Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.366 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 06:51:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 06:51:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:40]

από Loukis35
    [Χθες στις 15:46]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309366
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 586
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 362
    Συνολικά: 363
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ  (Αναγνώστηκε 17281 φορές)
    acid223
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2011, 19:22:00 »

Χαιρεται σε όλους !

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουν εφόσον κιόλας έχω εγγραφεί σήμερα! Πριν 5-6 μήνες αγόρασα ένα αεροπλάνο τηλεκατευθυνόμενο ηλεκτρικό γύρω στα 200 ευρώ. Αγόρασα το μοντέλο αυτό για να μπορέσω να μάθω με προσδοκία να αγοράσω πιο μετά κάτι πιο καλό και να απολαμβάνω το άθλημα.

Πρώτο βήμα ήταν το στήσιμο του αεροπλανου, εύκολο εφόσον ήταν σχεδόν όλα έτοιμα, φτερά απο πολιστερίνη, κορμός έτοιμος με περασμένα τα καλώδια, τηλεχειριστήριο κτλ.. ταυτόχρονα με την αγορά μου αυτή αγόρασα και ένα εξομοιωτή πάλι με τηλεχειριστήριο.

Δευτερο βήμα ήταν να πετώ συνέχεια με τον εξοιμοιωτή , να μάθω να το απογειώνω να το προσγειώνω, στην συνέχεια άρχισα να γίνομε καλύτερος και στο πέταγμα και στην προσγείωση. Έμαθα συγκεκριμμένες κινήσεις μόνος μου που με εξυπυρετούσαν να κάνω αυτό που ήθελα στον αέρα. Το αεροπλανάκι είναι τετρακάναλο. ( φτερά, γκάζι, ανεμοκόφτης πίσω).

Τρίτο βήμα πήγα να το πετάσω σε ένα σημείο όπου δεν έχει τιποτα ούτε καλώδια ούτε πασάλους κτλ.. δεν λέει να σηκωστεί παραμόνο να το βλέπω να πηγαίνει με μικρη ταχυτητα και να το φέρνω ξανά πίσω για νατο ξαναδοκιμάσω.

τι άλλο να κάνω...Huh στον εξομοιωτή όλα καλα !Ξέρω πως δεν είναι το ίδιο αλλά τουλάχιστον έμαθα κάποιες κινήσεις..τώρα είναι στην αποθήκη !
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 10 Ιουν 2011, 19:24:32 από evan » Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2011, 19:34:05 »

Ειναι αρκετα που μπορει να σου εχουν ξεφυγει. Που μενειες? ειναι δυσκολο να βρεις καποιον κοντα σου να σε βοηθησει?
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    acid223
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2011, 21:22:34 »

τι να μου ξέφυγε δηλαδή; το χόμπυ το έχω αρχίσει μόνος μου και δεν βλέπω να έχει μέλλον, ούτε κάποιος απο τους γνωστούς και φίλους ασχολήτε.. μάλλον εγώ θα τους βάλω στο παιχνίδι αν τα καταφέρω να το περάξω
    Καταγράφηκε
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2011, 21:28:06 »

πηγαινε μια βολτα σε καποιο χωρο που πετανε αλλοι μοντελιστες (δεν ξερω που μενεις για να σου πω ακριβως)
    και θα βρεις ολες τις απαντησεις στα ερωτηματα σου.
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2011, 21:41:21 »

τι να μου ξέφυγε δηλαδή; το χόμπυ το έχω αρχίσει μόνος μου και δεν βλέπω να έχει μέλλον, ούτε κάποιος απο τους γνωστούς και φίλους ασχολήτε.. μάλλον εγώ θα τους βάλω στο παιχνίδι αν τα καταφέρω να το περάξω

Εφόσον δε σου ξέφυγε τίποτα όπως πιστεύεις και πόσο μάλλον αφού δεν πρόκειτε να ασχοληθούν οι φίλοι σου ,γιατί άνοιξες το θέμα?Έχει μπάλα το Σ/Κ που είμαι σίγουρος πως όλο και κάποιος φίλος σου θα βλέπει.
    Καταγράφηκε
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2011, 22:48:40 »

O φίλος μας ο acid223 μας ωθεί στις παρακάτω σκέψεις:

1. Ο αερομοντελισμός είναι ωραίο χόμπυ και γι αυτό "κόλλησε" κι αυτός.
    2. Ο αερομοντελισμός απαιτεί την δαπάνη σημαντικού ποσού για ξεκίνημα και χρόνου για ενασχόληση σε πολλά επίπεδα.
    3. Το να πετάξεις σε έναν προσομοιωτή δεν σημαίνει πως θα πετάξεις και στην πραγματικότητα.
    4. Το στήσιμο ενός μοντέλου είναι τελικά μεγάλη υπόθεση και με πολλούς παραμέτρους που πρέπει να γνωρίζεις τι επηρεάζουν και πως, για να σετάρεις το μοντέλο σωστά.
    5. Κανένα εγχειρίδιο συναρμολόγησης ή πτήσης και κανένας προσομοιωτής δεν μπορεί να βοηθήσει έναν αρχάριο στο 4.
    6. Μπορείς να απογοητευτείς πολύ εύκολα αν κινείσαι μόνος σου και τελικά να τα παρατήσεις κλαίγοντας και τα λεφτά σου και τον χρόνο σου και τον κόπο σου.
    7. Βοήθεια μόνο προσωπική θα έπρεπε να έχει ένας αρχάριος για να ευχαριστηθεί το χόμπυ. Λέγοντας προσωπική εννοώ να πέσει κάποιος από πάνω του που να του μάθει την αερομοντελιστική "αλφα-βήτα" και να του μάθει "γραφή και ανάγνωση".
    8. Τα fora παρέχουν αχανείς δυνατότητες πληροφόρησης που όμως ένας αρχάριος δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί σωστά γιατί δεν ξέρει τι να διαβάσει και τι να εφαρμόσει από όλα αυτά.
    9. Τα καταστήματα κινούνται περισσότερο σε εμπορικό επίπεδο και δεν καθοδηγούν τον αρχάριο σωστά, αλλά μάλλον τον μπερδεύουν περισσότερο και τον ωθούν σε μεγαλύτερα έξοδα.
    10. Καλό θα ήταν λοιπόν όλοι οι αερομοντελιστικοί σύλλογοι (ή και απλές ομάδες αερομοντελιστών) που θέλουν να βοηθήσουν να έχουν συγκεκριμένα (στον χρόνο, στον χώρο και σε χρήμα - τα 3Χ όπως τα λέω εγώ) προγράμματα μύησης αρχαρίων στο χόμπυ προς αποφυγή τέτοιων "δυσάρεστων" θεμάτων.

Με εκτίμηση,
    Θοδωρής
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 10 Ιουν 2011, 23:41:33 από 0 teo » Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2011, 23:28:19 »

Φιλε acid223 γράψε που βρίσκεσαι και σίγουρα κάποιος θα βρεθεί να σου μάθει τα πρωτα βήματα  ! ! ! Thumbs up
    Καταγράφηκε

phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 11 Ιουν 2011, 08:54:35 »

Ακου φίλε μου

Ξεκίνησα όπως και συ, χωρις καμια βοηθεια. Οτι θα το πεταξεις θα το πεταξεις. Η λέξεις κλειδιά εφόσον δεν γίνεται να εχεις βοήθεια είναι ΕΠΙΜΟΝΗ και αρκετη ΚΟΛΑ.
    Πάντα υπο την προυπόθεση ότι έχεις πάρει εκπαιδευτικό μοντέλο το οποίο όμως δεν μας είπες ποιο είναι πραγμα σημαντικό και οτι θα το επισκευαζεις σωστα.
    Θεωρω ότι εφοσον ειναι rtf είναι δυσκολο να εκανες λαθος στην τοποθετηση του φτερου και ουρας.
    Όπως ειπώθηκε παραπάνω, αλλο ο simulator και αλλο το πεδίο.
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 11 Ιουν 2011, 09:13:07 »

Απο οτι λες το μοντελο τροχοδρομει αλλα αργα.
    Οποτε:
    1) Ελεγξε οτι τα ροδακια κυλουν ανεμποδιστα.
    2) Επελεξε ενα διαδρομο στρωμενο οσο πιο λεια γινεται (ιδανικα θα ηταν πισσα)
    3) Αστο να τροχοδρομησει με σταθερα αυξανομενο γκαζι ωστε να αποκτηση αρκετη ταχυτητα στο εδαφος και
    4) Δινε σιγα, σταθερα και προοδευτικα elevator up (Πρεπει να ειναι το δεξι σου Stick οταν το κανεις κατω προς τα σενα) ετσι ωστε να απογειωθεις.
    Ο λογος που δεν τα καταφερνεις ισως να οφειλεται στο γεγονος οτι αφετερου εχει ενα αδυναμο μοτερ το οποιο σε συνδιασμο με πιθανη κακη επιφανεια διαδρομου και την ανυπομονησια σου να απογειωθεις (αρα ασκεις Elevator up απο νωρις) με αποτελεσμα να μειωνεις την ταχυτητα στον διαδρομο και να μην αποκτα οση χρειαζεται για να απογειωθει.
    Υ.Γ
    α) Παντα, μα παντα να απογειωνεσαι και να προσγειωνεσαι αντιθετα στην κατευθυνση του ανεμου.
    β) Κατα την τροχοδρομηση πρεπει να κρατας το μοντελο σε ευθεια με την χρηση του Rudder (Αριστερο Stick Δεξια-Αριστερα)
    Μην Απογοητευεσαι τα δυσκολα ειναι η προσγειωση Wink
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 11 Ιουν 2011, 10:28:35 »

Βρες αερομοντελιστές στην περιοχή σου και ξεκίνα να διαβάζεις το βιβλίο jkon
    http://jkon.aeromodelling.gr/page-3.htm

Καλές πτήσεις  Thumbs up
    Καταγράφηκε

G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 11 Ιουν 2011, 12:35:07 »

δωσαμε ολες τις πιθανες απαντησεις , αλλα δεν εξετασαμε ενα θεμα.....
    τι αεροπλανο εχει ? δεν θυμαμαι μαρκα ακριβως αλλα ειδα σε ......" δικο μας" .... ( και οχι παιχνιδαδικο)   καταστημα τσεσνακι με δισελη λιπο που πραγματικα δεν θα μπορουσε να απογειωθει ποτε......
    αρα η καλυτερη λυση ειναι να δωσει περιοχη ο acid223 και δουμε ποιος απο εμας μπορει να τον βοιηθησει......

Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 11 Ιουν 2011, 13:07:46 »

...

9. Τα καταστήματα κινούνται περισσότερο σε εμπορικό επίπεδο και δεν καθοδηγούν τον αρχάριο σωστά, αλλά μάλλον τον μπερδεύουν περισσότερο και τον ωθούν σε μεγαλύτερα έξοδα.

...

Μη λέμε ότι θέλουμε...
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    acid223
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 11 Ιουν 2011, 13:16:54 »

Βρίσκομαι στην Κύπρο, το αεροπλανάκι είναι EZHAWK ηλεκτρικό και έχει το μοτέρ πάνω ψηλά, μάλλον θα επιμείνω και θα το πετάσω κανονικά ευχαριστώ ! αν υπάρχουν κάποια εμφανή προβλήματα που είναι γενικά ευκολοπρόσεχτα ακούω προτάσεις απο εσάς και να το διορθώσω!
    Καταγράφηκε
    acid223
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 11 Ιουν 2011, 13:21:37 »

O φίλος μας ο acid223 μας ωθεί στις παρακάτω σκέψεις:

1. Ο αερομοντελισμός είναι ωραίο χόμπυ και γι αυτό "κόλλησε" κι αυτός.
    2. Ο αερομοντελισμός απαιτεί την δαπάνη σημαντικού ποσού για ξεκίνημα και χρόνου για ενασχόληση σε πολλά επίπεδα.
    3. Το να πετάξεις σε έναν προσομοιωτή δεν σημαίνει πως θα πετάξεις και στην πραγματικότητα.
    4. Το στήσιμο ενός μοντέλου είναι τελικά μεγάλη υπόθεση και με πολλούς παραμέτρους που πρέπει να γνωρίζεις τι επηρεάζουν και πως, για να σετάρεις το μοντέλο σωστά.
    5. Κανένα εγχειρίδιο συναρμολόγησης ή πτήσης και κανένας προσομοιωτής δεν μπορεί να βοηθήσει έναν αρχάριο στο 4.
    6. Μπορείς να απογοητευτείς πολύ εύκολα αν κινείσαι μόνος σου και τελικά να τα παρατήσεις κλαίγοντας και τα λεφτά σου και τον χρόνο σου και τον κόπο σου.
    7. Βοήθεια μόνο προσωπική θα έπρεπε να έχει ένας αρχάριος για να ευχαριστηθεί το χόμπυ. Λέγοντας προσωπική εννοώ να πέσει κάποιος από πάνω του που να του μάθει την αερομοντελιστική "αλφα-βήτα" και να του μάθει "γραφή και ανάγνωση".
    8. Τα fora παρέχουν αχανείς δυνατότητες πληροφόρησης που όμως ένας αρχάριος δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί σωστά γιατί δεν ξέρει τι να διαβάσει και τι να εφαρμόσει από όλα αυτά.
    10. Καλό θα ήταν λοιπόν όλοι οι αερομοντελιστικοί σύλλογοι (ή και απλές ομάδες αερομοντελιστών) που θέλουν να βοηθήσουν να έχουν συγκεκριμένα (στον χρόνο, στον χώρο και σε χρήμα - τα 3Χ όπως τα λέω εγώ) προγράμματα μύησης αρχαρίων στο χόμπυ προς αποφυγή τέτοιων "δυσάρεστων" θεμάτων.

Με εκτίμηση,
    Θοδωρής

Ευχαριστώ θοδωρή!
    Καταγράφηκε
    acid223
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 11 Ιουν 2011, 13:23:09 »

Εφόσον δε σου ξέφυγε τίποτα όπως πιστεύεις και πόσο μάλλον αφού δεν πρόκειτε να ασχοληθούν οι φίλοι σου ,γιατί άνοιξες το θέμα?Έχει μπάλα το Σ/Κ που είμαι σίγουρος πως όλο και κάποιος φίλος σου θα βλέπει.

Φίλε τι τρέχει ; η πρόταση με ερωτηματικό στο τέλος λέγεται ερωτηση, βλέπεις κάπου να υποστηρίζω πως δεν έκανα λάθος; Wink
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ
    Μεταπήδηση σε: