Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 19:24:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 19:24:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 52
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για την αρxική επιλογή  (Αναγνώστηκε 2961 φορές)
    krikispou
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 19:25:20 »

Καλησπέρα σας,

Ακόμα δεν μπορώ να θεωρηθώ καινούργιος στον χώρο μιας και δεν έχω στην κατοχή μου κάποιο ελικόπτερο, αλλά μπορώ να θεωρηθώ καινούργιος στην ιδέα του αερομοντελισμού. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου ποστ.

Να σας πω ότι χαίρομαι  που υπάρχουν ελληνικά forum για μια σχετικά “μικρή ” κοινότητα στην ελλάδα !  Καλός σας βρήκα.

Η ιδέα να ασχοληθώ με τον αερομοντελισμό μου προκάλεσε ενδιαφέρων και άμεσα άρχισα να ψάχνω τα βασικά όπως κάθε άλλος αρχάριος, μπορώ να πω ότι μετά από μελέτη αρκετών ποστ μπερδεύτηκα περισσότερο.

Για τον  διχασμό  που μου προκλήθηκε θα προσπαθήσω να σας τον αναλύσω παρακάτω.

Γνωρίζω ότι μιας και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τα ελικόπτερα θα ήταν φρόνιμο να ξεκινήσω από τα πολύ βασικά, δλδ αγοράζοντας κάποιο μικρό ελικόπτερο διπλού στροφείου για να εξοικειωθώ με τις βασικές κινήσεις όσων αφορά την πτήση κάτι το οποίο θεωρώ σωστό, αλλά η επόμενη μου σκέψη ήταν ότι σε πάρα πολύ μικρό διάστημα ( ίσως 10-20 μέρες) θα είμαι σε θέση να πω ότι έχω μάθει τις βασικές αρχές και να φέρω εις πέρας τις “αποστολές” που θα έχω θέσει ο ίδιος (τα βασικά μαθήματα και κάποια επιπλέων όσον αφορά τις δεξιοτεχνίες).
    Οπότε σκεπτόμενος αυτά διστάζω να αγοράσω το lama v4 και κοίταγα να αποφύγω αυτό το βήμα, επενδύοντάς αυτά  τα χρήματα σε ένα ελικόπτερο μονού στροφείου , μιας και έχουν μεγάλη διαφορά στο πως πετάνε, από ότι κατάλαβα δλδ.

Βέβαια διαπίστωσα ότι για να πάρω κάποιο μέτριο προς σχετικά καλό θα πρέπει να υπολογίσω ένα κόστος περίπου 300-400 ευρώ μαζί με κάποια τ/κ, κάτι που δεν μου φάνηκε ακριβό για ελικόπτερο αλλά με κάνει να διστάζω από την άποψη ότι μελλοντικά και εφόσον με τραβήξει θα χρειαστεί να δαπανήσω και άλλα χρήματα γύρο στα 700 ευρώ για να πεις ότι θα πάρω μια αξιόλογη τ/κ και ένα μέτριο ε/π. Και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που διστάζω να αποφασίσω τι τελικά να κάνω.

Τώρα όσων αφορά την Τ/Κ έχω κατασταλάξει στην Futaba 8fg αφού και με το update προσφέρει περισσότερα κανάλια σε καλύτερη τιμή, αυτό μου φαίνετε περίεργο και θα ήθελα  την άποψη σας πάνω σε αυτό.
    Όσων αφορά το θέμα simulator δοκίμασα τον phoenix αλλά με κανονικό χειριστήριο (τύπου ps3) αλλά όπως κατάλαβα “χάνει” και εκεί είναι που αναζήτησα μια τ/κ που να την έχω και μελλοντικά, με αποτέλεσμα να μπω πάλι σε σκέψεις αφού το να αγοράσω μία Τ/Κ με τόσα λεφτά για να παίζω στο pc μου φάνηκε “κάπως”.

Γενικός δεν έχω κατασταλάξει και καταλαβαίνω ότι ίσως βιάζομαι να προχωρήσω γιαυτό το λόγο ήθελα την βοήθεια σας μιας και όλοι έχετε περάσει από αυτά τα βήματα και ενδεχομένως  τους ίδιους προβληματισμούς.

Να επιλέξω μία καλή Τ/Κ γύρω στα 300 ευρώ και να παίζω στο pc για αρχή, ώστε να μην χαλάσω λεφτά για το lamav4?(γιατί να μην δώσω τα 100 ευρώ κατευθείαν στο επόμενο Ε/Π?)

Να αγοράσω ένα σχετικά φτηνό Ε/Π και μια καλή Τ/Κ για την διάρκεια τις εκπαίδευσης μου (υπολογίζοντας ότι θα το κρατήσω τουλάχιστον ένα χρόνο)?

Να αγοράσω ένα σχετικά φθηνό  Ε/Π RTF μονού στροφείου?

Η να πάω στα βαθιά με ένα κόστος στα 700 ευρώ τουλάχιστον?(φοβούμενος να το πετάξω μέχρι να μάθω καλά στον simulator)

Ο γνώμονας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα περιττά έξοδα  (κατά την αρχική αγορά αλλά και στο στάδιο που θα έρθει έτσι και αλλιώς που δεν είναι άλλο από το “σπάσιμο”), αλλά και η ευχαρίστηση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε αυτό το τεράστιο ποστ και είμαι ευγνώμων για την κάθε απάντηση που μπορεί να θέλετε να μου δώσετε!

Με εκτίμηση.
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 19:28:55 »

Καλωςήρθες...!

Αν είσαι τελείως αρχάριος τοτε τα βήματα ειναι πολυ συγκεκριμένα..!

Εξομιεωτης...
    Λαμα...
    μικρο ηλεκτρικο μεχρι 500αρι
    Και μετα ότι θες..!

Σαν τηλ η 8fg  ειναι οτι καλυτερο για τα χρήματα και αφου την παρεις δεν προκειται να την ξανα αλλαξεις:)
    Καταγράφηκε
    krikispou
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 19:45:50 »

Σε ευχαριστώ για την  άμεση απάντηση !
    Από την πείρα σου πιστεύεις δλδ ότι πρέπει να περάσω το στάδιο του lama έστω και για αυτές τις λίγες μέρες που υπολογίζω? Ή μήπως  κάνω λάθος στο χρονικό διάστημα που θα πετάω το lama?
    H αλήθεια είναι ότι είμαι και ανυπόμονος, γιαυτό προσπαθώ να πάρω μία άποψη όχι μολυσμένη από τα πάθη μου
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 19:53:49 »

Σε ευχαριστώ για την  άμεση απάντηση !
    Από την πείρα σου πιστεύεις δλδ ότι πρέπει να περάσω το στάδιο του lama έστω και για αυτές τις λίγες μέρες που υπολογίζω? Ή μήπως  κάνω λάθος στο χρονικό διάστημα που θα πετάω το lama?
    H αλήθεια είναι ότι είμαι και ανυπόμονος, γιαυτό προσπαθώ να πάρω μία άποψη όχι μολυσμένη από τα πάθη μου

Κοίταξε αν παρεις εξομοιωτή και μια τηλεκατ  και δεις οτι μπορεις άνετα να χειριστείς ενα μοντέλο τότε προχωρα σε ενα μικρο ηλεκτρικό..!...
    Εξαρτάται απο τον άνθρωπο κάποιοι χωρις λαμα δεν θα προχωρήσουν καθόλου κάποιοι πάλι θα το πετάξουν 2 φορές και μετά στο ράφι..! αλλα να ξερεις δν παει χαμένο καποιος θα το χρειαστεί καποιον θα βάλεις μέσα..!..!
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 19:59:13 »

Εγω σου πρωτεινω να παρεις μια τηλ/νση spectrum/JR .
    Παιρνεις τον εξoμειωτη Phoenix.(o kαλυτερος για ελικοπτερα).
    Ταυτοχρονα μετα απο λιγο καιρο μπορεις να παρεις το msr e-flite, ειναι  μονου στροφειου, καλο για αρχαριο
    αλλα και αθραυστο στις πτωσεις.(θα μαθεις στην πραγματικοτητα την πτηση του ελικοπτερου).
    Και αργοτερα ενα T-rex 500. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 20:02:06 »

εγω παλι θα σου προτεινα να παρεις ειτε το καινουργιο blade msr -x ειτε το mcp-x με μια φθηνη τκ που μετα την κρατας μονο για sim (spektrum dx4) οποτε με κοστος περιπου 160-200 ευρο τοπ εισαι στον αερα και παιζεις και σε sim.Αν σου αρεσει μετα κοιταζεις και μια καλυτερη Τ.Κ και ενα μεγαλυτερο ελικοπτερο.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    krikispou
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 21:26:51 »

Μου φένετε λίγο μικρό το  mcp, αν και μου αρέσει που είναι μονού στροφείου , σε ποιό μεγάλο είδα στο νετ το blade sr και πάνω κάτω στη ίδια τιμή. είναι το ενδιάμεσο βήμα από lama και σε κάποιο καλό ?
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
    Καταγράφηκε

pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 21:41:20 »

χειμωνας ειναι , τα μικρα που σου ειπαμε πετανε ανετα και μεσα στο σπιτι . Το msr ειναι σταθερου βηματος (ποιο σταθερο αλλα δεν κανει τρελα ακροβατικα) και ΠΟΛΥ ανθεκτικο , το  mcpx και το  sr ειναι κολεκτιβ που σημαινει πως κανουν πρακτικα τα παντα αλλα δεν ειναι απολυτως σταθερα , και ειναι ποιο επιρεπη στις ζημιες, με το mcpx να αντεχει αρκετες τουμπες , ενω το sr δεν αντεχει τουμπες. Απο τα παραπανω σαν αρχαριος μονο το msr κανει για μεσα στο σπιτι ειδικα απο αρχαριο. Αν πας προς το msr παντως περιμενε κανα μηνα για να παρεις το καινουργιο που δεν εχει και φλαϊμπαρ.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

Η πρωτη μου αγαπη , και παντοτινη

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 21:45:02 »

Φιλε krikispou .....  
    Θελωντας παντα να σε βοηθησω , οσο μπορω , σου προτεινω οτι και ο Παυλος ......

Καλωςήρθες...!

Αν είσαι τελείως αρχάριος τοτε τα βήματα ειναι πολυ συγκεκριμένα..!

Εξομιεωτης...
    Λαμα...
    μικρο ηλεκτρικο μεχρι 500αρι
    Και μετα ότι θες..!

Σαν τηλ η 8fg  ειναι οτι καλυτερο για τα χρήματα και αφου την παρεις δεν προκειται να την ξανα αλλαξεις:)

Ξεκινωντας παντα απο εξομειωτη ( το θεωρω το πιο βασικο ) .   Thumbs up
    Βρισκεις καποιον καλο ( Phoenix , Realflight κλπ. ) , και να εισαι σιγουρος οτι θα τον εχεις για παντα .
    Θα σε βοηθησει στα πρωτα αλλα και σε ολα τα βηματα σου στα ελικοπτερα .
    Αρα απαραιτητος ....   Thumbs up
    Αφου λοιπον ασχοληθεις με αυτο και καταλαβεις τι μπορεις να κανεις και σε ποσο καιρο , συνεχιζεις με τις επομενες επιλογες .
    Και βεβαια , αναλογως την προσπαθεια σου και τα αποτελεσματα στον εξομειωτη , αν θες , προσπερνας και καποιες επιλογες ...
    Αν δηλαδη δεις οτι   '' το΄χεις ''  , τοτε προσπερασε το Lama και πηγαινε σε 450 - 500 ελικοπτερο .....
    Και βλεπεις ....

Και το βασικοτερο......
    Δες αν κοντα σου υπαρχει καποιος που μπορει να σε βοηθησει στα πρωτα σου βηματα ....  
    Το δευτερο πολυ σημαντικο για μενα .....   Thumbs up

Αυτα εχω να σου πω προς το παρον ...
    Σου ευχομαι καλη αρχη και καλη επιτυχια στις επιλογες σου....  

Φιλικα ...
    Ηλιας .
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

SAB IL GOBLIN RAW 700 - SAB GOBLIN RAW 420 DD - SAB GOBLIN RAW 500 -MINI TITAN E325 SE  - T REX 500 ESP
    OUTRAGE VELOCITY 50 - HIROBO SDX 50 NITRO
    T REX 700 NITRO  - AURORA AVANT NITRO - LOGO 600 3D - TREX 250 - TREX 450 PRO
    nikopol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 23:26:19 »

να πω και εγω τι γνωμη μου σαν αρχαριος που περασα αυτη τη φαση και τη περασα ασχημα με κινδυνο να τα παρατησω,

παντα ομως οπως ειπαν και  πιο πανω τα παιδια ειναι στον ανθρωπο αλλος τα παιρνει αμεσως "το χει" αλλος θελει το χρονο του και το τροπο του
    εγω ειμαι απο τους δευτερους

εγω ξεκινησα πριν ενα χρονο σκεπτομενος σαν και σενα περιπου και κατεληξα να παρω ενα διπλου στροφιου μεσαιου μεγεθους
    λεγοντας μου οτι ειναι πανευκολο πεταει μονο του, .
    αποτελεσμα πληρη απογοητευση  , δευτερη επιλογη πηρα ενα 30αρι μονου στροφειου collective pitch RTF με στοκ τ/κ , δευτερη απογοητευση εκει τα παρατησα για 5 μηνες

με εσωσε επειδη κατα τυχη επεσε στα χερια μου το MCX της eflight το μοναδικο μικρο ελικοπτερο αθραυστο πραγματικα,  καταλληλο για αρχαριο που δεν εχει ξαναπεταξει τιποτα

το συμπερασμα μου ειναι οτι ο εγκεφαλος θελει ενα χρονο προσαρμογης στα νεα δεδομενα να συγχρονισει ματι χερι και να εγγραψει νεες πληροφοριες
    αυτο δεν γινεται με κατι απροβλεπτο που κινειται περα δοθε πιο γρηγορα απο οτι αντιλαμβανεται.

ο εξομοιωτης ειναι εργαλειο αλλα με τιποτα δεν αντικαθιστα την αισθηση κα το φοβο της πραγματικης πτησης 3 διαστασεων κατι που ο αρχαριος χρειαζεται, ειναι σα να μαθαινεις ποδηλατο σε κομπιουτερ ! η κολυμπι σε εξομοιωτη!!

η προταση μου εμενα - αν εχουμε τον ιδιο βαθμο μαθησης- ειναι 2 επιλογες

1η επιλογη

πολυ μικρο ελικοπτερο διπλου στροφιου συγκεκριμενα E-flight MCX BNF, τηλεκατευθυνση Spectrum DX6i και εξομοιωτης phoenix (προεραιτικο τωρα στην αρχη ) εξαρταται απο τα οικονομικα ,
    το καλο με αυτη την επιλογη ειναι
     οτι τιποτα δεν παει χαμενο ,
    το κοστος δεν φευγει στο θεο στη περιπτωση που δεν προχωρησει το θεμα
    και αν ολα πανε καλα
    προχωρας χωρις να κανεις περιττα εξοδα

σημασια εχει να πετας να βρισκεις χρονο να πετας , εξικοιωνεται ο εγκεφαλος με τις νεες λειτουργιες χρειαζεται χρονος επιβεβαιωση ψυχολογικη και οχι αγχος.

2η επιλογη

(υπερανω κοστους)
    αγοραζεις γαματη τηλεκ/ση 8FG και ανω
    εξομοιωτη Phoenix κατα προτιμηση
    μεγαλο ελικοπτερο 500αρι και πανω , επωνυμου κατασκευαστη σε κιτ και το συναρμολογεις μονος σου
    και εξασφαλιζεις οτι εχεις καποιον να σου δειξει και να σου μαθει τα βασικα τρικ και τιπ στο στησιμο του ε/κ
    χρονο να διαβασεις τη θεωρια αλλα κυριως πρακτικη  στη πτηση μαζι με καποιο εμπειρο

(προσοχη τα μαγαζια δεν προσφερουν βοηθεια ολα,  ελαχιστα και αυτα στο επιπεδο οσο αγοραζεις απο αυτα και οι περισσοτεροι ειναι ασχετοι
    η σε κατευθυνουν λαθος για να παρεις κατι ζημιαρικο να στα περνουν απο τα ανταλακτικα) (προσωπικη εμπειρια)

αυτα και σου ευχομαι το καλυτερο ειναι ενα υπεροχο χομπι και η ικανοποιηση της επιτυχιας πολυ μεγαλη
    Καταγράφηκε

fly safe
    krikispou
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 15 Νοε 2011, 23:01:42 »

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!

Τελικός κατέληξα στο phoenix και στο mcp-x rtf με την dx4 !

Όντος αυτός ο φόβος είναι που κάνει την διαφορά σε σχέση με τον εξομοιωτής όπως επίσης ότι δεν χρειάζεται να το ζυγίσεις για να το απογειώσεις  στον phoenix απλός δίνεις γκάζι και σηκώνετε ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί από ότι παρατήρησα (μέσα στο δωμάτιο) δίνω γκάζι και βλέπω προς τα πού πάει να τραβήξει και κάνω τις διορθώσεις πριν το απογειώσω καθώς επίσης αυτό επηρεάζεται και από την κλίση του “εδάφους” σωστά παρατήρησα?!

Να με συγχωρέσετε αλλά θα σας ξανά ενοχλήσω μελλοντικά, γιατί μπορώ να πω ότι μου αρέσει πάρα πολύ, το μόνο που ελπίζω να έχει και διάρκεια! Πάντως είδα από κοντά κάτι τέρατα Ε/Π και θα ήθελα σε αρκετό καιρό να νιώθω σίγουρος να τα πετάξω!

Με εκτίμηση,
    Krikispou
    Καταγράφηκε

dk31
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 15 Νοε 2011, 23:46:32 »

Γειά σου φίλε,
    Θα σου πω και γω μια γνώμη (θα ακούσεις πολλές για το καλύτερο πρώτο ξεκίνημα) στην λογικη: μην ξοδεύεις περισσότερο από τα απαραίτητα όταν ξεκινάς μιά καινούργια δραστηριότητα.
    Α) Μικρό μονού στροφείου (blade msr, nine eagles solo pro κλπ): φτηνό, θα σου μάθει τα πρώτα βήματα, θα δεις αν σε τραβά το χόμπυ πριν ξοδέψεις πολλά και θα σε κρατά απασχολημένο τον χειμώνα στο σαλόνι σου. Επίσης είναι πολύ ανθεκτικό στις πτώσεις.
    Αν κολλήσεις και γουστάρεις προχώρα στο Β - αν όχι χάρισέ το σε κάνα ανήψι και γίνε ο αγαπημένος θείος
    Β) ΚΑΛΗ τηλεκατέυθυνση (γνωστή μάρκα, 7 ή 8 κανάλια, 6 το λιγότερο) + εξομοιωτής. Η καλή τ/κ θα σε ακολουθεί για χρόνια, και έχει καλή μεταπωλητική αξία. Μπορείς να τσεκάρεις και για μεταχειρισμένη. Για εξωμοιωτή μπορείς να ψάξεις στο e-bay - εγώ χρησιμοποιώ το reflex XTR και κάνει την δουλειά του μιά χαρά. Οι δυνατότητες μπορεί να είναι περιορισμένες, αλλά θα σε μάθει τα βασικά και βάλε, και το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο. Αργότερα αγοράζεις το σούπερ-ντούπερ για να τελειοποιήσεις τα ακροβατικά σου.
    Γ) Κλώνος 450(CopterX ή παρόμοιο) . Ότι και να πάρεις στην αρχή θα το ταλαιπωρήσεις με κακοτεχνίες και πτώσεις, οπότε καλύτερα να φυλάξεις τα λεφτά σου για ένα καλό 2ο ελικόπτερο. Ο κλώνος θα σε μάθει να στήνεις ένα ε/π (δύσκολο) και θα κάνει πιο ανώδυνες (οικονομικά) τις πρώτες πτώσεις
    Δ) Έτοιμος για ότι αντέχει η τσέπη σου

ΥΓ: Απόφυγε το ε/π διπλού στροφείου - θα το βαρεθείς γρήγορα.
    Καταγράφηκε
    .Skywalker.
    Aeromodeller Full Member

Όταν δεν βρέχει και δεν φυσάει, πετάμε...

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 16 Νοε 2011, 00:26:34 »

Η Futaba 8FG είναι μια εξαιρετική τ/κ και θα σου μείνει για πολλά χρόνια και θα κάνεις και παπάδες ΑΝ φυσικά όντως σε κρατήσει το χόμπυ.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα lama για λόγους που προαναέρθηκαν και άλλους τόσους αλλά γενικά αρκετοί έχουν κάνει και διάφορα άλλα ξεκινήματα εξίσου σωστά εφόσον τους βόλεψαν.

Το μόνο που θα πω είναι να έχεις 3 πράγματα να έχεις κατά νου για το πρώτο σου μοντέλο σαν αρχάριος:

1. Φρόντισε ότι πάρεις να έχει και αφθόνια ανταλλακτικών
    2. Nα μπορείς να τα βρεις  εύκολα
    3. Να έχουν φτηνά ανταλλακτικά γιατί θα τα χρειαστείς.

Καλή αρχή.
    Καταγράφηκε

pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 16 Νοε 2011, 14:44:14 »

Πολυ ωραια επιλογη εκανες, το mcp-x ειναι λιγο δυσκολο μεν για αρχαριο , αλλα ανθεκτικο και καλο σχολειο που μπορει να σε συντροφευσει για καιρο... και προπαντων με λογικο κοστος αποκτησης και χρησης καλες πτησεις.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Βοήθεια για την αρxική επιλογή
    Μεταπήδηση σε: