Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 17:51:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 17:51:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 47
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για Συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης Εικόνας  (Αναγνώστηκε 14641 φορές)
    contravago
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 22:25:34 »

Καλη λυση τα on-board αλλα αν δεν ειχα καταγραψει την πτηση στην οποια εχασα το μοντελο μολις στα 2 Χλμ δεν θα το ειχα βρειι ποτε.
    Ειχε χαθει πισω απο μια σειρ αψηλων δενδρων και το βιντεο μου εδωσε την τελευταια θεση του πριν κοπει η συνδεση.
    Υπεθεσα την πορεια που συνεχισε μεχρι το εδαφος και το βρηκα.
    Περασα απο διπλα του πανω απο 10 φορες αλλα μονο οταν ειδα το βιντεο μπορεσα να το εντωπισω.
    Μακρυα απο ολους μας αυτα, αλλα φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα.
    Κανει και ριμα το τελευταιο;;;;;;
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #91 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 22:43:50 »

καλησπέρα και από εμένα....!!

τόληηηηηη....!!!!!  Cheesy Cheesy Cheesy (ξέρεις εσύ  Wink )

πιστεύω για την καταγραφή της πτήσης θα μπορούσες αντί να μπλέξεις με splitters... DVD recorders.... laptop... netbook... καλώδια..... μπαταρίες extra... κλπ κλπ.....  Thumbs up 
    να.. πάρεις μία μικρή κάμερα μπρελόκ σαν του φίλου Μάκη... πλέον πιστεύω έχουν βελτιωθέι κατά πολύ στην ανάλυση και την ποιότητα του βίντεο γενικότερα..
    βάρος είναι κάπου στα 20-50 γραμμάρια... αναλόγως την κάμερα....

Εκτός αν κάποιος θέλει καλή ποιότητα, οπότε το θέμα αλλάζει....   

έλεγα κάτι σαν αυτό:

http://viewitem.eim.ebay.eu/Car-Key-Chain-Spy-Cam-SpyCam-Spy-Camera-DVR-Hidden-01/180803227622/item
    http://viewitem.eim.ebay.eu/MD80-Mini-DV-DVR-Sports-Cam-Bike-MotorBike-Camera-04/180803227623/item
    http://viewitem.eim.ebay.eu/Lighter-Spy-Cam-SpyCam-Spy-Camera-DVR-Hidden-NEW-02/380377081368/item

οκ.. δεν είναι και gopro.. αλλά πιστεύω τη δουλίτσα τους την κάνουν.... (κάτι τέτοιο θα πάρω και εγώ για την ΤΗΛΕΜΑΧΑΡΑ . . . .!!!!! )

φιλικά,
    Βασίλης..

Fpv πετάει όχι να γραφει απλός video .... δεν είναι το ίδιο
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    megasb
    Aeromodeller
    *

take advantage of the energy that Mother gives you

« Απάντηση #92 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 23:18:17 »

καλησπέρα και από εμένα....!!

τόληηηηηη....!!!!!  Cheesy Cheesy Cheesy (ξέρεις εσύ  Wink )

πιστεύω για την καταγραφή της πτήσης θα μπορούσες αντί να μπλέξεις με splitters... DVD recorders.... laptop... netbook... καλώδια..... μπαταρίες extra... κλπ κλπ.....  Thumbs up 
    να.. πάρεις μία μικρή κάμερα μπρελόκ σαν του φίλου Μάκη... πλέον πιστεύω έχουν βελτιωθέι κατά πολύ στην ανάλυση και την ποιότητα του βίντεο γενικότερα..
    βάρος είναι κάπου στα 20-50 γραμμάρια... αναλόγως την κάμερα....

Εκτός αν κάποιος θέλει καλή ποιότητα, οπότε το θέμα αλλάζει....   

έλεγα κάτι σαν αυτό:

http://viewitem.eim.ebay.eu/Car-Key-Chain-Spy-Cam-SpyCam-Spy-Camera-DVR-Hidden-01/180803227622/item
    http://viewitem.eim.ebay.eu/MD80-Mini-DV-DVR-Sports-Cam-Bike-MotorBike-Camera-04/180803227623/item
    http://viewitem.eim.ebay.eu/Lighter-Spy-Cam-SpyCam-Spy-Camera-DVR-Hidden-NEW-02/380377081368/item

οκ.. δεν είναι και gopro.. αλλά πιστεύω τη δουλίτσα τους την κάνουν.... (κάτι τέτοιο θα πάρω και εγώ για την ΤΗΛΕΜΑΧΑΡΑ . . . .!!!!! )

φιλικά,
    Βασίλης..

Fpv πετάει όχι να γραφει απλός video .... δεν είναι το ίδιο

Το γνωρίζω... Thumbs up απλώς έλεγα για πτήση με δυο κάμερες... Η μια του Fpv και η άλλη για την καταγραφή... 

όσο για το fail safe της τηλεμετρίας και το που "πήγε" Undecided το μοντέλο ό μη γένοιτο, @vxidianos και @contravago έχετε δίκιο για την ασφάλεια που παρέχουν.....

οπότε Τόλη..... μάλλον δεν τα γλιτώνεις..... Wink

Καταγράφηκε
    vxidianos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #93 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 00:05:30 »

Ωρίστε και το ντοκουμέντο  Thumbs up

http://youtu.be/B-jOt5BldSE
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #94 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 00:58:55 »

άσχετο με το θέμα αλλα έχω μια παρατήρηση εάν μου επιτρέπεις .... καταναλώνεις πολλή ρεύμα και χάνεις γρήγορα ταχύτητα ... δεν πετάει έτσι το skywalker .... κοίτα το setup σου
    δεν έχεις RTH ?
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    vxidianos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #95 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 01:11:25 »

άσχετο με το θέμα αλλα έχω μια παρατήρηση εάν μου επιτρέπεις .... καταναλώνεις πολλή ρεύμα και χάνεις γρήγορα ταχύτητα ... δεν πετάει έτσι το skywalker .... κοίτα το setup σου
    δεν έχεις RTH ?

Δεν έχει RTH, όμως το βίντεο είναι σε μεγαλύτερη ταχύτητα από το κανονικό. Κατανάλωσε περίπου 2160mah σε 15 λεπτά πτήσης, και ζυγίζει γύρω στα 2200-2300gr .  Sad
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #96 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 01:15:42 »

νομίζω ότι είναι πολλά τα A που τραβάς .... το βάρος αυτό το έχω εγώ με 8000 μα μπαταρίες
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #97 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 01:38:13 »

Καλησπέρα!

* Θεόδωρε, δέν βάζεις κεραία στον δέκτη, γιατί αυξάνονται οι παρεμβολές... ??    Τί άλλο θα ακούσω, χαχα... κοίτα να δείς...
    Απο ότι κατάλαβα δλδ απο τις ζώνες Fresnel (φρέσνελ), βολεύει να έχουμε πολλά "ανεμπόδιστα" κύματα της πρώτης ζώνης όπου υπάρχει συνήθως Οπτική Επαφή (Line Of Sight) πομπού και Δέκτη. Αυτά τα κύματα είναι τα πιό δυνατά-ικανά να δώσουν σωστό αποτέλεσμα-καλή λήψη. Ναί, σωστά γιατί σε άλλες ζώνες εμφανίζονται και ανακλώμενα κύματα εκτός φάσης...
    Παίζουν λοιπόν τόσο ρόλο όλα αυτά τα καλούδια που είναι γύρω μας και στα γειτονικά σπίτια, κοίτα να δείς, έ τότε, στον αέρα θα καθαρίσει μάλλον, ένας τρόπος υπάρχει για σίγουρα συμπεράσματα...  Wink

* Βασίλη, πού είσαι αγορίνα, χάθηκες...    Ναί βρέ, σωστά στα λέει ο Wiz, θέλουμε καταγραφή της εικόνας που στέλνει η Τηλεμετρία με όλα τα δεδομένα "μέσα" της και όχι απλά μια εικόνα της πτήσης απο "έξω", δλδ απο δεύτερο μάτι...

Άντε καλά... με τέτοιες αφραγκίες, με βλέπω να κουβαλάω το desktop pc στο λιβάδι. Ευτυχώς έχω ένα inverter απο ένα φίλο δανεικό για να δώσω 220AC στο pc απ'τα 12DC του αμαξιού...   laugh
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #98 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 20:50:00 »

Σήμερα πέρασα λίγο χρόνο σετάροντας το σύστημα πάνω σε μια καινούργια πτερυγούλα που φτιάχνω...
    Βέβαια το θέμα δέν ασχολείται πιά μόνο με το σύστημα εικόνας αλλά πιστεύω να μήν σας πειράζει γιατί λύσαμε τα θέματα με την εικόνα και προχωράμε με την τηλεμετρία...  Wink
    Με ταλαιπώρησε λίγο το σημείο όπου ρυθμίζεις τον σένσορα που δίνει η BlackStork για να μετρά τα καταναλισκόμενα Amperes (Αμπέρ), ή αλλιώς το "Current Sensor".
    Θα δείτε και αυτό το "τρέμουλο" κάποιων γραμμών που σας έλεγα, αλλά ευτυχώς που δέν το κάνει συχνά. Μάλιστα θα έλεγα ότι σε αυτή την ScreenShot (φωτό οθόνης) μέσω του προγράμματος AV Grabber, μάλλον πέτυχα της εξαίρεση σήμερα σε κακό σήμα, αλλά δέν πειράζει, την έβαλα για να την έχουμε...
    Έπρεπε να κατεβάσω το Full Scale στα 105 απο τα 150 που είχε ώς μάξιμουμ, για να συντονίσω την ένδειξη της OSD με την ένδειξη του Βατομέτρου που είχα πάνω για να βλέπω τις συγκρίσεις...
    Η OSD όμως δέν έχει κλίμακα του 0,1 Αμπέρ, παρά μόνο του 0,5 οπότε και "χάνονται" μερικά "σκαλιά" αλλά δέν πειράζει. Τουλάχιστον τώρα που συντονίστηκε θα έχω μιά καλή εικόνα για το τί γίνεται!

* CurrentSensor_01.JPG (47.38 KB, 720x576 - εμφανίστηκε 141 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 21:06:45 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #99 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 20:58:21 »

Έπειτα έβαλα την πτέρυγα στο πάτωμα και προσπάθησα να δώ την ευθυγράμμιση της εικόνας, και στο πάνω-κάτω, αλλά και στη στρέψη κατά τον άξονα του φακού όπου και απο την πρώτη φωτό φαίνεται οτι ήταν λίγο λοξά...   

* LoksiEikona_1.JPG (31.5 KB, 720x576 - εμφανίστηκε 139 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #100 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 21:01:01 »

Είπα να βάλω μετά την κάμερα ακριβώς πάνω στον αρμό απ'το πλακάκι για να έχω και μιά ευθεία σάν αναφορά ( laugh) και πάτησα λίγο τη βάση της κάμερας, με το χέρι, πρόχειρα μήπως και διορθώσει, κοιτάζοντας ταυτόχρονα το μόνιτορ του pc για να βλέπω τί κάνω... Θέλει κάτι καλύτερο σε βάση εκεί για να είμαι σίγουρος ότι δέν θα κουνηθεί στον αέρα.

Τί λέτε? Έγινε τίποτα? Τα "έμπειρα μάτια" βλέπουν κάτι καλό ή κάτι ανησυχητικό?

Για το πάνω-κάτω δέν ξέρω, εσείς θα μου πείτε γιατί δέν έχω εμπειρία...

* IsiaEikona_01.JPG (31.32 KB, 720x576 - εμφανίστηκε 146 φορές.)
    Καταγράφηκε

contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #101 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 21:18:00 »

Αποστολε βαλε και μια φωτο με την πτερυγα αλλα και με τον εξοπλισμο πανω σε αυτη.
    Εχεις ξαναπεταξει FPV με πτερυγα. Θα το λατρεψεις.
    Μια χαρα φαινεται η καμερα.
    Τωρα για την κλιση προς τα κατω, εγω εχω μια μικρη ταση προς τη Γη γιατι πεταει λιγο σε High Alhpa η πτερυγα και θελω να βλεπω εδαφος.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #102 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 21:21:55 »

Άααα... ξέχασα να σας πώ... φτάνοντας πάνω στο σπίτι για τις δοκιμές, είχα μαζί δυό φορτισμένες LiPo για το μοντέλο, μιά για το μοτέρ-σέρβος και μιά για την τηλεμετρία-βίντεο...
    Ξέχασα όμως να πάρω τρίτη μπαταρία γοα τον δέκτη βίντεο που πάει στο pc... Πώωωω... κόντεψα να τρελαθώ... Κάνω έτσι, άρχισα να κοιτάω γύρω-γύρω, μπανίζω το καλώδιο που πήγαινε στα ηχεία... κοιτάω το μετασχηματιστάκι στο πολύμπριζο... 12VDC... χεχεχε... χράκ με το μαχαίρι, στον αέρα το καλώδιο... Στρίψιμο πάνω στο Deans του δέκτη και βουαλά... !  Τώρα θα βάλω Deans πίσω απ'τα ηχεία του pc για να το μπαινοβγάζω όποτε θέλω...  Grin

Επίσης... άλλη διαπίστωση!
    Η OSD δουλεύει και με την μπαταρία του μοτέρ μόνο. Είχα πάνω στην μπαταρία του μοτέρ και το βατόμετρο όπως σας είπα για να ρυθμίσω στην OSD το Current Sensor. Έβλεπα λοιπόν 0,6 Αμπέρ κατανάλωση σε ηρεμία. Όταν συνέδεα και την άλλη LiPo στην OSD, η κατανάλωση έπεφτε στα 0,1 Αμπέρ! Σπέσιαλ!
    Νομίζω όμως ότι ούτως ή άλλως δέν θα έχω σέρβος άν πέσει πολύ η μπαταρία ισχύος (μοτέρ) γιατί αυτή δίνει στο ESC και αυτό με τη σειρά του τα 5 Volts... Κάτι πρέπει να γίνει εκεί... Θα προσέχω φυσικά να μήν πέσει πολύ η βασική μου μπαταρία αλλά... beter safe than sorry, μάλλον θα κόψω το κόκκινο (+) απ'το ESC και θα βάλω 4 στοιχεία Νικελίου...
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #103 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 21:31:20 »

Άχ, Θεόδωρε, άχ τί με κάνεις... ήθελα να το κρατήσω για έκπληξη, αλλά χαλάλι, με τρώει και μένα, δέν αντέχω...  Grin
    Απλά θα πώ ότι είναι ένας Φοίνικας χωρίς το μεσαίο κομμάτι. Θέλω να είμαι σίγουρος για την πτήση της και μετά να πώ τα υπόλοιπα...  
    Μέχρι στιγμής έκανε 3-4 πτήσεις και είμαι κατ'ενθουσιασμένος!

Έχω αφήσει πρόχειρη την κεραία του δέκτη GPS γιατί δέν είμαι σίγουρος για τη θέση της. Είναι καλά εκεί? Να τη βάλω πουθενά αλλού? Αν χρειάζεται, κάνω και προέκταση φυσικά, πείτε μου τη γνώμη σας pleaaaaaase... 

* HPIM7989.JPG (62.58 KB, 1007x507 - εμφανίστηκε 137 φορές.)
    Καταγράφηκε

vxidianos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #104 στις: Τετάρτη, 8 Φεβ 2012, 21:47:24 »

Ωραία κατάσταση,  Thumbs up
    Δεν έχω εγκαταλείψει, παρακολουθώ το topic. 
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Βοήθεια για Συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης Εικόνας
    Μεταπήδηση σε: