Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.867 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 02:16:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 02:16:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 17:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:21]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309867
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 141
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 101
    Συνολικά: 103
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: συλλογη απο ερωτησεις αρχαριου!!!!!  (Αναγνώστηκε 40367 φορές)
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Δευτέρα, 2 Απρ 2007, 22:37:58 »

Η ΖIMMERMANN ειναι σαφεστατα ποιο ακριβη απο την Hatori στο μαγαζί που κοίταξα τωρα το ποια ειναι καλλίτερη Sad γιατη 2 ατομα που ακουω - εμπιστευομαι της συμβουλες τους να απαντάνε διαφορετικά πράγματα Sad 

Levao Τι ΖIMMERMANN την δοκίμασες ? που υστερει κατα την γνωμη σου σε σχεση με μια Hatory ?
    Νικο ακριβως τα ιδια αλλα για την Hatory που δεν σου ερεσε 

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #76 στις: Δευτέρα, 2 Απρ 2007, 22:47:40 »

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ hatori οπότε δεν γνωρίζω. Η ZIMMERMANN είναι αθόρυβες, συγχωρούνε λάθη στις ρυθμίσεις του καρμπ και δουλεύουν εξίσου καλά για μία ποικιλία στροφών μηχανής/στροφείου. Αντίθετα από την CYMP που είναι θορυβώδες και στα 90ρια έσπαζε κατά καιρούς (για 30ρια μάλλον κρίνεται υπερβολή η χρήση της).
    Μία εξάτμιση σε 30ρη πρέπει να είναι φιλική στον χρήστη. Νομίζω ότι ο φίλος μου που χρησιμοποίησε την 30ρα hatori έλυσε τα προβλήματα ενός μέτρια σχεδιασμένου κινητήρα με μία καλοσχεδισαμένη εξάτμιση (αυτό μάλλον λέει πολλά).
    Τα υπόλοιπα από τους χρήστες των Hatori.
    Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #77 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 08:43:27 »

και που τις βρισκουμε αυτες τις zimmerman?
    τιμη?
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #78 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 14:44:45 »

http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1186_1518_1200&products_id=46821

http://www.modelhelicopters.co.uk/acatalog/Exhausts_Zimmerman.html

http://www.rcmarket.org/Z2615-Slim-Muffler-32-50-Left-Right-p-174.html

http://www.rcmarket.org/Z3025-Compact-Muffler-p-167.html

Καταγράφηκε
    levao
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #79 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 16:59:10 »

Η ΖIMMERMANN ειναι σαφεστατα ποιο ακριβη απο την Hatori στο μαγαζί που κοίταξα τωρα το ποια ειναι καλλίτερη Sad γιατη 2 ατομα που ακουω - εμπιστευομαι της συμβουλες τους να απαντάνε διαφορετικά πράγματα Sad 

Levao Τι ΖIMMERMANN την δοκίμασες ? που υστερει κατα την γνωμη σου σε σχεση με μια Hatory ?
    Νικο ακριβως τα ιδια αλλα για την Hatory που δεν σου ερεσε 

Ευχαριστώ

Την Ζ την δοκημασα με καλα αποτελεσματα! με οχι αλλη εξατμηση ομως για σηγκρηση μετα
    δοκημασα την MP2 ΜΕΤΡΙΑ-πολη θορηβο βρε !!!!
    Ηρθε ομως η στιγμη  να δοκιμασω και την hatori και η διαφορα ειναι ΟΥΑΑΑΑΟΥ-ΟΥΑΑΟΥ
    αν καποιος δεν δοκιμασει μαλλον ολες δεν νομιζω οτι μπωρει να κανει κριτικη σωστη!!!
    Τωρα το θεμα τιμης ειναι λιγο πολη ολες κοντα μεταξι τους μια 5-10 euro διαφορα και οχι παραπανω!!!
    Οι διαφορα τωρα της Ζ ειναι οτι δουλευει καλα χαμηλα και μεσαιες αλλα ψηλα οχι πολλα πραγματα . Αν σου αρεσει γιατι ειναι γιαληστερη και αθορηβη τοτε ναι η Ζ θα ειναι η επιλογη σου.
    Αν ομως θελεις το κατι τι παραπανω τοτε η hatori θα σου δωσει μεσαιες - ψηλες οτι δεν μπωρει
    η Ζ τωρα για την διαφορα μεταξει levao-Νικου ειναι απλη ο Νικος δουλευη Ζ σε ολα τα ελικοπτερα του εγω μονο hatori καταλαβες τωρα την διαφορα αποψεων .
    Ελπιζω να μην σας μπερδεψα!!!
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #80 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 21:42:39 »

.......ο Νικος δουλευη Ζ σε ολα τα ελικοπτερα του εγω μονο hatori καταλαβες τωρα την διαφορα αποψεων .
    Ελπιζω να μην σας μπερδεψα!!!

Εεεεεε, είχα Hatori 650 tunedpipe στο Futura SE με Webra 61P5 με εξαίσια αποτελέσματα ισχύος (μετά από κατάλληλο επίπονο συντονισμό του μήκους της βέβαια).
    Απλά o παραπάνω συνδιασμός για FAI/F3C πτήσεις δεν έκανε......
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #81 στις: Τετάρτη, 4 Απρ 2007, 00:59:40 »

Εγω ακομη δεν ψαχτηκα με εξατμισεις ,μαλιστα εβγαλα και το σιλανσιε απο την εργοστασιακη , ριχνω και 30αρι καυσιμο μεσα και δουλευει σαν ρουκετα το μοτερ  Grin Grin

Αλλα και τι να την κανω την δυναμη , αφου ακομα ειμαι στο σταδιο "σπαει δεν σπαει "

Και απο θορυβο καλα παμε , να το ακουμε να μην χαλαρωνουμε δευτερολεπτο !!!!!!!! Tongue
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #82 στις: Κυριακή, 14 Οκτ 2007, 19:33:17 »

και επισης σιγουρα εισαι και idle up και οχι normal και αρρυθμιστος σαν και εμενα.

Γι'αυτό σου λέω μόνο με idle up σε αέρα. Σε normal είναι δύσκολο και λίγο επικίνδυνο μην το προσπαθείτε, πάτε γυρεύοντας για μπελάδες.
    Καλησπέρα. Θά ήθελα νά ρωτήσω τί είναι τό idle up, σέ ποιές περιπτώσεις χρησιμέυει εκτός από τόν αέρα πού αναφέρετε, καί πάνω κάτω ποιές οί ρυθμίσεις.
    Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

levao
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #83 στις: Κυριακή, 14 Οκτ 2007, 19:54:09 »

Αν εισαι στο σταδιο του hower τοτε το idle-up δεν θα πρεπει να σε προβληματιζει
    ειναι μονο για πορεια και απο ελαφρα εως πολλη βαρεια ακροβατικα--3d-- οπως τα λενε
    οι περισοτεροι ο λογος απλως οταν πετας hover απλα οταν κατεβαζεις το στικ του
    γκαζιου το στροφειο χανει στροφες και κατεβενει το μοντελο μας.
    Τωρα οταν θελεις να κανεις μια μανουβρα π.χ loop και χρειαζεσαι στροφες στο στροφειο και
    μπολικο γκαζι στον κινιτηρα σου τοτε τι κανεις Huh? πρεπει να εχουμαι αρκετες σροφες στροφειου δηλαδη γκαζι-γκαζι-πολι-γκαζι και φυσηκα λιγες αρνητηκες μοιρες που φησιολογηκες
    σηνθηκες χωρις idle-up δεν θα εχουμαι
    Σημβουλη ξεκηνα με σεβασμο στο γκαζι δηλαδη για αρχη 40-50% στο κατω μερος του στικ
    55-60% στην μεση και 100% στο φουλ στικ και καλλες πτησης     
                                                                           φιλικα ΝΙΚΟΣ
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #84 στις: Κυριακή, 14 Οκτ 2007, 20:16:05 »

Φίλε Νίκο σέ ευχαριστώ γιά τήν παρεμβασή σου. Αν κατάλαβα καλά μιλάς  γιά σετάρισμα normal, αλλά μέ περισότερο γκάζι εκεί πού χρειάζεται. Γιά βοηθα λίγο άν θές.
    Καί όταν λές λίγες αρνητικες μοίρες τί εννοείς; Ας πούμε τώρα έχω -3 +5 +9.
    Μετά τί πρέπει νά βάλω γιά παράδειγμα;  -6 +5 +9, καί τό γκάζι εκεί πού λές. 40-50/55-60/ καί 100 φούλ.
    Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #85 στις: Κυριακή, 21 Οκτ 2007, 19:20:36 »

Φίλε Νίκο σέ ευχαριστώ γιά τήν παρεμβασή σου. Αν κατάλαβα καλά μιλάς  γιά σετάρισμα normal, αλλά μέ περισότερο γκάζι εκεί πού χρειάζεται. Γιά βοηθα λίγο άν θές.
    Καί όταν λές λίγες αρνητικες μοίρες τί εννοείς; Ας πούμε τώρα έχω -3 +5 +9.
    Μετά τί πρέπει νά βάλω γιά παράδειγμα;  -6 +5 +9, καί τό γκάζι εκεί πού λές. 40-50/55-60/ καί 100 φούλ.
    Ευχαριστώ.

vtr,
    απο ότι κατάλαβα σου εξηγουσε, ο φίλος παραπάνω, to idle-up.
    Στo Idle-up θέλεις, ανάλογα το ε/π, -10 κάτω, 0 κέντρο, +10 φούλ στίκ.
    Το Γκάζι δέ, θέλει: ~95,~75,~95.
    Δές και το λινκάκι που παραθέτω για περισσότερες πληροφορίες: http://www.clevelandheli.co.uk/3D%20Page.htm

Antonis
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #86 στις: Κυριακή, 21 Οκτ 2007, 22:34:46 »

Thanks Αντώνης S. Βέβαια δέν είμαι ακόμα γιά 3D, αλλά πλησιάζει ό καιρός γιά λουπάκι. Τό έχω στό δάκτυλο, αλλά ακόμα κολάω. Αν δέν βρεθώ κάπου μόνος μου δέν τό επιχειρώ. Σιγά σιγά. Αυτο πού δέν γνωρίζω και άν θέλεις βοηθάς είναι άν μέ τίς τώρα ρυθμίσεις βγαίνει τό λουπάκι ή οπως αλλιώς τό λένε. Δηλαδή μέ ρυθμίσεις -3 +5+9 θά βγάλει τό ελικόπτερο μιά περιστροφή γύρω από  τόν εαυτό του; Λογικά θά βγάλει γιατί όταν τό βλέπω νά κοιτάει μέ τήν μύτη τό έδαφος είναι ένα κλίκ πρίν τήν περιστροφή. Αυτό τό κλίκ περιμένω. Αλλά μόνο όταν είμαι μόνος μου.  Wink
    Καταγράφηκε

Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #87 στις: Κυριακή, 21 Οκτ 2007, 23:10:48 »

Thanks Αντώνης S. Βέβαια δέν είμαι ακόμα γιά 3D, αλλά πλησιάζει ό καιρός γιά λουπάκι. Τό έχω στό δάκτυλο, αλλά ακόμα κολάω. Αν δέν βρεθώ κάπου μόνος μου δέν τό επιχειρώ. Σιγά σιγά. Αυτο πού δέν γνωρίζω και άν θέλεις βοηθάς είναι άν μέ τίς τώρα ρυθμίσεις βγαίνει τό λουπάκι ή οπως αλλιώς τό λένε. Δηλαδή μέ ρυθμίσεις -3 +5+9 θά βγάλει τό ελικόπτερο μιά περιστροφή γύρω από  τόν εαυτό του; Λογικά θά βγάλει γιατί όταν τό βλέπω νά κοιτάει μέ τήν μύτη τό έδαφος είναι ένα κλίκ πρίν τήν περιστροφή. Αυτό τό κλίκ περιμένω. Αλλά μόνο όταν είμαι μόνος μου.  Wink

Πολύ ψηλά πολύ ταχύτητα και το έχω δεί μόνο σε 90άρια ή σε καλά δάκτυλα.

Θα σου πρότενα σιγά,σιγά να κάνεις Χοβερ με νορμαλ, να το γυρίζεις σε idle-up και να εξοικειώνεσαι. Όταν με το καλό εξοικειωθείς πάρε φόρα και κάντο.
    Καλό όμως είναι να το κάνεις σε κανα εξομειωτή.

Αντώνης
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #88 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 00:07:58 »

Τώρα πού θά περάσω τήν DX7 στόν τιτάνα, θά βάλω καί μιά ρύθμιση idle-up καί θά τήν έχω stand-by. Καί βλέπουμε.
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #89 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 13:09:19 »

Και σε νορμαλ γίνεται το loop αλλά θέλει προσοχή. Αν δε νοιώθεις έτοιμος δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην επιχειρήσεις.Πάντως αν το αποφασίσεις καλό θα ήταν να έχεις idle up και τουλάχιστον -4 ώστε αν σταματήσει στην κορυφή του loop να μπορείς με το στικ πίσω να το κρατήσεις για να το γυρίσεις επιτόπου όρθιο. Κάνε το πρώτο Loop μακρυά δεξιά ή αριστερά όπου σε βολεύει αλλά όχι μπροστά σου ώστε να ελέγχεις εύκολα την κλίση. Μην ξεχνάς στην κορυφή του loop το στικ να πηγαίνει από τη μέση και κάτω. Μην ξεχαστείς και το κρατήσεις θετικό Cheesy . Καλό θα ήταν να έχεις μόνο ένα αγαπημένο σου πρόσωπο κοντά σου, επειδή εκείνη τη στιγμή θα σκοτεινιάσεις (η καρδια κοντεύει να σπάσει) και αυτός (ή αυτή) θα προσέχει το περιβάλλον και τις συνθήκες γύρω σου. Αυτό το συναίσθημα είναι μοναδικό, δεν το νοιώθεις με τα αεροπλάνα, γιαυτό κολλάς μετά στο ελικόπτερο. Περιμένουμε νέα...Καλή επιτυχία  Thumbs up

Υ.Γ. Επίσης ξέχασα να σου πω, όταν το βάλεις idle up, προσγείωσέ το και ενώ το έχεις στο έδαφος δώσε φουλ στικ πίσω. Μην σε πανικοβάλλει, θα κάνει σαν τρελό αλλά δεν παθαίνει τίποτα μη φοβάσαι. Μας ενδιαφέρει σ'αυτή τη φάση να δούμε αν κρατάει η μηχανή τις στροφές τις και δεν κόβει.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 13:25:00 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: συλλογη απο ερωτησεις αρχαριου!!!!!
    Μεταπήδηση σε: