ειναι πιο ακριβο, ετσι ειναι.

Γι αυτο τωρα αρχιστε να αγοραζεται και τα ελληνικα προιοντα απο το νετ και τοσο θα γινονται πιο φθηνα εξω και θα ακριβαινουν εδω. Και μετα φωναξτε για ακριβεια οσο θελετε κανεις δεν θα σας ακουσει.

Νικος
    Καταγράφηκε
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #100 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 17:12:13 »

Φιλε gerolike,

Αν δεν κανω λαθος αυτο δεν εγραψες επι λεξη?

: <<αν παρουμε υποψην οτι το lama v3 ερχετε απο χονγκ κονγκ στα 40 ευρο κ εδω πωλητε το πιο χαμηλο 120 ευρο.καταλαβαινουμε ολοι τα κερδη κ τα εσοδα.>>

Οσο για το καυσιμο οσο λιγοστευουν τα μαγαζια τοσο θα το βρισκεις οχι 30 αλλα και 40 και 50.

Για τον τυπο ομως που αυτος οντος αισχροκερδει η αγορα θα τον πεταξει εξω μονη της να εισαι σιγουρος γιατι οπως και εσυ δεν θα ξανα πας σε αυτον να αγορασεις βενζηνες ετσι δεν θα πανε και οι αλλοι, παρακαλα μονο να μην μηνει μονος του στην αγορα γιατι ετσι γιναιται και κατι τετοια λαμογια επιβοιωνουν συνηθος και να δουμε απο που θα το βρισκουμε μετα.

Φιλικα
    Νικος
    Καταγράφηκε
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #101 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 17:18:09 »

Εγω ειμαι υπερ στα να αγοραζουμε απο Ελλαδα αυτο ειναι το μονο σιγουρο.και τουλαχιστον μεχρι στιγμης αυτο κανω.το θεμα ειναι και οι δικοι μας ομως να μην το ξεφτιλιζουν
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #102 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 17:21:21 »

Παρακολουθώ μέ ενδιαφέρον τό θέμα.
    Αλλα  γιατί πιστεύω, ότι μετά από 150 σελίδες μέ post
    πάλι νόημα δέν θά βγεί................. idiot2 idiot2

Γιατί είμαστε Ελληνες 
    Το συμπέρασμα δεν είναι που γνωρίζουμε μια και από μικροί μαθαίνουμε ότι οι άλλοι έχουν άδικο και ότι είμαστε όλοι ικανοί για πρωθυπουργοί και διευθυντές της Shell αλλά μην κοιτάς που η τύχη μας έκανε κόλπα !
    Καταγράφηκε

Mikado Logo 600 SE - Compass Atom 7HV
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #103 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 17:27:30 »

Σε αυτο που λες γερολυκε συμφωνω απολυτα, ολοι την εχουμε πατησει καποια στιγμη αυτο ομως δεν σημαινει οτι βαζουμε ενα Χ σε ολα τα ελληνικα μαγαζια οπως ειπε καποιος πιο πανω ουτε βιδα απο ελλαδα.

βαζεις στο συγκεκριμενο και δεν ξανα ψωνιζεις, και οπως λεει και μια παροιμια ο κλεφτης και ο ψεφτης τον πρωτο χρονο χαιρωνται.

Τωρα για τουε νεους που ειπες, ε ρε φιλε το ξερεις καλα οτι στο hobby μας και οχι μονο αν δεν πληρωσεις δεν θα μαθεις, αν δεν σπασει το αεροπλανω δεν θα μαθεις να πετας ετσι αν δεν σου πιασουν και τον κολο δεν θα μαθεις να αγοραζεις.

Δεν λεω οτι δεν πρεπει να προφυλαξουμε τους νεους, φυσικα αλλα δεν πιστευω οτι Χ στους ελληνες
    και πηγενετε εξω οτι ειναι και ο σωστος τροπος, ισα ισα που ο νεος θελει τον ελληνα για να τον βοηθεισει κιολας.

Αυτα φιλε μου

Νικος
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #104 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 17:31:47 »

Αυτοί που πρέπει να καταλάβουν, καταλαβαίνουν. Και εάν όχι αυτοί κάποιοι άλλοι που θα τους τα μεταφέρουν. Πολύ καλό δε, θα ήταν να ακούσουμε και την γνώμη των παιδιών που είναι και έμποροι -αερομοντελισμού στο forum. Βέβαια καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα δεν αγγίζονται αλλά τουλάχιστον κάποιοι είναι υπεύθυνοι και πολύ αξιόλογοι πρώτα σαν άνθρωποι και κατά συνέπεια και σαν επαγγελματίες του χώρου...

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Αισχροκέρδεια
    Μεταπήδηση σε: