Εχω ένα belt cp με gy 401.Mετά από περίπου 5 λεπτά πτήσης το ε/π κόβει στροφές.
Την στιγμή που κόβει στροφές ο speed controller ζεματάει.
Εβγαλα το moter πάνω από το ε/π και μέτρησα με θερμόμετρο leiser την θερμοκρασία του s/c.
Πριν τον βάλω στο ρεύμα ήταν 22 βαθμούς.Εβαλα τα servo και άρχισα να κουνάω όλα τα stic και μετρόντας σε ένα σημείο του κυκλώματος η θερμοκρασια έφτασε 30 βαθμούς.Εβαλα και το moter να δουλέυει στον αέρα σε full στροφές και η θερμοκρασια έφτασε 44 βαθμους στο κύκλωμα και στην ψύκτρα 34.Εαν βάλω το Moter επάνω στο ε/π η θερμοκρασια φτάνει τους 57 στο κύκλωμα και τους 37 στην ψύκτρα.
Βλέπετε λογικά τα νουμερα αυτά??
Εχετε να πρωτηνετε κάτι να δοκιμάσω γιατι το έχω σπάσει 2 φορες το ε/π απο κόψημο moter και δεν ξέρω τι να κάνω
Αγαπητέ κουμπάρε.... έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι το ESC του μπέλτ παρουσιάζει προβλήματα.
Επιδή πετά στον αέρα και εκτός της βλάβης μπορεί κατα την πτώση να προκαλέσει και τραυματισμό, θα πρότεινα την αντικατάσταση του με ένα πιο σοβαρό.
20 βαθμοί διαφορά δεν είναι σωστό, σημαίνει ότι δεν γίνεται σωστή θερμοαπαγωγή και η θερμοκρασία δεν αποβάλεται μέσω της ψύκτρας.
Επομένως κάποια στιγμή λόγω υπερβολικής θερμοκρασίας στα τρανζίστορ ισχύος ή στον σταθεροποιητή των 5 βόλτ επέρχεται διακοπή λειτουργίας άρα.... πτώση.
Το μπέλτ είναι ένα καλό για τα χρήματα που κοστίζει ελικόπτερο αλλά για να κοστίζει φθηνότερα απο τα άλλα της κατηγορίας του, οι κατασκευαστές έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις στο θέμα της ποιότητας. Εάν πετάξεις έστω και αιώρηση άλλο ακριβότερο ε/π θα καταλάβεις τι εννοώ.
Το λέω απο προσωπική εμεπιρία που απέκτησα όταν προσπαθούσα να μάθω να πετώ το Honey-bee CP2 με το οποίο ξεκίνησα.
Ενώ πάλευα την αιώρηση, ένας φίλος μου που μαθαίναμε ταυτόχρονα, μου έδωσε και σήκωσα το T-rex 450SE του.
Το αποτέλεσμα...... το σήκωσα και το κρατούσα σταθερό λές και ήταν κρεμασμένο με αόρατες κλωστές, ενώ το CP2 πάλευα να το μαζεύω αριστερά - δεξιά, εμπρός - πίσω.
Και για να καταλήξω χωρίς να σας κουράζω, στην πρώτη διακοπή που θα καταλάβεται αλλάξτε το speed control με καλύτερο, δεν είναι ακριβότερο εάν σκεφτείτε το χρόνο και τα χρήματα που θα ξοδέψετε για να επισκευάσετε ξανά το μπέλτ.
Φιλικά
Παναγιώτης