Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 23:30:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 23:30:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 142
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 90
    Συνολικά: 90
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Φυσική και αερομοντελισμός  (Αναγνώστηκε 2975 φορές)
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 1 Ιουν 2011, 13:54:08 »

Γεια σας φίλοι, χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Στο σχολείο όπου εργάζομαι σαν καθηγητής πληροφορικής ετοιμάζουμε ένα διαθεματικό project στο οποίο θα μελετήσουμε την κίνηση ενός σώματος που πέφτει με την επίδραση του βάρους του και την αντίσταση του αέρα. Για να μην μπώ σε λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή, θεωρητικά το σώμα αυτό που πέφτει, αποκτά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πτώσης την λεγόμενη οριακή (σταθερή) ταχύτητα πτώσης.

Το φαινόμενο θα μελετηθεί από συναδέλφους μαθηματικούς - φυσικούς και πληροφορικούς.

Και εδώ μπαίνουν και οι αερομοντελιστές...
    Θα μπορούσαμε να κινηματογραφήσουμε το φαινόμενο. Χρειαζόμαστε αεροπλάνο που έχει τη δυνατότητα ρίψης αλεξιπτωτιστή και data logger, που θα είναι επάνω στον αλεξιπτωτιστή, και θα καταγράφει το ύψος του αλεξιπτωτιστή σαν συνάρτηση του χρόνου.
    Δυστυχώς δεν έχω ανάλογο εξοπλισμό.

Και η ερώτηση:
    Θα μπορούσε κάποιος-(κάποιοι) αερομοντελιστές να μαζευτούμε κάπου στην Αττική να κάνουμε την παραπάνω πτήση? Φαντάζομαι ότι το ερώτημα απευθύνεται και σε επαγγελματίες που είναι λογικό να έχουν παρουσίαση της εταιρείας τους στην ημερίδα όπου θα παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο project.

Περιμένω συμβουλές και συμμετοχές 
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 1 Ιουν 2011, 14:29:05 »

Γεια σας φίλοι, χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Στο σχολείο όπου εργάζομαι σαν καθηγητής πληροφορικής ετοιμάζουμε ένα διαθεματικό project στο οποίο θα μελετήσουμε την κίνηση ενός σώματος που πέφτει με την επίδραση του βάρους του και την αντίσταση του αέρα. Για να μην μπώ σε λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή, θεωρητικά το σώμα αυτό που πέφτει, αποκτά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πτώσης την λεγόμενη οριακή (σταθερή) ταχύτητα πτώσης.

Το φαινόμενο θα μελετηθεί από συναδέλφους μαθηματικούς - φυσικούς και πληροφορικούς.

Και εδώ μπαίνουν και οι αερομοντελιστές...
    Θα μπορούσαμε να κινηματογραφήσουμε το φαινόμενο. Χρειαζόμαστε αεροπλάνο που έχει τη δυνατότητα ρίψης αλεξιπτωτιστή και data logger, που θα είναι επάνω στον αλεξιπτωτιστή, και θα καταγράφει το ύψος του αλεξιπτωτιστή σαν συνάρτηση του χρόνου.
    Δυστυχώς δεν έχω ανάλογο εξοπλισμό.

Και η ερώτηση:
    Θα μπορούσε κάποιος-(κάποιοι) αερομοντελιστές να μαζευτούμε κάπου στην Αττική να κάνουμε την παραπάνω πτήση? Φαντάζομαι ότι το ερώτημα απευθύνεται και σε επαγγελματίες που είναι λογικό να έχουν παρουσίαση της εταιρείας τους στην ημερίδα όπου θα παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο project.

Περιμένω συμβουλές και συμμετοχές 

Εμείς Λαμία έχουμε και αεροπλάνο η και ελικόπτερο για ρίψη καλου αλεξιπτωτιστή (τηλεκατ 1.5κιλο βαρος 1μετρο++ αετός) αλλα και GPS μεσω τηλεμετρίας της Hitec...!

Aλλα ειναι πολυ δύσκολο νά έρθουμε εκεί..! Αν θέλετε να γίνει κάτι εδώ τότε το συζητάμε..

Καλα αποτελέμσατα σε ότι και αν κάνετε..!
    Καταγράφηκε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 1 Ιουν 2011, 15:00:57 »

Καλησπέρα,

Ρίψεις αλεξιπτωιστών γίνονται στα Μέγαρα και στην Κωπαίδα. Ολοι οι αλεξιπτωτιστές είναι εφοδιασμένοι με υψόμετρο. Δεν νομίζω όμως να έχουν logger.

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα βιντεοσκόπησης της ρίψης.

Οσο αφορά logging θα μπορούσε να γίνει με την χρήση data logger που υπάρχει για ανεμόπτερα. Φυσικά το logger θα ενεργοποιηθεί πριν την απογείωση του αεροσκάφους, θα καταγράψει όλη την πτήση και την ρίψη τόσο από πλευράς ύψους όσο και ταχύτητας.

Χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω ρωτήσει,  ίσως υπάρχει κάποιο θέμα κόστους για το άλμα αυτό.

Αν νομίζεις ότι χρειάζεται να γίνει κάποια επικοινωνία, μπορείς να στείλεις PM με τηλέφωνο σου και τα σχετικά, ώστε να δούμε αν βγαίνει κάποια άκρη.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 1 Ιουν 2011, 15:47:08 »

Μιλάμε για μοντέλα αλεξιπτωτηστές?? η μιλάμε για ανθρώπους...??

Για μοντέλα κατάλαβα εγω..!
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 1 Ιουν 2011, 23:34:32 »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αναφέρομαι σε Τ/Κ μοντέλο αεροπλάνου που θα ρίχνει τον αλεξιπτωτιστή. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να πετύχω έγκριση μεγάλου budjet για το όλο εγχείρημα, ειδικά στις μέρες που ζούμε...

Επίσης θα προτιμούσα να γίνει κάπου στην Αττική. Αν δεν τα καταφέρουμε στα μέρη μας, τότε ίσως θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω και την παρέα από Λαμία!!!  Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.!
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 2 Ιουν 2011, 09:05:16 »

Αγαπητε φιλε Skynet
    Γιατι επιλεγετε να ριξετε αλεξιπτωτιστη και οχι καποιο αλλο αντικειμενο απλων γνωστων επιφανειων και κατα συνεπεια γωνιων προσβολης?
    Τι ακριβως θελετε να μελετησετε?
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 2 Ιουν 2011, 09:29:59 »

Φίλε GRELE,
    θέλουμε να καταγράψουμε ένα απλό φαινόμενο που δεν έχει σχέση με αεροδυναμική και γωνίες προσβολής.

Ένα οποιοδήποτε σώμα που εκτελεί πτώση κοντά στην επιφάνεια της γής καταλήγει ύστερα από κάποιο διάστημα να πέφτει με σταθερή ταχύτητα που δεν αυξάνεται πλέον. Αυτό συμβαίνει γιατί η αντίσταση του αέρα έχει γίνει πλέον ίση με το βάρος του. Συνεπώς μας κάνει οποιοδήποτε σώμα παρουσιάζει σχετικά μεγάλη (σε σχέση με το βάρος του) αντίσταση στον αέρα. Δηλαδή χρειαζόμαστε το ελεξίπτωτο. Το σώμα που θα κρέμεται σε αυτό μας είναι αδιάφορο. Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να κρεμάσουμε μόνο το logger αλλά τότε δεν θα έδειχνε "πιασάρικο" στο video.  

Για μία ακόμη φορά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
    Καταγράφηκε

evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 2 Ιουν 2011, 11:09:44 »

Καλημέρα Skynet,

Ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Διαθέτουμε μοντέλα για τις ρίψεις, καταγραφικό και κατάλληλο χώρο.

Τα υπόλοιπα από κοντά. Στείλε π.μ ή email

Ευάγγελος
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 3 Ιουν 2011, 06:23:19 »

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις προτάσεις βοήθειας που έγιναν.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχω καλύτερη εικόνα για την υπόλοιπη πορεία του project οπότε και θα  κάνω και τις αερομοντελιστικές επικοινωνίες μας.

Καλές πτήσεις σε όλους!
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 3 Ιουν 2011, 09:41:05 »

Νά και ένα ενδιαφέρον project... Kύριοι, να μας ενημερώνετε για την πορεία σας με οπτικοακουστικό υλικό... 
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Φυσική και αερομοντελισμός
    Μεταπήδηση σε: