Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.402 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 20:41:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 20:41:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 15:40]

από kon
    [Σήμερα στις 13:59]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 12:43]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 11:39]

[Χθες στις 19:19]

από CMarkop
    [Χθες στις 17:04]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309402
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 653
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 408
    Συνολικά: 410
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Hitec Optic και παρεμβολές  (Αναγνώστηκε 4039 φορές)
    sv1aaw
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 28 Απρ 2007, 19:23:01 »

Παιδια καλησπερα,
    σήμερα είναι η δεύτερη φορά που έφαγα το Jupiter της ARC απο κακή επικοινωνία τηλ/σης και δέκτη. Το Flight pack απαρτιζόταν απο μια Hitec Optic  και ένα Jeti
    δέκτη 7κάναλο. Για δευτερη φορά το μοντέλλο έμεινε ακυβέρνητο και μάλιστα αυτή τη φορά τα χρειάστικα γιατί πήγαινε προς τον δρόμο. Ευτυχώς εδώ στην Ξάνθη το αεροδρόμια είναι αρκετά μεγάλο και το γύρισε ο αέρας  πάλι προς τα πίσω οπόταν και στολάρισε και έπεσε. Αδρεναλίνη φουλ
    Τι να πώ έχω τρεις αποτυχίες με την τηλ/νση ένα crash  με ένα Chesna και δύο φορές το Jupiter. Στο Chesna είπα οτι ήταν ο δέκτης της GWS αλλα δυο φορές το Jupiter με τον Jeti ον δέκτη ήταν πολλές. Καμία ιδεά για να δοκιμή της Τηλ/νσης ...  idiot2
    Οχι τίποτα άλλο μην πάμε και φυλακή για τo Hobby. Και στο κάτω κάτω της γραφής είναι αμαρτία να σπας τα αεροπλάννα για τέτοιες αιτίες.
    Για πέστε μου παιδια καμια δοκιμή μην τυχόν και έχει κατι το module,,,, ειδάλως οι δέκτες και τα κρύσταλλα  που μας πουλάνε είναι για κλάματα.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 28 Απρ 2007, 19:42:52 »

Η πτώση συμβαίνει στην αρχή της πτήσης, ή προς το τέλος;

Μήπως όταν εκφορτίζονται οι μπαταρίες, δεν έχουν αρκετή ενέργεια για τα σέρβο;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 28 Απρ 2007, 19:55:05 »

Eγώ την Optic τη χρησιμοποιώ ένα χρόνο.  Τη χρησιμοποιώ με ένα HiTech δέκτη που ήταν στο κουτί της και με ένα jeti 7κάναλο.  Τον Jeti όμως τον έχω φορεμένο σε ένα easy star όπου και παρεμβολές να έχει ούτε που θα το καταλάβω.  Που και που ακούω το μοτέρ να κόβει και να ξαναρχίζει αλλά μπορεί και να είναι το speed control.  Τον HiTech τον φοράει το τρίτο πλέον αεροπλάνο μου και δεν έχει κανένα πρόβλημα!  Γιατί δεν τη χρησιμοποιείς με το δικό της δέκτη σε dual convertion εκπομπή και λήψη.  Ακούγεται ασφαλέστερο!!!
    Καταγράφηκε

... το πάθαμε κι' αυτό ...
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 28 Απρ 2007, 20:17:23 »

Γιατί δεν τη χρησιμοποιείς με το δικό της δέκτη σε dual convertion εκπομπή και λήψη.  Ακούγεται ασφαλέστερο!!!

Δεν υπάρχει dual convertion εκπομπή. Το DC ή DS (στα Γερμανικά) αφορά μόνο τον δέκτη. Ο λόγος που επιλέγουμε DC είναι για να μην έχουμε παρεμβολές από τα μοντελιστικά συστήματα που εκπέμπουν με διαχωρισμό + -  455 KHz ή + - 910 KHz.

Ας με διορθώσουν οι ηλεκτρονικοί της παρέας αν έχω κάνει λάθος.

Ομως πράγματι, το σωστό με τις Hitec είναι να συνεργάζονται με τους δικούς τους δέκτες, και οι δέκτες με τους δικούς τους πομπούς.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 28 Απρ 2007, 20:25:13 »

o gws  και οι 2  jeti     μου εχουν βγαλει το λαδι ......
    αν και ειναι θεωρητικα και οι δυο δεκτες  full range και μαλιστα ο Gws   8καναλος ,
    δεν τους δοκιμασα ουτε μια φορα σε θερμικο αεροπλανο..........διοτι ειχα αποκτησει αποψη απο τα ηλεκτρικα , που ακομη και απο αυτα τους ειχα αποσυρει......
    Θα ρωτουσα ομως και θα με ενδιαφερε , ( αν και φωτο θα ηταν καλυτερα) απο που  περνουσες και που εβγαζες την κεραια σου, οπως επισης και ΤΙ  μαρκα πακ φορουσες , ποτε ειχες φορτισει , και ποσο ρευμα ειχε παρει , και γενικα την συμπεριφορα της μπαταριας σου, οσο και οτι θυμασαι .Επισης αν καποιο σερβο ζοριζε ή ακουγοταν οταν ηταν ανοικτος ο δεκτης και δεν εδινες κινησεις στα στικ σου .
    Επισης , ποσες πτησεις ειχες κανει πριν την πτωση , την ημερα που επεσε το αεροπλανο .
    ( σημειωνω οτι την προηγουμενη Κυριακη , επεσε ενα αεροπλανο στο μοντελοδρομιο που ημουν απο χαμηλη ταση μπαταριας δεκτου. Ο ιδιοκτητης , ειχε λεει φοτισει το πακ , λιγες ....( ΛΙΓΕΣ ) .....μερες πριν.....!!!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 28 Απρ 2007, 20:34:56 από Giorgos_H » Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 29 Απρ 2007, 09:47:10 »

Καλημέρα σε ολους!!! Thumbs up

Εγω να ρωτήσω φίλε sv1aaw  στο εδαφος εχεις κάνει καθολου τεστ εμβελειας στα 40 με 50 βηματα λιγο ανοιχτα, ετσι ωστε να αξιολογήσεις το σύστημα, φυσικα με κατεβασμένη κεραια του πομπου?

ΠΙστευω οτι θα σου εδειχνε κατι αν ειχες προβλημα συμβατοτητας 100% ας πουμε.

Επισης πες μας αν χρησιμοποιης μεγαλα καλωδια σερβο, εννοω μεγαλες αποστασεισ καλωδιων του σερβο, ή αν χρησιμοποιης Υκαλωδιο πουθενα πχ. δυο σερβο στα αιλερον.

Φιλικα
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    sv1aaw
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 30 Απρ 2007, 19:58:00 »

Η πτώση συμβαίνει στην αρχή της πτήσης, ή προς το τέλος;

Μήπως όταν εκφορτίζονται οι μπαταρίες, δεν έχουν αρκετή ενέργεια για τα σέρβο;
    Το pack τροφοδοσίας είναι 6V και έχω σε όλα τα θερμικά μοντέλλα βολτόμετρο, δεν το είδα το led  να παίζει καθόλου.
    Το αερομοντέλο έχει πετάξει αρκετές φορές επιτυχώς, αλλά τώρα τις τελευταίες 3 φορές είχα τα προβλήματα και τις τρείς πτώσεις που στην τελευταία
    το χάρηκα που έπεσε (Δόξα τον Θεό).
    Είχα και ένα Mustang P51 ηλεκτρικό μαζί και φυσικά πρίν το σηκώσω είπα να κάνω το τεστ που αναφέρει ο coolvag - Βαγγέλης, δηλαδή 40 - 50 μέτρα με κλειστή
    την κεραία, άστα να πάνε στα 20 μέτρα πήρε η έλικα απο μόνη της, αλλά την έκοψε ο speed controller  και δεν έφυγε το μοντέλο.
    "Που και που ακούω το μοτέρ να κόβει και να ξαναρχίζει" αυτό ήταν το πρώτο στάδιο που ξεκίνησε το κακό στο Chesna μέχρι που έχασε την επικοινωνία τελείως.
    Και βέβαια ο Jeti ο δέκτης για το θερμικό δεν ήταν για indoor πτήσεις σύμφωνα με τον προμηθευτή. Το θέμα είναι να μην τύχει σε κανένα τέτοια περίπτωση
    γιατί είναι πολύ άσχημη εμπειρία, που εγώ την είχα για πρώτη φορά...
    O δέκτης της Hitec είναι σε άλλο μοντέλο δυστυχώς. Μου έστειλαν ένα δέκτη Hitec αλλα είναι στους 72 MHz ν τον θέλει κάποιος.
    Και φίλε Βαγγέλη η πλάκα είναι που η επικοιννωνία διακόπηκε στα 15-20 μέτρα μόνο και τώρα πες μου εμένα πως να δοκιμάσω το Belt-CP Huh? idiot2
    Καταγράφηκε
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2007, 18:19:27 »

Φιλε μου SV1AAW δεν μπορω να καταλαβω τι σου συμβαινη με το συστημα σου αλλα
    ποιος πατριωτης εισαι και δεν ερχεσαι στο μαγαζι να σε βοηθησω.Δεν ειναι σιγουρο παντα φιλοι μου οτι σε μια πτωση φταιει παντα ο δεκτης η οι μπαταριες η τα σερβο
    η τα κρυσταλλα υπαρχη και ο πομπος αυτον δεν τον λαμβανεται υποψιν γιατι η εμπειρια μου εχει δει πολλα.Οσο για το αεροδρομιο της Ξανθης εχει και εξωτερικες παρεμβολες απο τα συστηματα ελεχγου στα διπλανα εργοστασια σκυροδερματος
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    PRINTEZHS IOSHF
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2007, 21:03:40 »

MOLIS GYRISA APO PTHSH SOOS DIOTH EFAGA PAREMBOLH BARBATI MALON APO VHF PLOIOU H SKAFOUS MIAS KI PETAGA KONTA STHN THALASA H TOU AERODROMIOU MIAS KAI HMOUN MIA ANASA KAI APO AUTO. PROFANOS ME ESOSE O SYNTHESAIZED DEKTHS. EKEI POU PETAXA XAFNIKA TO HELI KOUNIOTAN SAN XEKOURDISTO PERA DOTHE KAI DEN AKOUGE TO GAZI KAI TO TIMONI GIA KLASMATA DEUTEROLEPTOU KAI META EPANHLTHAN OI XEIRISMOITOU PLHROS. TO EFERA KONTA SE HOVER TO TSEKARA SE PTHSH KONTAMOU OLA KALA . PISTEUO OTI H KALH THLEKATEUTINSH PCM9X2 KAI O DEKTHS SYNTHESAIZED EKANAN THN DOULIATOUS OTAN XREIASTIKE ME TO PARAPANO .  TA PANTA APO HELI MEXRI THLEKATEUTINSH HTAN PLHROS FORTISMENA APO EXTES TO BRADY.
    Καταγράφηκε
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2007, 22:51:39 »

Δεν νομιζω οτι αξιζει να διακινδυνευει καποιος , ειδικα οταν πεταει στο αεροδρομιο Ξανθης διπλα στην παλια εθνικη οδο ,βαζοντας δεκτη διαφορετικης εταιρειας απο τον πομπο.Δεν ειμαι ηλεκτρονικος και δεν γνωριζω λεπτομεριες αλλα ειναι πιο ασφαλες.Πεταω με μια hitec 2 χρονια και εχω δοκιμασει 2-3 αλλους δεκτες ,παντα ειχα μικροπαρεμβολες,με τον εναν δε , επιανε οποτε ηθελε.Ουδεποτε ειχα παρεμβολη με τους δικους τις δεκτες
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 8 Μαΐ 2007, 11:50:24 »

Φίλε sv1aaw  καλημέρα,

Με αυτο το σύστημα που τα παίζει στα 20 μετρα με κλειστή κεραια, ουτε να διανοηθεις να το βάλεις στο ελικόπτερο, τουλαχιστον το αεροπλανο κινείται τρεχει συνεχωσ και καπου μπορείς να το σωσεις που λεει ο λογος, το ελικοπτερο που ειναι πιο "στατικο" το εχασεσ με την μια, σου μιλάω εκ πείρας!!!!!! laugh.

Δες τωρα απο που ειναι το προβλημα ειναι συμβατοτητα δεκτη?, τσεκαρε κρυσταλλο, τσεκαρε κεραια ανοιξε το κουτακι του δεκτη και δες το καλωδιο κεραιας μηπωσ ειναι τιποτα κομμενο, στο τέλος αλλαξε δεκτη, καλυτερα .

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Hitec Optic και παρεμβολές
    Μεταπήδηση σε: