Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.436 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 10:10:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 10:10:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 09:15]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309436
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 68
    Συνολικά: 71
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Paypal & Ισοτιμία.  (Αναγνώστηκε 8303 φορές)
    archery
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 10 Αυγ 2011, 23:27:18 »

Έψαξα και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο, οπότε πιστεύω ότι εδώ είναι το καταλληλότερο μέρος.

Λοιπόν εχτές ήθελα να κάνω κάποιες αγορές και πάντα προσέχω την ισοτιμία, όταν πρόκειται να κάνω αγορές σε $, ώστε να έχω το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η σελίδα που προσέχω είναι αυτή http://www.xe.com/ και δεν την βάζω για διαφήμιση, αλλά για εργαλείο, αν παρόλα αυτά νομίζετε ότι πρέπει να φύγει, κανένα πρόβλημα.

Λοιπόν στο θέμα μας. Η σελίδα που παρακολουθώ τις ισοτιμίες είναι αυτή πιο πάνω και ανανεώνεται αυτόματα κάθε λεπτό. Βλέπω για μία στιγμή είχε φτάσει το Ευρώ έναντι του Δολαρίου 1,44990. Οπότε λέω είναι καλή τιμή και βουτάω να κάνω την αγορά μου. Κοιτάω στο Paypal και βλέπω ότι η αγορά μου έγινε με 1 ευρώ = 1,38801 δολάρια ΗΠΑ. Τρελάθηκα, λέω τόσο γρήγορα άλλαξε; Δεν είναι δυνατόν! Κοιτάω πάλι στις ισοτιμίες και βλέπω ότι, ήταν κάπου εκεί κοντά που το είχα αφήσει, λέω δεν μπορεί κάτι παίζει εδώ. Είμαι έτοιμος να στείλω e-mail στο Paypal, λέω για να μην κάνω καμία πατάτα.... Δεν σιγουρεύομαι πρώτα; Πάω λοιπόν στην ιστοσελίδα της τράπεζας μου και βλέπω τις ισοτιμίες εκεί ότι ήταν λίγο πιο κάτω από αυτά που μου δείχνει η σελίδα που σας έδωσα. Σας βάζω δύο φωτογραφίες για να δείτε τις διαφορές. Στέλνω κατόπιν μήνυμα στο Paypal και τους ζητάω να μου πουν γιατί δεν ανανεώνουν την ισοτιμία με αποτέλεσμα να χάνουμε χρήματα. Απάντηση δεν πήρα, αλλά μετά από 5' είδα ότι η ισοτιμία, αν και δεν πήγε εκεί που έπρεπε, έφτασε στο 1 ευρώ = 1,39986 δολάρια ΗΠΑ. Μόλις πριν 2 ώρες κοίταξα πάλι την ισοτιμία στο Paypal και βλέπω ότι το έχουν βάλει 1 EUR = 1,38118 USD!!! Με αυτό συμπεραίνω (και θέλω την γνώμη σας, ίσως, να είμαι πολύ καχύποπτος).... Ότι οι μάγκες από το Paypal, ίσως! Λέω, να κρατάνε από εμάς περισσότερα χρήματα σε Ευρώ και να δίνουν πολύ λιγότερα σε δολάρια.
    Αύριο θα τους στείλω πάλι το σχετικό μήνυμα, αν και ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει στο πρώτο. Πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να ψαχτούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε οι μάγκες να μην μας πιάνουν κώτσο....

Οι φωτογραφίες από την τράπεζα, δείχνουν τις ισοτιμίας της ημέρας.

Και η φωτογραφία που μόλις πήρα από το Paypal.

Τα συμπεράσματα δικά σας.......
    Καταγράφηκε
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 10 Αυγ 2011, 23:56:53 »

Σωστά παρατήρησες πως η ισοτιμία στο PayPal είναι πάντα πιο κάτω όμως αυτό είναι φυσικό μιας και αυτή είναι η ισοτιμία που σου ανταλλάσσει EUR με USD το PayPal οριστικά χωρίς άλλες χρεώσεις στην κάρτα σου.
    Με άλλα λόγια αυτή είναι η πολιτική τους και από εκεί βγάζουν τα έσοδά τους.
    Από την άλλη αν επιλέξεις να μην χρησιμοποιήσεις το PayPal για πληρωμή αλλά μια άλλη μέθοδο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχεις άλλες χρεώσεις - κρατήσεις.
    Κατά συνέπεια μην αναλώνεσαι σε mail προς το PayPal μιας και δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική τους και η χρέωση που θέτουν.
    Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει και VISA για απευθείας πληρωμή και το PayPal και δεν έχω βρει σημαντικές διαφορές.
    Ας μην ξεχνάμε πως μεγάλες αγορές δεν κάνεις από το Internet αν δεν έχεις εξασφαλίσει υποτιμολόγηση και χρήση απλού ταχυδρομείου για αποφυγή τελωνειακών επιπλέον χρεώσεων.
    Αν μιλάμε λοιπόν για αγορές τις τάξης των 100EUR οι διαφορές δεν είναι σημαντικές και ίσως είναι και καλύτερα να χρησιμοποιείς PayPal.
    Για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί πολλά και στο aeromodelistis.gr - αν θες ψάξε το να διαβάσεις κι εκεί τις γνώμες που έχουν γραφτεί.
    Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 00:13:31 »

Καλυτερα να τους πληρωνω λιγο παραπανω αλλα να ξερω οτι σε ενα λαθος δεν χανω τα χρηματα παρα μια φορα να γινει η μλκια και να χασω ολο το ποσο... Επισης μεσω paypal δν κινδυνευει τοσο η καρτα γιατι την δινεις σε ενα ασφαλες συστημα ενω στο καθε site δν ξερεις αν ειναι ασφαλες το συστημα...!!!
    Καταγράφηκε
    archery
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 05:56:31 »

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάτι. Το Paypal δεν περιμένει να βγάλει με αυτόν τον τρόπο το κέρδος του. Κρατάει από τους εμπόρους το 3% της συνολικής αξίας, κάτι που κάνουν και οι τράπεζες, όταν συναλλάσσεσαι με ένα κατάστημα, όταν δηλαδή χρησιμοποιείς την κάρτα το "Χ", "Ψ" κατάστημα τότε, αυτομάτως τους κρατάει το ποσοστό, αλλιώς πως θα έχουν το μηχάνημα για να σου περάσουν την κάρτα; Το ίδιο γίνεται και με το Paypal, απλά βρήκαν ένα τρόπο να βγάλουν περισσότερα. Τώρα αν ο κάθε ένας από εμάς το δέχεται, αυτό είναι άλλο καπέλο. Το είχα παρατηρήσει και σε άλλες συναλλαγές και δεν είχα δώσει την δέουσα προσοχή. Θεώρησα καλό να ενημερώσω για να μην την πατάμε συνεχώς, μιας και όλοι, λίγο ή πολύ, κάνουμε συναλλαγές μέσω ίντερνετ και με ξένο νόμισμα. Τώρα για το αν αξίζει τον κόπο ή όχι, αυτό είναι στο πως σκέφτεται ο κάθε ένας από εμάς..... Στο βωμό της ασφάλειας, ας μας κλέψουν και λίγο δεν πειράζει. Αν αναλογιστούμε, πόσες συναλλαγές γίνονται καθημερινά, μέσω Paypal θα καταλάβετε και το μέγεθος του κέρδους που έχουν ορισμένοι, ενώ εμείς μένουμε άπραγοι......
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 08:03:29 »

Archery,
    αν έχεις ποτέ κάνει εμπόριο σε ξένο νόμισμα, θα ξέρεις ότι πάντα χάνεις ή κερδίζεις ένα μικρό ποσό, διότι την στιγμή που "κλειδώνεις" την αγορά έχεις κάνει ένα συμβόλαιο προ-αγοράς Ξ.Ν. (fx forward) το οποίο θα διακανονιστεί στο μέλλον (στην περίπτωση μας ο έμπορος πιστώνεται την επόμενη εργάσιμη). Οι διαφορές συνήθως είναι πολύ μικρές για να ασχοληθείς και ειδικά για τα ποσά που μιλάμε.

Πάντως οι μεγάλοι οργανισμοί διεθνών πληρωμών (Visa, MC, AMEX, και τώρα πλέον και οι Paypal, Google) έχουν μέσα στον οργανισμό τους μια "μικρή τράπεζα" κάνουν δηλαδή ενεργή διαχείριση των νομισμάτων αγοράζοντας πχ EUR-USD στα χαμηλά και πουλώντας στα ψηλά, οπότε το κέρδος που βγάζουν από τις ισοτιμίες είναι μεγαλύτερο από αυτό που υπολογίζεις εσύ.

Τελευταία είδα ότι το ίδιο κάνει και ο HobbyKing, δηλαδή μπορείς να ζητήσεις να γίνει η συναλλαγή σε EUR αντί USD και σε ενημερώνει για την ισοτιμία.

Μπορείς επίσης να ανοίξεις λογαριασμό Paypal σε USD τον οποίο θα τροφοδοτείς από τραπεζικό λογαριασμό σε USD, άρα και εσύ μπορείς να αγοράζεις δολλάριο φθηνά και μετά να χρησιμοποιείς για online αγορές.

Ελπίζω να βοήθησα

Νίκος
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    archery
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 09:14:45 »

Νίκο  Thumbs up Τα γνωρίζω αυτά, αλλά δεν είχα ποτέ κάτσει να τα φιλοσοφήσω, μιας και όπως είπες και εσύ, οι αγορές που κάνουμε είναι μικρές. Όμως χρειάστηκε να κάνω μεγάλες αγορές και αρκετές μικρές, σε τακτά διαστήματα που αν τις προσθέσουμε, βγάζουν μεγάλα ποσά, το χάσιμο για να σου δώσω να καταλάβεις θα ήταν τις τάξης των  200+ €. Ένα σεβαστό ποσό. Όπως είπες και εσύ, η τιμή κλειδώνει την στιγμή που γίνεται η αγορά και όχι η επόμενη. Το κλείδωμα τις ισοτιμίας, γίνεται την προηγούμενη ημέρα και όχι την μέρα που γίνεται η συναλλαγή. Δηλαδή για να δώσω ένα παράδειγμα, αν σήμερα η τιμή της ισοτιμίας κλείσει στα 1,38, δεν μπορείς αύριο να αγοράσεις ένα προϊόν σε μεγαλύτερη ή και σε μικρότερη τιμή. Αν τώρα θες καλύτερη τιμή για ποσά μεγάλα, θα πρέπει να βλέπεις τις σημερινές διακυμάνσεις και αν γνωρίζεις από τέτοια θέματα και είσαι γερά μπασμένος και βλέποντας κάποια εργαλεία που δεν τα έχουν όλοι και καταλαβαίνεις τι σου λέω.... όταν η τιμή ανεβαίνει, την αφήνεις για να κάνεις την αγορά την επόμενη μέρα και με βασική προϋπόθεση, ότι δεν βιάζεσαι, για να μην σκοντάψεις.

Φιλικά
    Χρήστος
    Καταγράφηκε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 11:39:30 »

Έψαξα και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο, οπότε πιστεύω ότι εδώ είναι το καταλληλότερο μέρος.

Λοιπόν εχτές ήθελα να κάνω κάποιες αγορές και πάντα προσέχω την ισοτιμία, όταν πρόκειται να κάνω αγορές σε $, ώστε να έχω το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η σελίδα που προσέχω είναι αυτή http://www.xe.com/ και δεν την βάζω για διαφήμιση, αλλά για εργαλείο, αν παρόλα αυτά νομίζετε ότι πρέπει να φύγει, κανένα πρόβλημα.

Λοιπόν στο θέμα μας. Η σελίδα που παρακολουθώ τις ισοτιμίες είναι αυτή πιο πάνω και ανανεώνεται αυτόματα κάθε λεπτό. Βλέπω για μία στιγμή είχε φτάσει το Ευρώ έναντι του Δολαρίου 1,44990. Οπότε λέω είναι καλή τιμή και βουτάω να κάνω την αγορά μου. Κοιτάω στο Paypal και βλέπω ότι η αγορά μου έγινε με 1 ευρώ = 1,38801 δολάρια ΗΠΑ. Τρελάθηκα, λέω τόσο γρήγορα άλλαξε; Δεν είναι δυνατόν! Κοιτάω πάλι στις ισοτιμίες και βλέπω ότι, ήταν κάπου εκεί κοντά που το είχα αφήσει, λέω δεν μπορεί κάτι παίζει εδώ. Είμαι έτοιμος να στείλω e-mail στο Paypal, λέω για να μην κάνω καμία πατάτα.... Δεν σιγουρεύομαι πρώτα; Πάω λοιπόν στην ιστοσελίδα της τράπεζας μου και βλέπω τις ισοτιμίες εκεί ότι ήταν λίγο πιο κάτω από αυτά που μου δείχνει η σελίδα που σας έδωσα. Σας βάζω δύο φωτογραφίες για να δείτε τις διαφορές. Στέλνω κατόπιν μήνυμα στο Paypal και τους ζητάω να μου πουν γιατί δεν ανανεώνουν την ισοτιμία με αποτέλεσμα να χάνουμε χρήματα. Απάντηση δεν πήρα, αλλά μετά από 5' είδα ότι η ισοτιμία, αν και δεν πήγε εκεί που έπρεπε, έφτασε στο 1 ευρώ = 1,39986 δολάρια ΗΠΑ. Μόλις πριν 2 ώρες κοίταξα πάλι την ισοτιμία στο Paypal και βλέπω ότι το έχουν βάλει 1 EUR = 1,38118 USD!!! Με αυτό συμπεραίνω (και θέλω την γνώμη σας, ίσως, να είμαι πολύ καχύποπτος).... Ότι οι μάγκες από το Paypal, ίσως! Λέω, να κρατάνε από εμάς περισσότερα χρήματα σε Ευρώ και να δίνουν πολύ λιγότερα σε δολάρια.
    Αύριο θα τους στείλω πάλι το σχετικό μήνυμα, αν και ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει στο πρώτο. Πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να ψαχτούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε οι μάγκες να μην μας πιάνουν κώτσο....

Οι φωτογραφίες από την τράπεζα, δείχνουν τις ισοτιμίας της ημέρας.

Και η φωτογραφία που μόλις πήρα από το Paypal.

Τα συμπεράσματα δικά σας.......
    Αδερφέ στο λεω να το καταλαβεις και τελος με τα θεματα και τις ισοτιμίες.
    Οταν ψωνίζεις απο Paypal πας στις ρυθμισεις και επιλεγεις να πληρωνεις παντα με το νομισμα που κανεις την αγορα.
    Δηλαδη αν το site που αγοραζεις ειναι σε usd τοτε ζητας να πληρωσεις σε usd να μην κανει τη μετατροπη του νομισματος το paypal. Ετσι την μετατροπη την κανει η τράπεζα σου που ΠΑΝΤΑ σου δινει καλυτερη ισοτιμια συναλλαγματος απο το Paypal.
    Θα γλυτωσεις και λεφτα και email ετσι......
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 12:29:30 »

Το πρόσεξα κ γώ από τότε που συναλλάσσομαι με το paypaλ εδώ κ 7 χρόνια ότι κλέβουν στην ισοτιμία 
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    archery
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 13:16:14 »

@extenge Thumbs up Θα συμφωνήσω πλήρως.
    Καταγράφηκε
    archery
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 13:55:55 »

Ιδού και η σχετική απάντηση που μόλις μου ήρθε.

Dear CHRISTOS,

Thank you for contacting PayPal. I will be happy to assist you further
    with your questions.

PayPal is not a currency dealer and therefore must purchase foreign
    currencies from its bank. PayPal receives a quoted wholesale rate from
    its bank (twice a day), and adds a 2.5% spread above this rate to
    determine the retail foreign exchange rate that is applied to customers
    who make a transaction that involves a currency conversion.

PayPal's exchange rate used for converting funds to Euro is correct.
    This rate will differ from the rate you see on other sources because it
    includes the 2.5% exchange fee for the service that PayPal provides.
    Once the fee is included in PayPal's exchange rate it may appear that
    the exchange rate used is inverted, due to the Euro and the US Dollar
    exchange rates being so comparable. However, the rate that you see at
    the time of the exchange is correct.

The 2.5% spread that PayPal charges is competitive with most
    multi-currency credit card transactions, in which Visa or MasterCard
    charge a 1% spread above their wholesale exchange rate, and the
    card-issuing bank typically charges an additional spread of 1-3%. Visa
    and MasterCard benefit from a lower wholesale rate than PayPal, but
    PayPal seeks to keep its foreign exchange rates competitive with credit
    card transactions and other online payment service providers such as
    Western Union. Because PayPal does not charge a high fixed fee for
    sending international payments, the total cost of sending an
    international payment through PayPal is still lower than for many
    international multi-currency bank transfers

When you compare PayPal to similar means of sending and receiving money
    worldwide, such as wire transfers, PayPal's exchange rate and service
    fees are the lowest available. PayPal is constantly working to expand
    and improve its services for its customers. We look forward to continue
    to provide you with the best online payment service available in the
    world.

We appreciate your patience and understanding regarding this matter, and
    wish you continued success on PayPal.

Yours sincerely,
    Bharat 
    PayPal
    Καταγράφηκε
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 16:36:17 »

Ωραία... και λοιπόν;
    Λέει πουθενά "συγγνώμη" και πως θα "επανορθώσουν";
    Αυτή είναι η πολιτική τους και απλά στην εξηγούν.
    Πάντα θα έχεις μια διαφορά εις βάρος σου σε σχέση με τις ισοτιμίες που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο όπως στο xe.com που ανέφερες κι εσύ.
    Take it or leave it, όπως λένε...
    Νομίζω τα επιχειρήματα που ανέφεραν οι συμμετέχοντες στην συζήτηση είναι ικανά για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του.
    Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    archery
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 16:41:24 »

Μα όλο αυτό έγινε, για να μάθουμε όλοι ότι, υπάρχουν κάποιοι τρόποι να αποφύγουμε αυτήν την διαφορά. 

Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα των Forum.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 17:35:05 »

Καλυτερα να τους πληρωνω λιγο παραπανω αλλα να ξερω οτι σε ενα λαθος δεν χανω τα χρηματα παρα μια φορα να γινει η μλκια και να χασω ολο το ποσο... Επισης μεσω paypal δν κινδυνευει τοσο η καρτα γιατι την δινεις σε ενα ασφαλες συστημα ενω στο καθε site δν ξερεις αν ειναι ασφαλες το συστημα...!!!

Αυτη η αποψη οτι μονο το PayPal ειναι ασφαλες μεσο πληρωμης ειναι ΛΑΘΟΣ. Ακομη και να επιλεξεις να σου κανει την μετατροπη η τραπεζα παλι με PayPal ειναι η πληρωμη.
    Και η VISA προσφερει ασφαλεια στις συναλλαγες. Και τα δυο συστηματα εχουν τα κενα τους που σε αφηνουν σε καποιες περιπτωσεις εκτεθειμενο. Η εκθεση σε κινδυνο ειναι σαφως μικροτερη απο το να περπατας στον δρομο με ενα 50€ στο πορτοφολι.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 18:32:56 »

Αυτη η αποψη οτι μονο το PayPal ειναι ασφαλες μεσο πληρωμης ειναι ΛΑΘΟΣ. Ακομη και να επιλεξεις να σου κανει την μετατροπη η τραπεζα παλι με PayPal ειναι η πληρωμη.
    Και η VISA προσφερει ασφαλεια στις συναλλαγες. Και τα δυο συστηματα εχουν τα κενα τους που σε αφηνουν σε καποιες περιπτωσεις εκτεθειμενο. Η εκθεση σε κινδυνο ειναι σαφως μικροτερη απο το να περπατας στον δρομο με ενα 50€ στο πορτοφολι.

Ας μην ειμαστε τοσ κάθετοι...!  και ειδικά με κεφαλαία??? Δν πρέπει...!
    Οτι και να μου πεις το να βαζω σε καθε site που θελω την  visa να κάνω μια αγορά  χωρις να ξερω τι μετρα ασφαλείας έχει το site δεν νομιζω πως ειναι τοσο ασφαλές.. ενω στο paypal  ξερω οτι έχουν παρθει αρκετα μέτρα ασφάλειας για να μην έχουμε πρόβλημα..!Τωρα την έχω σε ενα site και το θεωρω υπεύθυνο για οτιδηποτε συμβει.. καλυτερα σε ενα παρα σε πολλα..! Προσεχουμε που βαζουμε και τι βαζουμε..!! Επισης το paypal για μεχρι 2500$ ειχε αμεση επιστροφη χρημάτων πραγμα που η visa δεν εχει και θέλεις αρκετη χαρτουρα με τράπεζες για να τα πάρεις πίσω ...!

Απο paypal μου εχει τυχει και ολα πηγαν οπως ακριβως λεει...

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη λύση που προτείνει ο πωλητής, μπορείτε να κλιμακώσετε τη διαφωνία σε αίτημα αποζημίωσης. Έχετε 20 ημέρες από την ημερομηνία που ανοίξατε την υπόθεση διαφωνίας για να το κάνετε αυτό. Το PayPal θα αρχίσει την έρευνα. Αν το αίτημα αποδειχθεί υπέρ σας, θα σας επιστρέψουμε το πλήρες ποσό της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών τελών.
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 11 Αυγ 2011, 23:14:23 »

Παύλε καλά τα λές,

το θέμα όμως είναι άλλο.

Το PayPal σε "κλέβει" κάνοντας την δική του ισοτιμία στην μετατροπή των νομισμάτων.

Ο φίλος archery τα λέει μια χαρά, το PP πληρώνεται απο τον πωλητή και ΔΕΝ χρεώνει τον αγοραστή.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ κερδοσκοπεί σε βάρος του αγοραστή κερδίζοντας απο την εναλλαγή των νομισμάτων.

Βεβαίως είναι γνωστό ότι όλοι χάνουν στην αγοραπωλησία νομισμάτων αλλά όχι και έτσι.
    Το ΡΡ βγάζει κέρδος απο τον πωλητή αλλά και απο τον αγοραστή !

Το έπαθα και εγώ όταν ηρθε η χρέωση απο την τράπεζα με 1,41 και το ΡΡ είχε χρεώσει 1,3788.

Το θέμα της ασφάλειας είναι άλλο, δεν πρέπει να τα συγχέουμε.
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Paypal & Ισοτιμία.
    Μεταπήδηση σε: