LeVe-Unipi
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Δευτέρα, 19 Μαρ 2007, 05:59:38 » |
|
Εδω θα ηθελα να "μαζεψουμε" τις βασικες πληροφοριες που χρειαζεται καποιος να ξερει πριν κανει μια αγορα απο εξωτερικο καθως και να προτεινουμε (ο καθενας απο προσωπικη εμπειρια) καποια αποδεδειγμενα καλα κ αξιοπιστα site του εξωτερικου.Πχ site για ανταλλακτικα,κιτ,κινητηρες,κατευθυνσεις κ.ο.κ .Επιπλεον να ξεκαθαρισουμε θεματα που απασχολουν πολλους νεους (συμπεριλαμβανομενου κ εμενα) οπως το τι παιζει με τα τελωνεια κ τα μεταφορικα εξοδα. Ξερω οτι ολες αυτες οι πληροφοριες ειναι ηδη διαθεσιμες "σκορπια" στο φορουμ γι'αυτο θεωρησα πως ειναι καλη ιδεα να "μαζευτουνε" σε ενα topic ετσι ωστε να ειναι πιο ευκολο για καποιον που τωρα ξεκιναει να ξεκαθαρισει καποια πραγματα που εχουν σχεση με παραγγελιες απο εξωτερικο. Κ τωρα δινω τον λογο στους πιο εμπειρους πανω στο θεμα ...  LeVe
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
No guts ... no glory
|
|
|
LeVe-Unipi
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 19 Μαρ 2007, 08:03:32 » |
|
By the way...ξερει κανενας τιποτα για το www.hobby-lobby.com 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
No guts ... no glory
|
|
|
|
panelpni
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 19 Μαρ 2007, 11:59:21 » |
|
Ιστορικό κατάστημα. Παλαιοτέρα έκανα αγώνα και αποκτούσα τον κατάλογο προϊόντων του. Δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα. Ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι στα e-mail.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
pevgen
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 19 Μαρ 2007, 12:05:41 » |
|
Αγόρασα το Honey Bee μου απο κει γιατί το είχε σε προσφορά. Μου πήγε 150E μαζί με τα μεταφορικά. Η παράδοση έγινε σε 15 μέρες περίπου αλλά το κακό είναι οτι με τσιμπήσανε στο τελωνείο και με χρεώσανε άλλα 40Ε. Το καλό ήταν οτι το πήρα με Lipo και τον φορτιστή/balancer και όχι με τις NiMH που το δίνουν εδώ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LeVe-Unipi
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 23 Μαρ 2007, 21:52:21 » |
|
Σκεφτομαι να ψωνισω απο e-hirobo, εστω οτι αγορασω πραγματα αξιας 400 δολλαριων βαρους 5 κιλων. Τι θα με χρεωσουν στο τελωνειο ? Μπορω να κανω τπτ για να γλυτωσω κανενα ευρω ?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
No guts ... no glory
|
|
|
|
mrkaza
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 23 Μαρ 2007, 22:04:07 » |
|
Τους λες να σου γραψουν λιγοτερα στο πακετο 50 $ και λογικά θα είσαι οκ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LeVe-Unipi
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 23 Μαρ 2007, 23:46:01 » |
|
Αμερικανικο site ειναι αυτο 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
No guts ... no glory
|
|
|
|
mrkaza
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 01:37:32 » |
|
Hong kong
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
fotis
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 09:57:30 » |
|
Καλημερα σε ολουs. To 99% των μαγαζιων απο HONG KONG σου γραφουν οτι αξια θεs εξω απο το δεμα(δηλαδη κατω απο $50) οποτε περναει αφορολογητο..........Ορισμενα μαγαζια δεν γραφουν αξια και γραφουν gift η γραφουν αξια μικρη και gift αυτα καμια φορα τα δεματα αμα ειναι και μεγαλα τα ανοιγουν στο τελωνειο. Απο Αμερικη συνηθωs δεν κανουν σκοντο....γραφουν πραγματικη αξια εκτοs απο ορισμενουs πωλητεs στο ebay. Παντωs αυτο που προτεινω ανεπιφυλακτα ειναι να ανοιξετε λογαριασμο στο PAYPAL. Τα περισσοτερα πλεον μαγαζια στο internet δεχονται PAYPAL και ετσι δεν χρειαζετε να δινετε πιστωτικη καρτα παντου. Επισηs οταν αγοραζετε απο εξωτερικο να διαλεγετε express mail η registered mail για αποστολη.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
asesasos
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 10:35:44 » |
|
Καλημερα Προσφατα εφερα διαφορα ανταλλακτικα απο Κινα.Τους ειχα ζητησει να γραψουν τιμολογιο για 55 ευρω και ενδειξη Toys spare parts. Me EMS mail *που θεωρειται φθηνοτερο τα μεταφορικα ηταν 29 ευρω και παραδοση απο 7-10 μερες, ενω με FEDEX 24 ευρω και παραδοση σε 5 εργασιμες..Εχει λοιπον να κανει με τον ογκο και το βαρος του πακετου. Παρολο που ειχαν γραψει απεξω 55 ευρω, το πακετο ανοιχτηκε στο τελωνειο {φαινονταν γιατι ειχε ξανακλειστει με αλλη ταινια συσκευασιας} αλλα δεν μας χρεωσαν τιποτα επιπλεον γιατι τα speed controls ta servo kai ta motors δεν τους γεμισαν το ματι για μεγαλης αξιας. Ειχα ακουσει στο παρελθον οτι τα πακετα της FEDEX δεν τα ανοιγουν γενικως ευκολα αλλα μαλλον δεν ισχυει... Aπο γερμανια τωρα {Andy's) με 15 ευρω μεταφορικα φερνεις οτι θελεις οσο μεγαλο να ειναι, σε μια εβδομαδα με courier..
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"asesasos"
|
|
|
LeVe-Unipi
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 11:46:41 » |
|
Στις αγορες απο Ευρωπη τι αλλαζει?Δεν περνανε τελωνειο?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
No guts ... no glory
|
|
|
|
fotis
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 12:16:02 » |
|
Αν αγορασειs απο χωρα τηs Ευρωπαικηs ενωσηs δεν υπαρχει τελωνειο
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Periklis
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 16:34:40 » |
|
Aπο γερμανια τωρα {Andy's) με 15 ευρω μεταφορικα φερνεις οτι θελεις οσο μεγαλο να ειναι, σε μια εβδομαδα με courier..
Εννοείς το http://www.andys-hobbyshop.de/ προφανώς ε? Του έχω στείλει mail για να ρωτήσω τι και πως για ένα Giles g202 εδώ και τρεις βδομάδες περίπου και ακόμα να μου απαντήσει.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ktm25089
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 18:43:16 » |
|
το τελωνειο δεν ανοιγει πακετα.σημασια εχει τι θα γραφει τι τιμολογιο και τι θα λεει οτι εχει το πακετο. απειρα δεματα μεχρι τωρα απο αμερικη.τα 900$ τα κανεις 80-90$. δικαιολογια οτι ηταν για επισκευη,δωρο,κομματι για δειγμα.σε κιλα εχω φτασει μεχρι και 15-17.παλι ποτε δεν μου ανοιξαν. μονο την πρωτη φορα που την πατησα γιατι δεν ηξερα.το μαγκωσαν και για 350$ εδωσα 140 για εκτελωνισμο  σιγουρα το πιο αγχωλυτικο ειναι απο ευρωπη αλλα δεν ειναι τοσο φτηνα οσο αμερικη. και για ανατολικες χωρες ρωτηστε τον καζα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LeVe-Unipi
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2007, 17:13:45 » |
|
Φιλοι μου αναζητω πληροφοριες για το www.heliguy.com.Απο Αγγλια ειναι. Ξερει κανενας κατα ποσο ειναι εμπιστοσυνης? Ευχαριστω προκαταβολικα
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 30 Μαρ 2007, 17:22:17 από LeVe-Unipi »
|
Καταγράφηκε
|
No guts ... no glory
|
|
|