Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.358 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 19:56:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 19:56:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 17:09]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 12:33]

[Σήμερα στις 12:22]

από dominicm
    [Χθες στις 12:17]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309358
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 816
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 768
    Συνολικά: 768
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για ΣΕΠ - (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός)  (Αναγνώστηκε 7505 φορές)
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 30 Απρ 2011, 21:11:14 »

Donald Duck καλό θα ήταν να απευθυνθείς στο ΓΡΑΣΕΠ(Γραφεία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού) του σχολείου σου(αν διαθέτει). Ειδάλλως απευθύνσου σε κάποιο ΚΕΣΥΠ(Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού).

Τα ΓΡΑΣΕΠ και τα ΚΕΣΥΠ είναι δομές του Υπουργείου Παιδείας και στελεχώνονται από συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού.
    Περισσότερες πληροφορίες στο site του Υπουργείου Παιδείας:
    http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2397&lang=el
    http://www.minedu.gov.gr/efarmoges/kesypgrasep.php
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 30 Απρ 2011, 21:46:14 »

κε.Κωστόπουλε
    Ειλικρινά δεν περίμενα μία τέτοια απάντηση από εσάς. Στο μάθημα διαπαιδαγώγηση ενός εφήβου παίρνετε μηδέν(0). Έχω την άποψη ότι χρειάζεστε πολύ διάβασμα. Σαν αρχή, σας προτείνω να πάτε σε ένα video club και να πάρετε να δείτε την ταινία ο κύκλος των χαμένων ποιητών.Σήμερα κι ολας

Μήπως όμως sigor έχω διαβάσει πάρα πολύ και, στα 55, έχω δει πολλά (και την ταινία που αναφέρεις) και τα γράφω αυτά;

Αυτό δε που έχω κάνει σίγουρα είναι να διαβάσω το θέμα και ν΄ αφιερώσω χρόνο για να γράψω  μια συγκροτημένη απάντηση. Ο Donald Duck, παρά την ηλικία του, θα διαβάσει και θα κρίνει. Εξ άλλου έχει μια ολόκληρη ζωή μπροστά και αρκετό χρόνο για τις τελικές εξετάσεις και επιλογή.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 30 Απρ 2011, 22:57:39 »

κε.Κωστόπουλε
    Ειλικρινά δεν περίμενα μία τέτοια απάντηση από εσάς. Στο μάθημα διαπαιδαγώγηση ενός εφήβου παίρνετε μηδέν(0). Έχω την άποψη ότι χρειάζεστε πολύ διάβασμα. Σαν αρχή, σας προτείνω να πάτε σε ένα video club και να πάρετε να δείτε την ταινία ο κύκλος των χαμένων ποιητών.Σήμερα κι ολας

Μήπως όμως sigor έχω διαβάσει πάρα πολύ και, στα 55, έχω δει πολλά (και την ταινία που αναφέρεις) και τα γράφω αυτά;

Αυτό δε που έχω κάνει σίγουρα είναι να διαβάσω το θέμα και ν΄ αφιερώσω χρόνο για να γράψω  μια συγκροτημένη απάντηση. Ο Donald Duck, παρά την ηλικία του, θα διαβάσει και θα κρίνει. Εξ άλλου έχει μια ολόκληρη ζωή μπροστά και αρκετό χρόνο για τις τελικές εξετάσεις και επιλογή.
    Thumbs up
    Καταγράφηκε
    sigor
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 30 Απρ 2011, 23:31:13 »

O Donald Duck θα κρίνει ανθρώπους πολιτικές και τρόπους σκέψης αρτηριοσκληρωτικές που έφεραν την κοινωνικοοικονομικοπολιτική κατάσταση της Ελλάδας στην τελματώδη  κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και θα αποδώσει τις ευθύνες. Αλλά κάποιοι συγκροτημένοι θα προσπαθήσουν να τον βάλουν στον <<σωστό>> δρόμο πρίν σηκώσει κεφάλι.Θα προσπαθήσουν τον βολέψουν σε καμιά θέση στο δημόσιο θα προσπαθήσουν του καταρρακώσουν τα όνειρα. Ελπίζω να μην τα καταφέρουν. Γιατί η ελπίδα της Ελλάδας είναι η γενιά του Donald Duck και οι επόμενες.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 30 Απρ 2011, 23:35:52 »

Δεν πρόκειται ν' ασχοληθείς όλη σου την ζωή με κάτι τέτοιο, ούτε θα ζήσεις απ' αυτό. Στάθμισε τις ικανότητες σου, δες τι δουλειές σου πηγαίνουν με τις δυνατότητες που δίνονται στην Ελλάδα και αποφάσισε που θα στραφείς.

Συμφωνω και εγω. Θα προτεινα μαλιστα να υπαρχει σαφης διαχωριστικη γραμμη μεταξυ χομπυ και εργασιας. Αλλιως φτανεις στο σημειο να σιχαθεις αυτο που αγαπας πιο πολυ να κανεις τον ελευθερο χρονο σου.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    artrap
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 11:12:51 »

Οπως συμβαίνει συχνά στις διάφορες συζητήσεις του forum, γράφονται πολλές γνώμες, τεκμηριωμένες, ή όχι, εντός ή εκτός θέματος, αντικρουόμενες, συμπληρωματικές κλπ. κλπ. Συχνά η συζήτηση ξεφεύγει τελείως. Αποτέλεσμα είναι ότι αυτός που έθεσε το αρχικό ερώτημα μπερδεύεται χειρότερα. Αυτό είναι στη φύση του μέσου και εφόσον συμμετέχω το δέχομαι.
    Προσωπικά με συγκίνησε ότι ο Donald έγραψε μία ολόκληρη σελίδα, με καλή δομή, με ελάχιστα ορθογραφικά λάθη (πράγματα που δείχνουν το επίπεδό του), εμπιστευόμενος το όνειρό του σε μια ομάδα ανθρώπων που θεωρεί κατάλληλους να του δώσουν συμβουλές. Πράγματι για να απαντήσεις θέλει σκέψη. Θα πώ τη γνώμη μου ως μηχανικός και ως πατέρας παιδιού με παρόμοιες ανησυχίες.
    - Είναι ξεκάθαρο ότι για να προωθήσεις τέτοια ενδιαφέροντα, χρειάζονται σπουδές θετικής κατεύθυνσης. Δεν χρειάζεται να πεις πιο συγκεκριμένα π.χ. αν θα είναι σπουδές ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου, Η/Υ, μαθηματικού (αν και με αυτή τη σειρά τα βλέπω εγώ). Το πέρασμα ανάμεσα σε συναφείς επιστήμες γίνεται με σχετική ευκολία, κατά την ειδίκευση, σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
    - Για αρχή, δεν έχει σημασία σε ποιό επίπεδο (ΑΕΙ/ΤΕΙ κλπ). Οσο πιο ψηλά μπορεί ο καθένας !
    - Δεν έχει σημασία αν στο τέλος θα κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφει εδώ. Στο δρόμο, καθώς μαθαίνει και ωριμάζει, μπορεί να βρει κάτι πιο ενδιαφέρον που δεν το φαντάζεται καν σήμερα. Μπορεί να καταλήξει να φτιάχνει όπλα, ιατρικά μηχανήματα ή να επισκευάζει μπανιέρες, δεν έχει σημασία. Σημασία μέγιση έχει ότι εκφράζει ένα όνειρο, μία προτίμηση, είναι στα πρόθυρα μίας σοβαρής απόφασης. - Τέλος, νομίζω ότι το θέμα δεν αφορά στενά τον αερομοντελισμό, ούτε στενά την Ελλάδα. Αν κυνηγάς ένα όνειρο έχεις  δικαίωμα να το κάνεις σε οποιονδήποτε γνωστικό κλάδο και σε οποιαδήποτε χώρα είναι προσφορότερο και μπορείς να κατευθυνθείς (εννοείται).
    Donald, καλή πρόοδο.

Καταγράφηκε
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 13:31:34 »

Αγαπητέ Donald,

Να ξεκινήσω λέγοντας πως είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι με όνειρα και φιλοδοξίες αντίστοιχες με τις δικές σου.

Είναι φυσικό στην ηλικία σου να εμφορείσαι από φιλοδοξίες και ιδέες που εκτός από πρωτοτυπία εμπεριέχουν και την αφέλεια της νεότητας.

Είναι πάντα στο χέρι σου να ξεφύγεις, να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα, και να αποδείξεις ότι η ιδέα σου είναι εφαρμόσιμη. Οι πιθανότητες είναι ότι ψάχνοντας τις αποδείξεις αυτές θα γίνεις ωριμότερος, θα αποκτήσεις ένα σωρό γνώσεις και θα κάνεις το όνειρό σου  πιο συγκεκριμένο (ίσως και να το αλλάξεις). Θυμίσου και την "Ιθάκη" του Καβάφη: πιο μεγάλη σημασία έχει το ταξίδι από τον προορισμό…

Στην φάση που βρίσκεσαι τώρα (υποθέτω στην Α’ Λυκείου)  είσαι στην πολύ καλή θέση να έχεις αρκετά ξεκάθαρη άποψη γύρω από την «Δέσμη» στην οποία θα κινηθείς. Από εκεί και πέρα το ΚΥΡΙΟ κριτήριό σου πρέπει να είναι το τί πραγματικά σου αρέσει – όλα τα υπόλοιπα είναι άγνωστα. Για παράδειγμα ούτε οι οικονομικές συνθήκες μετά από μια δεκαετία μας είναι γνωστές, ούτε αν θα επιλέξεις να ζήσεις και να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά στην Ελλάδα ξέρεις σήμερα. Ο μοναδικός σταθερός παράγοντας είναι αυτό που σου αρέσει, αυτό για το οποίο θυσιάζεις τον ελεύθερο χρόνο σου, αυτό για το οποίο είσαι έτοιμος να αφήσεις το πατρικό σου σπίτι, φίλους και γνωστούς  για να πας και να το κυνηγήσεις.

Για τα πιο συγκεκριμένα λοιπόν που ρωτάς: Το project που σκέφτεσαι απαιτεί ομαδική δουλειά και πολλές και διαφορετικές γνώσεις: Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Επιστήμονα Πληροφορικής, Μηχανολόγου Μηχανικού (για να μην αναφερθώ και σε ειδικότητες τύπου Βιομηχανικού Σχεδιασμού κλπ). Επίσης τις απαιτεί και σε διαφορετικά επίπεδα, από Μεταπτυχιακά Εξειδικευμένους μέχρι Μέσης σχολής.
    Αρα θα χρειαστεί να φτιαχτεί μια ομάδα / εταιρεία που θα πρέπει να αναζητήσει χρηματοδότηση για κάτι τέτοιο, οπότε το πράγμα γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο γιατί θα χρειαστούν και γνώστες διοίκησης επιχειρήσεων και πάει λέγοντας.

Μην αποθαρρυνθείς από τα παραπάνω, απλά πριν αρχίσεις να «τρέχεις» πρέπει να μάθεις το «μπουσούλημα». Βάλε σαν στόχο μια πολυτεχνική σχολή (Electrical Engineering) και εκεί θα έρθεις σε επαφή με όλες τις ειδικότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω (και με άλλες που δεν αναφέρθηκαν). Ξεκίνα το ταξίδι σου και ο προορισμός μπορεί και να αλλάξει στη διαδρομή ! Είναι εύκολο και θεμιτό θα έλεγα.

Καλή τύχη στην επιλογή σου και σου εύχομαι ότι καλύτερο για τη συνέχεια.
    Βαγγέλης

ΥΓ:  Σε ότι έχεις γράψει θα διαφωνήσω μόνο σε αυτό που λες ότι οι τεχνολογίες αυτές δεν υπάρχουν ακόμα. Υπάρχουν ΟΛΕΣ και το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει κανείς το χρήμα για να τις ολοκληρώσει στο σύστημα που περιγράφεις. Και για να βρεθεί το χρήμα, πρέπει ή να σου περισσεύει ή κάποιος να πειστεί να επενδύσει στην ιδέα σου εκτιμώντας ότι θα κερδίσει μελλοντικά από την πώλησή της.

Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    Volidas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #22 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 21:23:46 »

Καλησπέρα σε όλους.
    Προς τον κ. Donald,
    Νομίζω πως το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών σας το καλύπτει τοΤ.Ε.Ι Αυτοματισμού. Σίγουρα υπάρχει στη Σίνδο έξω από τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ξέρω για αλλού.
    Καταγράφηκε
    Donald Duck
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 20:12:29 »

Καταρχην καλησπερα σε ολους και καλη πρωτομαγια για προχθες.

Πριν απαντησω θα ηθελα να πω οτι επειδη τωρα ξεκινανε σιγα σιγα οι εξετασεις του σχολειου οι απαντησεις μου σε αυτο το θεμα ισως καθυστερουν λιγο χρονικα λογο διαβασματος αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα μπαινω. Παρολα αυτα εσεις μην πτοηστε συνεχιστε να γραφετε κανονικα.

Τωρα στο θεμα μας. Ας τα παρουμε τα πραγματα σιγα σιγα απο την αρχη.
    -"Chris GR {3D}" Ευχαριστω πολυ για το site που μου εδωσες σχετικα με την ρομποτικη εχει ωραια και εξυπνα πραγματα τα οποια θα με βοηθησουν σε περιπτωση εναχολησης μου (ειτε επαγγελματικα ειτε απλα για χομπυ) με την ρομποτικη.

-"zmooth" Σε ευχαριστω και εσενα για τα site που μου εδωσες σχετικα με τις ειδικοτητες αλλα κυριως για ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ερωτηση μου ("Όλα όσα αναφέρεις πιο πάνω αφορούν ειδικότητες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού")

-"skopos-Komotini" Πολυ ωραιο το site που μου εδωσες λεει και τα μαθηματα αναλυτικα. Σχετικα με το μηνυμα που σου εγραψα ποιο πανω σου ζητω συγνωμη γιατι βιαστηκα να απαντησω πριν κοιταξω καλα καλα το site.

-"sigor" Πριν σου απαντησω θα ηθελα να ΠΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Εγω ποτε δεν ειπα οτι σονυ ντε και καλα θα κατσω στην Ελλαδα για να δουλεψω. Σε περιπτωση που δω τα σκουρα ή δω λεμε τωρα ( idiot2) μεγαλο ζηλο στο εξωτερικο, τα μπογαλακια μου και σε αλλη παραλια. Και κατι ακομα. Εχω δωσει λανθασμενα την εντυπωση με αυτα που εχω γραψει στο αρχικο μυνημα οτι με το που τελειωσω τις σπουδες μου (οποιες και αν ειναι αυτες) μετα κατευθειαν θα κατσω σπιτι μου να κλειστω να φτιαξω αυτο που θελω, που μου αρεσει και ειναι το ονειρο μου. Οχι. Λαθος. Εγω ετσι οπως το φανταζομαι (σας το λεω για να κανονιστειτε με τις απαντησεις σας  Wink) με το που τελειωσω τις σπουδες μου με το καλο θα κοιταξω να βρω μια δουλεια να μπορω να ζησω και επειτα αν δεν ειναι αρκετες οι γνωσεις μου σχετικα με το ονειρο μου κανω καποια καταλληλα μεταπτυχιακα και σιγα σιγα κανω και το ονειρο μου. Δεν ειναι προτεριμα μου να υλοποιησω το ονειρο μου αλλα να βρω μια δουλεια να μπορω να ζησω εγω και η οικογενια μου (αμα εχω). Εκτος αυτου τα ονειρα ειναι για μια ζωη και μπορουμε να τα κανουμε και σε μεγαλυτερη ηλικια,βεβαια οσο νωριτερα τοσο τα καλυτερο για εμας τους ιδιους που τα εχουμε, αλλα δεν θα τα κανουμε ολα στην ακρη για αυτα .Τωρα sigor θα σου πω οτι δεν θεωρω αυτο που θελω να κανω κατι τοσο μεγαλο οσο η F1, το αεροπλανο ή το διαστημικό λεωφορείο, γιατι αυτα ξεκινησαν να τα μελετουν και να προσπαθουν να τα κατασκευασουν απο το μηδεν. Εγω αντιθετος θελω να επεκτινω καποιες προυπαρχοντα τεχνολογιες για να τις φερω για παραδειγμα στα μετρα μου. Δε θελω να κατασκευασω κατι καινουριο. Ολες αυτες σε καποιο βαθμο ή σε καποιο διαφορετικο τομεα υπαρχουν αλλα στον δικο μου οχι ακριβως. [Το αλλο μου εγω: Μια μας λεει οτι δεν υπαρχουν και  τωρα μας λεει οτι υπαρχουν  idiot2 ? Μα καλα τη λεει αυτος ο Donald ? τα εχει χασει τελειως ?]. Α και κατι ακομα. Δε λεω ωραια η απαντηση σου [Το αλλο μου εγω: Αντε παλι. Στην αρχη λεει στον sigor οτι δεν τα λεει καλα, κανει λαθος και ολα αυτα και τωρα του λεει οτι "ωραια η απαντηση σου"  Undecided ? Δε παε καλα εδω μεσα.] αλλα μια ξεκαθαρη απαντηση δεν μου εδωσες.

-"Draminos" Το οτι ολα αυτα δεν τα καλυπτει μια μονο ειδικοτητα το ξερω [Το αλλο μου εγω: Το ξερεις το ξερεις αλλα παλι τα γυρνας μια ετσι μια αλλιως και ζαληζεις ολο το Forum devil. Αχ...]  αλλα πιστευα οτι για παραδειγμα οταν καποιος ηλεκτρονικος παει να φτιαξει μια πλακετα για ενα προγραμα πριν την δωσει στον προγραματηστει να την προγραματησει ξερει και αυτος δυο πραγματα απο προγραματισμο για να μπορει να φτιαξει την πλακετα και πιστευα οτι αυτα τα δυο πραγματα εμενα θα μου φτανανε αλλα δυστιχως οχι. Τωρα οσο για το μεταπτυχιακο το ξερω οτι δεν εμβαθυνεις πολυ στης πτυχιακες σου σπουδες αλλα για να μπορεις να κανεις το μεταπτυχιακο πανω  σε αυτο που σου αρεσει πρπει να εχεις και το καταλληλο και αναλογο πτυχιο. Draminos και εσυ ομως δεν μου εδωσες μια ξεκαθαρη απαντηση. [Το αλλο μου εγω: Donald Duck αγορι μου τον εχεις παρει τελειως ?(συγγνωμη για την εκραση) Ο Ανθρωπος σου ειπε "Τα πραγματα τα οποια θελεις να κανεις δεν τα καλυπτει μια μονο ειδικοτητα.." τη ξεκαθαρη απαντηση θελεις ακριβως ? Αντε πολυ θαρρος εχεις παρει και εχεις αρχισει κιολας να μας ζαληζεις. Επομενοςςςςς.....]

-"Κώστας Κωστόπουλος" Κυριε Κωστοπουλε και εσεις δεν μου δωσατε απαντηση στην αρχικη απαντηση. Θα ηθελα να πω οτι καλα κανατε και ειπατε την αποψης σας να με προφυλαξεται θελεται απο τους κυνδινους αλλα δωστε και μια απαντηση. Σαν παιδι σας λεω οτι οταν απαντατε σε ενα παιδι σε καποιο ερωτημα του και μετα εκφραζετει την αποψη σας ειναι καπως καλυτερο για το παιδι απο το να του πειτε την αποψη σας και υστερα την απαντηση που τοσο πολυ περιμενει απο καποιον τοσο πολυ εμπειρο στο χορο του μοντελισμου γιατι δινει περισοτερο σημασια λογο της καθαρης απαντησης σας και στην συμβουλη σας αλλα και στη αποψη σας. Τωρα οσο αφορα το οτι "Πριν πάμε παραπέρα θα σου πω οτι ένα τέτοιο project θα μπει στην μπούκα και θα κυνηγηθεί. Ηδη υπάρχουν κινήσεις περιορισμού του αερομοντελισμού με αφετηρία τις εξελίξεις στα FPV." τη να πω. Αμα με κυνηγησουν με κυνηγησαν. Ζουμε σε μια δημοκρατικη κοινωνια που οσο παει χανει σιγα σιγα σιγα την δημοκρατηκοτητα της. Εγω προσωπικα δεν θα ζω με τον φοβο του τη θα παθω αμα παω να υλοποιησω τα ονειρα μου. Η ζωη κυριε Κωστοπουλε ειναι μια και μοναδικη, η μανα μου δεν θα με ξαναγεννηση και οπως λεει και το τραγουδι μια ζωη την εχουμε τη θα καταλαβουμε τη θα εκτιμησουμε, οποτε αν δεν κανω αυτα που θελω τωρα ποτε θα τα κανω ? στην αλλη μου ζωη ? Επισης γραψατε οτι "Δεν πρόκειται ν' ασχοληθείς όλη σου την ζωή με κάτι τέτοιο, ούτε θα ζήσεις απ' αυτό. Στάθμισε τις ικανότητες σου, δες τι δουλειές σου πηγαίνουν με τις δυνατότητες που δίνονται στην Ελλάδα και αποφάσισε που θα στραφείς." και επειδη συμφωνησε και ο "orck" μαζι σας (οχι πως ειναι κακο) θα σας απαντησω και στους δυο μαζι. Εγω οπως διευκρινησα σημερα ποιο πανω δεν θελω να κανω σαν κυρια δουλεια αυτο αλλα θελω να το κανω παραλληλα σαν χομπυ. Τωρα εαν (λεμε τωρα) αυτο που θα κανω οταν το κανω πρωτα ο θεος αρεσει σε πολυ κοσμο και δω μεγαλο ζηλω δεν θα πω οχι στο να το κανω με τις καταλληλες συνθηκες σαν κυρια δουλεια διοτι θα ειναι σαν να λεω οχι σε μια μεγαλη ευκερεια (τονιζω οτι μηλαμε υποθετικα παντα). Τωρα το οτι δεν θα προκειται να ασχοληθω ολη μου τη ζωη με αυτο πιστευω οτι ο μοντελισμος σαν χομπυ μας εχει αποδιξει σε ολους και κυριως σε εσας κυριε κωστοπουλε το αντιθετο. Και κατι ακομα το οποιο μπορει να ειναι λιγο ψηλο αχετο αλλα επειδη με ενδιαφερει θα ηθελα να μαθω περισσοτερα σχετικα με αυτο που γραψατε "Ηδη υπάρχουν κινήσεις περιορισμού του αερομοντελισμού με αφετηρία τις εξελίξεις στα FPV". Τωρα κυριε "Το αλλο μου εγω" για δεν μιλας ? [Το αλλο μου εγω: ----]

-"pissas" Το να φυγει για το εξωτερικο καποιος ενω οι συνθηκες ζωης στην χωρα του ειναι μια χαρα το βρισκω λαθος γιατι με λιγα λογια δεν στιριζεις την πατριδα σου. Τωρα αν αντιθετος οι συνθηκες ζωης δεν ειναι καλες και βλεπεις οτι ουσιαστικα δεν τραβαει αλλο το πραγμα στη χωρα σου ειναι καπως σωστο μεν επειδη πας για κατι καλυτερο εξω αλλα καπως λαθος δεν γιατι αντι να κατσεις και να παλεψεις για να βελτειωθει αυτη η "κατασταση¨στην χωρα σου εσυ απλος σηκωνεσαι και φευγεις. Το καλυτερο προσωπικα πιστευω πως ειναι: κανεις αυτο που ειναι να κανεις στην χωρα σου, αμα δεις οτι δεν αρεσει πας εξωτερικο για να δεις και εκει αντιδρασεις και αμα αρεσει εξω βρισκεις χορηγους και ολα αυτα και γυρνας στην χωρα σου για να την διαφημησεις κιολας  Wink.

-"newbie" Επειδη στο σχολειο μου αυτο που ανεφερες δεν υπαρχει ευχαριστω για τα site σχετικα με τον Σχολικο Επαγγελματικο Προσανατολισμο. Το σκευτομουν να ψαξω για τετοιες υπιρεσειες και να ακνω καποια τηλεφωνηματα αλλα υπεθεσα οτι για αυτο που θελω να ξερω εγω χρειαζονται ανθρωποι και αποψεις σχετικα με τον χορο του μοντελισμου, αλλα μαλλον θα κανω ενα τηλεφωνημα.

-"artrap" Σε ευχαριστω για οσα εγραψες για μενα. Το μονο στο οποιο θα διαφωνησω μαζι σου ειναι οτι "Είναι ξεκάθαρο ότι για να προωθήσεις τέτοια ενδιαφέροντα, χρειάζονται σπουδές θετικής κατεύθυνσης". Πιστευω οτι η τεχνολογικη κατευθυνση ειναι καλυτερη σχετικα με τους υπολογιστες γιατι ειναι λιγο ποιο εξυδηκευμενει για τους υπολογιστες.

-"vhal" Σε ευχαριστω και εσενα για οσα εγραψες για μενα. Για σενα δεν εχω να πω κατι. [Το αλλο μου εγω: Να και μια φορα που δεν εβγαλες κακια.]

-"Volidas" Τωρα που ανεφερες τη φραση "Τ.Ε.Ι Αυτοματισμού" να πω κατι που παρελυψα αρχικα να γραψω οτι ενα ατομο απο τα τρια που ρωτησα για να μου πουν τη γνωμη τους (το 2ο ατομο) ανεφερε κατι για αυτοματισμους αλλα μετα το συνδεσε καπως με τα ανσανσερ και το θεωρησα ασχετο και περιτο να το γραψω. Οποτε μπορεις να μου εξηγησεις περισοτερο γιατι "Νομίζω πως το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών σας το καλύπτει τοΤ.Ε.Ι Αυτοματισμού" ?

ΥΓ: Ζηταω συγγνωμη για τα μεγαλα μηνυματα αλλα ειμαστε πολλοι εδωμεσα βλεπετε και για τα ορθογραφικα λαθη αλλα δεν το εγραψα εγω ο ιδιος ολο το κειμενο. Εγω αλπος υπαγορευα μετα απο καποια στιγμη λογο τραυματισμου στο χερι οποτε δειξτε κατανοηση. Α και μην παρετε στα σοβαρα το "Το αλλο μου εγω". Απλος κανουμε κανα αστιακη να περναει η ωρα !
    Καταγράφηκε
    Volidas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 20:43:12 »

Καλησπέρα.
    Το τμήμα Αυτοματισμού δεν έχει καμία σχέση με ασανσέρ. Ασχολείται με ηλεκτρονικά και ρομποτική.
    Καλό βράδυ.
    Καταγράφηκε
    mead5666
    Aeromodeller Full Member

ΜΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 22:17:38 »

Φίλε donuld δες τα πράγματα λίγο πιο Απλά κ μην τρελενεσαι.. Κοιτά να γράψεις Καλά στις πανελλήνιες κ όλα τα Αλλα θα στα δείξει Απο μονη της η ΖΩΗ..για όλους έχει.. Αν μπεις σε κάποια Απο τις σχολές που ανέφεραν οι φίλοι παραπάνω τις πολυτεχνικες .. Με Ότι θέλεις ασχολείσαι στη συνέχεια..Αρκεί να μπεις...
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 4 Μαΐ 2011, 09:29:06 »

Για ότι αποφασίσεις να κάνεις να ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετές σχολές!! Αυτές θα τις βρείς στα Γραφεία ΣΕΠ και θα δείς τι ακριβώς σου προσφέρουν..

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να μην εστιάζεις σε συγκεκριμένα προϊόντα που θές να κατασκευάσεις τώρα.. Θα πρέπει να εστιάσεις στο τί θες να κάνεις για τα επόμενα 40+ χρόνια της ζωής σου.. Πρέπει να σου αρέσει και να έχεις "καψούρα" μαζί του για να μην βαρεθείς Thumbs up

Επίσης βγαίνοντας απο μία σχολή θα έχεις αρκετό θεωρητικό υπόβαθρο για να δουλέψεις, αλλά σε πρακτικό επίπεδο η εργασία είναι τελείως διαφορετική.. Εχει απαιτήσεις που καμία σχολή δεν μπορεί να σου τις μάθει!

Τέλος διάλεξε μία σχολή με "ανοιχτό" περιεχόμενο.. Τί εννοώ; Θα επιλέξεις μία σχολή που δεν θα σε κάνει εξειδικευμένο εργάτη, αλλά θα σε μάθει πολλά πράγματα.. πχ να διαλέξεις να σπουδάσεις "πληροφορική" και όχι "προγραμματιστής".. Θα αποκτήσει περισσότερες γενικές γνώσεις, τις οποίες με ένα μεταπτυχιακό 1 χρόνου τις εμβαθύνεις στο κομμάτι που θές, ανα πάσα στιγμή Thumbs up

Ο λόγος που σου λέω να σπουδάσεις κάτι πιο γενικό είναι γιατί στα επαγγέλματα του τεχνολογικού τομέα(πληροφορική,αυτοματισμού,κτλ), τα πάντα τρέχουν πολύ γρήγορα, και η εξειδικευση χωρίς γενικές γνώσεις, έχει συχνά σαν αποτέλεσμα εξειδικευμένους επαγγελματίες χωρίς αντικείμενο ασχολίας
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 4 Μαΐ 2011, 18:34:28 »

Donald Duck το ξέρεις ότι αυτή η ιδέα σου έχει γυριστεί και ταινία (δεν θυμάμε τον τίτλο της)    ??
    Αναφέρεται στη ''μάχη'' ανάμεσα σε ιδιωτικά σχολεία που ''πολεμάνε'' με τηλ/να αεροπλάνα ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφεις και εσύ πιό πάνω!!!!
    Δέν πιστεύω να έχεις δεί πολλές φορές αυτήν την ταινία και να σε έχει επηρρεάση???
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 4 Μαΐ 2011, 19:39:15 »

http://www.youtube.com/watch?v=TcuPdraxiRc  πολύ καλή υλοποίηση μπορώ να πω κ σε προσιτή τιμή.... για πάρε ιδέες!!  
    Αγαπητέ νέε εμπλέκομαι επαγγελματικά (remote sensing-GIS) με πολλά από αυτά που ανέφερες στα υπέροχα ποστς σου. και παρόλα αυτά σπούδασα....(κρατήσου) Τεχνολόγος Γεωπόνος. μετά από αρκετά χρονάκια στρογγυλοποίησης του ποπού σε διάφορες σχολές, γνώρισα κόσμο, ιδέες, τεχνικές και πάνω απ' ολα ψηλό-έμαθα να διαβάζω και να ψάχνω αυτό που θέλω να κάνω "δουλειά-έρευνα-κλπ" Αυτό σου μαθαίνουν οι σχολές... πως να ανοίγεις "πόρτες" σε παιδεία και μυαλό.  οπότε ορθα λές περι τεχνολογικής κατευθηνσης, ωστόσο το που θα μπείς, θα πρότεινα να σαν βασικό πτυχίο να πάρεις που να σου εξασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα με επιμελητήριο (σπάνιο στην Ελλάδα) π.χ. ΤΕΕ ΓΕΩΤΕΕ κλπ. στα πρώτα χρόνια θα βαριέσαι οτι και ναναι αυτό οπως όλοι μας, προς το τέλος όμως θα αρχίσεις να βλέπεις ειδικότητες, να γενιούνται νέες αναγκες σε αγορα και τον κόσμο, να κάνεις όνειρα πως θα ήταν να δούλευες σε κάτι τέτοιο και τότε το κεφάλι σου θα πήξει ιδεές!! εκείνη την ώρα πήγαινε πραγματικά όπου σου γουστάρει και αγαπάς
    till then.. καλά διάβασματα, καλές επιτυχίες και υγεία.
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 5 Μαΐ 2011, 12:43:23 »

Αγαπητέ Donald Duck

Εχεις βάλει ένα θέμα με τίτλο "Βοήθεια για ΣΕΠ - (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός)". Στην συνέχεια παραθέτεις ένα στόχο για ηλεκτρονικά που πρέπει να σχεδιαστούν, να κατασκευαστούν και να ελεγχθούν.

Πριν πάμε παραπέρα θα σου πω οτι ένα τέτοιο project θα μπει στην μπούκα και θα κυνηγηθεί. Ηδη υπάρχουν κινήσεις περιορισμού του αερομοντελισμού με αφετηρία τις εξελίξεις στα FPV.

Δεν πρόκειται ν' ασχοληθείς όλη σου την ζωή με κάτι τέτοιο, ούτε θα ζήσεις απ' αυτό. Στάθμισε τις ικανότητες σου, δες τι δουλειές σου πηγαίνουν με τις δυνατότητες που δίνονται στην Ελλάδα και αποφάσισε που θα στραφείς.

Η μόνη εφαρμογή που βλέπω κοντά στον στόχο σου είναι σε simulation από υπολογιστή. Ηδη  υπάρχουν simulators που θα έχουν αρκετά απ' αυτά που ζητάς. Περισσότερα είναι θέμα κυρίως software.

Στο παραπάνω μήνυμα έχεις πάρει απάντηση. Να το κάνουμε λίγο πιο αναλυτικά.

- Το βασικό σου ερώτημα είναι: Τι σχολή να διαλέξω για να μπορώ να κάνω οτι χρειάζεται για να υλοποιήσω τις ιδέες που έχω για "εξομοίωση αερομαχίας με μοντέλα αεροπλάνων".

Το πρώτο σκέλος "τι σχολή να διαλέξω" δεν είναι αερομοντελιστικό θέμα, για έναν έφηβο όμως είναι το πιο σημαντικό, αφορά την υπόλοιπη ζωή του. Η απάντηση μου είναι οτι τα κριτήρια που θα σταθμίσεις πρέπει να είναι διαφορετικά. Μέχρι να έρθει η ώρα για την τελική επιλογή θα το δεις μόνος σου.

Ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο σκέλος "εξομοίωση αερομαχίας με μοντέλα αεροπλάνων". Απάντηση έχει δοθεί και εδώ
    Παράθεση
    Η μόνη εφαρμογή που βλέπω κοντά στον στόχο σου είναι σε simulation από υπολογιστή. Ηδη  υπάρχουν simulators που θα έχουν αρκετά απ' αυτά που ζητάς. Περισσότερα είναι θέμα κυρίως software.
    Μήπως αυτό που θέλεις είναι να γίνεις πιλότος μαχητικού; Ακόμα και τότε όμως, οι μεγαλύτερες πιθανότητες, εύχομαι να είναι έτσι και να μην φθάσουμε να δούμε πόλεμο,  είναι η εμπειρία που θα έχεις να είναι πάλι σε simulation, εξελιγμένα για πιλότους.

Οι υπολογιστές και τα προγράμματα έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ και εξελίσσονται συνέχεια. Οι εξομοιωτές πτήσης χρησιμοποιούνται σήμερα στην επαγγελματική εκπαίδευση πιλότων αλλά και για τον έλεγχο των αεροπλάνων. Στα μοντέρνα μαχητικά και τα μεγάλα μεταγωγικά ο πιλότος, όπως το περιγράφουν, είναι περισσότερο ένα κομμάτι του συστήματος του υπολογιστή, δεν έχει πια τον πλήρη έλεγχο του αεροσκάφους. Υπάρχουν περιθώρια δουλειάς, εκτός Ελλάδας.

Οπως έχει ήδη αναφερθεί, η ιδέα δεν είναι νέα και η τεχνολογία υπάρχει και εφαρμόζεται στο μεγαλύτερο, αν όχι όλο, μέρος της, κυρίως σε στρατιωτκά προγράμματα αλλ' όχι μόνο. Τα FPV σε αρομοντέλα ξεκινάνε από την δεκαετία του '70, η Parkzone από χρόνια έχει κυκλοφορήσει το Sonic Combat Module κ.α.

Το προσιτό FPV έχει απασχολήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας διεθνώς, η Ελλάδα είναι ακόμα πίσω, παράλληλα προσπάθεια γίνεται από τους φορείς αερομοντελισμού να μην έχουμε σαν συνέπεια περιορισμούς στην χρήση μοντέλων. Το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο.

Για πυρά και αυξημένη εμβέλεια ξέχασε το, είναι θέμα ασφαλείας πρώτα πρώτα και είναι αυτά που μπορεί να κυνηγηθούν, όχι άδικα πιστεύω.. Ενα απλό, προσιτό οικονομικά σύστημα με software για αερομαχία σε περιορισμένο και ελεγχόμενο χώρο δεν είναι ίσως μακριά, δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Η τεχνολογία υπάρχει.

Μάχη με αερομοντέλα έχουμε σε control line (C/L), με επίσημη κατηγορία F2D στην FAI και τοπικές παραλλαγές και σε R/C, όχι κατηγορία FAI αλλά με αρκετούς θιασώτες. Και στις δύο περιπτώσεις τα μοντέλα σέρνουν χάρτινη ουρά και μετράει ο χρόνος και τα κοψίματα.

Με τον αερομοντελισμό μπορεί ν' ασχολείται κάποιος σε όλη του την ζωή, αν έχεις το σκουλήκι το έχεις. Ο χρόνος θα δείξει αν το έχεις πραγματικά και με τι θ' ασχοληθείς. Μην τον μπλέκεις όμως με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, χωρίς ν' αποκλείεται βέβαια να υπάρξει τομή των συνόλων στο μέλλον σου.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Βοήθεια για ΣΕΠ - (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός)
    Μεταπήδηση σε: