canibals
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Κυριακή, 22 Μαΐ 2011, 18:36:51 » |
|
καλησπέρα σε όλους έχω ένα παράξενο γεγονός σήμερα και θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τι φταίει... αυτόν τον καιρό πετώ το t-rex 450 και σήμερα το πρωί που πήγα να το πετάξω η ουρά του γυρναει σαν τρελή προς τα αριστερά δηλαδή γυρναει γύρο από τον άξονα του τρελά όσο και να το στέλνω από την άλλη μεριά την ουρά του από την τ/κ αυτό εκεί το έκανα πάνω από 15 σεταπ μπας και κόλασε τι το άφησα 3 ώρες τίποτα πάλι τα ιδία και έπεισες να πω ότι τα φτερακια (ουράς) πίσω κουνιούνται κανονικότατα το γυροσκόπιο είναι futaba 401 και η τ/κ futaba 7c ξερει κανείς τι μπορεί να φταίει??? 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
m1john
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 22 Μαΐ 2011, 18:45:41 » |
|
Αλλαξε θεση στο διακοπτη reverse πανω στο γυροσκοπιο και δοκιμασε παλι.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
canibals
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 22 Μαΐ 2011, 18:58:28 » |
|
Αλλαξε θεση στο διακοπτη reverse πανω στο γυροσκοπιο και δοκιμασε παλι.
ευχαριστω φιλε αλλα το ξανα εκανα τωρα και παλι τα ιδια
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
salasgr
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 22 Μαΐ 2011, 19:12:45 » |
|
Κατα πασα πιθανοτητα φταιει το gyro, αφου δεν επιασε με το reverse το οποιο προαναφερθηκε και ειναι η πρωτη φορα που το στο κανει μετα απο αρκετες πτησεις.... δοκιμασε αλλο gyro να δεις και παλι την συμπεριφορα του ε/π...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
canibals
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 22 Μαΐ 2011, 19:34:12 » |
|
ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας τελικα εβαλα απο το γυροσκοπιο τα διακοπτακια στο off και μετα παλι on και απο το rev στο nor και μετα ξανα στο rev και εστοσε ευχαριστω πολυ και παλι
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ahilleas
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 22 Μαΐ 2011, 21:06:17 » |
|
οντως αυτα τα διακοπτακια καμοια φορα δεν κουμπωνουν καλα.ιδιως σε πολυδουλεμενο 401.θελουν σπρωξιμο παραπανω να ακουστει κλικ. (το χω παθει κι εγω...) μπραβο που το βρηκες! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
helis
|
|
|
|
manosm1
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 4 Ιουν 2011, 11:53:11 » |
|
Ένα μυστήριο πράγμα: Έχω το 450 pro. Μετά από πτώση ευτυχώς μικρή αλλά με σπάσιμο blades και στράβωμα άξονα (τα οποία αντικατέστησα όπως και τα grisps) παρατηρώ ότι μετά από στροφή σε πορεία ή κατά την απογείωση και όχι πάντα, υπάρχει ταλάντωση όλου του Ε/Π. Έλεγξα για τζόγους, άλλα στραβώματα, σπασίματα αλλά τίποτε όλα τέλεια. Παρατηρώ όμως ότι στα δύο μποστινά servo (μάλλον του aileron και του elevator) τα καλώδια είναι ψιλοφαγωμένα (φαίνεται λίγο το σύρμα). Μήμπως αυτό έχει καμμία σχέση (παρεμβολές κ.λ.π. ) στις κινήσεις των servo και δημιουργεί την ταλάντωση; 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν. Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .
Πλάτωνας
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 4 Ιουν 2011, 13:35:46 » |
|
Τα καινούργια blades εχουν ζυγισθεί?? Κοίτα αν έχεις και traking.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
tanfoglio
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 4 Ιουν 2011, 17:57:47 » |
|
Feathering shaft? Άλλαξες? Ελεγξες? Δοκίμασε το. Αν δεν λειτουργεί καλά κάτι στα servo, δεν λειτουργεί συνέχεια, όχι μόνο στις στροφές....
Τα ρημάδια, θέλουν λεπτομέρεια... Γιώργος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
manosm1
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 4 Ιουν 2011, 20:39:59 » |
|
Τα καινούργια blades εχουν ζυγισθεί?? Κοίτα αν έχεις και traking. Carbon Blades, τι να ζυγίσω; και πώς; Tracking δεν υπάρχει, παρά μόνο το ένα paddle στο flybar που ήταν 1 1/2 στροφή ξεβίδωτο σε σχέση με το άλλο αλλά ελέχθηκε. Το μόνο πρόβλημα, τα blades είναι λίγο σφικτά από την μάνα τους (μάλλον θέλουν λίγο τρίψιμο στην άκρη για να μπάινουν στα grisps χωρίς να είναι σφικτά πριν ακόμη τα βιδώσω). Ρε μυστήριο πράμα 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν. Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .
Πλάτωνας
|
|
|
|
manosm1
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 4 Ιουν 2011, 20:41:27 » |
|
Feathering shaft? Άλλαξες? Ελεγξες? Δοκίμασε το. Αν δεν λειτουργεί καλά κάτι στα servo, δεν λειτουργεί συνέχεια, όχι μόνο στις στροφές....
Τα ρημάδια, θέλουν λεπτομέρεια... Γιώργος
Feathering shaft; Τι είναι αυτό φίλε μου θύμησέ μου γιατί είμαι και λίγο 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πλάτωνας
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 4 Ιουν 2011, 21:41:56 » |
|
Feathering shafτ είναι ο άξονας που ενώνει τα δύο grips που πιάνουν πάνω οι έλικες!!!  Carbon Blades, τι να ζυγίσω; και πώς; Tracking δεν υπάρχει, παρά μόνο το ένα paddle στο flybar που ήταν 1 1/2 στροφή ξεβίδωτο σε σχέση με το άλλο αλλά ελέχθηκε. Το μόνο πρόβλημα, τα blades είναι λίγο σφικτά από την μάνα τους (μάλλον θέλουν λίγο τρίψιμο στην άκρη για να μπάινουν στα grisps χωρίς να είναι σφικτά πριν ακόμη τα βιδώσω). Ρε μυστήριο πράμα  Ολοι οι έλικες ζυγίζονται πριν μπούν στο ε/π!!
Στο μόνο που φταίνε τα blades που είναι σφικτά είναι επειδή δεν είναι καλής ποιότητας!!  Τρίψτα λιγάκι ή να τα αλλάξεις διότι πρέπει να μπαίνουν εύκολα μέσα στα grips και δεν θέλουν να είναι σφικτά!! Μυστήριο πράγμα δεν είναι καθόλου από την στιγμή που δεν έχεις κάνει "σωστά" την επιδιόρθωση του ε/π σου!! Υ.Γ Οταν κάνουμε αλλαγές σε έλικες, άξονες κ.λ.π πρέπει οπωσδήποτε να ξαναμετρήσουμε μοίρες!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
manosm1
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 5 Ιουν 2011, 08:53:02 » |
|
Σε ευχαριστώ ρε φίλε για τις συμβουλές σου. Το feathering shaft το έχω αλλάξει. Θα τσεκάρω όλα τα υπόλοιπα όπως λες. Πες μου όμως πώς να ζυγίσω τα blades; Με όργανο; δεν διαθέτω τέτοιο. Με το χέρι ίσως; αλλά πώς; Σε ευχαριστώ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πλάτωνας
|
|
|
|
PaNt
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 5 Ιουν 2011, 13:36:58 » |
|
Σε ευχαριστώ ρε φίλε για τις συμβουλές σου. Το feathering shaft το έχω αλλάξει. Θα τσεκάρω όλα τα υπόλοιπα όπως λες. Πες μου όμως πώς να ζυγίσω τα blades; Με όργανο; δεν διαθέτω τέτοιο. Με το χέρι ίσως; αλλά πώς; Σε ευχαριστώ.
Με ειδικο εργαλείο και μόνο φίλε μου..! Δν γινεται με το χέρι  Θα αγοράσεις ενα εργαλειακι..!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
manosm1
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 5 Ιουν 2011, 15:14:03 » |
|
Πάντως να΄σαι καλά φίλε! Το τσεκάρω πιό λεπτομερώς και βρίσκω ένα σωρό μ...κίες. Για παράδειγμα οι μοίρες είναι άστα να πάνε και "τραβάει" δεξιά (μάλλον θέλει ρύθμιση κάποια ντίζα - από Δευτέρα αγοράζω ζυγιστήρι και ρυθμιστήρι για τις ντίζες του swashplate...). Επίσης παρατηρώντας πιό προσεκτικά έχω και λίγο tracking! Ρε πως διάολο πέταγα τόσο καιρό; 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πλάτωνας
|
|
|
|