Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.908 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 21:31:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 21:31:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 15:31]

από TheLurker
    [Σήμερα στις 12:27]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309908
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 52
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Raptor 50 ή JR Airskipper 50?  (Αναγνώστηκε 9160 φορές)
    dominckos
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 11 Νοε 2011, 18:44:12 »

Ποιο είναι το πιο σταθερό μοντέλο για έναν αρχάριο? Το Raptor με το 90-ccpm σύστημα ή το Airskipper με το σύγχρονο 120-ccpm?
    Καταγράφηκε

Τηλέμαχος
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 11 Νοε 2011, 18:56:30 »

Γιατι να πάρεις ενα τοσο παλιο και ακριβο μοντέλο?? Παρε κατι πιο καινούριο..!

Σε τι επιπεδο εισαι?? εχεις ξαναπιάσει ελικόπτερο..>!

Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 11 Νοε 2011, 22:23:26 »

Ποιο είναι το πιο σταθερό μοντέλο για έναν αρχάριο? Το Raptor με το 90-ccpm σύστημα ή το Airskipper με το σύγχρονο 120-ccpm?

Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι το Airskipper (για 50, άλλα και 90size).

Ερώτημα : Πώς ορίζεται το 90-ccpm ?

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 00:40:28 από PaNt » Καταγράφηκε
    spv(spirosvar)
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 00:07:20 »

θα ελεγα ραπτορ λογο φτηνων ανταλακτικων... αλλα υπαρχουν πλεων πολλα καινουργια ελικοπτερα που σιγουρα ειναι πιο καλα για εναν αρχαριο... ολα ειναι ομωσ θεμα τιμης
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 00:40:50 »

Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι το Airskipper (για 50, άλλα και 90size).

Ερώτημα : Πώς ορίζεται το 90-ccpm ?

Mechanical cyclic collective pitch mixing..
    Καταγράφηκε
    dominckos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 13:06:54 »

Η μοναδική μου εμπειρία είναι 2 έτη θερμικά αεροπλάνα και για κάποιο διάστημα ένα τετρακάναλο προβληματικό co-axial το οποίο ήταν και η αιτία να κρυώσει για εμένα το θέμα ελικοπτερο. Τωρα όμως που διαβασα μερικά πραγματα εδώ μέσα και είδα και τα κατατοπιστικά βιντεο του φιλου PaNt κατάλαβα οτι με την σωστη καθοδήγηση και πληροφορία όλα γινονται. Απλα οι περισσότρες αναφορές γίνονται για ρυθμίσεις swashplate ccpm-120 και έτσι μου δημιουργήθηκε η απορία: ccpm 120 ή mpm όπως πχ ο ραπτορας. Υπάρχει κάποια διαφορά ως προς την σταθερότητα πράγμα σημαντικό για έναν αρχαριο όπως εγώ ή είναι πανω κάτω το ίδιο πράγμα.
    Καταγράφηκε

Τηλέμαχος
    spv(spirosvar)
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 13:33:01 »

Η μοναδική μου εμπειρία είναι 2 έτη θερμικά αεροπλάνα και για κάποιο διάστημα ένα τετρακάναλο προβληματικό co-axial το οποίο ήταν και η αιτία να κρυώσει για εμένα το θέμα ελικοπτερο. Τωρα όμως που διαβασα μερικά πραγματα εδώ μέσα και είδα και τα κατατοπιστικά βιντεο του φιλου PaNt κατάλαβα οτι με την σωστη καθοδήγηση και πληροφορία όλα γινονται. Απλα οι περισσότρες αναφορές γίνονται για ρυθμίσεις swashplate ccpm-120 και έτσι μου δημιουργήθηκε η απορία: ccpm 120 ή mpm όπως πχ ο ραπτορας. Υπάρχει κάποια διαφορά ως προς την σταθερότητα πράγμα σημαντικό για έναν αρχαριο όπως εγώ ή είναι πανω κάτω το ίδιο πράγμα.
    τι ποσο θελεις να διαθεσεις για να μπουμε λιγο στο κλιμα...Huh και αν σε ενδιαφερει ηλεκτρικο η θερμικο...??
    Καταγράφηκε
    dominckos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 14:30:41 »

αποκλειστικά θερμικό...όσο για το χρηματικό ποσό ψάχνω για μεταχειρισμένο σε καμια καλή τιμή γιατι για καινουργιο δεν βγαινουμε
    Καταγράφηκε

Τηλέμαχος
    spv(spirosvar)
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 15:33:00 »

αποκλειστικά θερμικό...όσο για το χρηματικό ποσό ψάχνω για μεταχειρισμένο σε καμια καλή τιμή γιατι για καινουργιο δεν βγαινουμε
    raptor τοτε... φτηνο φτηνο φτηνο και θα βρεις με λιγοτερο απο 250 ευρο ετοιμο για πτηση...

αν και εγω θα κοιταγα και για κανα τρεχ 600 θα βρεις πολλα και φτηνα και με ενα καλο σεταρισμα γινετε κουτσουρο(σταθερο) και αν για μετα θελεις και κατι παραπανω κανει τα παντα.. και τα πιο φτηνα ανταλακτικα στην αγορα
    Καταγράφηκε
    dominckos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 15:47:49 »

λες ε? ...πολυ σημαντικος παράγοντας το θεμα των φθηνών ανταλλακτικών όπως επίσης και της φθηνής αγοράς σαν μεταχειρισμένιο! Μήπως όμως γνωρίζεις  τι διαφορά έχει το swashplate του ραπτορα από το  ccpm 120 ?
    Καταγράφηκε

Τηλέμαχος
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 16:01:56 »

εγω λεω  Τρεχ 600 γιατι μπορει να το εχεις ρυθμισμένο για αρχάριο αλλα να σε προχωρήσει και αρκετα βαθιά στο 3d... Ενω με τον ραπτορα τα πράγματα ειναι λίγο δύσκολα..!
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 16:12:54 »

Όλα καλά όλα ωραία. Όλα τα ελικόπτερα πετάνε. Πετάνε άψογα. Αλλα το θέμα του 3d που κολλάει? Χωρίς παρεξήγηση? Ο φίλος μας θέλει να μάθει να πετάει για αρχή? Το 3d  θα έρθει μετά από πολλή πολλή καιρό! Εγώ θα πρότεινα ραπτορα πάντως. Είναι πολλή ανθεκτικό σε σχέση με άλλα ελικόπτερα. Στην επιλογή μοντέλου καλό είναι να κοιτάμε το τι θα μας βοηθήσει να μάθουμε να πετάμε….και όχι το τι θα χρειαστούμε μετά από 1 – 2 χρόνια. Σε 1 – 2 χρόνια θα έχουν βγει και άλλα μοντέλα.  Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 16:36:16 »

Όλα καλά όλα ωραία. Όλα τα ελικόπτερα πετάνε. Πετάνε άψογα. Αλλα το θέμα του 3d που κολλάει? Χωρίς παρεξήγηση? Ο φίλος μας θέλει να μάθει να πετάει για αρχή? Το 3d  θα έρθει μετά από πολλή πολλή καιρό! Εγώ θα πρότεινα ραπτορα πάντως. Είναι πολλή ανθεκτικό σε σχέση με άλλα ελικόπτερα. Στην επιλογή μοντέλου καλό είναι να κοιτάμε το τι θα μας βοηθήσει να μάθουμε να πετάμε….και όχι το τι θα χρειαστούμε μετά από 1 – 2 χρόνια. Σε 1 – 2 χρόνια θα έχουν βγει και άλλα μοντέλα.  Thumbs up Thumbs up

Έχεις την γνώμη σου έχουμε την γνώμη μας... λογικο??! Εγώ πάντα βλέπω το μέλλον μιας και δεν θέλω να δείνω τσάμπα χρήματα..!Οσο για το τι θα μας μάθει  τι εννοείς.. ότι σου μάθει το ενα θα σου μάθει και το άλλο ακριβώς τα ίδια πράγματα..! Είναι χαζο να νομίζουμε οτι το ένα ειναι καλυτερο απο το αλλο για να μάθεις..!
    Είχα πάρει 12καναλη κάποτε και μου την είπαν αφου πετας ελικόπτερο τι να την κανεις και τους ειπα ίσως χρειαστεί αφου την βρήκα καλη τιμη..! μετα απο 2 χρόνια μου χρειάστηκε στις αεροβιντεοσκοπήσεις.. και παρόλο που έχουν βγει και άλλα μοντέλα ειναι υπεραρκετη.!
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 17:11:54 »

Να πω και εγώ την γνώμη μου μιας και έχω και Raptor και Align. Το σετάρισμα του Ράπτορα είναι πολύ απλό ως m-ccpm και με βοηθήματα επάνω στο ελικόπτερο. Σχεδόν δεν χρειάζεται και pitch gauge. Πετάει μια χαρά κ.λ.π., κ.λ.π.. Ανταλλακτικά φθηνά, εύκολα τα βρίσκεις παντού, και τα μη γνήσια καλά είναι και αυτά. ΑΛΛΑ....Ο παλιός ράπτορας που είναι m-ccpm (όπως π.χ. ο Raptor 50 Titan που πετάω) δεν θα σε βοηθήσει σε μετάβαση σε πιο σύγχρονα ελικόπτερα που είναι σχεδόν όλα πια σήμερα e-ccpm. Και το Align πετάει μια χαρά. Για μένα είναι όλα θέμα καλών ρυθμίσεων.
    Αν λοιπόν θέλεις να πας μετά σε e-ccpm όπως είναι σχεδόν όλα της αγοράς και ειδικά όλα τα ηλεκτρικά τότε καλύτερα πάρε κάτι άλλο. Σιγουρα μπορείς να βρεις ένα φθηνό μεταχειρισμένο ειδικά αυτόν το καιρό. Παρόλα αυτά ο Raptor, αν κλείνεις προς αυτόν δεν θα σε προδόσει. Μην διστάσεις. Το airskipper είναι πολύ καλό αλλά χωρίς ανταλακτικά δεν θα πετάει(!) οπότε....Γενικά τα ανταλλακτικά και η διαθεσιμότητα τους είναι πολύ βασικό στα ελικόπτερα.
    Δεν πετάω 3D, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω εάν έχεις και βλέψεις σε αυτό τον τομέα.

Κάτι τελευταίο: Ότι πάρεις ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ και όχι κλώνος. Έχει απόλυτη σημασία!

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    spv(spirosvar)
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 12 Νοε 2011, 17:41:53 »

λες ε? ...πολυ σημαντικος παράγοντας το θεμα των φθηνών ανταλλακτικών όπως επίσης και της φθηνής αγοράς σαν μεταχειρισμένιο! Μήπως όμως γνωρίζεις  τι διαφορά έχει το swashplate του ραπτορα από το  ccpm 120 ?
    loipon o raptoras δεν εχει ενα εχτρα servo gia to pit αυτη ειναι η κυρια διαφορα..λιγο παλια τεχνολογια αλλα οχι απαρετιτα και κακη...

απλα ενα ελικοπτερο σαν το τρεχ 600 θα σου δωσει την δυνατοτητα να μην καταφερεις για τα επομενα χρονια να εξαντλησεις τισ δυνατοτιτες του... και η τεχνολογια του ειναι κοντα στα νεα δεδομενα... επισησ ειναι ενα ελικοπτερο που για να το στησεις θελεις απο 900 ευρο μεχρι και 1300 και αν ψαξεις λιγο στις αγγελιες θα τα βρεις πολυ κατω απο 500 ευρω και πραγματικα ειναι καινουρια ολα... ανταλακτικα σε σχεση τιμης πληρωνει "μισο" ανταλακτικο σε σχεση τιμων αλλον αιτεριων και περνεις 2 ολα τα δινει διπλα η align...
    οσο για το σεταρισμα καλητερα να μαθεις να σεταρεις ενα νεας τεχνολογιας ελικοπτερο παρα κατι παλιο και μετα παλι απο την αρχη
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 14 Νοε 2011, 01:23:37 από spv(spirosvar) » Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Raptor 50 ή JR Airskipper 50?
    Μεταπήδηση σε: