Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 16:00:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 16:00:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 63
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για Συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης Εικόνας  (Αναγνώστηκε 14631 φορές)
    wizard
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

../../..

« Απάντηση #75 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 15:27:43 »

σωστός ... αλλα δεν θα μπορείς να γραφεις χωρίς το grabber
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #76 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 16:53:23 »

http://www.ebay.com.au/itm/7-Inch-LCD-TFT-camera-VCR-DVD-Monitor-Backup-Car-/180710788040?_trksid=p3286.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D4358654013160893455#ht_2491wt_1023&clk_rvr_id=313566086574

http://www.ebay.com/itm/Mini-3-5inch-Car-TFT-LCD-Rearview-Color-Camera-Monitor-/120853009413?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c23669405

'Η καποιο απο τα πανω.
    Κατευθειαν στον δεκτη.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #77 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 21:08:35 »

Καλησπέρα παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Βασίλη ευχαριστώ και σένα φίλε. Πρώτη φορά που μιλάμε μάλλον έ? Καλως ήρθες... 

Αμάάάάάάν... θα χάσω δλδ τη δυνατότητα για Καταγραφή του βίντεο αν πάρω μόνο το μόνιτορ?
    Πάνω στο AV Grabber έχει ένα κουμπάκι που γράφει απο πάνω Capture και έχει αροστερά του ένα άσπρο Led, ενώ απο δεξιά του ένα κόκκινο Led. Με αυτό το κουμπί καταγράφει μήπως βίντεο σε καμιά εσωτερική του καρτούλα που αργότερα να μπορείς να το κατεβάσεις στο pc στο σπίτι? Στο manual που έχει περιγράφει μόνο τη λειτουργία του προγράμματος, όχι της συσκευής αυτή καθ' εαυτής... να πάρει...

Πάντως το 3,5 ίντσες μικρούλι θα είναι έ? Όχι μωρέ, καλύτερα το άλλο το 7ιντσο... Το μικρό όμως έχει καλύτερη περιγραφή, ότι είναι 12βολτο, τί περιέχει κλπ, ενώ το άλλο, πιό "σπαρτιατική" παρουσίαση έχει...  Sad Έχει και τηλεχειριστήριο, άκου να δείς... δέν μας φτάνουν όσα έχουμε, να έχουμε και ασύρματο κοντρόλ για την οθόνη...  Grin  Ευάγγελε ευχαριστώ για τα λίνκς...

Αν όμως χάνω δυνατότητα καταγραφής όπως λέει ο Αντώνης, δέν λέει βρέ γμτη...  Sad 
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    vxidianos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #78 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 23:46:53 »

Καλησπέρα παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Βασίλη ευχαριστώ και σένα φίλε. Πρώτη φορά που μιλάμε μάλλον έ? Καλως ήρθες... 

Αμάάάάάάν... θα χάσω δλδ τη δυνατότητα για Καταγραφή του βίντεο αν πάρω μόνο το μόνιτορ?
    Πάνω στο AV Grabber έχει ένα κουμπάκι που γράφει απο πάνω Capture και έχει αροστερά του ένα άσπρο Led, ενώ απο δεξιά του ένα κόκκινο Led. Με αυτό το κουμπί καταγράφει μήπως βίντεο σε καμιά εσωτερική του καρτούλα που αργότερα να μπορείς να το κατεβάσεις στο pc στο σπίτι? Στο manual που έχει περιγράφει μόνο τη λειτουργία του προγράμματος, όχι της συσκευής αυτή καθ' εαυτής... να πάρει...

Πάντως το 3,5 ίντσες μικρούλι θα είναι έ? Όχι μωρέ, καλύτερα το άλλο το 7ιντσο... Το μικρό όμως έχει καλύτερη περιγραφή, ότι είναι 12βολτο, τί περιέχει κλπ, ενώ το άλλο, πιό "σπαρτιατική" παρουσίαση έχει...  Sad Έχει και τηλεχειριστήριο, άκου να δείς... δέν μας φτάνουν όσα έχουμε, να έχουμε και ασύρματο κοντρόλ για την οθόνη...  Grin  Ευάγγελε ευχαριστώ για τα λίνκς...

Αν όμως χάνω δυνατότητα καταγραφής όπως λέει ο Αντώνης, δέν λέει βρέ γμτη...  Sad 

Όχι, μην πανικοβάλεσαι, δεν γνωρίζω πολλά για το AV GRABBER, αλλά αν δεν κάνω λάθός μετατρέπει αναλογικό σήμα video, σε ψηφιακό, δεν έχει όμως τη δυνατότητα να γράψει σε κάποια κάρτα.
    Μπορείς να τα έχεις και τα 2 στα λιβάδια, μπορείς να βλέπεις από το 7ιντσο monitorάκι (γιατί το 3,5 είναι όντω πολύ μικρό  ) και να καταγράφεις παράλληλα στο pc.
    Απλά από την έξοδο του δέκτη σου, αντί για ένα RCA θα έχεις 2, το ένα για το monitor και το άλλο για την είσοδο της USB κάρτας βίντεο. Υπάρχουν νομίζω και συσκευές splitter... αλλά δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί.
    όλα αυτά τα έχω δει και τα δουλεύω και εγώ (χάρει στον Πρόεδρο τον Μιχάλη!!! Thumbs up)
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #79 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 00:38:42 »

Δεν θέλει το Pc στο λιβάδι xaxaxax οποτε no Pc no rec.
    Αυτό που μπορεί να κανεις είναι να αγοράσεις ένα DVr για να γραφεις αλλα είναι αρκετά τα χρήματα  Sad

Εγώ προσωπικά έχω μια κάμερα που παίρνει και Video in οποτε γράφω σε αυτήν ...
    Από το VRx  βγάζω μια έξοδο που την οδηγώ σε ένα Video Spliter 4 εξόδων και δίνω στο monitor στα google και στην κάμερα ... περισσεύει μια για οποιον θέλει να γράψει

http://www.bevrc.com/video-splitter1-input-4-outputs-p-139.html

Και κάτι για μένα πολλή σημαντικό ... να γράφετε πάντα τις πτήσεις σας για ευνόητους λόγους

Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #80 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 15:18:55 »

Καλησπέρα Κύριοι.

Βασίλη, με τον Μιχάλη πετάς? Μικρός που είναι ο κόσμος... Χαιρετισμούς δώσε!
    Ναί, λέω αν κάποιος θέλει να αποφύγει τελείως το pc, τί θα μπορύσε να κάνει... οπότε λύση δέν βλέπω οικονομική για καταγραφή χωρίς το pc...
    Kανένα Laptop που θα βρούμε βέβαια μεταχειρισμένο... θα βάλω αγγελία, χαχαχαααα....  laugh

* Ερώτηση...
    έβγαλα τα συστήματα στο μπαλκόνι μήπως και πιάσει σήμα το GPS αλλά δέν έπιασε, δέν ξέρω αν λειτουργεί καλά και ο αισθητήρας του... Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε είναι πως παραποίησε κάποιες γραμμές το σήμα video... Έβαλα το δέκτη μέσα στο σαλόνι λίγο πιό ψηλά να μήν είναι στο πάτωμα κι αυτός αλλά έκανε το ίδιο... Μεταξύ τους παρεμβαλλόταν μόνο ένα διπλό συρώμενο τζάμι σάν αυτά που έχουν όλα τα σπίτια, και ήταν κλειστό φυσικά γιατί είχε παγωνιά έξω... Η απόστασή τους στα 5 μέτρα... Μάλιστα αν θυμάμαι καλά άνοιξα κάποια στιγμή και το τζάμι για να δοκιμάσω απο περιέργεια, αλλά πάλι "κακό" βίντεο...  Sad

Είναι τόσο ευαίσθητα τα 2,4 GHz? Να έφταιγε κάτι άλλο? Αν τα κάνει αυτά στα 5 μέτρα τί θα γίνει εκεί πάνω... ?
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    vxidianos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #81 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 16:47:10 »

Γειά χαρά,

ναι ναι, με το Μιχάλη, με κόλλησε το μικρόβιο ξανά  Grin

για να αποφύγεις τελείως το pc, όπως ανέφερε και ο wizard, ένα DVR είναι μιά λύση. Όμως το pc θεωρώ πως είναι καλύτερη λύση. Μπορείς να βρεις σε καλή σχετικά τιμή laptop 10 ιντσών. Και όπως είπε ο wizard καλό είναι να γράφουμε τις πτήσεις  . Η τηλεμετρία που έχεις (δεν ξέρω για άλλες), όταν μπει το σκάφος σε λειτουργία fail safe, αυτόματα σου εμφανίζει συντεταγμένες, αν γράφεις την πτήση ίσως έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις το μαύρο κουτί  buck2

Για το gps δεν μπορώ να σε βοηθήσω, ούτε και για το κακό σήμα του βίντεο..  
    και οι δικοί μου πομποδέκτες για το βίντεο στα 2,4GHz είναι, και δουλεύουν περίφημα...
    Καταγράφηκε
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #82 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 17:15:46 »

Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.
    Το GPS ειναι ενας δεκτης με μια Patch κεραια απο πανω του.
    Και σαν δεκτης που ειναι δεν εκπεμπει κατι που θα μπορουσε να ενοχλησει το βιντεο σου.
    Η συχνοτητα που λαμβανουν τα GPS ειναι η 1575.42 ΜΗz και συνηθως μπορει να δεχθει καποια "ενοχληση" απο πομπους βιντεο στα 1.3GHz.

Frequencies used by GPS

All satellites broadcast at the same two frequencies, 1.57542 GHz (L1 signal) and 1.2276 GHz (L2 signal).
    Civil GPS receivers use the L1 frequency with 1575.42 MHz.
    http://en.wikipedia.org/wiki/GPS_signals
    Μπορεις να περιγραψεις το προβλημα σου λιγο καλυτερα;;

Αν θες και σε πμ για να μην γεμιζουμε το νημα.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #83 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 20:52:36 »

Ώωωω... υπάρχουν και laptop των 10 ιντσών... ? Κατάλαβα όμως, θα με πιάσει το Ελληνικό μου... έ, μιά φορά το παίρνουμε ας είναι λίγο μεγαλύτερο, έτσι τουλάχιστον θα πεί και η σύζυγος αν της το πώ έ? Ελα ρέ μωράκι, αφού θα πάρεις που θα πάρεις, πάρε κανένα καλό... !  Grin

Ευάγγελε, σόρυ, σε μπέρδεψα. Μάλλον δέν το έγραψα καλά. Δέν πειράζει που γράφουμε εδώ, ενημερώνουμε και ενημερωνόμαστε για το συγκεκριμένο σύστημα, δέν είμαστε εκτός θέματος...  Wink
    Ήταν δυό τελείως διαφορετικά θέματα. Για το GPS απλά ανέφερα ότι δέν δούλεψε ούτε στο μπαλκόνι, όπως ούτε και μέσα στο σπίτι. Όταν μου το έδωσε ο φιλαράκος, είχε φύγει ένα μεταλλικό περίβλημα πάνω απ'την πλακετίτσα του, κάτι σάν γείωση, δέν ξέρω, και το κόλλησα προσεκτικά με το κολλητήρι μου σε ένα σημείο που βρήκα λίγη πρόσβαση γιατί είναι πολύ μικρά τα μεγέθη εκεί για... κανονικούς θνητούς με νορμάλ κολλητήρια... Γι'αυτό δέν ξέρω αν δουλεύει ή όχι, είναι "πειραγμένο". Δέν ξεχώρισα τις προτάσεις και σας μπέρδεψα...
    Άλλο θέμα είναι για τη βιντεολήψη... Ξέρω φυσικά πως το GPS μόνο λαμβάνει χωρίς να παρεμβαίνει πουθενά...

Μου έκανε εντύπωση ότι αλλάζοντας λίγο τη θέση του πομπού video, άλλαξε τελειώς και η λήψη... Τον είχα πάνω στο "πάσο" της κουζίνας και δούλευε περίφημα, είδατε και απο τις φωτό, κανένα "χιόνι", τίποτα, καμπάνα που λέμε...
    Μόλις τον έβαλα στο μπαλκόνι, στο πάτωμα όμως κάτω τον είχα, άρχισα να βλέπω παραμόρφωση σε αρκετές γραμμές της εικόνας. Πίστευα ότι σε τόσο μικρή απόσταση θα είναι "rock solid" έστω και με ένα τζάμι ανάμεσα... πειράχτηκε όμως η εικόνα αρκετά και μου έκανε εντύπωση γι'αυτό το ανέφερα...

Μήπως αν βγεί στον αέρα όλα θα καθαρίσουν? 
    Καταγράφηκε

contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #84 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 21:26:34 »

Μαλλον θα καθαρισει σε πτηση. Λεω μαλλον γιατι με το βιντεο θα δεις διαφορα και διαφορες απο μερος σε μερος και απο μερα σε μερα.
    Γενικα να εχεις υποψιν σου το παρακατω

http://en.wikipedia.org/wiki/Fresnel_zone

Γιαυτο και ειναι καλο που στις εφαρμογες μας ο πομπος ειναι ψηλα. "Καθαριζει"  τελειως η ζωνη απο παρεμβολες και μαζι τηε και το βιντεο.
    Οτι βρεθει μεσα στην ζωνη αυτη μπορει να προκαλεσει παρεμβολες, απο μικρες εως μεγαλες αναλογα με το τι παρεμβαλεται.
    Οταν εχεις πομπο και δεκτη μαζι στο ιδιο δωματιο συνεχιζει να εχει παρεμβολες;;;;;
    Καταγράφηκε
    flienky
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #85 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 21:47:03 »

http://www.youtube.com/watch?v=8QolpX5KE98&feature=plcp&context=C36af5e4UDOEgsToPDskLcsevSu_9HDhxjGsPOYVzi

@0:50 αλλα με laptop.
    Καταγράφηκε

Ηλίας
    vxidianos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #86 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 21:52:56 »

Θυμήθηκα κάτι που ίσως να παίζει ρόλο στις παρεμβολές (by Μιχάλης):
    Τα rooters που είναι wireless δουλεύουν περίπου στα 2,4GHz, ίσως αν έχεις μέσα στο σπίτι σου ή ακόμα και από γειτονικά σπίτια να σου παρουσιάστηκαν παρεμβολές. Ακόμα και στο πεδίο της πτήσης, αν είναι και άλλες Τ/Κ στα 2,4GHz ίσως πάλι να έχεις πρόβλημα, οπότε καλό θα είναι πριν το στείλεις μακρυά να τσεκάρεις και αυτήν την παράμετρο.
    Καταγράφηκε
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #87 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 21:59:57 »

Εγω εχω δυο πομπους στα 2.4GHz εναν 200mw και ενα 500mw.
    Στο σπιτι εχω ασυρματο router ενεργο και εαν κανω ανιχνευση με το Laptop "βλεπω" αλλα 15 ενεργα. Ολα αυτα στο κεντρο της Αθηνας.
    Παρολαυτα εαν ανοιξω πομπο και δεκτη στο ιδιο δωματιο τοτε εχω πεντακαθαρη εικονα.
    Εαν απομακρυνθω αρχιζει να χαλαει. Υποσημειωση, στα τεστ στο σπιτι δεν βαζω σχεδον ποτε κεραια στον δεκτη.
    Με κεραια αρχιζει να διαβαζει πιο πολλες παρεμβολες.
    Καταγράφηκε
    megasb
    Aeromodeller
    *

take advantage of the energy that Mother gives you

« Απάντηση #88 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 22:05:00 »

καλησπέρα και από εμένα....!!

τόληηηηηη....!!!!!  Cheesy Cheesy Cheesy (ξέρεις εσύ  Wink )

πιστεύω για την καταγραφή της πτήσης θα μπορούσες αντί να μπλέξεις με splitters... DVD recorders.... laptop... netbook... καλώδια..... μπαταρίες extra... κλπ κλπ.....  Thumbs up 
    να.. πάρεις μία μικρή κάμερα μπρελόκ σαν του φίλου Μάκη... πλέον πιστεύω έχουν βελτιωθέι κατά πολύ στην ανάλυση και την ποιότητα του βίντεο γενικότερα..
    βάρος είναι κάπου στα 20-50 γραμμάρια... αναλόγως την κάμερα....

Εκτός αν κάποιος θέλει καλή ποιότητα, οπότε το θέμα αλλάζει....   

έλεγα κάτι σαν αυτό:

http://viewitem.eim.ebay.eu/Car-Key-Chain-Spy-Cam-SpyCam-Spy-Camera-DVR-Hidden-01/180803227622/item
    http://viewitem.eim.ebay.eu/MD80-Mini-DV-DVR-Sports-Cam-Bike-MotorBike-Camera-04/180803227623/item
    http://viewitem.eim.ebay.eu/Lighter-Spy-Cam-SpyCam-Spy-Camera-DVR-Hidden-NEW-02/380377081368/item

οκ.. δεν είναι και gopro.. αλλά πιστεύω τη δουλίτσα τους την κάνουν.... (κάτι τέτοιο θα πάρω και εγώ για την ΤΗΛΕΜΑΧΑΡΑ . . . .!!!!! )

φιλικά,
    Βασίλης..
    Καταγράφηκε
    vxidianos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #89 στις: Τρίτη, 7 Φεβ 2012, 22:16:22 »

Πολύ καλή ιδέα για το καμεράκι  Thumbs up
    Από προσωπική εμπειρία που είχα πριν κανά 2 βδομάδες, είμαι υπέρ τις άποψης να καταγράφεται επίγεια το βίντεο διότι όπως ανέφερα σε προηγούμενο post, η συγκεκριμένη τηλεμετρία δείχνει συντεταγμένες όταν ενεργοποιηθεί το fail safe. Εμένα μου έτυχε πολύ κοντά από το σημείο απογείωσης αλλά και πάλι μέσω του βίντεο, μπορέσαμε να φτάσουμε στο μοντέλο που είχε γίνει ένα με τους θάμνους  Cheesy
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Βοήθεια για Συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης Εικόνας
    Μεταπήδηση σε: