Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.840 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 19:19:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 19:19:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:49]

[Σήμερα στις 00:40]

από CMarkop
    [Χθες στις 19:35]

[Χθες στις 08:57]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309840
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 195
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 97
    Συνολικά: 99
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: συλλογη απο ερωτησεις αρχαριου!!!!!  (Αναγνώστηκε 40289 φορές)
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 14:44:07 »

βλεπω οτι εχω πιασει ολο το φορουμ
    σε λιγακι θα φαω βρισιμο.
    θα ηθελα να κανω τις παρακατω ερωτησεις.μερικες χαζες.οποτε δεν τις απαντατε!

1)μπαταρια του δεκτη ειναι graupner 4,8v 1700mah.ποσα τεποζιτα κραταει?εχω ενα βολτομετρο (αυτο το χυμα των 15ε) με 10 led.οταν αναψει και το τριτο (σε ανακατεμα τα στικ) στο δευτερο τεποζιτο περιπου σταματαω γιατι φοβαμαινα πηγαιναω και αλλο?
    2)ποσο να βαλω το delta peak στον φορτιστη (graupner ultramat12) για να σταματαει κανονικα 10mv/per cell?του πομπου η μπαταρια ειναι 9,6ν 1400mah nimh και οι 2.εκει ποσο το delta
    3)ποσο περιπου φορτιο μπορει να σηκωσει ενα 30αρι?
    3)το gyro gain στο 80% gia heding hold καλα ειναι?σε hover παντα.
    4)οταν ξεκιναει να περιστρεφεται ο ελικας λιγο πριν το hover αρχιζει και κουναει αριστερα-δεξια την ουρα σαν σκυλακι.μολις αρχιζει να ελαφρωνει πριν σηκωθει σταματαει αποτομα το κουνημα και μετα ολα καλα.τι ειναι αυτο?καθε φορα το κανει.
    5)μετα το τελος της πτησης κλεινω το σωληνακι καυσιμου και σβηνει ο κινητηρας.θελει τιποτα αλλο για να μην κραταει καυσιμο το μοτερ μεχρι την επομενη πτηση?
    6)καυσιμο δουλευω το coolpower 30%nitro.ο κινητηρας ειναι με τις ρυθμισεις του εργοστασιου και λιγο πιο φτωχοσ στην μεγαλη βελονα.αλλα δουλευει υπερβολικα πλουσια.(ειχα ενα θερμικο αεροπλανο και χρονια εντουρο στα βουνα με διχρονα)οποτε αυτον τον ηχο τον αναγνωριζω.ασε που βγαζει και πολυ καπνο.κανενας με ιδιο μοτερ να μου πει πως ειναι ρυθμιζμενο το δικο του?(ΤΤ39PRO)το μεγαλο προβλημα ειναι ο ελικας που θελει να μου παρει το κεφαλι και το χερι οταν παω με στροφες να πειραξω το καρμπυρατερ.αν ειχα ενα σταντ θα ηταν πολυ ευκολα.
    7)καμια ιδεα για φιλτρο αερα γιατι πολυ σκονη και ψιλοκομενο χαλικι εδω!γινεται $%@%@@ το ελικοπτερο καθε φορα και μπαινουν παντου.
    στον ραπτορα 30 στην ουρα το χαλκινο αξονακι μεχρι το κιβωτιο που μετρας την αποσταση για το κεντρο ποσο ειναι?για να μην παλευω και δεν ξερω ποσο ειναι το σωστο.4 - 4,5 mm.διοτι τελικα δεν ξερω αμα ειναι σωστο η κανω αλλο λαθος και φευγει στην απογειωση λιγο η ουρα δεξια.μετα φενεται να μενει σταθερη αλλα με τοσο καλο hover που κανω δεν προλαβαινω και για πολυ.

αυτα για αρχη
    και μετα θα μου ερθουν και αλλες.τωρα που βρηκα επιτελουσ καλη και γρηγορη βοηθεια.

ευχαριστω!!
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 15:39:48 »

Το ποσα ντεπόζιτα εξαρτάτε απο το τι servo εχεις επανω αλο 5 ψηφιακά άλλο ενα άλλο κανένα όταν λες 3 ενοεις το πρώτο κόκκινο ?

πιστευω οτι βγαζεις 3 αν εχεις ενα setup σαν το δικο μου εβγαζα με 1100 mha futaba φορτισμένη με τον απαίσιο φορτιστή της 2 ντεποζιτα με 4 3010 1 9254

αν φορτιζεις με καλο φορτιστη πρεπει να βγαζεις 3 ανετα .

Το λεω αυτο γιατι η ff9 εβγαζε 2 ντεποζιτα  8,6 V  και απο οταν την φορτισα με τον hyperion μετα απο 3 ντεποζιτα ειμαι 9,9 V .

Βεβαια τοτε ημουν εδαφος λιγο πριν το hoover για στρωσιμο οποτε το ντεποζιτο κραταγε λιγο παραπανω απο οτι τωρα που κατεβενει μονο για ελενχο για καυσιμο  devil πρεπει να βαλω χρονομετρο ο ...
    Καταγράφηκε

mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 16:51:43 »

Ας κάνω και εγω μια ερώτηση

Τι θα Γινει αν αντι για Enya 3 βαλω ενα 4 που ειναι λιγο ποιο ψυχρό ?

Ευχατιστω
    Καταγράφηκε

ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 17:09:41 »

οταν λεω 3 ειναι ακομα στο πρασινο.εχει 10 led.τωρα που αρχιζει το κοκκινο δεν ξερω.γιατι ξαναφορτιζω.σερβο εχω ολα 3151.φορτιζω τις μπαταριες με εναν overnight της prolux.που ειναι και για τις 2 μπαταριες μαζι.τωρα θα μου πεις γιατι εχω τον ultrmat12 και καθεται?
    γιατι δεν ξερω ποσο delta peak να βαλω και σταματαει παρα πλυ νωρις.οποτε μεχρι να μου πει καποιος ποσο χωρις να σκασω τις μπαταριες με τον απλο αισθανομαι πιο σιγουρος.παντως στα 7mv/per cell σταματαει παρα πολυ γρηγορα.μολις παρει η μπαταρια 300-400ma.και κατι αλλο τωρα που μιλαμε.οταν φορτιζω του πομπου στα 1Α η 1,4Α ΜΑΧ συμφωνα με τον κατασκευαστη ζεστανεται τοσο πολυ που ψηνεις ανετα ενα μπιφτεκι πανω της.μια φορα το δικιμασα και επιδη τρομαξα εβαλα ενα ανεμιστηρακι να την φυσαει.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 18:24:31 »

1)μπαταρια του δεκτη ειναι graupner 4,8v 1700mah.ποσα τεποζιτα κραταει?εχω ενα βολτομετρο (αυτο το χυμα των 15ε) με 10 led.οταν αναψει και το τριτο (σε ανακατεμα τα στικ) στο δευτερο τεποζιτο περιπου σταματαω γιατι φοβαμαινα πηγαιναω και αλλο?

Άνετα 4 ακόμη και 5 τεπόζιτα.

2)ποσο να βαλω το delta peak στον φορτιστη (graupner ultramat12) για να σταματαει κανονικα 10mv/per cell?του πομπου η μπαταρια ειναι 9,6ν 1400mah nimh και οι 2.εκει ποσο το delta

Δεν ξέρω

3)ποσο περιπου φορτιο μπορει να σηκωσει ενα 30αρι?

Τι είδους φορτίου εννοείς ?

3)το gyro gain στο 80% gia heding hold καλα ειναι?σε hover παντα.

Πολύ καλό %.

4)οταν ξεκιναει να περιστρεφεται ο ελικας λιγο πριν το hover αρχιζει και κουναει αριστερα-δεξια την ουρα σαν σκυλακι.μολις αρχιζει να ελαφρωνει πριν σηκωθει σταματαει αποτομα το κουνημα και μετα ολα καλα.τι ειναι αυτο?καθε φορα το κανει.

Φυσιολογικό για 30ρη Ε/Π. Λόγω ελικορεύματος προκαλείται αυτό. Δίνεις σιγά - σιγά στροφές. Εάν θέλεις μείωση λίγο gyro gain.

5)μετα το τελος της πτησης κλεινω το σωληνακι καυσιμου και σβηνει ο κινητηρας.θελει τιποτα αλλο για να μην κραταει καυσιμο το μοτερ μεχρι την επομενη πτηση?

Θα καις πάντα το καύσιμο που μένει ακόμη και εντός το σωληνάκ μετά το τέλος της πτήσηςι.

6)καυσιμο δουλευω το coolpower 30%nitro.ο κινητηρας ειναι με τις ρυθμισεις του εργοστασιου και λιγο πιο φτωχοσ στην μεγαλη βελονα.αλλα δουλευει υπερβολικα πλουσια.(ειχα ενα θερμικο αεροπλανο και χρονια εντουρο στα βουνα με διχρονα)οποτε αυτον τον ηχο τον αναγνωριζω.ασε που βγαζει και πολυ καπνο.κανενας με ιδιο μοτερ να μου πει πως ειναι ρυθμιζμενο το δικο του?(ΤΤ39PRO)το μεγαλο προβλημα ειναι ο ελικας που θελει να μου παρει το κεφαλι και το χερι οταν παω με στροφες να πειραξω το καρμπυρατερ.αν ειχα ενα σταντ θα ηταν πολυ ευκολα.

Cool Power 30% Huh?
    Με 15% πρασινο θα είσαι εντάξη και από καπνό.
    Για ΤΤ39 ας σου πεί κανείς άλλος (δεν χρησιμοποίησα ποτέ τετοια μηχανή)

7)καμια ιδεα για φιλτρο αερα γιατι πολυ σκονη και ψιλοκομενο χαλικι εδω!γινεται $%@%@@ το ελικοπτερο καθε φορα και μπαινουν παντου.

Βάλε καμιά λινάτσα.

στον ραπτορα 30 στην ουρα το χαλκινο αξονακι μεχρι το κιβωτιο που μετρας την αποσταση για το κεντρο ποσο ειναι?για να μην παλευω και δεν ξερω ποσο ειναι το σωστο.4 - 4,5 mm.διοτι τελικα δεν ξερω αμα ειναι σωστο η κανω αλλο λαθος και φευγει στην απογειωση λιγο η ουρα δεξια.μετα φενεται να μενει σταθερη αλλα με τοσο καλο hover που κανω δεν προλαβαινω και για πολυ.

4,5mm από την άκρη της κάσας εως την  άκρη του μπρόντζινου αξονάκι.

Και όταν έρθω γθα διακοπές στην όμορφη Νάξο ελπίζω να σε βρω. Το κέρασμα δεν θα το γλιτώσεις.

Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 18:40:25 »

καλησπερα Νικο,
    ευχαριστω για τισ απαντησεις.

φορτιο εννοω σε βαρος.πχ μια καμεριτσα,ενα κουτακι μπυρα κτλ.
    οσο πιο πολυ νιτρο τοσο πιο πολυ καπνο?εγω ξερω οτι ειναι απο το λαδι.πλακα-πλακα 30% ειναι πολυ και ακριβο ειδικα για αυτο που κανω.hover!
    οσο για την λινατσα πρεπει να απλωσω ολο το γηπεδο ποδοσφαιρου γιατι κηνυγαω σε ολο το γηπεδο το ελικοπτερακι.και μην πειτε που ειναι το γκαζον!!!!σε χωριο ειναι.αφου δεν περναει και κανασ δρομος απο την μεση καλα ειναι!!!!
    το κερασμα οποτε ερθεις σε περιμενει.
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 18:44:40 »

ΚΤΜ στη Νάξο δεν υπάρχει μέρος όπου να αποσύρεται η θάλασσα; εκεί όταν ξηραίνεται δημιουργείται μια πολύ συμπαγής επιφάνεια χωρίς πολλή σκόνη.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 19:00:20 »

εχουμε!!!!
    δεν το ειχα σκεφτει μεχρι τωρα.γιατι φοβομουν την αμμο.νομιζα οτι θα την σηκωνει με την ελικα και θα κανει ζημια.
    Ασε που εχω βουλιαξει εκει με το ασθενοφορο οταν πηγα να μαζεψω εναν ηλιθιο τουριστα που εκανε μπαντες με την νοικιασμενη γουρουνα και τουμπαρε.
    λες να παω εκει??αλυκες το ονομαζουνε γιατι παλια μαζευαν το αλατι απο εκει.και ειναι και πολυ μεγαλη εκταση.βεβαια δεν ειναι τοσο πολυ σκληρο.

Γιωργος Μυρτσιωτης
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 19:25:45 »

Για τσέκαρε το όταν ξηραίνεται. Εγώ μαυτό σώθηκα. Απέραντη έκταση. Το καλύτερο μοντελοδρόμιο και δεν ανήκει σε κανένα που σημαίνει πτήσεις αιώνιες  laugh
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 20:03:34 »

και με το υπερβολικο αλατι που θα εχει εκει περα?μην σκουριασει το ελικοπτερο μου αμεσως ακομα δεν μαθαμε να πεταμε!!!
    για φιλτρο βρηκα ενα αεροπλανικο για 40-60 μοτερ.με ενα tie-wrap θα σφιξει.απο τo bestrcshop.εχει και σε 2 εκδοσεις.με ψιλο και χοντρο φιλτρακι αναλογα που πετας.

και σας παρακαλω μια βοηθεια με τα delta peak.εχω τον φορτιστη και καθεται γιατι δεν ξερω που να τον πω να σταματησει.θα γελαει ο κοσμος οπου και να το πω.και φορτιζω με το φτηνο χρεπι και δεν ξερω αμα φορτιζει και καλα

τις NiMh εσεις πως τις φορτιζετε?Huh

Γιωργος Μυρτσιωτης
    Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 20:13:26 »

και καποιος με ττ39pro παρακαλω!!!!!!
    θελω να μου πει τις ρυθμισεις.αποφασισα να αλλαξω και καυσιμο.το 30% νιτρο ειναι πολυ για μενα και ακριβο.αυτο μου ειχαν δωσει μαζι με το ελικοπτερο.λεω να παρω το πρασινο 15αρι οπως ειπε και ο Κυρμπεσης.
    μην μου πειτε ακουστικα και συμφωνα με τον καπνο.το ξερω οτι ετσι γινεται.αλλα αυτη η ελικα ειναι λιγακι επικινδυνη οταν γυρναει και φουλ γκαζι δεν μπορω να δωσω ακομα γιατι θα φυγει στον Θεο!!
    λεω να την βγαλω και να κανω κανα σταντ με ελικα αεροπλανου και να δω αμα δεν βρω κατι ετοιμο.

Γιωργος Μυρτσιωτης
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 21:46:55 »

και σας παρακαλω μια βοηθεια με τα delta peak.εχω τον φορτιστη και καθεται γιατι δεν ξερω που να τον πω να σταματησει.θα γελαει ο κοσμος οπου και να το πω.και φορτιζω με το φτηνο χρεπι και δεν ξερω αμα φορτιζει και καλα

τις NiMh εσεις πως τις φορτιζετε?Huh
    Αν οι μπαταρίες του δέκτη σου είναι NiCd βάλε το delta peak στα 8mV έως 10mV και το ρεύμα σε ένταση το πολύ 1C, δηλαδή 1,7Α. Αν είναι NiMH το delta peak πρέπει να το βάλεις στα 3mV έως το πολύ 5mV και την ένταση πάλι μικρότερη από 1,7Α.
    Για την μπαταρία του πομπού που είπες ότι είναι NiMH 1400mAh βάλε το delta peak στα 3 έως 5mAh και ένταση 1,4Α ή λιγότερο.
    Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιώντας τις μικρότερες τιμές delta peak και κάνοντας αργή φόρτιση με μικρότερα ρεύματα διατηρείς τις μπαταρίες σε καλή κατάσταση. Αν κάνεις γρήγορες φορτίσεις σε 1C θα πρέπει κάθε 10 με 15 φορτίσεις, να κάνεις μια εκφόρτιση έως τα 0,9V ανά στοιχείο, δηλαδή ως τα 3,6V για το pack του δέκτη και ως τα 7,2V για το pack του πομπού και μετά αργή φόρτιση σε 0,1C, δηλαδή 170mA για το pack του δέκτη και 140mA για το pack του πομπού, αυτό θα ισοσταθμίσει τα στοιχεία στα pack και θα διατηρήσει την χημεία τους σε καλή κατάσταση για περισσότερες φορτίσεις.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 22:50:50 »

Πάντα να κάνεις υπομονή και να τις φορτίζεις με ρεύμα το 1/10 της χωρητικότητας. Θα σου κρατήσουν αρκετό καιρό και δε θα ζεσταίνονται. Τα delta peak όπως αναφέρθηκαν.
    Καταγράφηκε

pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 10 Μαρ 2007, 09:11:24 »

Γιωργο,
    Στον TT39 δυο και μιση η μεγαλη και μια και τρια τεταρτα η μικρη. Για τωρα και ετσι οπως πετας (απο οτι καταλαβα εισαι καινουργιος). 30% νιτρο πετας τα λεφτα σου. Συμφωνω με τον zero για τις μταταριες αλλα με ακομα πιο χαμηλο ρευμα. 1C μονο οταν βιαζεσαι. 0.2Α- 0.3Α φορτιζω εγω τις δικες μου με delta 5mv.  Α, και οι βελονες στα ελικοπτερα με σβηστο μοτερ!!!!!!!!!!!!!!
    Στο 0 του σερβο ουρας και 0 τριμ το tail control lever πρεπει να ειναι παρραληλο με τον αξονα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 10 Μαρ 2007, 09:26:31 από pani » Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 10 Μαρ 2007, 10:03:38 »

Θα καις πάντα το καύσιμο που μένει ακόμη και εντός το σωληνάκ μετά το τέλος της πτήσηςι.

Κάνει καλό αυτό?  γιατί αν και με βολεύει φοβιθικα οτι θα ζεσταίνετε ο κινητήρας λογο φτωχής - χωρις καλη λίπανση  και θα χαλασει συντομα και το σταματισα .

άλλα ξέρεις το καθάρισμα Sad
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: συλλογη απο ερωτησεις αρχαριου!!!!!
    Μεταπήδηση σε: