Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 02:22:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 02:22:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 84
    Συνολικά: 85
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νεος και άσχετος (αλλα πρόθυμος)  (Αναγνώστηκε 20674 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #45 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 00:48:20 »

Για θερμικό δεν είμαι... Πολύ βρωμια και θόρυβος...   Brushed και brushless power

Κι εγώ ας πούμε ότι είμαι τις ίδιας άποψης. Τα θερμικά είναι λίγο ζόρικα. Και βρωμιά και φασαρία. Αλλά έχουν την δικιά τους γλύκα. Το θέμα είναι να πάρεις ένα ελικόπτερο που το γουστάρεις και σου αρέσει πάνω απ’όλα. Βέβαια υπάρχουν ελικόπτερα που έχουν καταξιωθεί στον χώρο αυτό και υπάρχουν και ελικόπτερα που έχουν καταξιωθεί στον χώρο του καθαρισμού χαλιών  Grin Grin Grin. Ο κάθε ένας μας με την άποψη του. Υπάρχει όμως και η καινούργια τεχνολογία που ορισμένοι δεν την αποδέχονται . Δεν είναι κακό αυτό. Γνώμη τους. Και για να την ιστορία…..Ο ελικοπτεράς ή ο μοντελιστής δεν είναι αυτος που κάνει 3d γι’αυτό κοίτα να πάρεις ένα μοντέλο να κάνεις τα πρώτα βήματα σου και τα άλλα όλα…….έρχονται.
    Σου τα λέει ένας μοντελιστης από την εποχή των δεινοσαύρων. Κάτι ξέρουμε κι εμείς οι παλιοί!!!!  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Αλλα ο 30αρης ο ραπτορας δεν ειναι και τόσο καλή επιλογή για ένα νέο....! Το άλλο που πόσταρες είναι πολυ καλό για έναν αρχάριο...!

Και μην γράφεις πράγματα που δεν πρέπει...! Μπορεις να γράψεις οτι ελικοπτεράς δεν εινια ΜΟΝΟ αυτος που κανει 3δ... Οχι οτι εμείς που κάνουμε 3d δεν είμαστε ελικοπτεράδες.....
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« Απάντηση #46 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 01:00:43 »

Φίλε PaNt (αν μου επιτρέπεις) δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Όλοι είμαστε μοντελιστες ή ελικοπτεραδες. Δεν είπα κάτι αντίθετο. Αλλά ορισμένοι νομίζουν ότι ο ελικοπτεράς πρέπει να κάνει 3d οπωσδήποτε. Αν κάποιος αρχάριος ψάχνει κάποιο heli όλοι του λένε τη θα χρειαστεί μετά από μήνες για να κάνει 3d να κάνει αναβαθμίσεις και άλλα πολλά. Το θέμα είναι να μάθει κάποιος καινούργιος να πετάει. Ο ραπτορας είναι ένα αξιόπιστο ελικόπτερο. Τώρα που βγήκαν τα ηλεκτρικά βέβαια είναι μια καλή λύση για αρχάριο. Αλλά όχι ότι και το θερμικό δεν είναι κατάλληλο. Απλά θέλει ποιο μεγάλη προσοχή και γνώση. Εγώ τουλάχιστον στα χρόνια μου δεν είχα και ούτε υπήρχαν ηλεκτρικά. Με ραπτορες ξεκίναγαν όλοι. Αυτά! Δεν ήθελα να θίξω κανέναν. Όλοι μοντελιστες είμαστε. Ο κάθε ένας επιλέγει το τρόπο πτήσης του.
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #47 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 01:04:54 »

Το παιδι ειναι μονο του, και ως τωρα δεν εχει επαφη με ελικοπτερα, και συζηταμε για θερμικα και μεγαλα ελικοπτερα ρε παιδια? Ειμαι εναμιση χρονο στο hobby και ενα καταραμενο θερμικο ακομα δεν το καταφερα να σηκωθει σωστα ... Δεν θελουμε να το απογοητευσουμε το παιδι ! Ας κρατησει τα μικρα που του προτειναμε , που και δεν σπανε πολυ, και θα τα πεταει παντου, και το κοστος τους και στη πτηση και στην αγορα ειναι νορμαλ, και αν γουσταρει προχωραει 
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 01:06:15 »

Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 01:12:12 »

Το παιδι ειναι μονο του, και ως τωρα δεν εχει επαφη με ελικοπτερα, και συζηταμε για θερμικα και μεγαλα ελικοπτερα ρε παιδια? Ειμαι εναμιση χρονο στο hobby και ενα καταραμενο θερμικο ακομα δεν το καταφερα να σηκωθει σωστα ... Δεν θελουμε να το απογοητευσουμε το παιδι ! Ας κρατησει τα μικρα που του προτειναμε , που και δεν σπανε πολυ, και θα τα πεταει παντου, και το κοστος τους και στη πτηση και στην αγορα ειναι νορμαλ, και αν γουσταρει προχωραει 

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 09:19:31 »

Οπως είπα και πιο πάνω θα με κράξουνε για τα ελικόπερα που προτείνω.
    Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν λίγο τα πράγματα.
    Πέρασαν από τα χέρια μου πολλά ελικόπτερα, και ειτε θελετε να το πιστέψετε είτε όχι ειχα μονο ΜΙΑ πτώση με το belt. (Σιγα μην δεν ειχα  laugh)
    Αφού λοιπόν καταφερα να κάνω χοβερ (σε μια αυλή όπως λέει ενας φιλος παραπάνω) για 10'' το εχασα, το εσπασα και πήγα αμεσως στον Κουτσουλα και πειρα ενα 500αρι. Ηταν σαν την νυχτα με την μέρα. Σε 3 λεπτά έκανα χοβερ, και πορεία. Κατόπιν αγόρασα αλλο ενα 500αρι (για ανταλλακτικα που δεν χρειάστικαν ποτέ), και μετα ενα 600αρι. Αυτό που καταλαβα ήταν ότι ΚΑΚΩΣ αγόρασα τα άλλα και κακώς δεν αγόρασα κατευθείαν το 600αρι. Η σταθερότητα και τα πτητικά χαρακτηριστικά που εχουν τα μεγάλα ελικόπτερα δεν συγκρίνονται με αυτά των μικρών. Περισότερες φορές πήγα να σπάσω το κεφάλι μου με το belt παρά με τα 500αρια και τα 600αρια!!!

Πράγματι με ενα μικρό μπορεις να κάνεις χόβερ στην αυλή σου. Ετσι εκανα και εγώ με το belt και μου ανοιξε το δαχτυλο του ποδιού στην μέση ο ελικας τις ουράς!!!! Πράγματι το μεγαλήτερο θα σε αναγκάσει να πας σε πιο οργανομένο μέρος. Αυτο ακτριβώς χρειάζεται. Να βρεθεί μέσα σε άλλους παλιότερους και να λάβει γνώση και εμπειρία! Το μικρό μεγεθος σε προδιαθέτει να το βλέπεις σαν παιχνίδι. ΔΕΝ ειναι παιχνίδι ΚΑΝΕΝΑ ελικόπτερο.

Οσο αφορά το εαν ειναι ή όχι δολοφονικές μηχανές ας μην το κουβεντιάσουμε!!!

Φιλικά Γιάννης
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 11:33:53 »

Φίλε MOGOLOS να ρωτήσω κάτι για να καταλάβω καλύτερα. Είχες ποτέ μικρό ελικοπτεράκι σαν το solo pro ή το msr στην κατοχή σου? Έχεις προσωπική άποψη για το τι μπορεί να προσφέρουν σε κάποιον που ξεκινά στα ελικόπτερα? Δεν είναι επιθετική ερώτηση, απλά να συζητήσουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και πρώτος εγώ να καταλάβω καλύτερα την άποψή σου 
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    kon
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 11:50:02 »

Παιδιά εγώ εχω να πώ ότι καλύτερο ελικόπτερο από το mcpx δεν υπάρχει!!!
    Και νομίζω ότι κάνει και για αρχάριο, ναι μεν είναι ποιό δύσκολο από ένα Lama, αλλά αυτό δεν θα το βαρεθεί.
    Το έχω 10 μέρες και σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχω (T-rex 450- 600- 700) αυτό με έχει ενθουσιάσει περισσότερο Cheesy
    Καταγράφηκε

Blade mcp x, T-Rex 450, T-Rex 600 Nitro, T-Rex 700 Gasser
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 12:19:21 »

Είμαι λάτρης του mcpx (έχω 2) αλλά δεν νομίζω ότι κάνει για 1ο ελικόπτερο. Το flybarless σύστημα του, δεν του επιτρέπει να ξεκολλήσει προοδευτικά από το έδαφος γιατί επεμβαίνει και κάνει λάθος διορθώσει με αποτέλεσμα να γέρνει και να πέφτει. Το mcpx θέλει απότομη στικιά να βρεθεί 20cm πάνω από το έδαφος και τότε αρχίζεις να πιλοτάρεις. (Τουλάχιστον έτσι το έχω καταλάβει εγώ )
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 12:20:36 »

ας πω και εγω λοιπον την αποψη μου...
    ξεκινησα με ενα belt-cp (κακη επιλογη), το οποιο το εσπασα (μ-ν)2 φορες, προσπαθωντας να μαθω μεσα στο σαλονι...
    ξεκινωντας λοιπον σε κλειστο και περιορισμενο χωρο, κατα την αποψη μου ειναι λαθος...προτεινω ομως , ουτως ή αλλως να ξεκινησει τουλαχιστον με 450αρι...
    να εχει μεταβλητο βημα, για να μαθει σωστα απο την αρχη..φυσικα ειναι παραπανω απο βεβαιο οτι θα το σπασει στην αρχη, αλλα θα του "ξεκλειδωσει" τα χερια..
    απαραιτητη προυποθεση ειναι να εχει κοντα του καποιον που γνωριζει, να προπονηθει στον εξομοιωτη και να χρησιμοποιησει αρχικα training gear...
    αργοτερα μπορει να μεταπηδησει σε 500-600 και θα του φανει αστειο...θα μπορουσε να παει και απο την αρχη σε μεγαλο ε/π, αλλα το κοστος επισκευης μετα απο πτωση ειναι απαγορευτικο..
    αυτα...ελπιζω να βοηθησα...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 12:31:45 »

Ουτε το mcpx ειναι καλό για πρώτο..!  Βέβαια αν έχεις αλλη τηλεκατ απο την στοκ και ρυθμισεις αρκετά expo κτλ κτλ τοτε το φιάχνεις και για αρχάριο..!

Φιλε μου τωρα που το ξανασκέφτομαι πάρτο...!

Και έλα μι βόλτα απο Λαμία να στο ρυθμίσω όπως πρέπει και έφυγες...!

Φιλε Μογγολε γενικά σου ειπα έχετε ενα δίκιο με τα μεγάλα αλλα θα πρέπει να υπάρχει στήριξει απο καποιον γνώστη γιατι αν δεν υπάρχει τότε το ελικόπτερο γίνεται όντως δολοφονική μηχανή...! Είναι σαν ανα δίνει σε ενα 5χρονο οπλισμένο όπλο τότε δεν θα φταίει το όπλο αν πυροβολησει αλλα αυτό που το έδωσε και το είχε και γεμάτο...!

Φιλικα..!
    Καταγράφηκε
    kon
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #56 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 12:46:40 »

Είμαι λάτρης του mcpx (έχω 2) αλλά δεν νομίζω ότι κάνει για 1ο ελικόπτερο. Το flybarless σύστημα του, δεν του επιτρέπει να ξεκολλήσει προοδευτικά από το έδαφος γιατί επεμβαίνει και κάνει λάθος διορθώσει με αποτέλεσμα να γέρνει και να πέφτει. Το mcpx θέλει απότομη στικιά να βρεθεί 20cm πάνω από το έδαφος και τότε αρχίζεις να πιλοτάρεις. (Τουλάχιστον έτσι το έχω καταλάβει εγώ )
    Thumbs up Thumbs up Thumbs up Έτσι είναι.
    Καταγράφηκε

Blade mcp x, T-Rex 450, T-Rex 600 Nitro, T-Rex 700 Gasser
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 14:08:54 »

Ουτε το mcpx ειναι καλό για πρώτο..!  Βέβαια αν έχεις αλλη τηλεκατ απο την στοκ και ρυθμισεις αρκετά expo κτλ κτλ τοτε το φιάχνεις και για αρχάριο..!

Φιλικα..!

Φίλε Παύλο, πώς ρυθμίζεται για να κάνει για αρχάριο? Ένας γνωστός μου θα ενδιαφέρονταν να το αγοράσει, αν μπορεί να γίνει!

Φίλοι ελικοπτεράδες, μήπως να ανοίξουμε ένα νέο θέμα με τις απόψεις των περισσότερο (ή και λιγότερο έμπειρων   ) για το καλύτερο εκπαιδευτικό ελικόπτερο και όχι να το πιάνουμε αποσπασματικά με αφορμή τις ερωτήσεις κάθε φορά από ένα νεοεισερχόμενο ελικοπτερά, ώστε να είναι ένας καλός οδηγός για τους νέους?
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 14:16:55 »

Ουτε το mcpx ειναι καλό για πρώτο..!  Βέβαια αν έχεις αλλη τηλεκατ απο την στοκ και ρυθμισεις αρκετά expo κτλ κτλ τοτε το φιάχνεις και για αρχάριο..!

Φιλικα..!

Φίλε Παύλο, πώς ρυθμίζεται για να κάνει για αρχάριο? Ένας γνωστός μου θα ενδιαφέρονταν να το αγοράσει, αν μπορεί να γίνει!

Φίλοι ελικοπτεράδες, μήπως να ανοίξουμε ένα νέο θέμα με τις απόψεις των περισσότερο (ή και λιγότερο έμπειρων   ) για το καλύτερο εκπαιδευτικό ελικόπτερο και όχι να το πιάνουμε αποσπασματικά με αφορμή τις ερωτήσεις κάθε φορά από ένα νεοεισερχόμενο ελικοπτερά, ώστε να είναι ένας καλός οδηγός για τους νέους?

Με μικροτερες κινησεις και αρκετο EXPO αλλα θελει προσοχη γιατι αν το παρακανεις δεν πεταει καθολου καλα και ειναι χειροτερο απο το να ειναι γρηγορο...!

Οσο για το θεμα υπαρχει οδηγος γενικος... Μπορει ο καθενας να ποσταρει εκει μεσα... Ο οδηγος φιαχτηκε με παλια δεδομενα αν φιαξουμε και αλλον παλι μετα απο 1 χρονο θα ειναι παλιος...
    Και να θυμασαι οτι δεν δινουν τοσο σημασια στα ειδη γραμμενα ολοι θα ανοιγουν θεμα.. Τσαμπα κοπος...
    Καταγράφηκε
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #59 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 14:58:23 »

φιλε skynet καλή η ιδέα σου.
    από την άλλη ο καθένας από εμάς κρίνει και αξιολογεί  με βάση την προσωπική του εμπειρία και τη τσέπη του.
    πάλη θα διαβάσουμε αντικρουόμενες απόψεις..και ο κάθε ένας θα λέει τα δικά του.
    και τέλος ο κάθε νέος κάνει την ίδια ερώτηση και δεν ψάχνει στα θέματα... οπότε μια από τα ίδια.. Wink
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Νεος και άσχετος (αλλα πρόθυμος)
    Μεταπήδηση σε: