Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 22:03:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 22:03:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 16:24]

[Χθες στις 22:09]

[Χθες στις 18:59]

από dominicm
    [Χθες στις 17:14]

από Stargazer
    [Χθες στις 11:39]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 72
    Συνολικά: 74
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια στην επιλογή μικρού εκπ/κού Ε/Π... mSR ή TRex100?  (Αναγνώστηκε 6513 φορές)
    kon
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 19 Ιουλ 2011, 11:27:08 »

Το μπλεξαμε πολυ το θεμα! στον μοντελισμο ταβανι στις τιμες και στο τι μπορεις να παρεις απλα ΔΕΝ υπαρχει. Εχουμε και λεμε τωρα
    Σε κανενα rtf ελικοπτερο δεν θα βρεις τκ της προκοπης. Στο mcpx ειναι το μοναδικο που δινει επωνυμη τκ (την 4αρα τη spektrum) η οποια ομως στη πορεια δεν κανει για τπτ αλλο εκτος απο εξομοιωτη.Η προταση που σου εκανα στην αρχη για msr εχει να κανει πως ειναι ανθεκτικο, και το πετας μεσα στο σπιτι με τη παρεα σου και δεν κανει ζημιες, δεν παθαινει ζημιες και δεν κινδυνευει κανεις. Αυτο για ελικοπτερο ειναι εξαιρετικα σπανιο . Τωρα αν εισαι διατεθειμενος να ανεβεις λιγο σε τιμη παιρνεις αυτη http://www.myhelis.com/Spektrum-DX6i-Transmitter-Only-MD2-DSM-X/  και ειτε το msr σαν ποιο safe( κατ εμε) επιλογη, ειτε το mcpx σαν ποιο προχωρημενο ελικοπτερο. Τα 2 ελικοπτερακια αυτα της eflite θα σε συντροφευσουν για καιρο , και δεν θα περασεις σαν πρωταρης περισσοτερες ωρες μαστορευοντας απο οτι πετωντας . Το SR που ανεφερες, οπως και οτιδηποτε μεγαλυτερο ειναι σαφως ανωτερα πτητικα ΑΛΛΑ οταν πεφτουν σπανε, με οτι σημαινει αυτο! Τελος η κατευθυνση του SR δεν ειναι computerized,οποτε και παλι δεν θα την κρατησεις καιρο.

Συμφωνώ απόλυτα Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Blade mcp x, T-Rex 450, T-Rex 600 Nitro, T-Rex 700 Gasser
    isoul
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 19 Ιουλ 2011, 21:59:26 »

Ωραία, για να τα βάλω και γω σε μία σειρά στο κεφάλι μου...

Αγοράζουμε ένα μικρό, ελαφρύ Ε/Π που είναι ανθεκτικό, ακίνδυνο για τους γύρω, πετάει μέσα στο σπίτι ό,τι ώρα θες, δε χρειάζεται ρυθμίσεις και ιδιαίτερα μαστορέματα για να μάθουμε να πετάμε! Κάτι σε mSR ή mCPX μιας και είναι αρκετά διαδεδομένα και βρίσκουμε ανταλλακτικά κτλ εύκολα. Αγοράζουμε RTF αν θέλουμε κάτι που θα μας βγει πιο οικονομικό στην αρχή ή BNF αν μπορούμε να δώσουμε το "κάτι τις" παραπάνω για μία καλύτερη Τ/Κ ώστε να μας μείνει κιόλας. Νομίζω ότι αυτό το εμπέδωσα! ΠΑΕΙ, ΕΚΛΕΙΣΕ!

Για την Τ/Κ...

Ας πούμε ότι με παίρνει να αγοράσω το mCPX (RTF έκδοση, 170€). Θα άξιζε τον κόπο να κάνω μία "έκπτωση" στο Ε/Π και να πάρω το πιο απλό και οικονομικό mSR (BNF έκδοση, 115€) και να βάλω και κάτι "ψιλά" ακόμα ώστε να πάρω την Τ/Κ Spectrum DX6i (120€) που βλέπετε εδώ -> http://www.myhelis.com/Spektrum-DX6i-Transmitter-Only-MD2-DSM-X/ (Transmitter only)? Λάβετε υπόψη ότι γενικά δεν έχω τρελές απαιτήσεις για ακροβατικά κτλ (και δεν νομίζω να έχω και στο μέλλον).

Οπότε οι ερωτήσεις συνοψίζονται στα εξής :

1) Αξίζει τον κόπο η "θυσία" για τη συγκεκριμένη Τ/Κ? Θα μου χρησιμεύσει στο μέλλον ή θα πετάξω τζάμπα λεφτά?
    2) Υπάρχει πρόβλημα που η έκδοση είναι "transmitter only"? (Συμβατός δέκτης είπαμε ότι υπάρχει σε όλα τα Blade, ε?)
    3) Θα χρειαστώ κάτι extra γι' αυτή την Τ/Κ για αρχή?

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 19 Ιουλ 2011, 22:25:50 από isoul » Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 19 Ιουλ 2011, 23:12:06 »

Να συμφωνήσω ότι:
    msr για μέσα στο σπίτι
    mcpx για εξωτερικούς χώρους (δεν θα το ευχαριστηθείς μέσα στο σπίτι)
    Διαλέγεις λοιπόν και παίρνεις.

Επίσης ΝΑΙ στην DX6 και διπλό ΝΑΙ στο να αποφύγεις τις Τ/Κ που δίνουν στο πακέτο των msr και mcpx  

Επίσης ψάξε και για καμία ευκαιρία σε DX7. Τώρα που έφτασε η DX8, κατά καιρούς υπάρχουν πολύ καλές περιπτώσεις για μεταχειρισμένη ή και καινούργια DX7 σε πολύ καλή τιμή.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 20 Ιουλ 2011, 01:43:55 »

Οτι γραφει διπλα του bnf (bind n fly) σημαινει πως δεν εχει τηλεκατευθυνση οποτε το παιρνεις ποιο φθηνα για να βαλεις τη δικη σου. Σωστα αν δεν εχεις κολημα με τα καινουργια μπορεις να δεις και για μεταχειρισμενη.
    το msr http://www.myhelis.com/E-FLITE-Blade-mSR-BNF/
    το mcpx http://www.myhelis.com/Blade-mCP-X-BNF-by-E-Flite/

Οποτε για αρχη υπολογιζοντας γυρω στα 120 ευρο για την dsx6 η καπου εκει γυρω εστω για την dx7 , και 120-140 για ενα bnf ελικοπτερακι (οποιο διαλεξεις) με 240-260 ευρο εχεις μια αξιοπρεπεστατη τκ και εισαι και στον αερα 
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    isoul
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 20 Ιουλ 2011, 09:02:43 »

Πολύ ωραία λοιπόν... βάζουμε πλώρη, ή ακόμα καλύτερα heading, για ένα mSR(BNF) και μία DX6i.

Θα χρειαστεί λίγη υπομονή ακόμα φυσικά γιατί ξεφύγαμε λίγο απ' το αρχικό budget αλλά πιστεύω πως σε 10-15 μέρες θα μπορώ να τα δώσω χωρίς να μου φανούν.

Παιδιά, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Θα μπω να postάρω εντυπώσεις σύντομα!
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 20 Ιουλ 2011, 11:44:02 »

Αντε με το καλό φίλε  isoul και αναμένουμε εντυπώσεις!! Cheesy  Cheesy   Thumbs up
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 20 Ιουλ 2011, 22:45:19 »

Και εγώ με την σειρά μου εύχομαι καλή αρχή και αναμενουμε εντυπώσεις!

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Βοήθεια στην επιλογή μικρού εκπ/κού Ε/Π... mSR ή TRex100?
    Μεταπήδηση σε: