DJM
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Τετάρτη, 19 Οκτ 2011, 21:28:59 » |
|
Για σας.
Είμαι σχετικά νέος με τον αερομοντελισμό (περίπου δύο χρόνια) αλλά λόγο έλλειψης χρόνου σχεδόν άπειρος στο πέταγμα  . Αυτά τα δύο χρόνια λιπών έχω ασχοληθεί περισσότερο με της κατασκευές, στην αρχή με την μεγάλη μου αγάπη τα ελικόπτερα (ΗΚ450,ΗΚ250)
και μετά με αεροπλάνα (extra 300 & POLARIS DEPRON)
όλες μου τις γνώσεις και τις λυμένες απορίες μου για το χόμπι αυτό τις έχω πάρει απο το την σελίδα αυτή και σας ευχαριστώ πολύ όλους σας γι αυτό.
Τέλος πάντων συγνώμη αν σας κούρασα..
Πήρα λιπών το θάρρος να μοιραστώ μαζί σας την κατασκευή του μικρού "Bipie" και όποια βοήθεια δεκτή...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό. Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι στο Αιγαίο να δίνω φιλιά
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 19 Οκτ 2011, 21:30:09 » |
|
καλη επιτυχια 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
DJM
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 19 Οκτ 2011, 21:35:43 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό. Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι στο Αιγαίο να δίνω φιλιά
|
|
|
DJM
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 19 Οκτ 2011, 22:09:00 » |
|
Τα σχέδια είναι σε μορφή PDF οπότε είναι εύκολο να τα εκτυπώσουμε σε σελίδες Α4,να τις κολλήσουμε μεταξύ τους .  μετά να κόψουμε τα πατρόν  και μετά το depron.... 
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 20 Οκτ 2011, 15:57:02 από DJM »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
DJM
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 20 Οκτ 2011, 16:01:09 » |
|
έτυμα.... κομμένα...  και κολλημένο το σώμα...  
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kakofonixx
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 20 Οκτ 2011, 17:16:19 » |
|
ωραιο μοντελακι και το cartoon υφος του μου αρεσει πολυ!  ειδικα στο rcgroups καποιο εχουν κανει φοβερα βαψιματα!! με ποσα mm depron το κατασκευαζεις? τα φτερα θα τα καμπυλωσεις οπως στα σχεδια ή θα τα αφησεις ισια? 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
wasting space via Architecture...
|
|
|
RIDER504
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 20 Οκτ 2011, 20:46:22 » |
|
Δεν ξερω αν το προσεξατε...αλλα το μοντελο αυτο εχει σχεδιαστει και παρουσιαστει απ την Χαρα ελληνιδα μαλον απ την γερμανια αν κρινω απ το προφιλ της.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 20 Οκτ 2011, 20:57:49 » |
|
θα ηθελα να προσθεσω απο εμπειρια μου οτι αν το ανοιγμα φτερου ειναι μικρο π.χ. 60 εκ. θα πρεπει να βγει πολυ ελαφρυ και θα ειναι και αρκετα αποτομο λογω πηδαλιων
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
DJM
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 21 Οκτ 2011, 15:17:55 » |
|
ωραιο μοντελακι και το cartoon υφος του μου αρεσει πολυ!  ειδικα στο rcgroups καποιο εχουν κανει φοβερα βαψιματα!! με ποσα mm depron το κατασκευαζεις? τα φτερα θα τα καμπυλωσεις οπως στα σχεδια ή θα τα αφησεις ισια?  το κατασκευάζω με 6mm depron και τα φτερά μου αρέσουν καλύτερα με καμπύλη κι έτσι έκανα και τα πρώτα κωλύματα.....  
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
DJM
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 23 Οκτ 2011, 14:24:47 » |
|
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 23 Οκτ 2011, 14:47:10 από DJM »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
DJM
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 23 Οκτ 2011, 14:32:48 » |
|
βάζω δύο ντάκους  απο depron στα πλάγια και βάρος στη μέση για να έχω την κλήση.. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
DJM
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 23 Οκτ 2011, 14:40:56 » |
|
κόβω τα πλαϊνά όπου θα κολληθούν τα κάτω φτερά αργότερα....   έτσι ώστε να γίνου δύο σάντουιτς απο τρία κομμάτια depron  κολλάω, μπατάρω...  ......  
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
DJM
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 23 Οκτ 2011, 14:43:43 » |
|
μέχρι να στεγνώσει η κόλλα έφτιαξα τις ρόδες αλλά δεν είμαι σίγουρος αν της χρησιμοποιήσω.... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
lefteris S.
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
Ε.Α.Η.Κ
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 23 Οκτ 2011, 15:03:59 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 23 Οκτ 2011, 20:08:00 » |
|
πολυ ωραιο αλλα προσπαθησε να κρατησεις το βαρος χαμηλα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|