spirosta
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Τρίτη, 17 Απρ 2007, 22:44:09 » |
|
Καλησπερα. Μολις τελειωσα την κατασκευη του πρωτου μου 3d μοντελου του flip 3d της kyosho Ποιοτικα αριστο αν και με αρκετα λεπτη-ευθραστη επικαλiψη. Διαλεξα 2 χρονη μηχανη .( os 55ax ) λογο απλοτητας και λιγοτερου βαρους.Αυτη η μηχανη ομως ειναι κατα 180 περιπου γραμμαρια ελαφρυτερη απο τις 4-χρονες που προτινει ο κατασκευαστης. Ετσι το μοντελο μου προκυπτει πισοβαρο. Η μηχανη ειναι οσο το δυνατον τοποθετιμενη μπροστα. Στην μηχανη δεν εχει προστεθει καθολου βαρος εκτοσ απο δυο επιπλεον μεντεσεδες. Η μπαταρια ειναι τοποθετημενη πισω ακριβως απο το firewall κατω απο το τεποζιτο. Παρολα αυτα θελω περιπου 150 βαρος στο cowl! Μπορω να κανω τιποτα αλλο για να αποφυγω να βαλω το περιτο βαρος...? Κριμα να περνεις ελαφρiα μηχανη και να πρεπει να προσθεσεις βαρος σε ενα 3d μοντελο
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mrkaza
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 17 Απρ 2007, 23:05:49 » |
|
Μα ενα 3D μοντελο δεν πρεπει να ειναι λιγο πισοβαρο ?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 17 Απρ 2007, 23:10:14 » |
|
Kατα τη γνωμη μου προσθεσε αυτο το βαρος αρχικα και μετα αν δεις οτι μπορεις και σου αρεσει,αρχισε να αφαιρεις!! Εγω το μοντελλο που εχω τωρα,το πηρα αρχικα σαν παττερν,μετα ομως(και αφου ειδα τι επιφανειες εχει) ηθελα να το κανω freestyle.... Το αποτελεσμα..Εκει που ηθελε και μπαταρια και δεκτη μπροστα, εφερα την μπαταρια στο C.G.,αφαιρεσα cowl(και για λογους υπερθεμανσης γιατι παρατηρησα και τετοια προβληματακια) και εβαλα και 10γρ στην ουρα(σαν αφαιρεσα 30 απο μπροστα)για να πεταει σαν freestyle  Εννοειται πως ολα αυτα σε σχεση με το CG που σου δινει το manual!! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
|
|
|
spirosta
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 17 Απρ 2007, 23:13:06 » |
|
Ο κατασκευαστης λεει απο 120 cm εως 150 cm απο το χειλος προσβολης. Εμενα μου προκυπτει γυρο στα 160 cm. θα ηθελα επειδη ειναι το πρωτο μου 3d να το πεταγα αρχικα κοντα στα 120 cm. αλλα και με το βαρος με τα βιας ερχεται στα 150
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 17 Απρ 2007, 23:15:43 » |
|
Και στα 150 θα εισαι μια χαρα.. Trust your fingers!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
spirosta
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 17 Απρ 2007, 23:17:55 » |
|
και τι βαρος μπορω να προσθεσω που να ειναι 150 γραμμαρια? (υπαρχει σε stick on?δεν θα ειναι λιγο τεραστιο?)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 17 Απρ 2007, 23:26:26 » |
|
Αυτο θα το δεις εσυ... Νομιζω οτι 3 σειρες απο βαρη για ζαντες πανε στα 150...Αν δεν ειναι τοσο ειναι 180!!Δεν θυμαμαι ποσες κομματια των 10γρ εχει.... Και τα κολλας πανευκολα 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
G.Hiotis
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 00:12:43 » |
|
ΜΗΝ ξεχνας οτι μαζι με το καυσιμο θα εισαι μεσα στα προτεινομενα πλαισια του CG Εγω θα το πεταγα ετσι, και βλεποντας και κανοντας....
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
pani
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 09:59:01 » |
|
Εννοεις προφανως 15cm και ουχι 150. Τα 3D μοντελα συνηθως (μιλαω για αυτα που εχω πεταξει εγω, εκ των οποιων συμπεριλαμβανεται και το Flip) den einai toso ευαισθητα sto CG. Παρολα αυτα και για ψυχολογικους λογους που το 90% των πιλοτων εμφανιζει οταν πεταει πρωτη φορα νεο μοντελο θα προτεινα να μην εισαι κοντα στο πισω προτεινομενο CG. Καπου στη μεση θα ειναι ΟΚ. Για την ιστορια να πω οτι το UCanDo μου εχει ευρος 5 εκατοστων και πεταει ευκολα μεσα σε ολο αυτο το ευρος. Το Flip επισης. Βαλε μπαταρια δεκτη 5 στοιχειων (6V) να παρεις τουλαχιστον λιγο ωφελιμο βαρος. !!!!Προς θεου μην κoλλησεις βαρη στο Cowl!!!!!!! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Ignorance is bliss
|
|
|
|
dim sofos
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 10:09:34 » |
|
Kαλημέρα
Άν είχα αυτό το μοντέλο με "πρόβλημα" στο CG,θα έβγαζα το σέρβο του Rudder απο την ουρά και θα το τοποθετούσα μέσα στην άτρακτο κοντά στο CG. H κίνηση θα γινόταν με ψιλό συρματόσχοινο επικαλυμένο με πλαστική μεμβράνη ,ορολογία μοντελιστική=> Pull-pull.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 20:41:18 από dim sofos »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
spirosta
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 18:08:49 » |
|
Πηρα οντος βαριδια για ζαντες... Τρεις σειρες ειναι 180 γρ. Οντος ηθελα να πω 12 με 15 εκατοστα. Τα βαριδια δεν θα τα κολησω στο cowl αλλα στο firewall αφου εχω την ανεση του χωρου.. Θα δω ποσα θα χρειαστουν τελικα. Με τον καιρο θα δοκιμασω να τα αφαιρεσω και αν εχω προβλη,α ασταθειας θα κανω την λυση του pull-pull που πολυ σωστα προτινε ο dim sofos...(αν ηξερα οτι θα ειχα προβλημα θα το ειχα κανει εξαρχης αλλα τωρα το εχω ηδη εγκαταστησει - κοψει την επικαλυψη.) Το μοντελο χωρις τα βαριδια και χωρις καυσιμο ειναι 2,5 κιλα. Με τα βαριδια αντε 2,7kg εχει ομως μεγαλο πτερυγικο φορτο. Αντε να δουμε...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 18:14:48 » |
|
Το μοντελο χωρις τα βαριδια και χωρις καυσιμο ειναι 2,5 κιλα. Με τα βαριδια αντε 2,7kg εχει ομως μεγαλο πτερυγικο φορτο. Αντε να δουμε...
Με την 55αρα θα εισαι μια χαρα!!Αλλα στο μελλον μπορει να γινεις και ελαφρυτερος(να σου πω την αληθεια ετσι το κοβω) 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
andreas
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 19:43:31 » |
|
ακομη και αν αφησεις το κεντρο βαρους οπως εχει το μονο που θα κανει το φλιπ ειναι να πεταει με την ουρα κρεμασμενη ........επισης θα ειναι πολυ ποιο ζωηρο σε ολες τις φιγουρες αλλα θα ερχετε και δυσκολα για προσγειωση θα εχει ταση να σηκωνει μουρη στο τελος με αποτομο στολαρησμα αν δεν το κρατας με down....αν δεν σε ενοχλει αυτο τοτε βαλε λιγο βαρος εμπρος η βαλε το σερβο της ουρας μεσα οπως ειπε και ο dim....  παντως το φλιπ ειναι απο τα καλυτερα 3d του ιδους του.... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Fly hard ...land soft!
|
|
|
|
Κώστας Κωστόπουλος
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 20:35:11 » |
|
Καλή και φθηνή λύση για βάρος είναι φύλλο μολύβδου που βρίσκεται στα σιδηροπωλεία. Κόβεται εύκολα με ψαλλίδι λαμαρίνας σε όσο μέγεθος (και βάρος) θέλετε.
Μπορείς να το στερεώσειις και στην βάση της μηχανής, έτσι θα χρειαστείς λιγότερο βάρος.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon; Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 20:59:03 » |
|
Μπορείς να το στερεώσειις και στην βάση της μηχανής, έτσι θα χρειαστείς λιγότερο βάρος.
Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος με τους κραδασμούς να ανοίξουν περισσότερο οι τρύπες στο μολύβι και να πέσει.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|