Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.871 μηνύματα σε 12.391 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 00:59:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 00:59:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:25]

από dominicm
    [Χθες στις 19:33]

από Stargazer
    [Χθες στις 10:48]

από Markhelis
    [Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 14:21:34]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309871
    Σύνολο θεμάτων: 12391
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 108
    Συνολικά: 109
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή FPV/UAV Mapping Platform  (Αναγνώστηκε 30755 φορές)
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

UcanDrone.com

« Απάντηση #75 στις: Τετάρτη, 5 Οκτ 2011, 10:32:41 »

Παιδες καλημέρα και SOS SOS..

Μπας και πετάξει το ερχόμενο ΣΚ, δεν μπορώ να σκεφτώ εναν σώστό τρόπο να ασφαλίζουν τα φτερά.. οτι προσπάθησα-τουλάχιστον πρόχειρα- έχει φλαταρισμα.

τρόπος Α
    Δυο naylon-carb βιδες 6χιλ με κεφαλάκι για λάστιχο (graupner) τρυπούν κάθετα 4 εκ απο τη ρίζα του φτερού και ποιάνονται με λάστιχο

τροπος Β
    οι ιδιες βίδες μονο που στην πάνω δυάδα έβαλα ένα λαμάκι αλουμηνίου

και στις δύο περιπτώσεις κουνάει αισθητά μάλλον γιατι πιανει μόνο απο τη πάνω πλευρα και δεν υπάρχει αντίστοιχη δύναμη απο κάτω.. εσείς πως πιάνετε τα αποσπόμενα φτερα??
    σημείωση: στις τρύπες δεν πιάνουν απ'ευθείας οι βίδες έβαλα μεγάλες ροδέλες απο carb πάνω κάτω για να μη ξενταντανιάσω το φελιζόλ
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #76 στις: Τετάρτη, 5 Οκτ 2011, 16:54:00 »

βάλε φωτο Δημήτρη γιατί το σχέδιο δεν βοηθάει να καταλάβει κανείς τι εννοείς...
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #77 στις: Τετάρτη, 5 Οκτ 2011, 23:12:50 »

χίλια συγνώμη για το μπέρδεμα και την καθυστέρηση, απλά στο γραφείο που μου σκάνε οι ιδέες μόνο το autocad εχω...

ιδού:

και κουμπωμένα:

Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #78 στις: Πέμπτη, 6 Οκτ 2011, 05:08:59 »

Μια δεύτερη βέργα κάρμπον να περνά εσωτερικά στα φτερά για να μην έχεις flatering.
     Φαίνεται η κεντρική που έβαλες σου βγήκε τελικά λιγο λεπτή αλλιως εγώ δεν μπρώ αν το εξηγήσω.
    Αλλιώς κράτας αυτόι που έχεις φτιάξει και βάζεις από κάτω αντιρίδες.
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #79 στις: Πέμπτη, 6 Οκτ 2011, 11:45:31 »

Eγινε!! θα προσπαθήσω με το τρυπανάκι να ανοίξω όσο πιο βαθιά τρυπες στα φτερά για να βάλω 2 νέα θυληκά και μετά με προσοχή να περάσω ένα νέο αρσενικό στο κεντρικό, φοβόμουν να το κάνω γιατι έχω μόνο τρυπάνι χειρός και νομιζω οτι θα βγεί και κοντούτσικο.  τα πιαστράκια με τα λάστιχα ειναι οκ??
    ευχαριστώ πολύ πολύ!!
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #80 στις: Πέμπτη, 6 Οκτ 2011, 16:59:35 »

εεεεε ναι πιστεύω ότι είναι αρκετά για να κρατήσουν τα φτερά.... Δεν θα κάνεις pylon racing έτσι δεν είναι? Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #81 στις: Παρασκευή, 7 Οκτ 2011, 01:08:37 »

Τα έκανα όλα μαζι!! τελείωμα ατράκτου και το joiner:
    τα νέα sparakia των 8 χιλ αυτή τη φορά να είμαστε σίγουροι παρόλο που είναι πιο κοντό (10,5 εκ σε κάθε πλευρα) :

ως προς τον εφελκυσμό τα λαστιχάκια δεν μου φαίνονται και πολύ φοβερά οπότε κράτισα το ένα ακρυλικό δεσιματάκι.

και δύο φώτο απο το φινίρισμα της ατράκτου μετά από 3 χέρια τρίψιμο βαψιμο:

εεεεε ναι πιστεύω ότι είναι αρκετά για να κρατήσουν τα φτερά.... Δεν θα κάνεις pylon racing έτσι δεν είναι? Grin Grin Grin Grin
    Πρωτον σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ιδέα,  για το pylon... ποτέ δε ξέρεις!! για να ξεφύγουμε με τα δαιμόνια παρανομα κλπ κλπ FPV που μπορεί να φτάσουμε  Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #82 στις: Κυριακή, 9 Οκτ 2011, 13:12:03 »

We are ready for take off!!! επιτέλους μέχρι και το τελευταίο βιδάκι βρέθηκε !! ο καιρός είναι αιθριος... (εγω δεν είμαι χαχαχαχαχα)

Το κομάτι της πλατφόρμας έχει τελειώσει ίσως να κάνω καποιες βελτιώσεις στα σημεία μετά τις πρώτες πτήσεις. Θα συνεχίζω να γράφω στο παρόν τοπικ για λεπτομέριες που αφορούν την αεροφωτογράφηση, το ground control, προγράμματα φωτογραμμετρίας και τοπογραφίας για όποιον ενδιαφέρεται.

Στο σημείο αυτό πρέπει να ευχαριστίσω, το aeromodeling.gr για την φιλοξενεία και τη συνησφορά των χρηστών του, τον Απόστολο Γαδετσάκη της Greek Wings γιατι όχι μόνο έκοψε με απόλυτη ακρίβεια κάθε χαζομάρα που σκέφτηκα, αλλα όπως σε κάθε τι που παραγγέλνω/ουμε μας βοηθά μεχρι να το δεί στον αέρα, τον Θανο Παπαντωνόπουλο κατα κόσμον Pappy για τις εξιδεικευμένες γνώσεις του και πολύτιμες συμβουλές του, τον Μανώλη Νικολουδάκη της NEMHOBBY για το σπονσοράρισμα μεγάλου μερους του εξοπλισμού σε μια εποχή που το ίδιο μου το αφεντικό όταν τελείωσα μου είπε " μπραβο λ@λακ@ "  Grin Grin Grin Grin τους συνεργάτες μου στη Silva Natura που έτρεχαν να τσεκάρουν τον κώδικα ελέγχου και το καλιμπράρισμα των φωτογραφικών μηχανών. και τέλος την αγαπημένη μου για την υπομονή την αγάπη και την αφαίμαξη του προυπολογισμού  χωρίς παντοφλιές!!

* skyptrovamon.jpg (104.2 KB, 1300x975 - εμφανίστηκε 439 φορές.)
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #83 στις: Κυριακή, 9 Οκτ 2011, 19:33:05 »

Αντε Δημήτρη καλοπέταχτο!!!
    Ελπίζω να πετάει ακριβώς όπως το σχεδίασες!!!
     Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #84 στις: Τρίτη, 11 Οκτ 2011, 11:06:07 »

Θάνο χίλια ευχαριστώ!!

Αρχίζουμε τώρα με τις αναμεταδώσεις και το ground station, όπως έγραψα και στο fpv systems, για την τηλεμετρία και ελεχγο χρησιμοποιώ τα xbee 900mhz pro modules με πρωτόκολλο ftdi, για άμεσο ελεγχο μια futaba fg8 με τον 8 δεκτη της και για απλό βιντεο streaming 200mw 5,8ghz.

software ελέγχου χρησιμοποιώ το mision planner και το happykillmore CGS, με προτόκολο mavlink για τις εντολές. Και τα δύο είναι ανοιχτού κώδικα και προσαρμόζονται έυκολα στις ανάγκες του καθενός, μεσα απο αυτά και με την σύνδεση στα 900mhz παρακολουθώ όλους του αισθητήρες, τη θέση, τη κίνηση του αεροσκάφους και της φωτογραφικής, μπαταρίες και real time ελεγχο του Α/Σ με εντολές ή joystick. ταυτόχρονα ψηφιακά εισάγω στο πρόγραμμα το βιντεο stream απο το 5,8g και αυτόματα γίνετε σαν OSD,

τα βιντεάκια παρακάτω είναι φιαγμένα απο το αυτόματο log που κρατάει το πρόγραμμα οταν του δώσεις βιντεο in, θα δείτε οτι "πηδάει" κανάλια το 900αρι όταν πάω και του κολάω δίπλα το 5,8 και το 2,4της Τ/Κ  και το στικάκι του ασύρματου για το σπίτι! πραγματικά δε καταλαβαίνει χριστό απο παρεμβολές!! φυσικά τη θέση toy desktop και την κενή θέση στο βαλιτσάκι θα πάρει το λαπτοπάκι, (ούτε μπαταρίες ουτε κεραίες ουτε τπτ) νοικοκυριό!!

http://www.youtube.com/watch?v=-sNBU34VsWw http://www.youtube.com/watch?v=jE7pVw6Jf98&feature=related
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #85 στις: Τρίτη, 11 Οκτ 2011, 13:58:07 »

Εχει πάρει το μάτι σου τίποτα για πρωτόκολλο επικοινωνίας τύπου Modem με 4800 baudrate  μέσω audio του υπολογιστή που να διαβάζει τα data από τον δέκτη τηλεμετρίας
    και μέσω δεδομένων NMEA να τα μετατρέπει σε αρχεία του google earth? Χρησιμοποιεί το audio του δέκτη και μετά διαβάζει τον παλμό και ξεσκαρτάρει την πληροφορία του GPS.
    Κάτι ξεκίνησε κάποιος ......"σύμμαχος"... πριν από 2 χρόνια αλλά μυστηριωδώς το ....σταμάτησε ενώ πήγαινε πολύ καλά!!!!!
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #86 στις: Τρίτη, 11 Οκτ 2011, 14:42:52 »

Θάνο καλησπέρα,
    Τύπου μοντεμ είναι όλα που ποστάρω, αλλα.. στα 4800 θα βλέπεις data μια φορά το μήνα, φαντάσου οτι στο modemaki xbee απο default 9600 το δουλεύω στα 56000 για αξιοπρεπή αποτελέσματα, τα πιο διαδεδομένα gps modules ενονωνονται με ic2 οπότε σίγουρα θές ταχύτητα, επεισης το output τους είναι συνηθως (χωρις ρυθμιση) απλα comma seperated, που βάζοντας τα σε ενα text γίνονται άμεσα kml ή KMZ Για το Google earth,

Πάντως δε χρειάζεστε να μπλέξεις με αλχημείες αφού υπάρχει και ετοιμο πρωτοκολλο και τα modemakia και free προγραμματάκι που τα κάνει όλα μόνο του..
    Απο τα GPS να λαμβάνεις υπόψη σου ΜΟΝΟ τα χ, ψ και αυτά με απόκληση ~5μ. ΠΟΤΕ ύψος και διευθησνη.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #87 στις: Τετάρτη, 12 Οκτ 2011, 19:16:01 »

Καλησπέρα Κύριοι, καλησπέρα Θάνο.

Βλέπω πως τελείωσες την πλατφόρμα και... μμμμμ... θεσπέσια μου φαίνεται. Χαίρομαι που έλυσες και τα τελευταία προβληματάκια και επίσης λυπάμαι που δεν ήμουν εδώ να τα συζητήσουμε και μαζί, αλλά είχες βοήθεια απο αξιόλογους φίλους διαβάζω... 

Άντε να δούμε και τις πρώτες πτήσεις, που πρέπει να γίνουν φυσικά πετώντας ως απλό μοντέλο και όχι με όλα τα συστήματα πάνω...   Wink

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #88 στις: Τετάρτη, 12 Οκτ 2011, 19:58:18 »

να σε καλά Απόστολε,
    όντος έχει λείψει η έντονη παρουσία σου απο το φόρουμ (μαζί με τις ιδέες σου).

Εκτός απο νέα για τις συνδέσεις και την κάμερα, εχω και νέα από τις προπέλες που τις παρηγγειλα όλες απ'εξω και περιμένω.. Απο μετρήσεις βρήκα την τέλεια προπέλα για το μοτεράκι και τις απαιτήσεις μου νομίζω. Αερονατ 12,5 χ 10 στα 3ς και με 42χιλιοστα hub μας δίνει 57Α ΝΤΑΝ στα όρια του μοτέρ, με 2385γρ ωση και 126χλμ/ω v pitch.

H πρωτη δοκιμή μεχρι να έρθουν οι folding, θα γίνει με ΑPC E 12X8 που δίνει παραπλήσια αποτελέσματα.
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #89 στις: Τετάρτη, 12 Οκτ 2011, 21:13:30 »

να σε καλά Απόστολε,
    όντος έχει λείψει η έντονη παρουσία σου απο το φόρουμ (μαζί με τις ιδέες σου).

Εκτός απο νέα για τις συνδέσεις και την κάμερα, εχω και νέα από τις προπέλες που τις παρηγγειλα όλες απ'εξω και περιμένω.. Απο μετρήσεις βρήκα την τέλεια προπέλα για το μοτεράκι και τις απαιτήσεις μου νομίζω. Αερονατ 12,5 χ 10 στα 3ς και με 42χιλιοστα hub μας δίνει 57Α ΝΤΑΝ στα όρια του μοτέρ, με 2385γρ ωση και 126χλμ/ω v pitch.

H πρωτη δοκιμή μεχρι να έρθουν οι folding, θα γίνει με ΑPC E 12X8 που δίνει παραπλήσια αποτελέσματα.

Θεωρια στην πραξη ισως πρωτα με calculations με  http://www.drivecalc.de/ το σκαφος δεν δειχνει εμφανισιακα κανενα ελλατωμα.Αρα ενα καλο preflight check,λιγα exponential παραπανω,φορτωμα με το dummy load σου και τροχοδρομηση μεχρι να πιστεψεις οτι ηρθε η ωρα για να δωσεις push throttle to take off...

Υ.Γ. Αναρωτηθηκες αν πρεπει να τοποθετησεις split flaps η θα δουλεψεις τα ailerons,flaps-spoilers?Ισως ακομα κι αυτο να συνεργαζοταν? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F8576%5F%5FPop%5FUp%5FAir%5FBrakes%5F1%5FPair%5FSet%5F.html

Υ.Γ.2:Βρε μπαγασα Δημητρο ενα βαλλιστικο σου λειπει και εισαι ετοιμος για UAV OPERATIONAL MISSION!!!

Μοναχα ευχες για μια καλη παρθενικη και καλυτερες υπολοιπες.........επικινδυνες αποστολες!!

Μην με ξεχασεις!Θελω να το καμαρωσω!
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Κατασκευή FPV/UAV Mapping Platform
    Μεταπήδηση σε: