Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.873 μηνύματα σε 12.391 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 15:53:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 15:53:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:01]

από Nikolas K
    [Σήμερα στις 10:36]

[Χθες στις 23:25]

από dominicm
    [Χθες στις 19:33]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309873
    Σύνολο θεμάτων: 12391
    Online σήμερα: 134
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 64
    Συνολικά: 64
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή FPV/UAV Mapping Platform  (Αναγνώστηκε 30783 φορές)
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

UcanDrone.com

« Απάντηση #105 στις: Κυριακή, 30 Οκτ 2011, 23:10:32 »

Παιδια καλησπέρα,

Αργησα να απαντήσω λόγο τριημέρου.. Λοιπόν οχι πως είμαι ξεροκέφαλος... αλλά είμαι λιγάκι, είπα οτι θα φτιάξω μια πλατφόρμα με μαξ 2 μέτρα που θα σηκώνει όλο μου τον εξοπλισμό!! και θα μείνω στο στόχο οτι κι αν γίνει!! με κόπο και πλήρη αγνοια των composite υλικών κατάφερα με τις συμβουλές σας να φτιάξω τα περισσότερα costum κομμάτια απο κάρμπον σε ενα ψηλο-άρτιο συνολο.. ωστόσο λοξοδρόμισα σε 3 περιπτώσεις: α στην κεντρική δοκό (Αλουμήνιο 6082), στα σκέλη (Αλουμήνιο 6005) και τις βίδες (Ατσάλι), αυτά μου στοίχησαν 280γρ όπότε και παρά τις πολύ καλές ιδιοτητες τους πέρνουν πόδι.

οι απαραίτητες ενισχύσεις στα φτερά έγιναν και τώρα φτιάχνω το δεύτερο σετ φτερών με την "γρήγορη" αεροτομή - πιο ελαφρειά-και πιο δυνατά. Σίγουρα ότι κιαν γίνει δεν πρόκειται να φτιάξω ένα ανεμόπτερο, απλά ήθελα μια συμπεριφορά στον αέρα μεταξύ ανεμόπτερου και trainer, δηλαδή εύκολο για τον πιλότο, σταθερό και πάααραααα πολύ οικονομικό στην πτήση. αυτό το τελευταίο είναι που τσούζει  γιατί οι μεγάλες μπαταριούλες κοστίζουν! με το "χοντρό" Σκυπτροβάμων μπορώ να ελπίζω σε 15 άνετα λεπτά, αλλα θα ήθελα να δώ τουλάχιστον τα διπλά μετά τη δίαιτα και την κατάλληλη επιλογή έλικας.

ο αέρας ήταν φοβερός δάσκαλος, οπότε οποιοδήποτε μάθημα θα ξαναδωθεί στον αέρα, το σίγουρο είναι οτι έχω καλή παρέα που με βοηθά και αρκετό κουράγιο για οτι προκύψει

καληνυχτες παιδια
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #106 στις: Τετάρτη, 2 Νοε 2011, 10:49:21 »

Kαλημέρα σε όλους!

Έχω δυο τρεις ερωτήσούλες: 
    Το φτερό με όλες τις ενισχύσεις, το κεντρικό ενσωματωμένο, ντυμένο και με σέρβο καλώδια κλπ μου βγήκε 610γρ. είναι μπετό μεν, αλλά τι βάρος πρέπει να έχει ένα φτερό 2μ πχ για glider, trainer, scale κλπ?? μέσες άκρες φυσικά.

Οταν πήγα να σκάψω τα νέα αυλάκια με το κολλητήρι, το κολλητήρι δεν έκαιγε λες και είχε σκληρύνει το φελιζολ, να σημειωθεί οτι όλες οι κολλήσεις έγιναν με heavy duty 24ωρη ρητίνη, οπότε μήπως πότισε τι φελιζολ???

Εαν γνωρίζω πχ οτι με 3ς και το 11*7 στις 9780 στροφές εχω τα μαξ amber και απόδοση του μοτέρ, εαν βάλω 4ς πρέπει να ρυθμίσω το end point  απο την T/K σε αυτές τις στροφές (με το μηχανάκι του Στέφανου  Grin Grin  )  ώστε να μη το κάψω?? θα μου δώσει πιο μεγάλη διάρκεια η 4ς με αυτό το τρόπο??

και τέλος εαν τα φτερά είναι 600γρ το setup 130moter + 60 esc +500 μπαταρίες  έχουμε 1300γρ αρα μου μένουν 500-700 γρ για όλα τα υπόλοιπα όπως σκέλη canopy, κεντρική camera και rx... δύσκολο αλλα γίνετε πιστευω για να επιστρέψουμε στον αρχικό στόχο...

ευχαριστώ για άλλη μια φορά (εγκυκλοπαίδεια το έχω καταντήσει το τόπικ)

Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #107 στις: Πέμπτη, 3 Νοε 2011, 15:48:17 »

Λοιπόν!! Αφου δεν απαντάτε παλιόπαιδα.. το πήγα μεσω Λαμίας και το βρήκα μόνος μου...

Ενα ενισχυμένο φτερό Skywalker μαζί με τα σέρβο ζυγίζει 540γρ, και είναι 1,68μ αρα είμαστε καλά αν σκεφτεις οτι έχω αλλους 15 πόντους και 150 ενισχύσεις παραπάνω!! οσον αφορά τα pailoads που μπορούν να δεχτούν μερικά γνωστά μοντέλα βρήκα αυτό:
    http://api.ning.com/files/74l9VppE6fStlmZbeefhmNsEuInCaLZLfqqsZTmuDZO8IXXGwKbm5RNpoPfTDzlpkxK1x37wIaRfr8B4ZPRg2g__/RCplanedata.xlsx  ενα ευχρηστο excelaki.  Απο αυτό όταν συγκρίνεις με ένα Cularis... εντάξη... υστερώ σημαντικά.. αλλα νομίζω το ξεπερνω σε άλλα κομάτια αφου δε χωράει με τίποτα αυτά που θέλω.. 
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #108 στις: Πέμπτη, 3 Νοε 2011, 19:03:28 »

Πώ, πώ, Καλησπέρα James, πολλά ερωτήματα, να τα δούμε ένα-ένα... 

* 2ο Φτερό, πιό γρήγορο... Χχμμμμ... Όχι μάλλον! Είσαι ήδη βαρύς και απο ότι διάβασα για την 1η πτήση, μείνε εκεί ή φτιάξε κάτι που να έχει περισσότερη Άντωση, πάντα με το σκεπτικό που ΔΕΝ υπερβαίνεις όπως λές τα 2 μέτρα.
    * Βάρος Φτερού... Για φελιζολένιο με τόσες ενισχύσεις και διπλό "σπάσιμο" για μεταφορά κλπ, μιά χαρά είναι. Θα μπορούσε να είναι και πιό κοντα στο μισό κιλό, αλλά θέλεις εξωτικά υλικά καιμήν ξεχνάμε τί πολύτιμο φορτίο "κουβαλάει" το φτεράκι...
    * Η ρητίνη "ποτίζει" ναί, κάπως στο φελιζόλ (γύρω περιοχή του αυλακιού) και σκληραίνει ώστε να Μήν το καίει ικανοποιητικά το κολλητήρι. Φυσιολογικό. Σκάψε παραδίπλα και πάντα με Εξαερισμό, μυρίζει άσχημα και είναι κακό...
    * Εάν βάλεις 4S, θα ρίξεις λίγο τα Αμπέρ για τις ίδιες στροφές, που σημαίνει οικονομία, αλλά θα βαρύνεις κατά ένα στοιχείο, που σημαίνει Όχι οικονομία, άρα μία η άλλη... Μείνε εκεί που είσαι και κοίτα να Πετάξεις για να το μελετήσεις-μάθεις καλύτερα.
    * Σκέλη δέν γίνεται να τα αποφύγεις?

DM (που σιγά-σιγά φορτώνει και φορτίζει ταυτόχρονα)

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #109 στις: Παρασκευή, 4 Νοε 2011, 13:38:02 »

Πώ, πώ, Καλησπέρα James, πολλά ερωτήματα, να τα δούμε ένα-ένα... 

* 2ο Φτερό, πιό γρήγορο... Χχμμμμ... Όχι μάλλον! Είσαι ήδη βαρύς και απο ότι διάβασα για την 1η πτήση, μείνε εκεί ή φτιάξε κάτι που να έχει περισσότερη Άντωση, πάντα με το σκεπτικό που ΔΕΝ υπερβαίνεις όπως λές τα 2 μέτρα.
    * Βάρος Φτερού... Για φελιζολένιο με τόσες ενισχύσεις και διπλό "σπάσιμο" για μεταφορά κλπ, μιά χαρά είναι. Θα μπορούσε να είναι και πιό κοντα στο μισό κιλό, αλλά θέλεις εξωτικά υλικά καιμήν ξεχνάμε τί πολύτιμο φορτίο "κουβαλάει" το φτεράκι...
    * Η ρητίνη "ποτίζει" ναί, κάπως στο φελιζόλ (γύρω περιοχή του αυλακιού) και σκληραίνει ώστε να Μήν το καίει ικανοποιητικά το κολλητήρι. Φυσιολογικό. Σκάψε παραδίπλα και πάντα με Εξαερισμό, μυρίζει άσχημα και είναι κακό...
    * Εάν βάλεις 4S, θα ρίξεις λίγο τα Αμπέρ για τις ίδιες στροφές, που σημαίνει οικονομία, αλλά θα βαρύνεις κατά ένα στοιχείο, που σημαίνει Όχι οικονομία, άρα μία η άλλη... Μείνε εκεί που είσαι και κοίτα να Πετάξεις για να το μελετήσεις-μάθεις καλύτερα.
    * Σκέλη δέν γίνεται να τα αποφύγεις?

DM (που σιγά-σιγά φορτώνει και φορτίζει ταυτόχρονα)

Αι γεια σου!!! ετσι σε θέλουμε!!
    Με βρίσκεις χίλια τα εκατό σύμφωνο στο πρώτο.... Οπότε περιμένω φτεράκι έτοιμο ντυμένο-ενισχυμένο-κολημένο, ίδιο σχέδιο, αλλα με 2 εκατοστά μεγαλήτερες χορδές!!! για δευτερη δοκιμή.. Φυσικά vacuumed by DeltaMan!!  (πες πως έκανα παραγγελία ή θες να σε πάρω τηλ. Huh)   Grin

μπαταρία λοιπόν δεν αλλάζω όπως λες, σκέλη όμως δεν γίνετε να γλιτώσω, γιατί ο εξοπλισμός βρίσκετε στην κοιλιά και φοβάμαι, γίνετε όμως αντι για 200γρ που είναι τώρα με σκέλη απο Trainer Hangar9, να πάρω καρμπονένια στα 75γρ, σημαντική μείωση.
    επίσης γλίτωσα αλλα 80γρ βγάζοντας τις ατσαλένιες βίδες με carb-nylon. και τέλος λέω να πετσοκόψω την ατρακτο βγάζοντας ακόμα αλλα 70γρ δηλαδή να αφαιρέσω το εσωτερικό στρώμα γυαλιού που βαραίνει και να αφήσω γυμνή όλη την περιοχή της μπούμας απο τα φτερά και πίσω... σύνολο 300γρ δίαιτα.

Αν μου έρθει απο αμερική η τετράγωνη μπούμα θα γλιτώσω άλλα 130γρ. και αν δεν βάλω αναμεταδότη βίντεο αλλα 90γρ. πεσαμε δηλαδή στα 1900!!
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #110 στις: Κυριακή, 6 Νοε 2011, 11:31:39 »

Έλα βρέ... Κατάφερες να το "αδυνατίσεις" κατά 400 σχεδόν γραμμάρια? Άφωνος μένω! Εύγε. Άλλο αεροπλάνο θα είναι...

* Ο εξοπλισμός που είναι στην κοιλιά δέν γίνεται να μπεί απο πάνω?
    * Αφήνοντας γυμνό όπως λές τμήμα της ατράκτου, μήπως χαλάσει πολύ την αεροδυναμική και δέν έχουμε πλεονέκτημα τελικά, ή θα είναι οκ?
    * Για το φτερό που θέλεις, σίγουρα τηλέφωνο και mail...  Wink

Πότε θα δούμε λίγη δράση απο ένα ακόμη Greek χειροποίητο αεροπλάνο? Αχ, ρέ μάγκες, να κάναμε καμιά ομάδα καλή, τον κόσμο θα κατακτούσαμε...  Thumbs up 
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #111 στις: Κυριακή, 6 Νοε 2011, 15:13:40 »

ιδού και η πρόοδος:

Τα καλωδιάκια επιτέλους πέρασαν μέσα απο το stik:

H νέα μέθοδος στήριξης του φτερού ή των μελλοντικών φτερών με 6 βίδες!! συνολικά που ευθυγραμμίζουν και ασφαλίζουν το φτερό αλλα είναι 20γρ ελαφρύτερες απο τις ατσάλινες :

και τέλος τα αποτελέσματα της ενίσχυσης της ακαμψίας... δεν νομίζω να χρειάζεται σχόλια.... :

Απόστολε
    αύριο θα σε πάρω τηλέφωνο!! για την κοιλιά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι ότι Α/Π να ήταν, γιατι και οι 4 κάμερες χαρτογραφούν αρα κοιτούν προς τα κάτω.. δεν πειράζει ήδη τα καρμπονένια είναι πολύ ελαφριά, είδα και κάτι retracts της Hyperion στο ιδιο βάρος και servoless που θα μπορούσαν να μπουν.. αργότερα όμως.
    Το ξεγύμνωμα ελπίζω οτι δεν θα παίξει ρόλο επειδή το μοντέλο κινείται  αναγκαστικά σε μικρές ταχύτητες (35-80 χλμ) αυτό θα φανεί στον αέρα!!
    Στέφανε ετοιμάσου για μέρος 2ο ..

υ.γ. θυμάστε που σας έλεγα οτι δεν θέλω κόλες... όλες αυτές οι τροποποιήσεις θα ήταν αδύνατες αν είχα βάλει έστω και μία σταγόνα...
     Αααα! και ενα υποψήφιο "θύμα" για Σκυπρτοβάμων 2 : 
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #112 στις: Παρασκευή, 11 Νοε 2011, 22:33:07 »

Στην διαθεση σου φιλαρακος! Wink
    Ξερεις κανενα χρονο πριν ειχα συναντησει αυτο εδω http://evuas.com/ κατα 99% θα το εχεις συναντησει στο διαβα σου Δημητρη,μηπως να''ξεσηκωνες'' καποια χαρακτηριστικα του?σε συγκεκριμενα threads σε φορα του εξωτερικου αναφερουν λιγα αλλα αριστα λογια για το techpod.
    Ελπιζω να μην χρειαστει να απο=προσγειωσουμε με 22χλμ ground speed αυτη την φορα...  Cheesy Cheesy Cheesy
    Παρακληση φροντισε την συνολικη ακαμψια σου σε παρακαλω,ειναι το σημαντικοτερο υστερα απο την ευθυγραμμιση ουραιος-ατρακτος-πτερυγα.
    Το fox by NEM ακουσα οτι πεταξε πολυ καλα(για αρχαριους)-(οπτικα Margański & Mysłowski πτητικα easy glider).Αν και απο ενα αντιστοιχο STMODELS δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος.
    Τest flight εκανα στο cessna του Μανωλη http://nem.gr/cessna-c-182-pnp-bl-motor+esc-4xservos-prop-scale-wheels-epo-material-wing-span-1-41m-p33614.html του εβαλα και ενα FY21AP απανω και το αφησα να.....πεταει μοναχο του... Grin Grin πολυ καλη προσπαθεια απο yuki models! Thumbs up

Περιμενουμε να κοπασει λιγακι ο ανεμος για το μερος δευτερον......
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #113 στις: Δευτέρα, 14 Νοε 2011, 12:16:46 »

Πωπό!!  Στεφανε είμαι γαιδούρι, τώρα είδα το πόστ σου, καλή εβδομάδα σε όλους!!
    οι παρακλήσεις ελπίζω να καλύπτονται απο τις φώτο παραπάνω!!!  Grin Grin Grin   θα είναι τζιτζι το σκάφος!! πιο ελαφρύ.. αλλά.. θα πετάξει γυμνό!! κατάφερα να φιάξω τον κώδικα για την κάμερα και θέλω να το δοκιμάσω.. μέχρι να φτιάξω το νέο καπάκι.
    λογικά αυτή τη φορά θα βοηθήσεις αλλα κάπως παράδοξα... θα το σηκώσω εγώ μέν αλλα οι καταγραφές απο τις κινήσεις σου θα με βοηθούν στη πτήση.. καθώς βέβαια θα υποστηρίζεις και ηθικά απο δίπλα, καιρός να μάθω να πετάω κατι άλλο εκτός απο Τηλέμαχο.

Οσον αφορά τις πλατφόρμες γενικά ακόμα και τα πανάκριβα εμπορικά UAV, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, πού θα φωλιάσεις την κάμερα στην κοιλιά!!, δηλαδή το foxaki έχει άπειρο χώρο για όλα τα avionics αλλά όχι για κάμερα-θα πρέπει να σκαφτεί στο πάτο-.. οπότε bye bye ακαμψία και κίνηση κάμερας. ομίως το techpod ή το raven που έχουν την λογική σχεδίασης του rq-11.. γιαυτό το Penguin τα έχει σκίσει όλα αλλα κάνει 50.000!!!! γιατι προστατεύει σε ένα carbon-steel  κινούμενο πυρήνα οτι payload θες με βιομηχανικές προδιαγραφές στις ανοχές!!
    Το επόμενο καπάκι δεν θα έχει ραβδο.. θα είναι πιο λεπτό, πιο δυνατό και θα χωράει όλες τις κινήσεις της κάμερας!

ένα teaser για το τι έπεται :

Uploaded with ImageShack.us
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #114 στις: Δευτέρα, 14 Νοε 2011, 14:47:51 »

Δημητρη,εαν βιαζεσαι με καλεις στο τηλεφωνο μου και vice versa.Ο αυτοχαρακτηρισμος σου ακυρωνεται.. Wink
    Ουτε την πρωτη φορα με χρειαζοσουν,καθε ενας μας ειναι διαφορετικος,ευτυχως!Ομως δεν μπορω να φιλτραρω+να σου μεταδωσω τα ετη ενασχολησης μου σε λιγα λεπτα.Το μονο που μπορω να κανω ειναι να συνδεσω το trainer cord μου απο την 12αρα μου στην 8αρα σου.Ετσι απλα,θα πεταξεις με τα δικα σου''φτερα'',επειτα,εαν φτιαξεις ενα ασφαλες σχεδιο πτησης πριν απογειωθεις,στο μυαλο σου και το ακολουθησεις πιστα,τοτε δεν χρειαζεται να επεμβω εγω.!
    Το fox δεν θα συμπεριφερθει σωστα αν το φορτωσεις με πολυ βαρος.Θα τα πουμε απο κοντα.Σε περιμενω για το επομενο take off Thumbs up
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #115 στις: Παρασκευή, 18 Νοε 2011, 11:43:57 »

Χαιρετώ τους πάντες και καλημέρα!

Πριν πάρω καμια πατάτα πάλι.... το esc μου είναι 66Α και μου δίνει στο BEC 3Α, απο εκεί τροφοδοτώ μέχρι σήμερα τα πάντα.. ωστόσο μπήκε και η κάμερα στο πουλί, οπότε έχω 8, 12αρια ψηφιακά σέρβο να ρουφάνε ρευμα και λέω... οταν υπολογίζω το wot flying time κάνω : 4 aH* 60min / 33A απο μοτερ + 3Α απο ΒΕC= 240/36 = 6,6 Λεπτα  τσιτα τα γκάζια.   καλά τα υπολογίζω?? οσα και να βάλω τα μαξ που θα φάει απο το bec δεν είναι 3Α??? Α τα τρία σερβο που ελέγχουν την κάμερα δεν κουνάνε συνεχως- ουτε κεντραρουν τζιτζιρίζουν- λειτουργούν μόνο οταν δωθεί εντολή

Τα σκέφτομαι αυτά γιατι βλέπω οτι πέρνω τους παραπάνω χρόνους με την 3ς 4000 20c, ενω με μια 4ς 3000 25c + μικρότερη προπελα, εχω 2 λεπτά έξτρα. και αν έβαζα και ξέχωρο bec για τα avionics ??

Α και μη ξεχνιομαστε όλες οι παραπάνω σκέψεις προέκυψαν αφου ζυγίστικε το σκάφος εχτες το βράδυ χωρίς canopy στα.... 1300γρ!!!!! δεν άκουσα είπε κανεις κάτι για την δίαιτα??

αναμένω τις πολύτιμες οδηγίες σας
    Δημήτρης
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #116 στις: Παρασκευή, 18 Νοε 2011, 13:49:04 »

Δημήτρη Καλημέρα,

Νομίζω ότι το ξεχωριστό BEC για τα Avionics σου είναι καλύτερη λύση.
    Πάντως για καλύτερο υπολογισμό γιατί στην πράξη το efficiency του μοτέρ σου ανάλογα με την θερμοκρασία και την πίεση αλλάζει καλύτερα είναι
    να πάρεις ένα WATTS UP. Πιστεύω ότι τέτοιο εργαλειάκι δεν πρέπει να λείπει από κανέναν που ασχολείται με ηλεκτρικά.
    Ειδικά στα FPV που παίζουμε με πολλές καταναλώσεις από διάφορες συσκευές και μετράμε και το παραμικρό Α είναι απαραίτητο.

http://www.rcuniverse.com/magazine/reviews/468/WattsUp5.jpg
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #117 στις: Παρασκευή, 18 Νοε 2011, 14:52:50 »

Θάνο καλημερα και όπως πάντα ευχαριστώ πολύ!
    Βασικά watt-Aps μετράω απο το πιλότο (απο εκεί πήρα τα νούμερα), αλλα δεν πάει να πεί πως ξέρω και τι BEC να διαλέξω (έιπαμε ειμαι κουλάδι) πάντως όταν λέμε 2ο BEC, να το ενωσω με Υ στην ίδια batt ή να βάλω δευτερη?? γιατι αν είναι για την ίδια του esc σίγουρα δεν μασάει είναι τουμπανεξ για το μεχρι τώρα setup... και αν ναί για δευτερη, τι voltage και χωρητικότητα??

Το δικό σου πουλί ποτε θα το δούμε στον αέρα??? μας έχεις σκάσει!!!
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #118 στις: Τρίτη, 22 Νοε 2011, 10:01:42 »

Καλημέρα παιδιά.

Προτείνω ανεπιφύλακτα να μπούν Ξεχωριστές μπαταρίες για όλες τις υπόλοιπες καταναλώσεις, εκτός του μοτέρ...
    Η μπαταρία σου δλδ η τωρινή, να δίνει μόνο στο μοτέρ και πουθενά αλλού...
    Για δέκτη και servos, νομίζω ότι μιά 2S/1500-1800 με BEC δίπλα της θα κάνει δουλειά. Αν τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά όμως θέλουν μεγαλύτερη Τάση, πρέπει να βάλεις υποχρεωτικά 3S...
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #119 στις: Τρίτη, 22 Νοε 2011, 11:22:22 »

Καλημέρα και ευχαριστώ για την παρεμβαση Απόστολε, μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει τελικά.

Τα νέα του project, το σκάφος πέταξε πάλι και ευχαριστώ δημόσια τον Fazerdreamer (Στέφανο) για τις άψογες απο-προσγειώσεις τριμάρισμα συμβουλές που με ώθησαν να πετάξω και εγώ πρώτη φορά μόνος τον μικρό αετό!!  τα avionics δεν μας έκαναν την χάρη αφου δεν είχα ρυθμίσει τίποτα ετσι δεν έχω logs αυτή τη φορά, παρά μόνο το heading και το στίγμα που κράτησε το gps στην λιγοστή εσωτερική μνήμη του 406. Στην ουσία επιβεβαιώνουν την μικρή ξινίλα που μας άφησε το μοντέλου αφού υπέφερε απο Yawing και απότομη αλλαγή κατεύθυνσης βύθισης-ανύψωσης λόγο της μικρής μπούμας (μη ξεχνάμε τις στρατιωτικές καταβολές του αρχικού σχεδίου).  Το yawing (Απόστολε τα φώτα σου) ίσως οφείλετε στα μεγάλα ακροπτέρυγα  που άκουγαν και μετέτρεπαν σε χαστουκάκια την παραμικρή ριπή ανέμου... Σαν παιχνίδι ήταν ευχάριστο και εκτέλεσε κολπάκια στα χέρια του Στέφανου.. αλλά ομόφωνα ΔΕΝ είναι δυνατόν να μου φευγει η μαγκιά κάθε φορά που θα σηκώνεται για ΔΟΥΛΕΙΑ.   Το setup μπαταριά esc moter μας έδωσε πολύ μεγαλύτερη αυτονομία απ'οτι λένε οι αριθμοί και έμεινα ευχαριστημένος ωστόσο.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Κατασκευή FPV/UAV Mapping Platform
    Μεταπήδηση σε: