1)μπαταρια του δεκτη ειναι graupner 4,8v 1700mah.ποσα τεποζιτα κραταει?εχω ενα βολτομετρο (αυτο το χυμα των 15ε) με 10 led.οταν αναψει και το τριτο (σε ανακατεμα τα στικ) στο δευτερο τεποζιτο περιπου σταματαω γιατι φοβαμαινα πηγαιναω και αλλο?
Άνετα 4 ακόμη και 5 τεπόζιτα.
2)ποσο να βαλω το delta peak στον φορτιστη (graupner ultramat12) για να σταματαει κανονικα 10mv/per cell?του πομπου η μπαταρια ειναι 9,6ν 1400mah nimh και οι 2.εκει ποσο το delta
Δεν ξέρω
3)ποσο περιπου φορτιο μπορει να σηκωσει ενα 30αρι?
Τι είδους φορτίου εννοείς ?
3)το gyro gain στο 80% gia heding hold καλα ειναι?σε hover παντα.
Πολύ καλό %.
4)οταν ξεκιναει να περιστρεφεται ο ελικας λιγο πριν το hover αρχιζει και κουναει αριστερα-δεξια την ουρα σαν σκυλακι.μολις αρχιζει να ελαφρωνει πριν σηκωθει σταματαει αποτομα το κουνημα και μετα ολα καλα.τι ειναι αυτο?καθε φορα το κανει.
Φυσιολογικό για 30ρη Ε/Π. Λόγω ελικορεύματος προκαλείται αυτό. Δίνεις σιγά - σιγά στροφές. Εάν θέλεις μείωση λίγο gyro gain.
5)μετα το τελος της πτησης κλεινω το σωληνακι καυσιμου και σβηνει ο κινητηρας.θελει τιποτα αλλο για να μην κραταει καυσιμο το μοτερ μεχρι την επομενη πτηση?
Θα καις πάντα το καύσιμο που μένει ακόμη και εντός το σωληνάκ μετά το τέλος της πτήσηςι.
6)καυσιμο δουλευω το coolpower 30%nitro.ο κινητηρας ειναι με τις ρυθμισεις του εργοστασιου και λιγο πιο φτωχοσ στην μεγαλη βελονα.αλλα δουλευει υπερβολικα πλουσια.(ειχα ενα θερμικο αεροπλανο και χρονια εντουρο στα βουνα με διχρονα)οποτε αυτον τον ηχο τον αναγνωριζω.ασε που βγαζει και πολυ καπνο.κανενας με ιδιο μοτερ να μου πει πως ειναι ρυθμιζμενο το δικο του?(ΤΤ39PRO)το μεγαλο προβλημα ειναι ο ελικας που θελει να μου παρει το κεφαλι και το χερι οταν παω με στροφες να πειραξω το καρμπυρατερ.αν ειχα ενα σταντ θα ηταν πολυ ευκολα.
Cool Power 30%

?
Με 15% πρασινο θα είσαι εντάξη και από καπνό.
Για ΤΤ39 ας σου πεί κανείς άλλος (δεν χρησιμοποίησα ποτέ τετοια μηχανή)
7)καμια ιδεα για φιλτρο αερα γιατι πολυ σκονη και ψιλοκομενο χαλικι εδω!γινεται $%@%@@ το ελικοπτερο καθε φορα και μπαινουν παντου.
Βάλε καμιά λινάτσα.

στον ραπτορα 30 στην ουρα το χαλκινο αξονακι μεχρι το κιβωτιο που μετρας την αποσταση για το κεντρο ποσο ειναι?για να μην παλευω και δεν ξερω ποσο ειναι το σωστο.4 - 4,5 mm.διοτι τελικα δεν ξερω αμα ειναι σωστο η κανω αλλο λαθος και φευγει στην απογειωση λιγο η ουρα δεξια.μετα φενεται να μενει σταθερη αλλα με τοσο καλο hover που κανω δεν προλαβαινω και για πολυ.
4,5mm από την άκρη της κάσας εως την άκρη του μπρόντζινου αξονάκι.
Και όταν έρθω γθα διακοπές στην όμορφη Νάξο ελπίζω να σε βρω. Το κέρασμα δεν θα το γλιτώσεις.