Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.888 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 21:21:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 21:21:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από UH-1H
    [Σήμερα στις 19:09]

από Stargazer
    [Σήμερα στις 14:58]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:27]

[Σήμερα στις 13:35]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309888
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 119
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Spinblades Ασύμμετρα  (Αναγνώστηκε 4078 φορές)
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 13:01:00 »

Καλησπέρα,
    Παρέλαβα χθες τα Spinblade Asymmetric 710 πτερύγια και είπα να κάνω μια μίνι παρουσίαση γιατί μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση.
    Δεν ξέρω αν πετάει κανείς άλλος με πτερύγια spinblades γενικά (όχι μόνο τα ασύμμετρα) αλλά δείχνουν πολύ ποιοτικά και ζυγισμένα από τον κατασκευαστή.
    Βάρος ζυγισμένα 224 γρ και το κέντρο βάρους είναι αρκετά μπροστά γιατί έτσι κι αλιώς είναι πιο πολύ για scale κατασκευές και πετάνε πολύ σταθερά με FBL.

Tα πτερύγια είναι τεράστια λόγω και της μεγάλης χορδής και δεν είναι πολύ άκαμπτα. 

Τα έβαλα στο logo 600se. Σε σχέση με τα edge 690 δείχνει το logo μοιάζει σαν να φοράει βατραχοπέδηλα!  laugh
    Δείτε το δίπλα στο edge.

Πέταξα λίγο χθες με 1350 στροφές και είναι φυσικά τελείως διαφορετικά. Πολύ μεγάλη απόκριση σε pitch, σταθερότατο (τρένο) και άλλο ήχο....
    Έπαιξα λίγο με τα pitch curve και πετάνε καταπληκτικά.
    Θέλεις χιλιόμετρα αέρα για να πετάς. Δεν δοκίμασα fff αλλά μάλλον θα σκίζουν όταν ανεβάσω και λίγο ακόμη στροφές. Δεν χρησιμοποιείς και καθόλου ρευμα... γυρνάνε μόνα τους. Θα μετρήσω και συγκριτικά κατανάλωσης. Βασικά γι'αυτό τα πήρα, να μπορώ όταν θέλω να τα βάζω πάνω και να πετάω χαλαρά για πολύ ώρα.

Σήμερα δεν έχει πτήση λόγω βροχής αλλά ελπίχω σύντομα να πετάξω κανονικά, να δω και την απόδοση σε inverted που λένε ότι είναι πολύ καλή και φυσικά τα ατελείωτα αυτο που απ'ότι λένε κάνει!  

Αυτά, και θα βάλω κι άλλες πληροφορίες όταν τα πετάξω περισσότερο. Καλές προσγειώσεις!
    Καταγράφηκε

Mikado Logo 600 SE - Compass Atom 7HV
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 13:03:08 »

..
    Καταγράφηκε

Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 13:08:54 »

Απο που τα πηρες
    Καταγράφηκε
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 13:20:16 »

Από τη spinblades στη γερμανία
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 13:40:52 »

Μεγιά, για τα ασύμμετρα δεν γνωρίζω όμως τα συμμετρικά τους είναι πολύ καλά και οικονομικά blades.

710 στο 600SE ; Έχεις μεγαλώσει boom/belt ;

Προσωπικά περιμένω με ανυπομονησία τα matt-black. Ζήτω το μαύρο 
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 13:57:48 »

Έχουν καλές τιμές και προϊόν.
    Πετάω με όλα μαμίσια και είναι ΟΚ.

Τα ματ μαύρα βγήκανε αλλά δαγκώνουν πιο πολύ στην τιμή! Είναι και πολύ ελαφριά. Τα έχεις παραγγείλει?
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 13:59:17 »

710 στο 600SE ; Έχεις μεγαλώσει boom/belt ;

Καταγράφηκε
    hellitop
    Aeromodeller Hero Member

achten!!!!!!!!!!!!!!!

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 14:38:57 »

Για κανε το τεστ να μας πεις!!! Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 14:57:47 »

Θέλει προσοχή στις στροφές, όσο παίζεις χαμηλά πιστεύω δεν θα έχεις θέμα αλλά στις υψηλές θέλει προσοχή μιας και υπάρχουν διάφορα παραδείγματα με strikes k 710.

Τα ματ μαύρα βγήκανε αλλά δαγκώνουν πιο πολύ στην τιμή! Είναι και πολύ ελαφριά. Τα έχεις παραγγείλει?
    Δεν έχουν κυκλοφορήσει για μας τους κοινούς θνητούς ακόμα δυστυχώς, παρ'όλο που στο site μπορείς να τα βάλεις στο καλάθι. Απλώς μπαίνεις σε λίστα ειδοποίησης.

Κ μερικά βίντεο

logo low rpm flight με τα ασύμμετρα 710

Timos matt blacked tdr

Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 15:17:01 »

Θέλει προσοχή στις στροφές, όσο παίζεις χαμηλά πιστεύω δεν θα έχεις θέμα αλλά στις υψηλές θέλει προσοχή μιας και υπάρχουν διάφορα παραδείγματα με strikes k 710.

Δεν έχουν κυκλοφορήσει για μας τους κοινούς θνητούς ακόμα δυστυχώς, παρ'όλο που στο site μπορείς να τα βάλεις στο καλάθι. Απλώς μπαίνεις σε λίστα ειδοποίησης.

Το video τις 1000 στροφές είναι φοβερό με μια 6S! Πολύ καλή πτήση!
    Όπως θα είδες και στο πρώτο ποσ,τ το πέταξα με 1350 και έχω προγραμματίσει μέγιστο 1500 οπότε δεν αναμένω προβλήματα πουθενά (στροφείο, ουρά κλπ).
    Έτσι κι αλλιώς αυτός είναι ο σκοπός που βάζω αυτά τα πτερύγια, για πιο χαλαρή πτήση μεγάλης διάρκειας. Μπορεί στις στροφές να κατέβω κι άλλο αλλά θέλω αλλαγή στο setup για να μην λιώνω το controller, παρ'όλο που υπάρχει video του gabutti που πετάει με 11% στο kontronik!!
    Καταγράφηκε

apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 15:19:35 »

βρήκα και το video

Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 15:56:52 »

Τα kontronik δεν έχουν το θέμα με χαμηλά ποσοστά φορτίου που έχουν τα περισσότερα ESC (λόγω του active freewheel circuit  ). Μπορείς να κατέβεις όσο χαμηλά σου επιτρέπει το υπόλοιπο σετάπ σου. Φυσικά η ισχύς είναι μειωμένη εκεί όμως το esc συνεχίζει να μπορεί να διαχειριστεί τα Α που γράφει επάνω σταθερά με άνεση, ακόμα και στο 1%. Επίσης υπάρχει και θέμα συγχρονισμού του μοτέρ τόσο χαμηλά, δεν παίζουν όλα εκεί.
    To σετάπ σου είναι Pyro / Jive80HV / 12s ; Αν ναί, σίγουρα μπορείς να κατέβεις στο 20% αρκεί να μην έχεις 15 μοίρες επάνω και να κάνεις εκσφενδονίσεις  Grin
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 16:15:13 »

Τα kontronik δεν έχουν το θέμα με χαμηλά ποσοστά φορτίου που έχουν τα περισσότερα ESC (λόγω του active freewheel circuit  ). Μπορείς να κατέβεις όσο χαμηλά σου επιτρέπει το υπόλοιπο σετάπ σου. Φυσικά η ισχύς είναι μειωμένη εκεί όμως το esc συνεχίζει να μπορεί να διαχειριστεί τα Α που γράφει επάνω σταθερά με άνεση, ακόμα και στο 1%. Επίσης υπάρχει και θέμα συγχρονισμού του μοτέρ τόσο χαμηλά, δεν παίζουν όλα εκεί.
    To σετάπ σου είναι Pyro / Jive80HV / 12s ; Αν ναί, σίγουρα μπορείς να κατέβεις στο 20% αρκεί να μην έχεις 15 μοίρες επάνω και να κάνεις εκσφενδονίσεις  Grin

Και μην ξεχάσεις την ψυχτρα ειναι απαραιτητη
    Καταγράφηκε
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 16:40:31 »

Είμαι με jive80hv, scorpion 500kv και 10S και νορμάλ πράγματα +-12μοίρες. 15 μοίρες??? Ποιός? Που? Γιατί? Πετάει κανείς με τέτοιο πράμα?
    Τις 1350 στροφές τις βγάζω με 40%. Οπότε έχω περιθώρια. Σιγά, πόσο να κατεβάσω στροφές και γιατί? Εντάξει έχουν ατελείωτο lift τα ασύμμετρα αλλά δεν θα το παρακάνω κιόλας.
    Αν είναι να πετάω συνέχεια πολύ χαμηλά θέλω άλλο setup. Παίζει και η φθηνή λύση με mod 0,7 (153Τ - 12Τ)..... που θεωριτικά μου δίνει 1000 στροφές στο 40%.  Cheesy
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 19 Μαΐ 2011, 17:20:16 »

Είμαι με jive80hv, scorpion 500kv και 10S και νορμάλ πράγματα +-12μοίρες. 15 μοίρες??? Ποιός? Που? Γιατί? Πετάει κανείς με τέτοιο πράμα?
    Τις 1350 στροφές τις βγάζω με 40%. Οπότε έχω περιθώρια. Σιγά, πόσο να κατεβάσω στροφές και γιατί? Εντάξει έχουν ατελείωτο lift τα ασύμμετρα αλλά δεν θα το παρακάνω κιόλας.
    Αν είναι να πετάω συνέχεια πολύ χαμηλά θέλω άλλο setup. Παίζει και η φθηνή λύση με mod 0,7 (153Τ - 12Τ)..... που θεωριτικά μου δίνει 1000 στροφές στο 40%.  Cheesy

Δν χρειαζεσαι αλλο σεταπ εχω κανει καμια 40αρια πτησεις στο 40% και ηταν ολα τελεια χωρις υψηλες θερμοκρασιες χωρις τπτ...
    Απλα εβαζα 10-11 μοιρες οχι παραπαανω γιατι ειναι περιττες.. και εννοειται οτι εκανα 3d..!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Spinblades Ασύμμετρα
    Μεταπήδηση σε: