Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.880 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 20:19:07

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 20:19:07

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 15:25]

από AlexandAir
    [Σήμερα στις 15:01]

από Nikolas K
    [Σήμερα στις 10:21]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309880
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 70
    Συνολικά: 71
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ASP s52a ή os max 46ax  (Αναγνώστηκε 5646 φορές)
    giotiss
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 8 Νοε 2011, 16:41:40 »

Η επιλογή κινητήρα αφορά το μοντέλο της thunder tiger, jupiter. Ποιά είναι η γνώμη σας? Η διαφορά της ποιότητας σίγουρα μπορεί να διαφέρει αλλά από εκεί και πέρα σαν επιλογή για το συγκεκριμένο αεροπλάνο ποιός κινητήρας πιστεύετε ότι θα ταίραζε καλύτερα?
    Καταγράφηκε
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 8 Νοε 2011, 17:05:58 »

γνωμη μου ειναι οτι αν θελεις αποψεις σχετικα με τη δυναμη που απαιτειται για το συγκεκριμενο μοντελο,θα πρεπει να παραθεσεις κινητηρες της ιδιας εταιρειας.
    π.χ. os 55ax ή os 46ax.
    οταν θετεις σε συγκριση κινητηρες διαφορετικης εταιρειας, αναγκαστικα θα λαβεις υποψιν και την ποιοτητα κατασκευης καθως και την ευκολια χρησης.
    στην δευτερη περιπτωση απο προσωπικη εμπειρια μπορω να σου πω οτι με τον asp 52, ειχα πολλα προβληματα στη ρυθμιση.
    αλλη συμπεριφορα ειχε στο εδαφος και αλλη στον αερα.
    απο os εχω δουλεψει 55ax και 61fx.και οι δυο ηταν αψογοι.
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    giotiss
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 8 Νοε 2011, 17:12:33 »

Δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την ποιότητα ενός os max, αλλά και από την άλλη ακούγονται καλά λόγια και για τα κινεζάκια! Όταν μάλιστα υπολογίζεις και τη διαφορά των χρημάτων μπαίνει το μεγάλο ερώτημα... Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε την δύναμη 2 κινητήρων διαφορετικής εταιρίας
    Καταγράφηκε
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 8 Νοε 2011, 17:20:46 »

πιστεψε με οτι η συγκριση δυο κινητηρων ειναι μαυρη τρυπα...
    μπορει να παρεις δυο ιδιους κινητηρες και να σου βγαζουν αλλα νουμερα ο ενας απο τον αλλο.
    σιγουρα εχουν διαφορα σε τιμη οι os απο τους κινεζικους,αλλα υπαρχει και η μεση λυση οπως ειναι οι Τhunder Tiger.
    προσφατα ειχα εναν 46αρη και δουλευε ρολοι.
    το παραξενο με τους asp ειναι οτι οι 4χρονοι ειναι διαμαντια.
    οι 2χρονοι μαλλον εχουν προβλημα με τη σχεδιαση του καρμπυρατερ...(παντα προσωπικη μου αποψη...)
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    giotiss
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 8 Νοε 2011, 17:34:36 »

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Το θέμα θα βρίσκεται υπό εξέταση τις επόμενες ώρες...
    Καταγράφηκε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 8 Νοε 2011, 17:49:38 »

Φιλε μου εχω ASP 52a και πιστεψε με ειναι απιστευτα καλος κινητηρας δυνατος και αξιοπιστος.Εχει τραβηξει τα παντα και ειναι σκυλι αποδεδειγμενο!!!
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 8 Νοε 2011, 18:45:41 »

δεν θα κανω συγκριση του OSMAX με τον συγκεκριμενο ASP απλα θα πω OSMAX και ξερω ψωμι

Υ.Γ. φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι οι ASP δεν ειναι καλοι κινητηρες
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 8 Νοε 2011, 20:12:30 »

Η επιλογή κινητήρα αφορά το μοντέλο της thunder tiger, jupiter. Ποιά είναι η γνώμη σας? Η διαφορά της ποιότητας σίγουρα μπορεί να διαφέρει αλλά από εκεί και πέρα σαν επιλογή για το συγκεκριμένο αεροπλάνο ποιός κινητήρας πιστεύετε ότι θα ταίραζε καλύτερα?
    ASP 52 πολλή δυναμη και το αεροπλανο σου θα πηγαινει σφαιρα αλλα απ τους 10 που τον εχουμε παρει ζητημα ειναι αν τον εχουν ρυθμισει οι 2 να δουλευει σωστα στις χαμηλες και μεσαιες στροφες (εμενα προσωπικα με εχει ταλαιπωρησει πολυ)
    Αν μου ελεγες τον 46αρη ASP ειναι πολυ πιο στρωτος και ομαλος στην λειτουργια του.
    Βασικα ο ASP οπως και ο Magnum που εχω εγω ειναι οι αντιστοιχοι 46αρηδες overbored και ο συνδυασμος του carb με την επιμηκυνση του θαλαμου καυσης τους δεν εχει πετυχει απολυτα......(Δικη μου γνωμη παντα)
    Για τον OS δεν εχω να πω τιποτα που δεν εχει προαναφερθει πριν και εννοειται οτι ειναι super
    Αν τωρα σε ενδιαφερει να το πηγαινεις τσιτα ολη την ωρα παρε τον asp αλλα αν θελεις ενα στρωτο και πιο ολοκληρωμενο κινητηρα παρε τον OS
    Καταγράφηκε
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 9 Νοε 2011, 10:58:37 »

Eίχα το συγκεκριμένο αεροπλάνο, το οποίο είναι πάρα πολύ καλή επιλογή!!!, με irvine 50 ή 55 δεν θυμάμαι και πίστεψέ με πήγαινε σφαίρα!! Τώρα όσο αφορά τους κινητήρες έχω να σου πώ οτι έχω δουλέψει τέσσερεις 4χρονους ASP 180άρηδες και λειτουργούσαν ρολόι, πρόσεξε όμως 4χρονους!!!, απ'ότι έχω διαβάσει οι 2χρονοι asp έχουν κάποια θεματάκια με το καρπυρατέρ, μπορεί να σου κάτσει μπορεί όμως και να μην σου κάτσει, μάλλον είναι καθαρά θέμα πιθανοτήτων. Εγώ προσωπικά δεν θα στο συνιστούσα τον 2χρονο asp. Δεν υπάρχει κάποιος 4χρονος asp που να αντιστοιχεί σε αυτό που θές;
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 9 Νοε 2011, 17:52:02 »

Φίλε giotiss,

Η απάντηση βασίζεται στην εξής ερώτηση: πόσο έμπειρος είσαι με κινητήρες και πόσο θέλεις να μάθεις:

α) Άπειρος - θέλεις κάτι εύκολο plug and play: πάρε OS, θα πληρώσεις παραπάνω και δεν θα έχεις την καλύτερη απόδοση/βάρος ή απόδοση/κόστος. Επειδή οι OS είναι brand (ακόμα, όχι για πολύ όμως) έχουν και υψηλότερη αξία μεταπώλησης. Τα ανταλλακτικά τους είναι πανάκριβα αλλά σχετικά εύκολα να τα βρεις.

β) Έμπειρος ή διψάς να μάθεις: Πάρε Magnum/ASP οι οποίοι είναι αντίγραφα OS αλλά από μεγάλο κινέζο κατασκευαστή με πολλά χρόνια στην παγκόσμια αγορά (Magnum στην Αμερική, Planet Hobby στις γερμανόφωνες χώρες, ASP/SY στον υπόλοιπο κόσμο. Ίσως χρειαστούν κάποιες παρεμβάσεις (π.χ. τσιμούχες στο καρμπιρατερ, αλλαγή ρουλεμάν) αλλά τα λεφτά σου αγοράζουν περισσότερους ίππους και το α/π σου θα είναι ελαφρύτερο και θα πετάει καλύτερα

Απ'ότι βλέπεις υπάρχουν πολλοί έμπειροι μοντελιστές με ASP που θα σε βοηθήσουν εφόσον θέλεις να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο. Αν θέλεις ταχύτητα εγώ θα συνιστούσα Magnum/ASP XLS 52 τον οποίο έχω, με λίγη υπομονή στο στρώσιμο φτάνει τις 13.000 στροφές με APC 10x10 που μεταφράζεται σε ταχύτητα ~ 200 χλμ !!

Η απόφαση δική σου
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 9 Νοε 2011, 17:56:37 »

Εγώ προσωπικά δεν θα στο συνιστούσα τον 2χρονο asp. Δεν υπάρχει κάποιος 4χρονος asp που να αντιστοιχεί σε αυτό που θές;

Επειδή με τον 2χρονο ASP προσπερνάω τα μοντέλα σου σαν να ήταν στατικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτύνεις τον κινητήρα προς τους άλλους μοντελιστές  laugh
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 9 Νοε 2011, 18:54:24 »

Εγώ προσωπικά δεν θα στο συνιστούσα τον 2χρονο asp. Δεν υπάρχει κάποιος 4χρονος asp που να αντιστοιχεί σε αυτό που θές;

Επειδή με τον 2χρονο ASP προσπερνάω τα μοντέλα σου σαν να ήταν στατικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτύνεις τον κινητήρα προς τους άλλους μοντελιστές  laugh

Αααααα!!! ωστε γι αυτο το γυρισε μονο σε warbird...
    για να εχει δικαιολογια που ειναι αργος! 
    Καταγράφηκε

borlex
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 9 Νοε 2011, 19:48:01 »

Κατά σύμπτωση  (δεν ειχα δει το post) έβαλα σήμερα έναν OSmax 46AX στη θέση ενός ASP 52 σε ένα Kyosho Edge 540.

Το συμπέρασμα είναι ότι ότι ο 46ΑΧ είναι ποιό αδύναμος αλλά λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Αντίθετα ο ASP 52 μου είχε βγάλει τον καρκίνο. Ντρέπομαι και να τον χαρίσω! Δε ρύθμιζε σωστά το καρμπυρατέρ.  Πήρα ανταλλακτικό με μολις $12 αλλά δεν είδα σημαντική βελτίωση. Αντίθετα ένας τετράχρονος ASP91 που έχω δουλεύει ρολόι. Το ίδιο και ενός φίλου που πετάμε μαζί.

Υπάρχει πατέντα για τον ASP52,  αλλάζουν το καρμπυρατέρ με αυτο του OS 50 Hyper αλλά είναι ασυμφορο γιατί μόνο το καρμπυρατέρ κάνει $65+ αν θυμάμαι καλά.

Κανε τη χάρη στον εαυτό σου και πάρε OSmax. Αν  θες να γλιτωσεις λεφτά και φασαρία για στρωσιμο βρες ένα μεταχειρισμένο αλλά από άτομο που να ξέρει. Εναλλακτικά πάρε τετράχρονο ASP, είναι παμφθηνοι και δουλεύουν ρολόι.
     Δες τι είναι καταλληλότερο για το μοντελο σου.

Θα χαρώ πάντως αν κάποιος έχει βρεί κάποια λύση λογικού κόστους να τη μοιραστεί μαζί μας!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 9 Νοε 2011, 21:23:45 από borlex » Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 9 Νοε 2011, 22:11:07 »

καλησπερα
    στη κατηγορια αυτη για μενα μονο   os 55
    ειναι στα ιδια σχεδον χρηματα με τον 46 αρι
    και σε καλυπτει και για πολλα μοντελα μετα
    καιει πολυ λιγο και ειναι οτι ποιο ευκολο να ρυθμιστει
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 10 Νοε 2011, 08:37:01 »

Αντίθετα ο ASP 52 μου είχε βγάλει τον καρκίνο. Ντρέπομαι και να τον χαρίσω! Δε ρύθμιζε σωστά το καρμπυρατέρ. 

Borlex

Προσφέρομαι να σε απαλάξω από τον "καρκίνο" - αν ισχύει η προσφορά σου στείλε μου πμ
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: ASP s52a ή os max 46ax
    Μεταπήδηση σε: