Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.874 μηνύματα σε 12.391 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 22:45:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 22:45:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 21:43]

από Nikolas K
    [Σήμερα στις 10:36]

[Χθες στις 23:25]

από dominicm
    [Χθες στις 19:33]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309874
    Σύνολο θεμάτων: 12391
    Online σήμερα: 134
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 128
    Συνολικά: 130
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή FPV/UAV Mapping Platform  (Αναγνώστηκε 30798 φορές)
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

UcanDrone.com

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 5 Αυγ 2011, 15:58:12 »

Πληροφοριακά και αν δεν με απατάει η μνήμη μου το ειδικό του βάρος του PVC είναι αντίστοιχο του depron.

με βάση τη πυκνότητα του πρώτου λινκ σου, μου βγάζει το CAD, οτι το βάρος του οριζόντιου θα είναι 24,3 γρ, ενω με carbon 14 και με depron 6!! απλα γλιτώνω καλούπια και αηδίες...
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 5 Αυγ 2011, 16:09:03 »

εννοείς δηλαδή κατασκευή εξ ολοκλήρου από carbon? Ή μπάλσα και επένδυση με carbon? Πως το έχεις σκεφτεί?
    Ενδεχόμενα αν φτιάξεις καλούπι για να φτιάξεις ένα κάθετο εξολοκλήρου από carbon θα πρέπει να υπολογίσεις και την αντίστοιχη εποξική ρυτίνη
    η οποία θα είναι αρκετή σε γραμμάρια. Θέλω να πώ ότι ένα σκληρό υλικό όπως έιναι το PVC με μία μόνο στρώση fiberglass weave θα σου δώσει απίστευτη
    αντοχή και χαμηλό βάρος. Στο ντεπρόν εξωτερικά θα έχεισ το ίδιο αποτέλεσμα αν το "γυαλώσεις" αλλά εσωτερικά ο πυρίνας είναι μαλακός.
    Στο ξύλο έχεις απορροφητικότητα της εποξ. ρυτίνης άρα και κει περισσότερο βάρος. ΣΤο PVC έχεις χοντρό πόρο αλλά επιφανειακό. Δεν προχωράει πολύ
    μέσα η ρυτίνη και κάθεται καλύτερα στο υλικό.  Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το ίδιο το υλικό που από την φύση του είναι και σκληρό και ανθεκτικό.
    Μόνο να το πιάσεις στο χέρι σου θα καταλάβεις τι εννοώ!!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 5 Αυγ 2011, 16:21:33 από pappy » Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 5 Αυγ 2011, 16:46:36 »

πάω απο εκεί μια βόλτα να δώ, ετσι κιαλλιώς είδα οτι έχει και carb, οπότε οτι μου λείπει αμα είναι θα το πάρω απο εκει (ειναι και μακρυα  buck2 ), όντως αμα δε το ποιάσεις... απο το νέτ δε γίνετε να καταλάβεις!!

Το έχω φανταστεί κούφιο εντελός, να φιάξω το σχήμα με μπάλσα, μετά το αρνητικό με τον πηλό απο το κιτάκι και έπειτα να βγεί το carbon, το βάρος το υπολόγισα (το pc δηλαδή) με βάση την επιφάνεια και τον όγκο, μαζί με τη ρητίνη, για να καταλάβεις συνολικά στον τηλέμαχο επεσε έξω 5 γρ!! οπότε το εμπιστεύομαι αρκετά.

thanks και πάλι παιδιά
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #33 στις: Σάββατο, 6 Αυγ 2011, 23:34:55 »

Aγαπητοί καλησπέρα,

Λοιπόν να ξέρετε, οτι εαν με πετάξει η γυναίκα μου απο το σπίτι (ευτηχώς λείπει), είστε ηθικοί αυτουργοι, πήγα απο τα δυο γνωστά μαγαζια και δοκίμασα & πήρα οτι υλικό προτάθηκε μεχρι σήμερα.. και κάπως ετσι
    κατέληξε το σαλόνι...

Uploaded with ImageShack.us

Υφάσματα carbon 200&250 gr/τ.μ., υφασμαγ υαλιου 70γρ/τμ ρητίνες κάθε λογής (για κόληση, επικάλυψη φτερών, για τα υφασματα κλπ) βέργες, σωλήνες κ.α. το μόνο που δε βρήκα και έχω σκάσει είναι τετραγωνης διατομής κοφιο carbon 2,5 εκ για τη μισή ατρακτο (οποιος έχει κάποια πηγή θα ον ευγνωμονώ)

εκανα όλα τα αυλάκια με τρεμάμενα χέρια και κολητήρι και πλεον τα τραπεζοειδή τμηματα είναι έτοιμα και ΤΕΛΕΙΑ:

Αυτή τη στιγμή κολούν και τα κεντρικά.
    Για το join cap (καλα το λέω Απόστολε?) αποφάσισα αντί για λεπτό καπλαμά ή κοντρα πλακέ να μπουν δυο στρώσεις του χοντρού carbon υφάσματος και αντί για ταινία ίνας πάνω απο τις ενισχύσεις, μια στρώση απο το πιο λεπτο.

θα ήθελα σας παρακαλώ μια γνώμη για το μέγεθος των aileron... (μήκος, φάρδος)

Για την ποιοτητα του carbon βρήκα άλλη μέθοδο αντι του vacuum bagging... λεγετε zoulixtin mexr n skass .. χρησιμοποιώ το αρνητικό των φτερών (ή οτι θέλω να φιάξω), το τρίβω μεχρι και με χιλιάρι γυαλόχαρτο να γίνει τζαμι, το περνάω με ταινία συσκεβασίας, κεράκι, και μετά χτίζω το δικό μου και ζουλάω με το θετικό με ότι βάρος βρώ, αποτέλεσμα θα ανεβάσω με τη καλή φωτογραφική..
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Κυριακή, 7 Αυγ 2011, 09:13:26 »

Μϊα καλο-τεντωμένη σακούλα σκουπιδιών (από τις μαύρες heavy dutty κατασκευασμένες από χοντρό πλαστικό) ίσως να σου κάνει δουλειά.
    ΕΠίσης αν δεν σου κάνει κόπο να ξαναπάς στον Ανδρέου μπορείς να αγοράσεις 2-3 μέτρα peel ply.
    Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται στις κατασκευές αυτές για να αφαιρεί την περισσευούμενη κόλλα που τυχόν να έβαλες αλλά και για πιό καλύτερη συνοχή.
    Η διαδικασία έχει ως εξής. Απλώνεις κόλλα με μία κάρτα ή με ρολάκι, βάζεις το πανί σου (carbon fiberglass ή ότι άλλο θέλεις) το πατάς με την κάρτα
    ενώ παράλληλα στο άλλο χέρι έχεις ένα χαρτί κουζίνας και σκουπίζεις το περισσευούμενο. όταν κάτσει καλά και είναι όλο εμποτισμένο και κολλημένο
    χωρίς να έχει παραπάνω κόλλα (απλά να φαίνεται νοτισμένο με κόλλα και να έχει κάτσει καλά χωρίς ασπρίλες από τυχόν φούσκες αέρα) βάζεις το peel ply
    και το ξαναπατάς με την κάρτα όπως στο βίντεο.
    http://www.youtube.com/watch?v=8-JVVTPQeJE
    και εδώ βλέπεις το αποτέλεσμα
    http://www.youtube.com/watch?v=Jtc3nk4G7S0&feature=related

Το αρνητικό μπορείς να το βάλεις με πλαστική σακούλα χωρίς να κολλήσεις ταινίες και τέτοια πάνω από το peel ply με βάρος ίσα κατανεμημένο
    και χωρίς να χρειαστεί να το τρίψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω του ότι το φτερό είναι κομμένο με Hotwire μπορεί να έχει αφήσει κάπου κάπου αυλάκια κατά μήκος επειδή το σύρμα κατά την κοπή σκόνταψε και έμεινε δευτερόλεπτα στο ίδιο σημείο καίγοντας λίγο παραπάνω το φελιζόλ (λίγο απίθανο αν το έκανε CNC αλλά στο λέω για να το ξέρεις) πρέπει πρώτα να εξαφανιστούν
    αυτές οι γραμμές με γυαλοχάρτισμα και αφού γίνει όλη η επιφάνεια smooth τότε να κάνεις αυτή την διαδικασία.
    Μην επιχειρήσεις να τα κλήσεις με στόκο γιατί αφενός θα προσθέσεις βάρος αφετέρου θα χάσεις στην συνοχή του πανιού που θα βάλεις με το φελιζόλ της πτέρυγας!!

* insight1.jpg (58.46 KB, 480x640 - εμφανίστηκε 423 φορές.)

* insight2.jpg (66.51 KB, 640x479 - εμφανίστηκε 425 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 7 Αυγ 2011, 09:45:16 από pappy » Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Κυριακή, 7 Αυγ 2011, 09:19:05 »

ΓΙα την ενίσχυση που ενάφερες κοίτα μερικές φωτογραφίες για να πάρεις μία ιδέα που την είχα εφαρμόσει πριν 3 χρόνια
    στα φτερά ενός pattern που είχα φτιάξει
    στην πρώτη άνοιξα ένα αυλάκι βάθους 2mm με ένα χάρακα και ένα τακάκι στο πλάτος της λωρίδας που θα έβαζα
    στη δεύτερη φαίνεται το αυλάκι
    στην τρίτη εμπότισα με εποξική το αυλάκια έβαλα το  carbon και από πάνω στο ίδιο φάρδος ταινία συσκευασίας από Pvc
    πάτησα με μία κάρτα να κάτσει καλά
    και στις υπόλοιπες βλέπεις το αποτέλεσμα

* insight3.jpg (45.5 KB, 480x640 - εμφανίστηκε 415 φορές.)

* insight4.jpg (44.35 KB, 480x640 - εμφανίστηκε 420 φορές.)
    Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Κυριακή, 7 Αυγ 2011, 09:19:54 »

......

* insight5.jpg (66.11 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 434 φορές.)

* insight6.jpg (62.75 KB, 480x640 - εμφανίστηκε 438 φορές.)
    Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Κυριακή, 7 Αυγ 2011, 09:21:23 »

.......
    στην τελευταία φαίνεται το αποτέλεσμα που χωρίς να του κάνω τίποτα βγήκε με απίστευτη γυαλάδα

* insight7.jpg (48.29 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 421 φορές.)

* insight8.jpg (60.32 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 430 φορές.)
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #38 στις: Κυριακή, 7 Αυγ 2011, 13:06:37 »

Καλώς τον, και καλημέρα.. αρα σε πρώτη φάση αποδεχεαι την αυτουργία  Grin Grin Grin

χιλια thanks για τις φωτο-μεθόδους, εχω σχεδόν ενα μπιτονακι αποκολητικό, απλά αφου ήδη πέρασα τη ταινία... με σακούλα ή ζελατίνα φαγητού δε μου εστρωνε ωραια, για τα φτερά ακριβώς την ίδια δουλειά θέλω να κάνω & χαιρομαι που κάποιος άλλο εχει δοκιμάσει με τοσο ωραια αποτελέσματα (βλεπω οτι χρησμοποιείς κ εσυ τη μεθοδο zoulixtin).

επίσης στα ουριαία που λέγαμε λέω να κάνω και το έξης για δοκιμή... φιάχνω το πτερυγάκι απο φοαμ. το τρίβω καλά, το επικαλύπτω με το γυαλί (70γρ/τμ) ισα ισα να φύγουν οι τα κενα και να ποιασει καλήτερα το carb, επειτα επικαλύπτω με το υφασμα καρμπον. Οταν δέσουν όλα βάζω το κολητήρι απο το μέσα και καίω όλο το φοαμ και μένει σκέτο το περιβλημα... με αυτή τη μέθοδο το ουριαίο συνολικά θα βγεί 43 γρ. (δεν κακα για πραγματικά αλεξίσφαιρο αποτέλεσμα..)

καμία ιδέα για ailerons, τωρα που σε πέτυχα πρωι??
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 12 Αυγ 2011, 02:23:55 »

καλημέρα κύριοι,
    μετά απο λίιιιιιγη υπομονή και κάποια λαθάκια είχαμε πρόοδο..

έτοιμα τα φτεράκια μενει να καλυφθούν οι ενισχυσεις και να γίνει το απαραίτητο χειλάκι για να θυληκώνει ακριβός το κάθε τμήμα :

η δίεδρος ανεβηκε τελικά στο ταβάνι των 6χιλ... (δε χαλάω χατήρια  Grin Grin Grin Grin )

Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 12 Αυγ 2011, 02:36:11 »

και προχωρώ στα setup.. επέλεξα με βάση τις προτάσεις αλλα και την υποκειμενική προτίμηση το scorpion SII-  3014- 1220KV, Προπελίτσα την αναδιπλούμενη 12χ 8 (δε βρήκα 6,5...  Sad  ) και ESC GAUI 66A GE 602 με Switching BEC 5 & 6V.. αλλα στα 5V/3A (στα 6 δε λέει) λέτε να μην επαρκεί για τα servakia??

Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 12 Αυγ 2011, 02:44:07 »

Συνέχεια...
    servo digital 11 gr 2.2kg/6v, NEXUS DSW312 MG

kitaki τηλεμετρίας & ελέγχου στα 900mhz xbee pro

πομπος προεπισκόπισης εικόνας στα 5,8ghz (καρακινεζος.. τα σπάει..)

μαζεψα σχεδον όλες τις συχνότητες  Grin Grin Grin Grin

αν είναι κάτι κουλό πείτε το μου με τρόπο  Cheesy
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 12 Αυγ 2011, 03:13:38 από jamesmagos » Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #42 στις: Παρασκευή, 12 Αυγ 2011, 08:41:57 »

Μμμμμ... πρόοδος στις κατασκευούλες...  smitten

* Αυτό που βλέπω στην Απάντηση #33 μου άρεσε πολύ με τα διπλά δοκαράκια πάνω-κάτω. Εύγε... !
    * Για το υπόλοιπο φτερό δέν φαίνεται καλά πώς μπήκαν τα δοκαράκια στις φωτό, αλλά φαίνεται βέβαια ο τρόπος που επέλεξες για το "δέσιμο" των δύο μισών... Το κεντρικό κομματάκι είναι Έξτρα απ'το αρχικό σχέδιο ή απλά κομμάτι του συνολικού? Θα είναι μόνιμα αυτό το κομμάτι πάνω στην άτρακτο σωστά?
    Αυτές οι μέθοδοι που περιγράφει ο Pappy φυσικά και είναι εξαιρετικές, αλλά για μεγαλύτερα μεγέθη ίσως...
    * Για το μοτέρ... 12χ8 έλικα σε 1220 Στροφών/Volt με 3S είναι Πολύ μεγάλος έλικας. Νομίζω ότι θέλει προσοχή για να μήν τα κάψεις όλα... Βρές μικρότερο έλικα, πέτα με 2S ή μπές στο μενού του πομπού και μίκρυνε τη διαδρομή του γκαζιού απ'το software...
    Άν έχεις Αμπερόμετρο, θα ήταν χρήσιμο να δείς εκεί Στιγμιαία σε μιά δοκιμή πόσο θα τραβήξει και να μας πείς... Τον βλέπω όμως μεγάλο έλικα...
    * Σερβάκια εντάξει, για το BEC του ESC μήν αγχώνεσαι... σου φτάνει μιά χαρά... ανεμόπτερο είναι, όχι κανένα 3D ακροβατικό που θέλει δυνατά-γρήγορα σέρβο και συνεχείς κινήσεις...  Wink
    * Για τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά... Can't really have an opinion there... 

Keep Walking, έέέ... Flying ήθελα να πώ...
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #43 στις: Παρασκευή, 12 Αυγ 2011, 08:55:36 »

Χά, χά... η μέθοδος "zoulixtin mexr n skass" όλα τα λεφτά...  laugh

* Για τα Ailerons προτείνω το εξής... Αφήνεις 5 εκ. απ'την άκρη και κόβεις ένα aileron μήκους 40 εκ. και φάρδους 4 εκ.

* JamesUAV_Ailerons_01.jpg (12.47 KB, 810x365 - εμφανίστηκε 327 φορές.)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #44 στις: Παρασκευή, 12 Αυγ 2011, 10:40:45 »

* Για το μοτέρ... 12χ8 έλικα σε 1220 Στροφών/Volt με 3S είναι Πολύ μεγάλος έλικας. Νομίζω ότι θέλει προσοχή για να μήν τα κάψεις όλα... Βρές μικρότερο έλικα, πέτα με 2S ή μπές στο μενού του πομπού και μίκρυνε τη διαδρομή του γκαζιού απ'το software...

Γειά σας, συμφωνώ και εγώ με τα παραπάνω και δίνοντας τα δεδομένα στο Drive Calc βλέπω ότι θα τροφοδοτηθεί το μοτέρ με 2 cell. Δεν μου αρέσει τόσο η ιδέα να χρησιμοποιώ χαμηλή τάση και υψηλά ρεύματα και ειδικά όταν θέλω διάρκεια πτήσης. Θα προτιμούσα να έχω υψηλότερη τάση και χαμηλότερα ρεύματα και έτσι μάλιστα να έχω και λιγότερη θερμότητα άρα και υψηλότερο efficiency. Ισως η επιλογή του ίδιου σε διάσταση αλλά πιο χαμηλόστροφου μοτέρ (S3014-1040KV) θα ήταν καλύτερη γιά χρήση σε 3 cell. Αλλα πάλι δεν ξέρουμε ποιά είναι τα κριτήρια του jamesmagos στο να μείνει στα 2 στοιχεία.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Κατασκευή FPV/UAV Mapping Platform
    Μεταπήδηση σε: