Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.480 μηνύματα σε 12.376 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 16 Μαΐ 2026, 18:44:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 16 Μαΐ 2026, 18:44:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από jean-zac
    [Σήμερα στις 15:32]

[Χθες στις 18:31]

από AKISSSS
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 09:51:35]

από kon
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 07:21:11]

από ZTRAMP
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 11:57:18]

από vilisdev
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 10:57:58]

από AKISSSS
    [Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 08:59:30]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309480
    Σύνολο θεμάτων: 12376
    Online σήμερα: 80
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 48
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11] 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Gentle Lady - Κατασκευή από κιτ  (Αναγνώστηκε 53006 φορές)
    evan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #150 στις: Κυριακή, 8 Απρ 2012, 13:57:00 »

Ωραίο και φτηνό το monokote του Κινέζου αλλά αν δεν του βάλεις αντηλιακό ξεθωριάζει   laugh

Πάει για αντικατάσταση...

Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #151 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2012, 10:50:49 »

Να λοιπόν που το Gentle Lady αποτελεί την βάση για την είσοδο - εκμάθηση νέων αερομοντελιστών στα (μοτο-) ανεμόπτερα και στους αγώνες.
    Η F5J Juniors σε μια πιο "προηγμένη" χώρα συγκέντρωσε 13 νέους πιλότους που όλοι είχαν φτιάξει το δικό τους μοντέλο, βασισμένο στο Gentle Lady αλλά με επεμβάσεις (μέχρι και 2,15m το άνοιξαν μερικοί...).
    Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες 68-76 του τελευταίου τεύχους του RCSoaringDigest.
    Nα πω μακάρι να δούμε κι εμείς κάποια στιγμή κάτι παρόμοιο στο τόπο "μας";
    Μπα... άσε δεν το λέω!
    Να πω μόνο πως ο συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο άνθρωπος που έχει κερδίσει τους 4 από τους 6 τελευταίους Πανευρωπαϊκούς αγώνες F5J.

ΥΓ1 Τα εισαγωγικά μπαίνουν για ευνόητους λόγους...

* F5Junior's_Competition.jpg (108.88 KB, 1952x1181 - εμφανίστηκε 1141 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Απρ 2012, 11:21:49 από 0 teo » Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #152 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2012, 11:43:06 »

Αγαπητέ Θόδωρε,

πράγματι δεν είναι δύσκολο να συναρμολογηθεί ένα Gentle Lady, και επιπροσθέτως οι ελληνικοί κανονισμοί F5J-GR έχουν και υποκατηγορία με μέγιστο άνοιγμα φτερών τα 235 εκατοστά, που προτείνεται για τοπικούς / περιφερειακούς αγώνες, ώστε να υπάρχει πόρτα εισόδου σε κάτι μεγαλύτερο μετέπειτα.

Γιατί λοιπόν οι νέοι μας δεν μπαίνουν στην διαδικασία συναρμολόγησης ενός τέτοιου μοντέλου;

Η κρίση; Δεν νομίζω. Αν δει κανείς τι ακριβότερα ARF κυκλοφορούν στα χέρια τους.

Ελλειψη ικανοτήτων; Σίγουρα όχι.

Ας ακούσουμε και τις γνώμες όλων των συναδέλφων, κάθε ηλικίας και εμπειρίας.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #153 στις: Τρίτη, 12 Ιουν 2012, 22:43:00 »

Καλησπέρα σας! Αυτό ήταν, έπαθα τρέλα με τα ανεμόπτερα. Μετά από αρκετές αμφιταλαντεύσεις κι επειδή μου αρέσει η κατασκευή και οι οικονομικές λύσεις, πρόσφατα απόκτησα το ίδιο ακριβώς ανεμόπτερο (Gentle Lady) σε κιτ.
    Διάβασα με προσοχή τις οδηγίες συναρμολόγησης και το παρόν thread του evan. Στην αρχή σκεφτόμουν να μην της βάλω κινητήρα. Η αλήθεια είναι ότι τα Hi-Start κανονικού μεγέθους θέλουν και μεγάλους επίπεδους και καθαρούς χλωρους για να τα στήσεις, οι οποίοι στην Αττική είναι ανύπαρκτοι, το αυτό και τα βίντζια. Καθαρόαιμη slope soarer δεν είναι, οπότε η τοποθέτηση κινητήρα είναι μια καλή λύση για να στέλνει κανείς σε μεγάλα ύψη το ανεμοπτεράκι του, με την ελπίδα να μάθει να βρίσκει θερμικά...
    Σκέφτηκα λοιπόν ότι έχω έναν COX 049 και θα μπορούσα να τον κοτσάρω στη μύτη, ή στο power pod που προτείνεται στα σχέδια (της δεκαετίας του '80 ομολογουμένως). Μετά όμως σκέφτηκα και τα ατελείωτα λεπτά για να τον ξεκινήσω, την ανάγκη να κουβαλάω καύσιμα, μπαταρίες για το μπουζί και την έλλειψη ανταλλακτικών και ότι στο κάτω κάτω δεν ζω στα '80s και είπα...άσε.
    Κι έτσι, αποφάσισα να την κάνω ηλεκτρική. Να περάσω λοιπόν κι εγώ στη μισητή για μένα ηλεκτροκίνηση, που γενικά απεχθάνομαι sta αεροπλάνα, αλλά παραδέχομαι την πρακτικότητά της στα ανεμόπτερα.
    Γι' αυτό και απαντώ σε αυτό το thread του evan, του οποίου κάθε βοήθεια σε επιλογές και οι συμβουλές, μιας και κατασκεύασε το ίδιο κιτ, θα είναι ανεκτίμητες. Στην ουσία λοιπόν.
    Α) Καταρχήν σε βασικό επίπεδο, οι οδηγίες προτείνουν σε περιπτώσεις έλλειψης μεγάλου μεταφορικού μέσου, τα ακροπτερύγια να γίνουν αφαιρούμενα. Εvan, είδα ότι τελικά έκανες μετατροπή και χωρίζεις το φτερό στα δύο (παρότι λένε οι οδηγίες ότι δεν το σχεδίασαν έτσι για λόγους κατασκευαστικής απλότητας και αντοχής). Γιατί προτίμησες αυτή τη λύση (είδα ότι χρησιμοποίησες και άλλo wing joiner); Εγώ λέω να ακολουθήσω τις οδηγίες και να κάνω τα ακροπτερύγια προσθαφαιρούμενα. Τί είναι όμως αυτή η ταινία που προτείνει για να τα ενώνεις πριν την πτήση; Και γιατί δεν βάζει σύρματα στα δύο spars αλλά μόνο στον ένα; Πώς εξασφαλίζει ότι το ακροπτερύγιο δεν θα περιστρέφεται (twisting) εν πτήσει;
    Β) Λέω να ακολουθήσω το σχέδιο και στον τρόπο που ενώνεται το φτερό με την άτρακτο, δηλ τις καβίλιες κατά μήκος. Γιατί έκανες κι εκεί μετατροπή; Υπήρχε πρόβλημα στο σχέδιο;
    Γ) Ενίσχυσες την κεντρική δοκό όπως προτείνεται για πτήση σε ισχυρούς ανέμους; Βρίσκεις πως έχει νόημα κάτι τέτοιο για την άνοδο με ηλ. κινητήρα; Στην Ελλάδα συνήθως φυσάει αρκετά και έχω διαβάσει σε φόρουμ του εξωτερικού ότι χτυπάει παλαμάκια εύκολα η Κυρά!
    Δ) Έβαλες ισχυρό μοτέρ. Εάν χρησιμοποιήσω ένα 200W νομίζω θα είμαι εντάξει για το τελικό βάρος που υπολογίζεται (800-850 γρ). Για ήπια άνοδο πάντα. ΕΑΝ θέλω να το κάνω F5J-GR νόμιμο, τί γίνεται όμως; Ο κ. Κωνσταντακάτος ίσω μπορέσει να με βοηθήσει λίγο εδώ. Μπορώ να κατεβάσω τους κανονισμούς από το site της Ε.Ο.ΑΜ;
    Ε) Για να βάλεις το μοτέρ, το ESC και την μπαταρία μετακίνησες τα σέρβο πιό πίσω;
    Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω και δεν αναφέρεται στις οδηγίες;

Συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων Εvan. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά είναι πανέμορφο το ανεμόπτερο που έφτιαξες και με κόλλησες!

Nικόλας
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #154 στις: Τετάρτη, 13 Ιουν 2012, 00:00:49 »

Γεια σου Νικόλα,

Καλησπέρα σας! Αυτό ήταν, έπαθα τρέλα με τα ανεμόπτερα. Μετά από αρκετές αμφιταλαντεύσεις κι επειδή μου αρέσει η κατασκευή και οι οικονομικές λύσεις, πρόσφατα απόκτησα το ίδιο ακριβώς ανεμόπτερο (Gentle Lady) σε κιτ.

Καλώς ήρθες στα ανεμόπτερα. Καλορίζικο, καλή κατασκευή και χαρούμενες πτήσεις

....

Α) Καταρχήν σε βασικό επίπεδο, οι οδηγίες προτείνουν σε περιπτώσεις έλλειψης μεγάλου μεταφορικού μέσου, τα ακροπτερύγια να γίνουν αφαιρούμενα. Εvan, είδα ότι τελικά έκανες μετατροπή και χωρίζεις το φτερό στα δύο (παρότι λένε οι οδηγίες ότι δεν το σχεδίασαν έτσι για λόγους κατασκευαστικής απλότητας και αντοχής). Γιατί προτίμησες αυτή τη λύση (είδα ότι χρησιμοποίησες και άλλo wing joiner); Εγώ λέω να ακολουθήσω τις οδηγίες και να κάνω τα ακροπτερύγια προσθαφαιρούμενα. Τί είναι όμως αυτή η ταινία που προτείνει για να τα ενώνεις πριν την πτήση; Και γιατί δεν βάζει σύρματα στα δύο spars αλλά μόνο στον ένα; Πώς εξασφαλίζει ότι το ακροπτερύγιο δεν θα περιστρέφεται (twisting) εν πτήσει;

Όπως γράφω και παραπάνω τα ηλεκτρικά δεν έχουν τα σοβαρά προβλήματα αντοχής που έχουν όσα απογειώνονται με βίντσι ή Hi-start.

Προτίμησα λοιπόν να έχω μία ένωση και όχι δύο για λόγους απλότητας στην κατασκευή και στο μοντάρισμα.

Φυσικά, αν προτιμάς, μπορείς να βάλεις δύο joiner στα ακροπτερύγια. Το σχέδιο δεν προτείνει δεύτερο σύρμα για ευθυγράμμιση.
    Εσύ μπορείς να βάλεις. Είτε βάλεις είτε όχι, το σελοτέιπ πριν την πτήση είναι υποχρεωτικό για να στερεώνεις τα ακροπτερύγια και να μη φύγουν στο αέρα.

Β) Λέω να ακολουθήσω το σχέδιο και στον τρόπο που ενώνεται το φτερό με την άτρακτο, δηλ τις καβίλιες κατά μήκος. Γιατί έκανες κι εκεί μετατροπή; Υπήρχε πρόβλημα στο σχέδιο;

Επειδή είχα την κεντρική ένωση δεν μπορούσα να περάσω λάστιχα ακριβώς από το κέντρο. Έτσι προτίμησα την κλασική στήριξη με τις καβίλιες

Γ) Ενίσχυσες την κεντρική δοκό όπως προτείνεται για πτήση σε ισχυρούς ανέμους; Βρίσκεις πως έχει νόημα κάτι τέτοιο για την άνοδο με ηλ. κινητήρα; Στην Ελλάδα συνήθως φυσάει αρκετά και έχω διαβάσει σε φόρουμ του εξωτερικού ότι χτυπάει παλαμάκια εύκολα η Κυρά!

Ενισχύθηκε κάπως με τα υλικά του κεντρικού joiner. Τίποτα περισσότερο και δεν έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία. (πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια)

Δ) Έβαλες ισχυρό μοτέρ. Εάν χρησιμοποιήσω ένα 200W νομίζω θα είμαι εντάξει για το τελικό βάρος που υπολογίζεται (800-850 γρ). Για ήπια άνοδο πάντα. ΕΑΝ θέλω να το κάνω F5J-GR νόμιμο, τί γίνεται όμως; Ο κ. Κωνσταντακάτος ίσω μπορέσει να με βοηθήσει λίγο εδώ. Μπορώ να κατεβάσω τους κανονισμούς από το site της Ε.Ο.ΑΜ;

Δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Με 200W περίπου ανεβαίνει σχεδόν οριακά για την F5J. Έχω μετρήσει 7 - 7,5 m/sec
    (που τη θυμήθηκες την ΕΟΑΜ  laugh Τώρα είναι ΕΛΑΟ

Ε) Για να βάλεις το μοτέρ, το ESC και την μπαταρία μετακίνησες τα σέρβο πιό πίσω;
    Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω και δεν αναφέρεται στις οδηγίες;

Τα σέρβο είναι κάτω από το φτερό κοντά στο χείλος προσβολής. Μπορείς να τα πας και πιο πίσω γιατί εγώ χρειάστηκα βάρος στην ουρά για να ζυγίσω.

Συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων Εvan. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά είναι πανέμορφο το ανεμόπτερο που έφτιαξες και με κόλλησες

Κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να απάντησα. Ότι άλλο χρειαστείς στη διάθεσή σου. (και από κοντά αν θέλεις)

Καλή συνέχεια
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 13 Ιουν 2012, 00:13:48 από evan » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #155 στις: Τετάρτη, 13 Ιουν 2012, 08:07:58 »

Καλημέρα Νικόλα,

Το Gentle Lady, ως σκάφος είναι νόμιμο στην F5J.

Η μόνη πρόσθετη προδιαγραφή που χρειάζεται να τηρήσεις είναι η μπαταρία Lipo να έχει έως τρία στοιχεία.

Και το αεροπλάνο έχει πολύ καλές πτητικές ικανότητες. Στην Θεσσαλονίκη πήρε τρίτη νίκη.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    alex r/c
    Aeromodeller Full Member

with uP PIC they fly better!

« Απάντηση #156 στις: Τετάρτη, 13 Ιουν 2012, 11:34:39 »

Φιλε Evan Καταπληκτική παρουσίαδη!!!

Μεθοδικός με φωτογραφίες και μάλιστα να απαντάς σε κάθε απορία...

Είσαι σωστος!

Καταγράφηκε
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #157 στις: Τετάρτη, 13 Ιουν 2012, 19:16:30 »

Καλησπέρα και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
    Το setup που αποφασίστηκε λοιπόν είναι:
    Μπαταρία 3S 1500mAh, 25C
    Μοτέρ 950kV, 150W
    Προπέλα 10"Χ ... (θα αποφασιστεί μετά από πρακτικές δοκιμές και μετρήσεις)
    ESC 30A (με BEC)

Mε αυτά θα δουλέψω. Stay tuned, θα έχω απορίες λογικά στην κατασκευή...
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    bo11e
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #158 στις: Τετάρτη, 20 Μαρ 2013, 15:09:51 »

Καλησπέρα και καλωσήρθα στην κοινότητα των αερομοντελιστών!

Ξανανοίγω το topic γιατί κατασκευάζω ένα gentle lady και έχω μια απορία σχετικά με την ένωση των εσωτερικών κομματιών του φτερού με τα εξωτερικά: Στο σχέδιο, εκτός από τη δίεδρο γωνία, υπάρχει και μια κλίση προς τα πίσω του εξωτερικού κομματιού σε σχέση με το εσωτερικό. Όμως, τα κομμάτια από κοντρα πλακέ που δίνονται για την ένωση των πηχακίων (!) είναι επίπεδα. Πρέπει να λυγίσω αυτά τα κομμάτια ώστε το φτερό να πάρει την κλίση που φαίνεται στο σχέδιο;

Ευχαριστώ!
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #159 στις: Τετάρτη, 20 Μαρ 2013, 17:30:39 »

Καλησπέρα και καλωσήρθα στην κοινότητα των αερομοντελιστών!
    ...

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο aeromodelling.gr!

...
    Ξανανοίγω το topic γιατί κατασκευάζω ένα gentle lady και έχω μια απορία σχετικά με την ένωση των εσωτερικών κομματιών του φτερού με τα εξωτερικά: Στο σχέδιο, εκτός από τη δίεδρο γωνία, υπάρχει και μια κλίση προς τα πίσω του εξωτερικού κομματιού σε σχέση με το εσωτερικό. Όμως, τα κομμάτια από κοντρα πλακέ που δίνονται για την ένωση των πηχακίων (!) είναι επίπεδα. Πρέπει να λυγίσω αυτά τα κομμάτια ώστε το φτερό να πάρει την κλίση που φαίνεται στο σχέδιο;

Ακριβώς. Τα κόντρα πλακέ της διέδρου πρέπει να λυγίσουν ελαφρά ώστε το χείλος εκφυγής να βρίσκεται σε ευθεία και το χείλος προσβολής να έχει κλίση προς τα πίσω.

Υποθέτω ότι θα κολλήσεις τα εξωτερικά τμήματα του φτερού. Θα φτιάξεις το φτερό μονοκόμματο ή θα χωρίζει στα δύο;

Καλή συνέχεια.

* ld.JPG (20.23 KB, 640x302 - εμφανίστηκε 605 φορές.)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #160 στις: Τετάρτη, 20 Μαρ 2013, 19:14:33 »

Η απάντηση που σου έδωσε ο evan είναι 100% σωστή, ακολουθεί το σχέδιο.

Ομως μπορείς να παχύνεις λίγο τις άκρες των δοκών, με λίγη μπάλσα, και να τις λιμάρεις έτσι ώστε να πατήσουν τα κόντρα πλακέ λοξά μεν, αλλα χωρίς να λυγίσουν.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    bo11e
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #161 στις: Τετάρτη, 20 Μαρ 2013, 22:28:46 »

Ευχαριστώ evan και Γιάννη, πολύ χρήσιμες οι απαντήσεις σας. Το φτερό θα το κάνω μονοκόμματο για λόγους απλότητας, μιας και είναι το πρώτο μου κιτ.
    Καταγράφηκε
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #162 στις: Τετάρτη, 20 Μαρ 2013, 23:10:25 »

Ευχαριστώ evan και Γιάννη, πολύ χρήσιμες οι απαντήσεις σας. Το φτερό θα το κάνω μονοκόμματο για λόγους απλότητας, μιας και είναι το πρώτο μου κιτ.

Καλή δουλειά εύχομαι! Το έχω φτιάξει κι εγώ και είναι υπέροχο ανεμόπτερο (και στην κατασκευή και στην πτήση).
    Θα το κάνεις ηλεκτροκίνητο;
    Καταγράφηκε

bo11e
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #163 στις: Τετάρτη, 20 Μαρ 2013, 23:58:54 »

Ναί ηλεκτροκίνητο. Θα σας ζητήσω συμβουλές σχετικά με τα ηλεκτρονικά, όταν έρθει η ώρα τους  Wink
    Καταγράφηκε
    bo11e
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #164 στις: Τετάρτη, 3 Απρ 2013, 13:36:54 »

Καλησπέρα,

Έφτασε η ώρα του μοτέρ. Τι μοτέρ να αγοράσω; Επίσης πρέπει να μπει μέσα ή έξω από την άτρακτο; Έχω ήδη κολλήσει τον πρώτο νομέα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια,

Σιμος
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11] 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Gentle Lady - Κατασκευή από κιτ
    Μεταπήδηση σε: