Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 21:09:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 21:09:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 41
    Συνολικά: 42
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για Συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης Εικόνας  (Αναγνώστηκε 14699 φορές)
    wizard
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

../../..

« Απάντηση #60 στις: Δευτέρα, 16 Ιαν 2012, 10:30:25 »

Καλημέρα παιδιά και Καλή εβδομάδα να έχουμε...

Οκ Wiz, το είδα το βίντεο με τον τύπο... Απο ότι είδα γυρνάει την κάμερα ώστε να βλέπει στον υπαίθριο-προαύλιο χώρο και όχι πάνω του και ρυθμίζει μέχρι τα πράματα να καθαρίσουν... Αυτό μόνο χρειάζεται δλδ έ? Να "καθαρίσει" το τοπίο και τίποτε άλλο... ?
    Δέν χρειάζεται εστίαση σε κάποια συγκεκριμένη απόσταση, κάποιο στόχο κλπ έ... ?

τσου  Wink
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #61 στις: Παρασκευή, 20 Ιαν 2012, 20:47:58 »

Πόσο γκαντέμης μπορεί να είμαι, πέστε μου... Έβαλα ξανά στην MC-24 μου το RF Module που είχε το αυθεντικό ("μαμίσιο"), στους 40 Μεγάκυκλους και δέν μπορώ να πετύχω επικονωνία με τους δέκτες μου στους 40 MHz... Καινούργιοι Δέκτες, καινούργιοι κρύσταλλοι, άλλαξα και κανάλι ακόμα και στον πομπό μήπως έφταιγε ο κρύσταλλος του Πομπού αλλά τίποτα... Τρέμουλο στα 50 μέτρα μακριά μου! Έβαλα και μιά καινούργια κεραία που είχα στο σακουλάκι της απ'τον Graupner... τίποτα!
     Μόλις την γυρνάω στους 2,4 GHz με το DIY το Corona, όλα μέλι γάλα... ! Τί να πώ...  Sad

Η μόνη μου ελπίδα είναι τώρα μιά vintage Futabίτσα που έχω εξακάναλη και μιά άλλη απλή για να δοκιμάσω.
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    flienky
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #62 στις: Παρασκευή, 20 Ιαν 2012, 21:19:24 »

Αν κατάλλαβα καλά ξέρει πως το λένε το σύστημα μετάδοσης εικόνας σους; Γιατί απο ότι διάβασα εσύ και ο φίλος σου μάλλον δεν ξέρατε. Είναι λίγο δύσκολο να διαβάσω και τις 5 σελίδες. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αλλά νομίζω ότι είναι αυτό 2.4GHz LawMate. Την ίδια συσκευή την χρησιμοποιεί και η team black sheep μαζί με ένα UHF chainlink οπότε μάλλον θα πρόκειται για καλό. Δεν έχω ιδέα απο fpv μονο ό,τι έχω διαβάσει καθώς με ενδιαφέρει για επόμενο επίπεδο.!!!
    Καταγράφηκε

Ηλίας
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #63 στις: Παρασκευή, 20 Ιαν 2012, 23:10:23 »

Πόσο γκαντέμης μπορεί να είμαι, πέστε μου... Έβαλα ξανά στην MC-24 μου το RF Module που είχε το αυθεντικό ("μαμίσιο"), στους 40 Μεγάκυκλους και δέν μπορώ να πετύχω επικονωνία με τους δέκτες μου στους 40 MHz... Καινούργιοι Δέκτες, καινούργιοι κρύσταλλοι, άλλαξα και κανάλι ακόμα και στον πομπό μήπως έφταιγε ο κρύσταλλος του Πομπού αλλά τίποτα... Τρέμουλο στα 50 μέτρα μακριά μου! Έβαλα και μιά καινούργια κεραία που είχα στο σακουλάκι της απ'τον Graupner... τίποτα!
     Μόλις την γυρνάω στους 2,4 GHz με το DIY το Corona, όλα μέλι γάλα... ! Τί να πώ...  Sad

Η μόνη μου ελπίδα είναι τώρα μιά vintage Futabίτσα που έχω εξακάναλη και μιά άλλη απλή για να δοκιμάσω.

μήπως είναι σε ppm και η δεκτες σου είναι pcm ...λέω εγώ τώρα  lalala
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #64 στις: Σάββατο, 21 Ιαν 2012, 00:07:21 »

@ Flienky... το σύστημα μου το χάρισε ένας φίλος και δέν είχε μάρκα πάνω του. Τότε δέν νοιάστηκα και 'γώ να ρωτήσω και ξεχάστηκα... Στις πρώτες σελίδες έχω φωτό απ'το εσωτερικό του, αν θές ρίξε μιά ματιά μήπως το καταλάβεις και 'σύ...

@ Wiz... Όχι βρέ θηρίο... το διπλοέλεγξα αυτό. Έχω επαφή κοντά, αλλά μόλις απομακρύνεται λίγο τα "χάνει", τρελαίνεται... Τί να πώ ρε παιδάκι μου...  Undecided
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #65 στις: Σάββατο, 21 Ιαν 2012, 15:25:33 »

αποστολε  μαλλον το  module tων  40   της    mc 24 τα  εχει παιξει
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Σάββατο, 21 Ιαν 2012, 18:08:50 »

Φίλε μου AlexCularis (καλό μοντέλο το Cularis), εκεί προσανατολίζεται και η δική μου σκέψη.
    Ευτυχώς που το έχω δουλέψει το module της MC-24 στο κανάλι 58 (40,775), και η άλλη η Futabίτσα που έχω είναι επίσης στο ίδιο κανάλι, οπότε θα δώ αμέσως αν και οι δέκτες μου είναι ΟΚ με τους ίδιους ακριβώς κρυστάλλους που "φοράγανε" όταν ήταν να ακούσουν στην MC...

Για να δούμε... θέλω να κάνω προπόνηση καθισμένος στο Front Seat και δέν μπορώ να πούμε...   
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #67 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 14:07:47 »

Χθές το βράδυ κάθησα καμιά δυό ωρίτσες μήπως και στήσω και 'γώ την τηλεμετρία (OSD) που μου χάρισε ένας πολύ καλός φίλος, και φαίνεται να τα καταφέρνω...  devil
    Τώρα πιά η κάμερα δίνει στην OSD και απο κεί παίρνει ο πομπός του βίντεο... Πρέπει η εικόνα να περάσει "μέσα" απ'την OSD, να συμπληρώσει και εκείνη τα "δίκα της" και να ξαναστείλει το νέο σήμα βίντεο με τα νέα στοιχεία προς τα "έξω"...
    Πρόκειται για την BlackStork OSD της εταιρείας AvionicsRC.com

Πρώτη εικόνα που βλέπω αν δέν έχω δώσει τάση ακόμη στο δέκτη (5 volts), είναι η παρακάτω... Μου ζητάει να συνδέσω τα κανάλια 0 και 1 με τα οποία γίνεται όλο το κοντρόλ της OSD...
    Σόρυ για την ασπρόμαυρη εικόνα αλλά μόνο αυτή τη vintage καμερούλα έχω προς το παρόν!

* Othoni_Proti.JPG (36.67 KB, 634x507 - εμφανίστηκε 162 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 14:09:47 »

Μόλις ο δέκτης πάρει τάση απο 4 στοιχεία Νικελίου ή απο το ESC, περνάμε στη επόμενη οθόνη...
    Το GPS δέν το βλέπει γιατί είμαι μέσα στο σπίτι και δέν παίρνει σήμα μάλλον έ? Με το κανάλι 0 το οποίο έχω δώσει απο διακόπτη πάνω στον πομπό μου (Τ/Κ), μπορώ να επιλέξω το Fly ή το Configuration...
    Με το κανάλι 0 (κάτι σάν Enter), μπαίνεις "μέσα" σε αυτό που επέλεξες... Πάμε λοιπόν για configuration...

* Othoni_02.JPG (41.51 KB, 713x571 - εμφανίστηκε 169 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #69 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 14:16:05 »

Σάν κανάλι 1 της OSD (enter), έχω δώσει το κανάλι 4 του Rudder, γιατί θα πετάω μάλλον πτερυγούλα (ξέρεις εσύ  Wink) και δέν μου χρειάζεται... κάνοντας λοιπόν το στίκ τέρμα δεξιά, μπαίνει απο την πάνω οθόνη στο configuration...
    (Η κίνηση του rudder είναι απ'το κέντρο προς τα δεξιά και πάλι κέντρο σχετικά γρήγορα)

Με το κανάλι 0 λοιπόν πάμε στην επιλογή Alarms και πατώντας το κανάλι 1 (rudder πομπού), μπαίνουμε στο alarms, το οποίο μοιάζει...

* Othoni_03.JPG (44.22 KB, 720x576 - εμφανίστηκε 157 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #70 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 14:20:50 »

... κάπως έτσι...  Cheesy

* Othoni_04.JPG (57.55 KB, 720x576 - εμφανίστηκε 167 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 14:25:58 »

Σε αυτό το μενού θα ήθελα λίγη βοήθεια γιατί... χάθηκα λίγο.
    Κατ' αρχάς, τί είναι το E και D στα οποία εναλλάσεται η ένδειξη, δείτε για παράδειγμα σχετικά με το Flight Time...

* Othoni_5.JPG (56.85 KB, 720x576 - εμφανίστηκε 154 φορές.)
    Καταγράφηκε

wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #72 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 15:05:00 »

Σε αυτό το μενού θα ήθελα λίγη βοήθεια γιατί... χάθηκα λίγο.
    Κατ' αρχάς, τί είναι το E και D στα οποία εναλλάσεται η ένδειξη, δείτε για παράδειγμα σχετικά με το Flight Time...

Το D και Το E δεν ξέρω τι σημαίνει αλλα εκεί βάζεις τα στοιχεια τα οποια όταν τα υπερβείς βγάζει μια ένδειξη alarm στην οθόνη... είναι αυτό που σου έλεγα και στο τηλ ...

D=Default ?  Huh
    E=Edit  Huh

Λεω  εγω τωρα ... δεν ξερω
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #73 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 15:16:00 »

Αντώνη, καλησπέρα βρέ θηρίο... καλές οι οδηγίες τους αλλά θα ήθελε κάτι παραπάνω, τέλος πάντων...
    Εκτύπωσα το pdf απ'το site τους και ψάχνω βήμα-βήμα, ναί, το βρήκα, Enable σημαίνει το ένα και Disable το άλλο...

* Μια ερώτηση ακόμα... Αν κάποιος δέν θελει να πάρει LapTop pc, τί είναι το λιγότερο-φθηνότερο που μπορεί να κάνει για να έχει εικόνα στο λιβάδι? Υπάρχουν τίποτα οθονίτσες που να παίρνουν απ'ευθείας απ'το USB του ΑV Grabber και να βλέπεις έτσι?
    Καταγράφηκε

vxidianos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #74 στις: Δευτέρα, 6 Φεβ 2012, 15:26:32 »

Αντώνη, καλησπέρα βρέ θηρίο... καλές οι οδηγίες τους αλλά θα ήθελε κάτι παραπάνω, τέλος πάντων...
    Εκτύπωσα το pdf απ'το site τους και ψάχνω βήμα-βήμα, ναί, το βρήκα, Enable σημαίνει το ένα και Disable το άλλο...

* Μια ερώτηση ακόμα... Αν κάποιος δέν θελει να πάρει LapTop pc, τί είναι το λιγότερο-φθηνότερο που μπορεί να κάνει για να έχει εικόνα στο λιβάδι? Υπάρχουν τίποτα οθονίτσες που να παίρνουν απ'ευθείας απ'το USB του ΑV Grabber και να βλέπεις έτσι?

Καλησπέρα,
    Υπάρχουν στο εμπόριο, monitors φορητά, φορητές τηλεοράσεις από 7 ίντσες και πάνω, τα οποία είναι ιδανικά για αυτή τη δουλειά.
    Δε χρειάζεται να έχουν USB θύρα διότι δεν είναι απαραίτητο το ΑV Grabber. Στο δέκτη υπάρχει RCA έξοδος για το σήμα του βίντεο και τα monitorακια αυτά έχουν είσοδο RCA ή minijack.
    (ελπίζω να έγινα κατανοητός)
    Βασίλης 
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Βοήθεια για Συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης Εικόνας
    Μεταπήδηση σε: