Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 09:23:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 09:23:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 50
    Συνολικά: 51
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: LAMA v3  (Αναγνώστηκε 34334 φορές)
    Ghost_
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #105 στις: Τρίτη, 27 Μαΐ 2008, 13:29:24 »

Ρε παιδιά εμένα το lama κάνει κάτι άλλο παράξενο(μπορεί να είναι και λογικό και να μου φαίνεται εμένα παράξενο).Λοιπόν το κρατάω με το χέρι και του δίνω γκάζι για να γυρίσουν οι έλικες.Όταν το στρέφω αριστερόστροφα ο κάτω έλικας χαμηλώνει ταχύτητα ρίχνει δηλαδή το κινητηράκι τις στροφές κι όταν το στρέφω δεξιοσροφα αυξάνει στροφές είναι λογικό......Huh Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #106 στις: Τρίτη, 27 Μαΐ 2008, 15:38:03 »

Είναι απολύτως λογικό.
    Αυτό γίνεται λόγω τού ενσωματωμένου γυροσκοπίου, στό 4+1. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Letur
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #107 στις: Τρίτη, 27 Μαΐ 2008, 17:52:21 »

Τί γίνεται ρε παιδιά ..! 2 μερες το χαρηκα σταθερο !!
    λιπανα τα linkage balls του flybar και του λεπιδοφόρου και εφυγε το TBE , ενω ειχα κανει 2,5 full στροφες μαζευοντας το bell link του δεξιου servo γιατι τραβουσε αριστερα!!
    ηταν στα8ερο στο hovering!Τώρα, διορ8ωσα το gain και το tracking  των πανω λεπιδων και αναγκάστηκα να κανω 2 full στροφες μαζευοντας και το αριστερο bell link γιατι εφευγε μπροστα και εμφανιστηκε παλι TBE !!
    Τι γινεται ?συνεχεια πειραγμα χρειαζεται ?πλεον πιο πολυ ασχολουμαι με το ρεγουλαρισμα του παρα με το να το πεταω  Sad
     idiot2
    Καταγράφηκε
    Ghost_
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #108 στις: Τρίτη, 27 Μαΐ 2008, 18:09:45 »

Τι γινεται ?συνεχεια πειραγμα χρειαζεται ?πλεον πιο πολυ ασχολουμαι με το ρεγουλαρισμα του παρα με το να το πεταω  Sad
     idiot2

Δυστυχώς lama είναι και τα έχει αυτά. Πάντως αν έχεις μάθει να το πετάς καλά προχώρα στην αγορά καποιου μεγαλύτερου ηλεκτρικό που δεν θα έχεις τέτοια κολλήματα συνέχεια
    Καταγράφηκε
    Letur
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #109 στις: Τρίτη, 27 Μαΐ 2008, 18:29:15 »

2,5  βδομαδες το εχω !!δεν ειναι πολυ νωρις για να παω σε μεγαλύτερο?
    δεν θελω να πιστεψω πως μετα απο τοσο λιγο καιρο ,το lama δεν με καλυπτει πλεον..
    8ελω απλα να μπορει να πεταει  σταθερο στο hovering ,
    χωρις διορθωσεις ωστε να μα8ω να το κουμανταρω κατα βούληση!
    αυτο παλευω τοσο καιρο και αποτε το πετυχαινω ,
    κατι ξανα "στραβώνει" και αντε παλι ελεγχους για ευθυγραμμισμενα flybar,λεπιδοφουρους,swashplate,trims,κτλ
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #110 στις: Τρίτη, 27 Μαΐ 2008, 18:46:05 »

Οσο πιό πολύ θά σού πέφτει κάτω, τόσο πιό συχνά θά ξερυθμίζεται.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

iced
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #111 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 04:12:36 »

Παιδια καλως σας βρηκα! Την μια μερα πηρα με φιλο το procopter μετα απο δυο μερες το lamaV3! Τουμπες πολλες αλλα πανω σε γκαζον και με κλειστο γκαζι! Γραναζια σε αριστην κατασταση. Πλεον το πεταω χωρις να πεσει μεχρι να τελειωσει η μπαταρια Thumbs up

Σημερα δημιουργηθηκε ενα μεγαλο προβλημα. Μετα απο μια πτωση απο φιλο, οχι σοβαρη, το ελικοπερο παρουσιαζει ασταθεια. Ασταθεια σα να πειραζει καποιος το δεξι στικ και μια χωνει μουρη μια κωλο μια δεξια μια αριστερα. Το διορθωνω γρηγορα ωστε να το προσγειωσω... Κεραια τιλιγμενη στην ουρα, κεραια τηλ/σης ανοιχτη
    Μπαταρια στο control δυο γραμμες

Τι συμβαινει ρε παιδια? Παιζει να χαλασε το 4+1? Η μηπως ειναι καμια μπαταρια του control?
    Καταγράφηκε
    Ghost_
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #112 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 14:38:07 »

Έτσι όπως το περιγράφεις παίζει να στράβωσε ο άξονας του κάτω στροφείου. Για τσέκαρε αν είναι ίσιος και πες μας.... Wink
    Καταγράφηκε
    aspirin
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #113 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 16:40:34 »

Παιδια καλως σας βρηκα! Την μια μερα πηρα με φιλο το procopter μετα απο δυο μερες το lamaV3! Τουμπες πολλες αλλα πανω σε γκαζον και με κλειστο γκαζι! Γραναζια σε αριστην κατασταση. Πλεον το πεταω χωρις να πεσει μεχρι να τελειωσει η μπαταρια Thumbs up

Σημερα δημιουργηθηκε ενα μεγαλο προβλημα. Μετα απο μια πτωση απο φιλο, οχι σοβαρη, το ελικοπερο παρουσιαζει ασταθεια. Ασταθεια σα να πειραζει καποιος το δεξι στικ και μια χωνει μουρη μια κωλο μια δεξια μια αριστερα. Το διορθωνω γρηγορα ωστε να το προσγειωσω... Κεραια τιλιγμενη στην ουρα, κεραια τηλ/σης ανοιχτη
    Μπαταρια στο control δυο γραμμες

Τι συμβαινει ρε παιδια? Παιζει να χαλασε το 4+1? Η μηπως ειναι καμια μπαταρια του control?

Εγώ δε πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό. Μάλλον το flybar δεν συγκρατείται καλά.  Τσέκαρε αν το στήριγμα του στις "μπαλίτσες" είναι καλό. Καμιά φορά δεν έχουν κουμπώσει καλά και το ελικόπτερο γίνεται ασταθές. Κούμπωσε το από την άλλη πλευρά μήπως είναι καλύτερα
    Καταγράφηκε
    Letur
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #114 στις: Πέμπτη, 29 Μαΐ 2008, 15:27:10 »

Τελίκα το lama στεθεροποιηθηκε μετα απο 2,5 full στροφες για να μικρυνει η ντιζα του δεξιου σερβο και
    2 στροφες για να μικρυνει και η ντιζα του αριστερου σερβο ,
    ολα αυτα με βαση τις εργοστασιακες θεσεις.
    Τα τριμ της τ/κ ηρθαν στο κεντρα τους αλλα το swashplate δεν ειναι πλεον ευθυγραμμισμενο
    με τον σφικτηρα του αξονα , ουτε με τον οδηγο των links λεπιδοφορου-swashplate!
    Λογικό μεν (πειραγμένες ντιζες) ,  παραλογο δε , γιατι το ε/κ σταθεροποιηθηκε με "στραβο" plate !!
    Μηπως η extreme flexible  ουρα χωρις την εξατμιση και τον ελικα , αλλαξε το κεντρο βαρους του ε/κ ? Huh
    καμια ιδέα ?
    Καταγράφηκε
    iced
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #115 στις: Παρασκευή, 30 Μαΐ 2008, 16:10:19 »

Επαιξα με gain & proportional μετα απο πολυ ψαξιμο εδω μεσα και σταθεροποιησα ουρα. Το προβλημα που δεν ελυσα ειναι οτι μολις σηκωνεται στριβει ελαφρως αριστερα...

Το ελυσα ελαφρως με βαζοντας τον ρυθμιστη απο τοξι στικ τερμα αριστερα, Τι να πειραξω ωστε φτιαξει και ο ριθμηστης να γυρισει στην θεση του??

Υποψιαζομαι τα κουμπακια μου εχει κατω κατω η τκ αλλα δεν ξερω τι κανει το καθε ενα
    Καταγράφηκε
    aspirin
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #116 στις: Σάββατο, 31 Μαΐ 2008, 18:36:33 »

Θα στρίψεις λιγάκι δεξιόστροφα το proportional.
    Καταγράφηκε
    aspirin
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #117 στις: Κυριακή, 1 Ιουν 2008, 23:47:04 »

Τα μοτεράκια έχω την εντύπωση πως είναι στα τελευταία τους... Νομίζω δλδ, γι'αυτό ζητάω τη γνώμη σας. Καταρχήν ξεκινάνε οι έλικες μετά από 12 κλίκ, σχεδόν με 50% γκάζι. Επίσης ενώ οι μπαταρίες είναι φορτισμένες και το πιέσω λιγάκι μου ανάβει το κόκκινο λαμπάκι αλλά δεν γκαζώνουν ιδιαίτερα τα στροφεία. Έχω παίξει πάνω από 200 μπαταρίες συνολικά και είχα αρκετές πτώσεις κατα καιρούς. Από την εμπειρία σας, τί παίζει με τα μοτεράκια? Υπάρχει τρόπος να καθαριστούν?
    Καταγράφηκε
    teo18480
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #118 στις: Σάββατο, 7 Ιουν 2008, 17:53:25 »

παιδια καλησπερα,

νεος και εγω στον αερομοντελισμο και θα ηθελα να κνω καποιες εγωτησεις.πριν δυο εβδομαδες αγορασα ενα lama v4 και μεχρι στιγμης εχω σπασει μερικα ζευγαρια ελικων.εχω ενα προβλημα.το ελικοπτερο πριν την απογειωση στριβει προς τα δεξια.ακριβως πριν την απογειωση.δεν μπορω να καταλαβω γιατι.πειραζω την τηλεκατευθυνση αλλα τιποτα.εκει αυτο.κανααμε και ενα πειραμα με τον αδερφο μου.το κρατουσε στα χερια του και του εδινα γκαζι ισα ισα για να σηκωθει και το ενιωθε ο αδερφος (το εβλεπα και εγω) να στριβει προς τα αριστερα.οποιαδηποτε ρυθμιση και να του εκανα δεν υπακουσε.επισης σκεφτομαι και κατι αλλο πως οταν κανω αριστερα και δεξια πριν την απογειωση τον δεξια μοχλο δεν υπακουει το ελικοπτερο τοσο πολυ στην εντολη οσο οταν του κανω πανω κατω(δηλαδη μετακινηση εμπρος πισω)δεν απογοητευομαι και συνεχιζω.απλα εψαξα και στο youtube για μερικα reviews και βρηκα αυτο.h**p://www.youtube.com/watch?v=pLE7UlLFeow
    καπου προς το τελος η κοπελα κανει τον δεξια μοχλο περα δωθε και πανω κατω.οταν τον ακνει δεξια αριστερα ακουγεται ενας ηχος πολυ εντονος στο video οχι ομως και στο δικο μου lama.elpizv na katalabate ta προβληματα μου και απο οτι ειδα ειστε αρκετα expert για να με βοηθησετε.

υγ:ειναι καποιες λεξεις που χρησιμοποιειτε και δεν πολυκαταλαβαινω οντας νεος στο αντικειμενο.αν μου απαντησει καποιος και εχει τετοιεσ ορολογιες παρακαλω ας μου εξηγησει τι σημαινουν.ευχαριστω για τον χρονο παιδια και καλως σας βρηκα!
    Καταγράφηκε
    teo18480
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #119 στις: Παρασκευή, 20 Ιουν 2008, 23:47:28 »

ειχε χαλασει το servo mou.λιτηικε το προβλημα αλλα τωρα με το τριμ δεν μπορω να το ελεγξω και πηγαινει προς τα δεξια.κατα τα αλλα οταν πεταξει το τριμαρω στον αερα.πωσ γινεται να πεταει ορθια προσ τα επανω χωρισ κανενα προβλημα
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: LAMA v3
    Μεταπήδηση σε: